- 9 Ocak 2015
- 1.326
- 535
- 63
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #68.641
Benimkiler 5 aylık 120 veriyorum,bir tanesi 140 içiyor, ama mamayla geç anlıyorlar doyduklarını geç sindiriyorlar çünkü,birde ben 3 saatte 1 veriyorum,3.aydan beri, daha istiyorsa mama bitince emzik verirsin oyalanırBazen sütüm hiç yoksa 90 ml veriyorum dahada istiyor
Öyle yapıyorum zaten de az veriyorum gibi geldi. Benim kullandığım mama Aptamil doyurucu diyorlar ona da bilemedim şişirdiğini söyleyenler de varBenimkiler 5 aylık 120 veriyorum,bir tanesi 140 içiyor, ama mamayla geç anlıyorlar doyduklarını geç sindiriyorlar çünkü,birde ben 3 saatte 1 veriyorum,3.aydan beri, daha istiyorsa mama bitince emzik verirsin oyalanır
Bende aptamil kullanıyorum başından beri,şişirdiği falan yok,diğer mamalara göre daha şekerli diye biliniyor ondan öyle diyorlardır neyse eğer emzirmeden veriyorsan 120 vermen iyi olurÖyle yapıyorum zaten de az veriyorum gibi geldi. Benim kullandığım mama Aptamil doyurucu diyorlar ona da bilemedim şişirdiğini söyleyenler de var
Şeker falan yok zaten ben fazlasıyla araştırdım şeker falan yok yaniBende aptamil kullanıyorum başından beri,şişirdiği falan yok,diğer mamalara göre daha şekerli diye biliniyor ondan öyle diyorlardır neyse eğer emzirmeden veriyorsan 120 vermen iyi olur
Zaten herkes bir şeylere kulp takıyor,anne sütüne en yakını buymuş doktor tavsiyesiyle başladık bizde,hastanede evolvia yazmıştı doktor ona pek ısınamamıştıkŞeker falan yok zaten ben fazlasıyla araştırdım şeker falan yok yani
Ben bir kez hero baby denedim ama oğlum sevmediZaten herkes bir şeylere kulp takıyor,anne sütüne en yakını buymuş doktor tavsiyesiyle başladık bizde,hastanede evolvia yazmıştı doktor ona pek ısınamamıştık
Arkadaşım hepsini denemiş bebelac sevmişler,çocuk seçiyor bazende yapacak bir şey yok:)Ben bir kez hero baby denedim ama oğlum sevmedi
Aynen yaa :))Arkadaşım hepsini denemiş bebelac sevmişler,çocuk seçiyor bazende yapacak bir şey yok:)
canm bnde senn gibi yogurt cay kasıgıyla verdm gunden gune cogalttm sonra elma suyu sıktım onuda cay kasıgıyla verdm gunden gune cogalttm smdi sebze puresine basladım patates havuç haslıyorum cok az pırınc koyuyorum ama cok az bi ik dmla zeytinyağı koyup blendrdan geciriyorum benm bbebişimde 5. ayınn icinde bz ek gıdalara doktorun iznyle basladık bunları yapmammı o söledi 6. ayda bska corba tarfleride eklicezSelam kızlar, ek gıdalara geçtiniz mi? 6. Aya girer girmez hafiften başladım ben de ne verrceğimi tam bilemiyorum. Bir gün organik yogurt verdim birkaç çay kaşığı, ekşi geldi sanırım çok beğenmedi. Birkaç gün sabahları çeyrekten daha az elma ya da armut rendesi verdim, çok sevdi. Ama sebzeyi ne şekilde vereceğimi bilmiyrum. Pirinç unu ver diyen arkadaşlar var bakalım deneyeceğim yarın.
Ben daha dr a gitmedim cnm, kafama gore yapiyorum, yine de dr destekli olsa iyi olur tabii. O yuzden cok bir sey veremedim. Zaten hala emziriyorum ama sute ilgisi azaldi gibi. Daha 6. Ayinin icinde yavas yavas ogunleri cogaltirim, simdilik sabah veriyorum ek gidayi.canm bnde senn gibi yogurt cay kasıgıyla verdm gunden gune cogalttm sonra elma suyu sıktım onuda cay kasıgıyla verdm gunden gune cogalttm smdi sebze puresine basladım patates havuç haslıyorum cok az pırınc koyuyorum ama cok az bi ik dmla zeytinyağı koyup blendrdan geciriyorum benm bbebişimde 5. ayınn icinde bz ek gıdalara doktorun iznyle basladık bunları yapmammı o söledi 6. ayda bska corba tarfleride eklicez
Bir öğünde kaç ml içiyorlar 4buçuk aylık benim oğlum çok az emiyor sütm zaten yetmiyor mama takviyesi yapıyorum
Bende 90 veriyorum.Baktım doymuyor emziriyorum birazdaCnm benimki 6 aylik. cok ac olunca bir ogunde 150 ml iciyor, biraz emip birakmis ve hala acsa duruma gore 30 ya da 60 ml yetiyor. Ben denemistim cok yapip, ne kadar icebildigine bakmistim. Sonra da ona gore verdim.
Sadece mama veriyorum. Tek öğünde 150 içiyo. 4 aylık. Gece uykusuna yatarkende 180 veriyorum 7saat hiç kalkmadan uyuyoBende 90 veriyorum.Baktım doymuyor emziriyorum birazda
Canm ayni durumdayiz emmedigi icin 4. Ayda basladk bz rk gidaya ama ilk once dr ile gorus sana liste verir zatenSelam kızlar kızım 17 temmuz doğumlu.
Ocakta 6 aylık olacak ve ek gidaya gecicem.
Nasıl gecicem nasıl yapıcam bilmiyorum tecrubesizim ve yanlızim.
Bana yardım edecek arkadaşlar var mı burada ek gidaya geçen.
Nasıl ve ne ile geçtiniz.
Mama ile beslenio kızım 2.5 ay emdi beni meme ucum ufak diye ilk başlarda mama verdik biberona alisti.
2.5 ay hem emdi hem mama verdim.
Sonra sagdim verdim 3 aylık olunca sütüm çekildi uzuntuden.
Sonra bir daha vermedim.
Canm ayni durumdayiz emmedigi icin 4. Ayda basladk bz rk gidaya ama ilk once dr ile gorus sana liste verir zaten
Bence gayet guzel kilo almis sakin ek takviyeye gecme bizimde 4. Ay kontrlumuz vardi daha benegi tarttmadan 3. Aydan sonra kilo beklentimiz azalir 400-700 gr arasini normal kabul ederiz dedi. Ki gercektende ilk 3 ay buyume cok hizli oldugu icin cok aldilar. 6. Aydan oncede ek gidayi kesinlikle onermiyor cocugun sindirimi hazir degil diyor. Memeyle oynamalari bu donemde tipik bizimkide oyle artik daha guclu cektiklerinden daha cabuk doyuyorlar. Hic dinleme doktorunu bence gayet guzel 500gr buarada doktorumuz Yilmaz Bay web sitesi baya ayrintili inceleyebilirsin.Merhabalar. Bugun 5 ay kontrolune gittik. 500 gr kilo almis diye takviye yapmami soyledi doktor. Sutun yetmiyordur dedi ama dolap sut dolu icmiyor, kaldi ki memeyi 10 dk emiyosa yarisi oyunla geciyor.Doktor bir cogumuzda olan bu memeyle oynama durumunu kati gida istiyora bagladi:)) Sut yetmese cocuk sabaha kadar uyuyamaz da bence ama neyse. Kasik mamasi diyince ben direkt karsi ciktim, sentetik olmasi soyle dursun mama kutularindan cikan sinek, bocek, poset hikayeleri zaten beni benden aldigindan vermeyi dusunmuyorum. Sanirim doktorumu degistiricem, izmir icin onerisi olan varsa bekliyorum. Cocugumun kafa cevresi bile degismemis kati gida yemedigi icin:)))
Vay canınaa 7 saat uyku vuuu maşallah diyim hemen biz en fazla 4 saatSadece mama veriyorum. Tek öğünde 150 içiyo. 4 aylık. Gece uykusuna yatarkende 180 veriyorum 7saat hiç kalkmadan uyuyo
Canim gurmebebek diye bir site var orayi da incele, bir de internetten baska annelerin her yaptigini yapmak da dogru degil onei olan bebeginin dengeli vitamin mineral alabilmesi, once bi doktordan al bir liste, sonra o listede gerekiyorsa degisiklik yaparsin.Selam kızlar kızım 17 temmuz doğumlu.
Ocakta 6 aylık olacak ve ek gidaya gecicem.
Nasıl gecicem nasıl yapıcam bilmiyorum tecrubesizim ve yanlızim.
Bana yardım edecek arkadaşlar var mı burada ek gidaya geçen.
Nasıl ve ne ile geçtiniz.
Mama ile beslenio kızım 2.5 ay emdi beni meme ucum ufak diye ilk başlarda mama verdik biberona alisti.
2.5 ay hem emdi hem mama verdim.
Sonra sagdim verdim 3 aylık olunca sütüm çekildi uzuntuden.
Sonra bir daha vermedim.
z Gec oldu ama biz ilik suyla vucuduna kompres yapiyoruz, insallah dusmusturKizlar kizimin atesi yukseliyo 37.3 tu 37.7 oldu bi dusup bi yukseliyo napsam bikenedim.ustunu incelttim.ama napsamki basks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?