2015 Temmuz Anneleri

Tabi kilo etkiliyor bi dk danışmakta fayda var

Lutfen soyle cahilce laflara inanmayin.

Benim oglumunda oluyo icine kacmis gibi. O genelde cisini yaptiktan sonra oluyo yada banyo esnasinda. Ama cisi oldugunda yada baska zamanlar bezini actigimda baya duz ve dik sekilde oluyo. Boyuda daha uzun duruyo ozaman

Merhaba. Ek gida konusunda bende bildiklerimi soyliyim :) meyve verirseniz sebze yemez gibi bi dusunce var sanirim. Tabiki once muz verirseniz sonra brokoliyi yemez bebis. Yani sekerin tadini alinca, tatsiz tuzsuz niye yesin degil mi? Kendimizden pay bicelim.
Ilk baslarken once elma armut avokado nektarin gibi meyvelerle baslamak gerekiyo. Sebze olarakta havuc patates kabak semizotu ispanak. Verdigimizde ise teker teker vermeliyiz ki bi alerji durumunda hangisinin dokundugunu bilelim. Oyuzden 3gun boyunca (mesela elma verdiniz) elma vermeniz gerekiyo

Kızlar bugün 4. ay aşımız var yaptıranlar neler yaşadınız? Ateş oldumu miniklerde?
2. aydaki aşıların ikinci dozu olduğu için bağışıklık kazanmıştır bebeğim diye düşünüyorum

Tabi kilo etkiliyor bi dk danışmakta fayda var

Tşkler herkes birseyler soluo insanın moralini bozuyorlar valla

Çok şükür bizde ateş yapmadı inşallah sizde de yapmaz,birde aşıdan önce calpol verin dengeler diyorlar bence gereksiz ben vermedim iyiki de vermemişim

Bizde oldu malesef cok asiri yukselmedi ama calpol veya fitil vermek istemedik sicacik vucuduna ilik suyla kompres yaptik dudak buke buke agladi canimin ici insallah sizde olmaz.

Çok şükür bizde ateş yapmadı inşallah sizde de yapmaz,birde aşıdan önce calpol verin dengeler diyorlar bence gereksiz ben vermedim iyiki de vermemişim
Ben de calpole kesinlukle karsiyim cok sikisirsam fitil veririm diyorum ama onnu bile son noktaya gelirsek yaparim allah yasatmasin bebeklerimize.

Bu yasta normal annesi bamya kadar olmasi:) yine de goster doktora aklinda kalmasin cocuk cerrahina gosterip dogustan sunnetli degil dedilerse degildir, bi de cocuk doktiruna sor.

Bizde oldu malesef cok asiri yukselmedi ama calpol veya fitil vermek istemedik sicacik vucuduna ilik suyla kompres yaptik dudak buke buke agladi canimin ici insallah sizde olmaz.
İnş canım size cok geçmiş olsun.
Dün bir dr sitesinde okudum ateşli çocuğa bezle soğuk su uygulamak ateşi içine hapsedip havaleye neden olabilirmiş ben gecen asıda uyguladım annemde bize hep uygulardı hatta ılık duş aldırırdı hiç bişeycikte olmadı ama yinede kafam karıştı neye inanacağımı şaşırmış durumdayım

Ben yapabilirsem sebzeyle baslayacagim bir de yogurt diye dusunuyorum ama ilk bir yil inek sutu yok diyorlar acaba yogurdu da keci sutuyle mi yapmak lazim ki? Oyle yapinca da eksi oluyor..

Acaba ilik su degil de ozellikle soguk sudan bahsetmis olabilir mi? Allah allah her yerde ilik su uygulamasi yaziyor benim de kafam karisti bi daha bakinayim.

Çok mu zararlı calpol ben vermiştim ilk aşısında korktum şimdi
Ya korkma bence bir defadan bir sey olmaz diye dusunuyorum ama yabanci forumlara da baktim insanlar cok tepkililer allerjik astima sebep oluyormus ve icinde yapay tatlandirici var dusunsene cocugu iki yasina kadar tstliyla sekerle tanistirma deniyor bunun icinde bir de daha da zarlisi yapayi var. Bazi avrupa ulkelerinde de yasaklanmis.

Inek sutu meselesine bildigim kadariyla yardimci olayim. Ilk olarak yogurt inek sutunden de mayalanmis olsa verilebilirmis, cunku yogurt oldugunda artik sutun protein ozellikleri de degisiyormus ve allerjen olmuyormus. Ben doktoruma sordum keci sutunden mi mayalayayim diye, inek sutunden mayalanmis yogurt yedirdin mi diye sordu ve ben acaba yuzunu burusturur mu diye bir damla parmagimla tattirmistim. Zaten allerjisi varsa o kadarciktan bile kizarip kabarma yaparmis. Ayrica mamalarin icinde de inek sutunden yararlandiklarini okudum icerik arastirmadim, bu konuda mama veren anneler bizi aydinlatsin lutfen. Zaten allerjide %2 imis. Ben gunluk inek sutuyle mayaladim yedi, bugun keciye burun kivirdi hem eksi hem kokuyo:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…