- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #68.101
Canım 3 ila 97 arası bebekler zaten normal kabul ediliyor. Bebeğinin değerleri 50 ye yakın bence normal. Bak persentil bu demek: Erken doğumu bilemiyorum ama...benim de kilo 46 boy 48 ciktiama biz 1 ay erken dogduk ondan olabilir mi ki
İlla tanıdık mı olması gerekir ki;( ben konyadayım acaba burda bi nöroloğa gitsem??
Boğazımızda hırıltı yok bizim. Ama her beslenmede neredeyse emdiğimizin bir kısmı çıkıyor. Canım sıkılıyor bu konuya. Kusacak diye bebeğimi atıllaştırmak istemiyorum. Mesela emeklemeye teşvik olsun dönemiyor henüz dönebilsin diye yüz üstü bırakıyorum yatağa bir gark sesi ve kesik kusmukCuma doktor randevumuz var soracağım. Ben de ilaç kullanmak istemiyorum bu arada
Kızlar merhaba!Bugün 4. ay aşımız vardı.2 aşı yapıldı bacaktan.Boy kilo fln..Bizimki biraz kısa gidiyo sanırım :) 61 cm ve 7.350 gr olmuş oğlum.Herşey yolunda çok şükür ki..Huysuzuluğumuz da yok gibi inşallah.Ateş vs olmazsa şurup vermeyi düşünmüyorum bu sefer.Bir de hemşiremizin tavsiyelerinden bahsedeyim ; yavaştan yeni tatlar olduğunu farketsin azıcık azıcık tattır dedi çorba,evde mayalanmış yoğurt meyveler vs...çaykaşığı ucuyla sadece tattır arada aççken dedi bakalım.Bir de demir damlamızı verdiler günde 4 damla.şimdilik bu kadar..
Bugün bizim de kontrolumuz vardı. Reflü dedi ilaç verdi ama kullanmayacağım. Bu doktorların ebeveynleri rahatlatıp göndermek için ilaç yazma huylarından hoşlanmıyorum. Daha çok ilerlemez umarım. Gözlemleyip bekleyeceğim ben de.Malesef benim oğlumda çok kusuyır çökelek şeklinde direk süt şeklinde yada baya su gibi açık renkli sıvı şeklinde doktor reflü dedi emdikten 1 saat içinde kıpırdatma dedi olmuyorki gözümün içine bakıyo oyun istiyo konuşma istiyo molitium verdi düzenli kullandım hiç işe yaramadı vaxgeçtim kilo alımı iyi oldugu için sabırla biteceği günü bekliyorum
Canim benim boy 97 kilo 86 iyimi kotumu anlamadimcnm ben persentilini hesapladım.kilosu %79 boyu ise %34 çıktı. %3 ve 97 arasındaki değerler normal kabul edilmekle standart değer 50..yanı benim oğlum yaşıtlarının %34ünden uzun % 66sından ise kısa
http://www.gurmebebek.com/persentil-hesapla-45
bence cok iyi doktorumla konuştum persemtilde önemli olan normal sınırlarda cıkıp cıkan sonuçların benzerlik göstermesiymşl. yani biri 36 diğeri 90 çıksa sorunmuş uyumauzluk var demekmiş gelişiminde ya obez meyillisi yada aşırı zayıf dermiş. bizimkine minyon olacak dedi. senin değerlerin de yakın birbirindCanim benim boy 97 kilo 86 iyimi kotumu anlamadim
canım bizimki toplasan yarım saat bile uyumuyo gündüzKızlarr bebeklerinizin uykuları nasıl azda olsa düzene girdimi? Biz hala aynıyız. Gün içinde yarımşar saat uyuyor 4-5 kez. Bir birleştiremedik bu bölük pörçük uykuları nezaman düzene gireceğiztam düzeldi derken yenidn bozluyor herşey sil baştan
Ayni.bnm kizi anlttin.kurtlu.gbi.uyumuyo gundz yarim saatten.fazla uyumuyocanım bizimki toplasan yarım saat bile uyumuyo gündüzgece de çok uyanıyo
Ayyy canım senin işin daha da zormuşcanım bizimki toplasan yarım saat bile uyumuyo gündüzgece de çok uyanıyo
Kurtlu gibi :) mesajını okurken çok güldümAyni.bnm kizi anlttin.kurtlu.gbi.uyumuyo gundz yarim saatten.fazla uyumuyo
Biraz yorman lazım canm bebeğini,mesela emzirdikten sonra hemen uyutma kucağına al gezdir odada evin içinde vs.. bizimkiler beslendikten hemen sonra uyutmaya çalışıyorduk zor uyuyordu ve çabuk uyanıyordu sonradan anladım ki yanlış yapıyoruz uykusu gelince zaten belli ediyor ve daha çabuk uyuyor ve uzun uyuyor ama her bebek aynı olur mu bilmem denemekte yarar var...hanimlar acil yardim .... delirmek uzereyim.bebegim 87 gunluk son bi kac gundur cok az uyuyor zor daliyor bide yatagina yatirfigim an gozlerini aciyor ne gece uykumuz belli ne gunduz cok uykusuz ve bitkinimcok huysuzlaniyor uykusu gelince neyapa bilirim gece uyumasi 11 12i buluyor bazen daha gec yorgunluktan uykusuzluktan sutum bile azaldi cok uZgunum
Canım dönem dönem oluyor bizdde mesela evvelsi gece beşiğine koyuyorum uyanıyo yanıma alıyorum uyuyo hatta emmese bile uyuyakalıyordu bende dedim ki heralde beni öZlemiş benimle olmak istiyor henüz kücük ayın 4 unde 4. Ay bitecek aldım yanıma sbaha kadar uyudu hatta ilk defa o aksam 11 de yattı bu cok gec bızım için sabah 9 da kalktıkhanimlar acil yardim .... delirmek uzereyim.bebegim 87 gunluk son bi kac gundur cok az uyuyor zor daliyor bide yatagina yatirfigim an gozlerini aciyor ne gece uykumuz belli ne gunduz cok uykusuz ve bitkinimcok huysuzlaniyor uykusu gelince neyapa bilirim gece uyumasi 11 12i buluyor bazen daha gec yorgunluktan uykusuzluktan sutum bile azaldi cok uZgunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?