• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Inek sutu meselesine bildigim kadariyla yardimci olayim. Ilk olarak yogurt inek sutunden de mayalanmis olsa verilebilirmis, cunku yogurt oldugunda artik sutun protein ozellikleri de degisiyormus ve allerjen olmuyormus. Ben doktoruma sordum keci sutunden mi mayalayayim diye, inek sutunden mayalanmis yogurt yedirdin mi diye sordu ve ben acaba yuzunu burusturur mu diye bir damla parmagimla tattirmistim. Zaten allerjisi varsa o kadarciktan bile kizarip kabarma yaparmis. Ayrica mamalarin icinde de inek sutunden yararlandiklarini okudum icerik arastirmadim, bu konuda mama veren anneler bizi aydinlatsin lutfen. Zaten allerjide %2 imis. Ben gunluk inek sutuyle mayaladim yedi, bugun keciye burun kivirdi hem eksi hem kokuyo:))
Cok makbule gecti bilgiler sagol canim yogurt muhim:)

Ben de ayni sekilde dusunuyorum sut oldukca ek gida vermek de tattirmak da istemiyorum. Ama tabi sut bir noktada yari yolda birakacak. Sen de uzulme alabildigi kadar almis anne sutu yine de.
Icime dert oldu emzirmeyi cok istiyodum.
Tabiiki bir yerde artik yetersiz kaliyor ama ilk 6 ay bence cok onemli ...

Cok makbule gecti bilgiler sagol canim yogurt muhim:)
Eksi diye yemezse azcik pekmez damlatabilirsin. Hem kansizliga da iyi gelir. Bu arada demir damlasi kullaniyo musunuz? Saglik ocagindan verdiler ama ben tahlil yaptirmak istedim. Simdi kansizlik olmasa bile daha sonra olmasini engellemek icin kullanicakmisim. Zateb 6nci ayda zorunlu kan tahlili yapicaklarmis diye de simdi asinin uzerine bir de kan aldirmak istemedim. Saglik ocaginin verdigi gunde 8 damla. Ilacin uzerinde 20 damla 50 mg demire esdegerdir yaziyor. Ama arastirdigimda sut cocuklarinin gunluk demir ihtiyacinin 1-2 mg oldugunu gordum. Ama saglik ocagi bu ihtiyacin 10 katini bile geciyor. Doktor arkadaslar ya da bilgisi olan varsa lutfen aciklik getirsin bu duruma

The iron elephant kitabinda bu durum su sekilde anlatiliyor: "Aşırı demir yüklenmesi vücuttaki herhangi bir organı etkileyebilir ve yorgunluk,depresyon, artrit, kalp ritim bozukluğu, yüksek kan şekeri ve/veya diyabet,nefes darlığı, karında ve bacaklarda şişlik, sarılık, cinsel isteksizlik, erken menopoz, vücut kıllarında dökülme, testislerde küçülme, tiroit yetmezliği ve el ayalarında kızarıklık gibi semptomlar gösterebilir. Kışın azalmayan bronzlaşma söz konusu olabilir veya olmayabilir." "Gereğinden fazla demirin vücudu terk etmesinin, kanamadan başka yolu yoktur. Vücutta aşırı miktarda demir depolanmaya başladığında, zarar görmeyi önlemek için fazlasının boşaltılması gerekir. Vücutta hasar meydana geldikten sonra artık çok geç kalınmış demektir. Bir sağlık sorunun nedeni demirse, demirin fazlası vücuttan atılmadığı sürece, hiçbir test, hiçbir tedavi yöntemi kalıcı olarak işe yaramaz. Demir fazlası artrite, tiroit yetmezliğine, diyabete, siroza, kardiyomiyopatiye, kronik yorgunluk sendromuna ve başka pek çok hastalığa yol açabilir."

Hanımlar bebekleri nasıl uyutuyorsunuz ben mecbur hâlâ kundak yapıyorum çünkü yapmazsam battaniyesini başının üstüne kadar örtüyor bende korkuyorum birşey olur diye başka ne yapabilirim ?

Ben yapabilirsem sebzeyle baslayacagim bir de yogurt diye dusunuyorum ama ilk bir yil inek sutu yok diyorlar acaba yogurdu da keci sutuyle mi yapmak lazim ki? Oyle yapinca da eksi oluyor..
Beim bir arkadaşım ek gıdaya geçti canım. Yoğurt sormuştum ilk iş nasıl yapıyorsun diye. Günlük süt alıp küçük bir kaba mayalıyormuş. Mantıklı geldi ama araştırmadım. Mesela pastörize süt olmaz sanırım daha doğrusu kaynatılmaz ya o yüzden. Günlük süt de kaynatılmadan yapılmalı ama deneyimlemek lazım.

Merhaba kızlar manuel göğüs pompası alıcam ama karar veremedim. Avent mi lansinoh mu? Hangisi daha iyidir?

Hanımlar bebekleri nasıl uyutuyorsunuz ben mecbur hâlâ kundak yapıyorum çünkü yapmazsam battaniyesini başının üstüne kadar örtüyor bende korkuyorum birşey olur diye başka ne yapabilirim ?
Ayyy bende kundak yapıyorum
Ne zamn cıkartacam bilemiyorum bi iki deniyorum kundksız yok yok diyip vazgeciyorum cırpınıyp cunku

Bizimde dün kontrolumuz vardi 4. ay aşıları yapildi cani cok yandi kuzumun cok agladi ama şükür ates olmadi biraz huysuzlugu oldu.
Demir ilacina simdi baslamiyoruz 6. Ayda kan tahlili yaptiktan sonra gerekirse baslariz dedi.
Yiyeceklerin tadina alismasi icin öğün olarak degil önce 1 çay kasigi yoğurtla 2 hafta sonrada elma armurt havuc suyu verebilirsin dedi.

benim kızımın saçları çok dökülüyor ve elleri sürekli ağzında saçları ağzına gidiyor kakasında 5-6te lsaç teli görüyoum her seferinde bu durumda ne yapsam acaba? birde siz destekli oturtmaya başladınız mı hanımlar?

Beim bir arkadaşım ek gıdaya geçti canım. Yoğurt sormuştum ilk iş nasıl yapıyorsun diye. Günlük süt alıp küçük bir kaba mayalıyormuş. Mantıklı geldi ama araştırmadım. Mesela pastörize süt olmaz sanırım daha doğrusu kaynatılmaz ya o yüzden. Günlük süt de kaynatılmadan yapılmalı ama deneyimlemek lazım.
Biz kendimize yaparken cam sisede organik sut kullaniyoruz. Normalde acik sutu kaynatip mayalamadan once ilitirsin ya, bu sise sutu mayalamadan once kaynatmayip sadece iliyana kadar isitiyorsun yogurt mayalama kivamimda yani. Bir de biz activia probiyotik yogurt var ya sade olani, maya olarak ilk demlemede onu kullaniyoruz cok lezizz arkadaslar denemeyen denesin biz bayiliyoruz, ablam cocuklarina yogurt yediremez normalde bize geldiklerinde ayila bayila yogurt yoyirlar.

Back