• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Anne sütü alıyor. Mananın üzerinde 4 aydan itibaren yazıyor. Ben de aldim daha vermedim ama
Canım ilk çocuk ilk heycandır bilirim ama anne sütü alıyorsa çok ek besinlere yüklenme derim. Taddırmak istiyorsan cam rende al züccaciyeden bir dilim kadar elma veya armutu rendele ez püre yap onun suyundan posasından taddır. Hazır gıda kullanma bebişine ;)

Canım ilk çocuk ilk heycandır bilirim ama anne sütü alıyorsa çok ek besinlere yüklenme derim. Taddırmak istiyorsan cam rende al züccaciyeden bir dilim kadar elma veya armutu rendele ez püre yap onun suyundan posasından taddır. Hazır gıda kullanma bebişine ;)
Suanda annesutu vermenin keyfini çıkarsak daha iyi bence ek gıdalara geçince turlu sorunlar bizi bekliyor olucak zaten:) yedi yemedi tadını sevdi sevmedi.tükürdü kustu:) 6 aya kadar sadece emzırmenın keyfini ve rahatlığını çıkartmak en iyisi:)

Merhaba kızlar, epeydir giremedim.
İyiyiz oğlumla çok şükür, sizler nasılsınız?
İkinci doz aşılarımız yapıldı bugün bir de demir damlası verdi sağlık ocağı.

Sütüm bayağı bi azaldı neden bilemiyorum. İyi besleiyorum iyi uyuyorum ama yine de günde iki üç kez mama takviyesi gerekiyor, emdiği zamanlarda da göğsüm dolup taşmıyor. Sütüm pek yok. Oğlum 4 aylık şu an. 2 ay daha tam emse zaten 6 aylık olacak ek gıda ile bir iki öğün savuştururum ama böyle olunca üzülüyorum.

Maaşallah diyeyim önce oğluşuna 14 kasımda 4 ayı dolduruyor benim oğlum da. Şu tattırma meselesi aklımı kurcalıyor. Benim hemşire de 5. Ayı dolsun öyle diyor. Sağlıkçılar bile aynı fikirde değilken biz ne yapalım. Anneme gittim geçen hafta orda çocuk doktoruna gittik boyunu 63 cm ölçtü 3. Ay kontrolünde 61 demişlerdi kendi aile hekimimizde. Bir haftada 2 cm uzamamıştır herhalde bu bile muamma sağlıklı olsunlar da uzun kısa önemli değil.
Bizim 2. Aşılarımız da bugün yapıldı, hemşire de 6. Aya kadar hiçbir şey tattırma dedi kafam karmakarışık. Demir damlası verelim mi vermeyelim mi, yeni tatlar tattıralım mı tattırmayalım mı.. :)

Bizim 2. Aşılarımız da bugün yapıldı, hemşire de 6. Aya kadar hiçbir şey tattırma dedi kafam karmakarışık. Demir damlası verelim mi vermeyelim mi, yeni tatlar tattıralım mı tattırmayalım mı.. :)
Tattırmak zarar vermez çay kaşığının ucu kadar düşün sadece tadını alıcak ama öğün için kesinlikle 6 aydan sonra verilmeli ve çok çok az miktarla başlanmalı. Nesela 1 yemek kaşığı yoğurt veya meyve püresi veya muhallebi onu 1 hafta verip sonraki hafta 2. Bişey eklenmeli
Yani bizim için erken daha taddırılabilir ama asla öğün verilmemeli şuan

Suanda annesutu vermenin keyfini çıkarsak daha iyi bence ek gıdalara geçince turlu sorunlar bizi bekliyor olucak zaten:) yedi yemedi tadını sevdi sevmedi.tükürdü kustu:) 6 aya kadar sadece emzırmenın keyfini ve rahatlığını çıkartmak en iyisi:)
Aynen öyle

Tattırmak zarar vermez çay kaşığının ucu kadar düşün sadece tadını alıcak ama öğün için kesinlikle 6 aydan sonra verilmeli ve çok çok az miktarla başlanmalı. Nesela 1 yemek kaşığı yoğurt veya meyve püresi veya muhallebi onu 1 hafta verip sonraki hafta 2. Bişey eklenmeli
Yani bizim için erken daha taddırılabilir ama asla öğün verilmemeli şuan
Doğrudur, ilk çocukta insanın eli ayağına dolaşıyormuş. Hem twcrübeleri duymak istiyorum hem her kafadan bir ses çıkıyor. Geçen hafta bir kez bir tane üzümün suyunu sıkıp veriyordum çay kaşığının ucuyla. :)

Anne sütü alıyor. Mananın üzerinde 4 aydan itibaren yazıyor. Ben de aldim daha vermedim ama
Canım iyi düşün bütün geleceğini etkiliyor anne sütü çok değerli diyor her doktor
Birde o kavonoz mamaları yada mamalar içinde ne oldugunu bilemiyoruz
Ben mama verdim iki ay ama sütüm azdı şimdi tek emziriyorum 6 aya kadar inşallah yeterse böyle devam etmeyi düşünüyorum sonrada kendim yogurt yapacam öyle başlayacagım
Aile hekimine de bi danış istersen

Birde ben ilk basta etraftan cok etkileniyordum
Bu çocuk ac mama verelim peki verelim
Mama mı veriyorsun
Kaç kez tühtühtüh
Bunları diyen hep aynı kişi
Sonra tamamen anne sütüne başladık
Oğlum iki ağlasa aç aç çorba içir mama ver
Hayır gerek yok aç değil
Bence verelim biraz süzülmüş oğlan
Halbuki hep kilosu önde gidiyo maşallah
Ayyy ağzına birşeyler vermek istiyorım kendimi tutamıyoruuumm ne zamn versek kızım haftaya mı
Hayr 6 aydan önce yok birşey vermek
Bu kadar net artık kafam
Allahım inşallah sütüm olurda dilediğim gibi emziririm amiiiin n

Doğrudur, ilk çocukta insanın eli ayağına dolaşıyormuş. Hem twcrübeleri duymak istiyorum hem her kafadan bir ses çıkıyor. Geçen hafta bir kez bir tane üzümün suyunu sıkıp veriyordum çay kaşığının ucuyla. :)
Aynen öyle bende taddırıyorum. Ya sorma hem heycanlı hem yorucu oluyor yedirmek ek besine başlayınca.

Mama mı veriyorsun
Kaç kez tühtühtüh
Hayır gerek yok aç değil
Ayyy ağzına birşeyler vermek istiyorım kendimi tutamıyoruuumm ne zamn versek kızım haftaya mı
Bu kadar net artık kafam
Canım o laflar hiç bitmeyecek büyüselerde
Geçen whatsaptan birine çocukların fotosunu attım benim büyük kızım çok zatıflamış mış ötekilere bakmaktan ilgilenmiyormuymuşum dedi biri bana
Ay bi sinirlendim çocuğun kilosu aynı hatta 500 gr almıştı
Yani ağzı olan konuşuyor

Canım o laflar hiç bitmeyecek büyüselerde
Geçen whatsaptan birine çocukların fotosunu attım benim büyük kızım çok zatıflamış mış ötekilere bakmaktan ilgilenmiyormuymuşum dedi biri bana
Ay bi sinirlendim çocuğun kilosu aynı hatta 500 gr almıştı
Yani ağzı olan konuşuyor
Doktorda tartıldı 7 kılo olmus diyorum yok gecenlerde zatıflamıstı geri almıs diyo ya bebe oerhiz yapmıştı ondandır diyecem de neyseee :)

Mama mı veriyorsun
Kaç kez tühtühtüh
Hayır gerek yok aç değil
Bu kadar net artık kafam
Aminn :) ya anneler tabi bazi degerli tecrubeleri var ama yalan yanlis bildikleri de cok . Benim kayinvalidem sagolsun cok iyi niyetlidir eseverim ama oglum her agladiginda ac mi acaba der:)) valla ben de ahdettim yok ek besin mesin mama insallaah her gun dua ediyorum icimden sutum yetsin bebegime..

Canim kemik suyu bulgur yeşil soğan bende çok süt yapıyor resmen elimi vuramiyorum gogusume dene istersen bu
Bulgur bende işe yaramıyor canım ama kemik suyunu ve yeşil soğanı denizem. Birde farkettim ki gece ne kadar çok uyanırsam o gün sütüm azalıyor. Birde ben hep zannediyorum ki herkeslerin sütü şakır şakır akıyor emsede bebek emmesede. Bende emince bomboş kalıuor dolması da hiç emzirmezsem 3 saati buluyor

Kızlar bizde dün doktora gittik kontrol için tattırmaya başla dedi bir çorba kaşığı kadar altıncı ata kalınca yedirmek zor oluyor dedi ilaç yada mama kullandırmak istemiyor kilosu biraz az dedi ama öğün yap demedi bizde böyle üç buçuk aylık 64 Cm boy Kilo 7 hayırlısı bakalım

Kızlar bizde dün doktora gittik kontrol için tattırmaya başla dedi bir çorba kaşığı kadar altıncı ata kalınca yedirmek zor oluyor dedi ilaç yada mama kullandırmak istemiyor kilosu biraz az dedi ama öğün yap demedi bizde böyle üç buçuk aylık 64 Cm boy Kilo 7 hayırlısı bakalım

Benim oğlum da 7 kilo 150 gr dı geçen hafta. 3.5 aylıkken. Doktor çok iyi dedi. Kilosu da boyu da çok iyi bence. Bizim boyumuz da 63 cm. Doktorlar da birbirinden habersiz valla

Back