- 22 Kasım 2014
- 2.135
- 3.204
- 158
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #68.321
Gece kalkmasın diye vermiyorum ben uyku eğitimin.Tam tersi ben 6. aya kadar gece emzirmek istiyorum.3 kez falan kalkıyor da asıl amacım o değil.Gündüz uykularımız fiyasko!Bebeğim sallamadan uyuyamıyor.Sallayarak bile bugün 2 saat uğraştım.Sonuç maximum yarım saat uyku.Bugün bi tablo çıkardım bebeğim geceden sabaha 11 saat uyumuş.Gündüz uykuları toplamı 1.5-2 saat.oysa 4-6 aylık bebekler günlük 15-16 saat uyumalı.Bebeğim kendi kendine uykuya geçişi öğrenirse daha kaliteli uyuyabiliri diye düşünüyorum.İnşallah..Kendime güvenmiyorum pek aslında niyetim de yoktu yani hazır değildim ama bakalım sürdürebilirim inşallah
Ne zaman emeklemeye başlıyorlar acaba bilen var mı ??
Selam arkadaşlar, benim oğlum bugün 4. Ayını bitirdi. Ek gıda yöntemlerini araştırıyorum yavaş yavaş. Aklım çok karıştı. Kimisi meyve ile başlayın diyor kimisi ilk meyve olursa sebzeyi reddeder diyor. Kimisi ek gıda için oturmasını bekleyin diyor kimisi oturma Zaman'ı 6-7. Ay, onu beklersen bebeğim reddetme özelliği gelişir çok zorlanırsın diyor. Neye inanacağımı şaşırdım ne yapmak lazım acaba?
Benim oğlum da çok çırpınıyor yüzü koyun yatırınca ama bi iki dakika sonra sıkılıp yattığı yeri emiyor5-6 aylıkken başlıyorlar canım, tabii çocuğa göre değişir de. bizimki ufaktan sinyallerini veriyor gibi. yüzükoyun yastık üzerine yatırdığımda ayaklarından güç alıp yastığı aşmaya çalışıyor :)
aynen benim de kafam karışık, ek gıdaya erken başlamanın bir sakıncası yok tıbben, sadece anne sütünü daha fazla alsın diye 6. ay başlanıyor. ilk 6 ay sadece anne sütü çok önemli ya o açıdan. ama ben arada bir damla damla meyve sıkıyorum ağzına :) üzüm pırtlatıyorum, mandalina pırtlatıyorum ağzına, geçenlerde pasta kremasından çay kaşığının ucuyla verdim (bunu yapmamam gerekti ama tepkisini merak ettim :)
ek gıdaya da elma rendesiyle başlamayı düşünüyorum. ama mutlaka cam rende kullanmalıymışız vitamin değerinin korunması açısından.
çocuğun ne yiyeceğini kendisi belirliyor kesinlikle, o yüzden meyve yerse sebze yemez diye bi şeye inanmıyorum ben. anne ısrarı her şeyin üstündedir, buna rağmen yemiyorsa da yemesin yapacak bir şey yok diye düünüyorum naçizane :)
Gecenlerde bi ikiz annesi arkadaşım cam rende kullanma hazira alismasinlar dedi bana.ben de onceden mycey guvenli sebze meyve filesini almistim.onu kullanmayi dusunuyorum..sert meyve sebze koyunca kasiyici olarak da kullaniyomus bebisler.bi bakin belki begenirsiniz..mandalina gibi sulu meyveler biraz pisletiyomus tabi etrafi...bebek onderliginde ek besne gecis olayi kafama yatti aslinda esime de bi danisicam...ama bogazinda kalir mi diye tereddut edenler icin ideal bu meyve sebze fileleriaynen benim de kafam karışık, ek gıdaya erken başlamanın bir sakıncası yok tıbben, sadece anne sütünü daha fazla alsın diye 6. ay başlanıyor. ilk 6 ay sadece anne sütü çok önemli ya o açıdan. ama ben arada bir damla damla meyve sıkıyorum ağzına :) üzüm pırtlatıyorum, mandalina pırtlatıyorum ağzına, geçenlerde pasta kremasından çay kaşığının ucuyla verdim (bunu yapmamam gerekti ama tepkisini merak ettim :)
ek gıdaya da elma rendesiyle başlamayı düşünüyorum. ama mutlaka cam rende kullanmalıymışız vitamin değerinin korunması açısından.
çocuğun ne yiyeceğini kendisi belirliyor kesinlikle, o yüzden meyve yerse sebze yemez diye bi şeye inanmıyorum ben. anne ısrarı her şeyin üstündedir, buna rağmen yemiyorsa da yemesin yapacak bir şey yok diye düünüyorum naçizane :)
Gerçekten güzelmiş buGecenlerde bi ikiz annesi arkadaşım cam rende kullanma hazira alismasinlar dedi bana.ben de onceden mycey guvenli sebze meyve filesini almistim.onu kullanmayi dusunuyorum..sert meyve sebze koyunca kasiyici olarak da kullaniyomus bebisler.bi bakin belki begenirsiniz..mandalina gibi sulu meyveler biraz pisletiyomus tabi etrafi...bebek onderliginde ek besne gecis olayi kafama yatti aslinda esime de bi danisicam...ama bogazinda kalir mi diye tereddut edenler icin ideal bu meyve sebze fileleri
Ay arkadaslar kusura bakmayin sadece ilk kismi ilkel hareketler donemine kadar olan kismi ginderecektim telefonun azizligi:)
Ama bunlar sadece ortalamalar benim yegenim hic emeklemedi bir yasinda dogrudan yurudu mesela her cocugun one cikan yetenekleri farkli oluyor. Bir de soyle bir sey okumustum eger cocuk erken konusursa gec yururmus ve tam tersi, bilmiyorum ne kadar dogru.
Doğru biliyorsunuz çünkü bebek beynini bir tanesiyle daha fazla meşgul ediyor ona odaklanıyor. Konuşmaya yorarsa kendini yürüme arka plana geçiyor, ama yürümeye odaklanıyorsa konuşma arka plana geçiyor :))Ay arkadaslar kusura bakmayin sadece ilk kismi ilkel hareketler donemine kadar olan kismi ginderecektim telefonun azizligi:)
Ama bunlar sadece ortalamalar benim yegenim hic emeklemedi bir yasinda dogrudan yurudu mesela her cocugun one cikan yetenekleri farkli oluyor. Bir de soyle bir sey okumustum eger cocuk erken konusursa gec yururmus ve tam tersi, bilmiyorum ne kadar dogru.
Evet okunacak gibi degil:)ayyy cok hoş sun !ben de ilk kismi okudum.baktim oku oku bitmiyi vazgectim
Bisey degil.universitede 4 senem bunlari okumakla gecti benim.0-6 yas arası sosyal gelisim,dil gelisimi,psiko motor gelisim vs vss.....ama neye yaradi?al iste hersey teoride kalmış.simdi bi bebeyle basa cikamiyorum..neden uyumuyo?neden hemen uyaniyo?neden az emmeye,emerken bakinmaya basladi????Allahtan internet diye bisey var.Evet okunacak gibi degil:)
2-3 yas ' İpe dört boncuk dizebilir' !:)
Ben de ayni sekilde dusunuyorum sut oldukca ek gida vermek de tattirmak da istemiyorum. Ama tabi sut bir noktada yari yolda birakacak. Sen de uzulme alabildigi kadar almis anne sutu yine de.Mwrhaba anneler.. bugin kontrolumuz vardi hecen hafta sol kulagimizda oltihap vardi malsef abtibiotik yardimiyla atlatmisiz... Inanilmaz huysuzdu ve surekli agliyordu allaha sukur gecti.. bazi annisler ek gidaya gecsekmi diye sormus kendi fikrimi solemek isterim. Benim bir aydir sutum yok ondan oncede varla yok arasi birseydi zaten ne yaptiysam olmadi. (Uzuntuden ve nazar degdigini dusunuyorum aslinda..) ve bugun dr a sordm ek gida veriymii diye ve bana ufak bir liste verdi.. benim fikrime gore eger bebeginiz sutunuzle doyuyorsa kesinlikle 6 aya kadar baska birsey vermeyin benim bebegim son zamanlarda mama ve etraftakilerin amaaan nasilsa dpgru duzgun emmiyor agzina sunu veriyom sunun tadina baksin demesiyle ve benim ilk cocigum olmasinin tecrubesizligiyle memeden tamamen kesilemeye baslamsti.. tabii her bebekte ayni sey olacak degil ama ek gidaya baslarsanz bence bebeginiz memeden yavas yavas spgumaya baslayacaktir.. ah keske. Sutum olsada ek gidaya baslamak zorunda kalmasaydim.. cok zoruma gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?