• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Eksi diye yemezse azcik pekmez damlatabilirsin. Hem kansizliga da iyi gelir. Bu arada demir damlasi kullaniyo musunuz? Saglik ocagindan verdiler ama ben tahlil yaptirmak istedim. Simdi kansizlik olmasa bile daha sonra olmasini engellemek icin kullanicakmisim. Zateb 6nci ayda zorunlu kan tahlili yapicaklarmis diye de simdi asinin uzerine bir de kan aldirmak istemedim. Saglik ocaginin verdigi gunde 8 damla. Ilacin uzerinde 20 damla 50 mg demire esdegerdir yaziyor. Ama arastirdigimda sut cocuklarinin gunluk demir ihtiyacinin 1-2 mg oldugunu gordum. Ama saglik ocagi bu ihtiyacin 10 katini bile geciyor. Doktor arkadaslar ya da bilgisi olan varsa lutfen aciklik getirsin bu duruma
Bu konuda benim de kafam karisik ama kalbimin sesini dinleyip vermeyecegm eger beni ikna edecek bi gorus duymaz okumazsam. Bebek mamalarinda bile demir icerikli olanlarin iq dusuklugune yol actigi soyleniyor, hos bu da bir arastirma sadece ve belli bir mama sirketine karsi baska bi sirket tarafindan da finanse edilmis olabilir:( anne sutu aldugi surece demir eksikligi olmaz bir dedemir eksikligi olmasi tek basina sorun degil bebek anemik ise demir eksikligi sorun olur diye okudum. Gercekten bir doktor yok mu bizi aydinlatsa ne guzel olur.

Gecenlerde bi ikiz annesi arkadaşım cam rende kullanma hazira alismasinlar dedi bana.ben de onceden mycey guvenli sebze meyve filesini almistim.onu kullanmayi dusunuyorum..sert meyve sebze koyunca kasiyici olarak da kullaniyomus bebisler.bi bakin belki begenirsiniz..mandalina gibi sulu meyveler biraz pisletiyomus tabi etrafi...bebek onderliginde ek besne gecis olayi kafama yatti aslinda esime de bi danisicam...ama bogazinda kalir mi diye tereddut edenler icin ideal bu meyve sebze fileleri

Mantikli o da aslinda. Hem de Daha pratik, onu da alabilirim. rendeyi carrefour da cok ucuza buldum aldim hemen:)

Anneler oglumun pipisi küçük bide katlaniyo yani burusuk gibi isediginde düz oluyo ama kilodanmidir yardimci olun doktora gidecem komşu dogustan sunnetli dedi ama isdeiginde ellediginde düz oluyo sordum gecende çocuk Cerrahisi ne sunnetlimi die yok dedi acaba kilodanmidir ole olmasi

Benim oglum Sünnetli dogdu.Yanima getirdiklerinde hemen soylemislerdi ilk kontrol de sonra saglik ocaginda ki doktorda söylemişti.
Icine kacmis gibi benim oglumda da oluyor bazen.

Merhaba kızlar oğlum 20temmuz doğumlu.gaz sorunumuz 2.ayına girdiğimizde bittiği için bende kullandığımız gaz damlası zinco yu bırakmştm.4.ayımıza giriyoruz ve şimdi yeniden başladı hemde ne başlamak.tam 1haftadır kabus gbi geçiyor resmen.4 ayrı doktora götürdüm hepsi ayrı ayrı gaz damlası verrdi.zinco,maflor,sıcak havlu,zeytnyağıyla masaj,rezene çayı,süt ürünleri diyeti.bir haftadan beri bunları uyguluyoruz ama hiç sonuç alamadık.ağzından rahat çıkarıyor fakat alttan hiçç yok.siz neler yaptınız nasıl atlattınız bu gaz sorununu.oğlumun ağlamaya hali kalmadı artık.

Kızlar dış ağrısı başladı mı bebeklerinizde biz birkaç gündür huzursuz gece uykumuz yok ve elimiz devamlı ağzınızda aşırı salçası var kuzumun.
Sizler ne yapıyorsunuz?

Kızlar merhaba ! Burdan faceteki gruba girilemediğini yazdım gruba, yöneticilere söyledim. Grubu kapalı yapınca herkes ekleme talebinde bulunuyormuş sanırım buradan olmayanlar da.
Şöyle bi çözüm bulundu. Siz buraya facebook isimlerinizi ya da sahte hesapla açıcaksanız nicklerinizi yazın. Grup kapalıdan gizliye alınıcak. Ekleme talebi gönderebilirsiniz. Ona göre siteden isme bakıp kabul edilicekmiş,

Kızlar merhaba oğlum bu ay Eda 200 gram almış gecen ay 6200 olan oğlum bu ay 6400olmuş saglk ocagnda bakildi aşımz vardı 4aymz doldu cok canm skldı ağlayp duruyorum doktora getrcem mama ve anne sütü aldığı halde neden az kilo almş anlamadm boyu uzun işte 67 cm olmus boyu 4santm uzamş acaba boya mı verdi off bana icim rahatlatcak biseler söleyin ltfen:KK43::KK61:

Kızlar merhaba oğlum bu ay Eda 200 gram almış gecen ay 6200 olan oğlum bu ay 6400olmuş saglk ocagnda bakildi aşımz vardı 4aymz doldu cok canm skldı ağlayp duruyorum doktora getrcem mama ve anne sütü aldığı halde neden az kilo almş anlamadm boyu uzun işte 67 cm olmus boyu 4santm uzamş acaba boya mı verdi off bana icim rahatlatcak biseler söleyin ltfen:KK43::KK61:

Bence kiloya fazla takılma derim sağlığı yerindeyse çok şükür daha ne olsun,hem bu aylarda genelde bebekler diş çıkarma olayına giriyorlar ve daha hareketleniyorlar artık,bizimkiler 4.5 aylık diş çıkarıyorlar iştah azaldı öksürük ateş vs.. kendini hazırlaman lazım

Kızlar merhaba.Bizim oğlan ayakta durmaya bayılıyo.Sert bi şekilde tabanlarının üzerine basıp etrafı seyretmeyi çok seviyo.Koltukaltlarından destekliyorum ben de tabi..Sizinkilerde de var mı bu durum? Bi sakıncası yoktur heralde???Bir de bi yastık üstüne yatırdığımda sürekli kalkmaya çalışıyo oturmak istiyo ama ben de çekiniyorum açıkçası oturtmaya beline falan bi zararı olurmu acaba?

Kızlar merhaba.Bizim oğlan ayakta durmaya bayılıyo.Sert bi şekilde tabanlarının üzerine basıp etrafı seyretmeyi çok seviyo.Koltukaltlarından destekliyorum ben de tabi..Sizinkilerde de var mı bu durum? Bi sakıncası yoktur heralde???Bir de bi yastık üstüne yatırdığımda sürekli kalkmaya çalışıyo oturmak istiyo ama ben de çekiniyorum açıkçası oturtmaya beline falan bi zararı olurmu acaba?
O ayakta durma olayı bızdede yenı basladı
İki bucuk üç aylıktan beri dedemiz saolsun oturtuldu oğlum cok korkuyordum ana cok şükür sıkıntı olmadı inşallah olmazda

Kızlar Ömerde ayakta durmayı seviyordu. Doktoruna söyledim kalça çıktığından korkuyorum diye kendi isteyen bebeklerde sorun olmaz. Endişelenme demişti. Bu kalça filmi için gittiğimizde sakın uzun süre tutma birde bebeği ayakta durmak için zorlama dedi.

Merhaba kızlar oğlum 20temmuz doğumlu.gaz sorunumuz 2.ayına girdiğimizde bittiği için bende kullandığımız gaz damlası zinco yu bırakmştm.4.ayımıza giriyoruz ve şimdi yeniden başladı hemde ne başlamak.tam 1haftadır kabus gbi geçiyor resmen.4 ayrı doktora götürdüm hepsi ayrı ayrı gaz damlası verrdi.zinco,maflor,sıcak havlu,zeytnyağıyla masaj,rezene çayı,süt ürünleri diyeti.bir haftadan beri bunları uyguluyoruz ama hiç sonuç alamadık.ağzından rahat çıkarıyor fakat alttan hiçç yok.siz neler yaptınız nasıl atlattınız bu gaz sorununu.oğlumun ağlamaya hali kalmadı artık.

Canim benim doktorum neobaby surup onerdi tamamen bitkisel ve bizde cok ise yaradi bi dene istersen ozel ilac eczaneden direk alabilirsin ve bacaklariyla oyna karnina dogru gotur mesela.. uzun uzun yap bizimde hemen cikmiyo

ilk 3 ay buyume cok hizli gerceklesir, daha sonra yavas yavas devam eder o yuzden sikinti yapma kendine. Bizim de bu ay gecen aya gore dusuktu kilosu ama doktor cok uzerinde durmadi. Takip et cocugunu bir sure istahini falan her sey cok guzel olur insallah guzel dusun

Arkadaşlar Şeyma başaran ismim face grubuna girmek istiyorum. Ama 2015 temmuz anneleri diye aratınca çıkmıyor hala gizli mi acaba grup?

benim kızımın saçları çok dökülüyor ve elleri sürekli ağzında saçları ağzına gidiyor kakasında 5-6te lsaç teli görüyoum her seferinde bu durumda ne yapsam acaba? birde siz destekli oturtmaya başladınız mı hanımlar?
Biz su an sadece kucakta hafif oturur pozisyona getiriyoruz ben doksan derece tam oturtmak istemiyorumhenuz ama doktorumuzun soyledigi artik destekli oturtulabilecegi..

Back