- Konu Sahibi Hedef65tir
- #68.381
Bu konuda benim de kafam karisik ama kalbimin sesini dinleyip vermeyecegm eger beni ikna edecek bi gorus duymaz okumazsam. Bebek mamalarinda bile demir icerikli olanlarin iq dusuklugune yol actigi soyleniyor, hos bu da bir arastirma sadece ve belli bir mama sirketine karsi baska bi sirket tarafindan da finanse edilmis olabilir anne sutu aldugi surece demir eksikligi olmaz bir dedemir eksikligi olmasi tek basina sorun degil bebek anemik ise demir eksikligi sorun olur diye okudum. Gercekten bir doktor yok mu bizi aydinlatsa ne guzel olur.Eksi diye yemezse azcik pekmez damlatabilirsin. Hem kansizliga da iyi gelir. Bu arada demir damlasi kullaniyo musunuz? Saglik ocagindan verdiler ama ben tahlil yaptirmak istedim. Simdi kansizlik olmasa bile daha sonra olmasini engellemek icin kullanicakmisim. Zateb 6nci ayda zorunlu kan tahlili yapicaklarmis diye de simdi asinin uzerine bir de kan aldirmak istemedim. Saglik ocaginin verdigi gunde 8 damla. Ilacin uzerinde 20 damla 50 mg demire esdegerdir yaziyor. Ama arastirdigimda sut cocuklarinin gunluk demir ihtiyacinin 1-2 mg oldugunu gordum. Ama saglik ocagi bu ihtiyacin 10 katini bile geciyor. Doktor arkadaslar ya da bilgisi olan varsa lutfen aciklik getirsin bu duruma