- 11 Şubat 2015
- 2.334
- 2.394
- 133
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #66.681
canım o doktor çoook eskilerden sanırım.artık yeni araştırmalara göre tüm doktorlar özellikle ilk 3 ay emziği öneriyor. çünkü ilk 3 ay hatta 4 de olabiliyormuş emme refleksi çok kuvvetli olduğundan ya sürekli emecek ki bunun da zararı var gaz,kusma vs yada emzik vereceksin.zaten ilk 3 ay emziğe alışma olasılığı çok azmış.6 aydan sonra emzik verilir mi hiç çocuk alışır hemen aklı ermeye başlayacak çünküCnm bnde emzige alistrcam ssnirim bugun.kustu hep emiyo kusuyo agliyo fln.bugun doktr 6 aya kdr vermesin demis anneme.anne sutunde var demis canim
bizde yapmadı canımKızlar verem aşısı yanı BCG asisi ateş yapar mi pazartesi 2 aşı olduk onlar ateş yaptı veremi cuma günü yapalım dedi ebe agie gelmesin diye ama sormayı unuttum ateş yapar mi diye
Bazen bebegim aglamaya basliyo.meme veriyorum cok cok emen yavrum almak istemiyo kivraniyo çırpınıyor agliyo memeyo almak istemiyo sonra zorla verince aliyo hemen uyuyo.cok uykusu geldiğinden boyle yapiyo diye dusunuyorum??? Bir de bugun saatbasi emdi ama cok sukur pek kusmamiz yok bi zarari yoktur heralde sik emmenin.gazimiz da pek kalmadi cok sukurBazen benimki gunduz uyumadan önce çırpınıyo annemde ayagında salla diyoda ya çok zor ayakta sallamak hadi salladım uyuttum kalkamıyorum yerinden bırakınca uyanıyoo mantıgını anlamadım
Bazen bebegim aglamaya basliyo.meme veriyorum cok cok emen yavrum almak istemiyo kivraniyo çırpınıyor agliyo memeyo almak istemiyo sonra zorla verince aliyo hemen uyuyo.cok uykusu geldiğinden boyle yapiyo diye dusunuyorum??? Bir de bugun saatbasi emdi ama cok sukur pek kusmamiz yok bi zarari yoktur heralde sik emmenin.gazimiz da pek kalmadi cok sukur
Bu ara bwnimki de öyle canım uykusu gelince yapıyor bende keşfettim. Can sıkıcı bi durum.gündüz yapıyor bunu gece öyle değil.Bazen bebegim aglamaya basliyo.meme veriyorum cok cok emen yavrum almak istemiyo kivraniyo çırpınıyor agliyo memeyo almak istemiyo sonra zorla verince aliyo hemen uyuyo.cok uykusu geldiğinden boyle yapiyo diye dusunuyorum??? Bir de bugun saatbasi emdi ama cok sukur pek kusmamiz yok bi zarari yoktur heralde sik emmenin.gazimiz da pek kalmadi cok sukur
Canim iki mesaja cvp vermistim laleyede ordda su icin alti ay demisti dojtr vermesin diye.karisiklik oldu :) emzigi uykuya dakarkn vermk istiyorum kimse istemiyor vermemi ama uyutamiyorum.esimde kv agziyla konusuyo surekli .iki ih mih eder uyur kucagina alma diyodu kv esimdecsimdi aynisini diyo.bnde nettrn uyku egitimine fln bakiyom bnm cocuga uygulayamdim ki zaten 4 aydan snra uygulmk dogruymus.yani anlicam kv birdi iki oldu bnde bunaldim emzik kullncam.kamakli almistim da bn arkadadim damaksz al dedi de kafam.karsticanım o doktor çoook eskilerden sanırım.artık yeni araştırmalara göre tüm doktorlar özellikle ilk 3 ay emziği öneriyor. çünkü ilk 3 ay hatta 4 de olabiliyormuş emme refleksi çok kuvvetli olduğundan ya sürekli emecek ki bunun da zararı var gaz,kusma vs yada emzik vereceksin.zaten ilk 3 ay emziğe alışma olasılığı çok azmış.6 aydan sonra emzik verilir mi hiç çocuk alışır hemen aklı ermeye başlayacak çünkü
anladım canım. canım çoook uykusu gelince bizimki öyle kendisi uyuyo ama öncesinde epey uykusuz kalmışsa ki bu da iyi biley değilCanim iki mesaja cvp vermistim laleyede ordda su icin alti ay demisti dojtr vermesin diye.karisiklik oldu :) emzigi uykuya dakarkn vermk istiyorum kimse istemiyor vermemi ama uyutamiyorum.esimde kv agziyla konusuyo surekli .iki ih mih eder uyur kucagina alma diyodu kv esimdecsimdi aynisini diyo.bnde nettrn uyku egitimine fln bakiyom bnm cocuga uygulayamdim ki zaten 4 aydan snra uygulmk dogruymus.yani anlicam kv birdi iki oldu bnde bunaldim emzik kullncam.kamakli almistim da bn arkadadim damaksz al dedi de kafam.karsti
Cook haklisin canimm.ewde var wmzik almistim bu gececdenicem bakalim napcak tekrar bi kaynatmam lazim.sanurim damkli almisim bi tarafi kesik gbi.bnmkinin 13 saat uyumadigini biliyorum mevlut gunu oyle olmustu kucagimda salliyorum valla napim uyusun yeterki.emzir yatr besikte salla olmuyo bizde.durmuyo besikte salkayinca kusuyo . Cok zor bide bn hftays ewime gidiyorum cok.moralim bozukanladım canım. canım çoook uykusu gelince bizimki öyle kendisi uyuyo ama öncesinde epey uykusuz kalmışsa ki bu da iyi biley değil2 saat uyanıklıktan sonra uyuması gerekirler çok küçükler çünkü. valla benim doktorum ilk 4 ay alışmaz korkma dedi. sonrası sıkıntı yaratır dedi ben gönül rahatlığıyla veriyorum uykuya dalmasını kolaylaştırıyo.çok karışıyolarsa alın uyutun de o zaman bakalım sanki kolay sanıyolar psikolojik harp yaşıyoruz ya şu günlerde. valla benim loğusalığım daha bitmedi gibi geliyo:) gazımız geçene kadar bitmicek sanırım
en de aynı senin gbiydim. bizim oğlan kucakta mucakta en fazla 45 dk bekliyodu sonra ağlayıp meme istiyodu. emince kusuyodu burnuna boğazına kaçırıyodu. sonra emzik vermeye başladım öızmızlayınca şimdi Allaha şükür 2 saat dayanıyo ama emziği düşse ağlıyo yine. emzik benim hayatımı kurtardı. ben de vermiyodum emzik ama burda bi arkadaş söyledi ben de uyguladım getçekten çok faydası oldu. şimdi annemler döndü yalnızım evde ve Allahıma hamd olsun idare ediyoruz. şimdi diyorumki keşke o kadar ağlatacağıma en başından emzik erseydim. çünkü kusuyo diye doktor en az 1 saat emme ararsı olması lazım diyodu o son 15 dk ağlamasını sana anlatamam. bence ver canım ne çektiğini sen biliyosun. inşallah çabucak ayşatırız şu gazlarıCook haklisin canimm.ewde var wmzik almistim bu gececdenicem bakalim napcak tekrar bi kaynatmam lazim.sanurim damkli almisim bi tarafi kesik gbi.bnmkinin 13 saat uyumadigini biliyorum mevlut gunu oyle olmustu kucagimda salliyorum valla napim uyusun yeterki.emzir yatr besikte salla olmuyo bizde.durmuyo besikte salkayinca kusuyo . Cok zor bide bn hftays ewime gidiyorum cok.moralim bozuksimdi annm tutiyidu yemk yiyodum yada bi saat uyuyodum ewde kimse yok yrdim etcek esim de aksam geliyor ins.gaz olayi hemn biterde rahata ereriz uykulari duzenli olur.
Cook haklisin canimm.ewde var wmzik almistim bu gececdenicem bakalim napcak tekrar bi kaynatmam lazim.sanurim damkli almisim bi tarafi kesik gbi.bnmkinin 13 saat uyumadigini biliyorum mevlut gunu oyle olmustu kucagimda salliyorum valla napim uyusun yeterki.emzir yatr besikte salla olmuyo bizde.durmuyo besikte salkayinca kusuyo . Cok zor bide bn hftays ewime gidiyorum cok.moralim bozuksimdi annm tutiyidu yemk yiyodum yada bi saat uyuyodum ewde kimse yok yrdim etcek esim de aksam geliyor ins.gaz olayi hemn biterde rahata ereriz uykulari duzenli olur.
Insallh canim ya.valla kv geldi doguramadi ya bu demis annene oyle moralim bozuldu uyutamiyosun dedi canim skldi kimsenin cenesini cekemicem vercm denicem bakalim gece ins.ise yararen de aynı senin gbiydim. bizim oğlan kucakta mucakta en fazla 45 dk bekliyodu sonra ağlayıp meme istiyodu. emince kusuyodu burnuna boğazına kaçırıyodu. sonra emzik vermeye başladım öızmızlayınca şimdi Allaha şükür 2 saat dayanıyo ama emziği düşse ağlıyo yine. emzik benim hayatımı kurtardı. ben de vermiyodum emzik ama burda bi arkadaş söyledi ben de uyguladım getçekten çok faydası oldu. şimdi annemler döndü yalnızım evde ve Allahıma hamd olsun idare ediyoruz. şimdi diyorumki keşke o kadar ağlatacağıma en başından emzik erseydim. çünkü kusuyo diye doktor en az 1 saat emme ararsı olması lazım diyodu o son 15 dk ağlamasını sana anlatamam. bence ver canım ne çektiğini sen biliyosun. inşallah çabucak ayşatırız şu gazları
Bnm kiker artik gelemez kaynsnsm desen bni cok sinitlndirdi geldi biton bazka.dogumuma gelmedi bide durmus doguramadiya demis annene sezeryan.oldum diye kucukte olsun insan bi hediye getirir yapmdi onun gelmesini istemiyorum tek kalir bakarim.diyorum napim.aliscam.mecbur.bnde annm bakmasa yemek zir yiyorum durmuyi bnmkide.ins.en.kisa zamnda gecer ya bna kirki bitsin gecer diyolrdi maalesef gecmedi bisey :)Bende eve dönünce ne yapacağımi kara kara düşünüyorum Annem senle gelirim diyo ama nereye kadar. . Lavaboya zor gidiyorum habire emmek istiyor emzik de almıyor Gün sayıyorum 3. aydan sonra bu kadar olmaz diyolar
ben de yapıyorum canım sadece kollarını sarıyorum benim oğlumda kendini çok uyandırıyordu, bir de mesela emince uyuduğunda koyduğumda kollarını çok hareket ettiriyor uyandırıyordu yine şimdi hemen battaniyenin ustune koyup sarıyorum daha rahat yatıyor.Beenim gbi yarim.kundak yapipta uyutmaya calisan varmi aeanuzda.kndimi vicdaben rahtsz hissediyorum.ama uyumuyorda kizim eliyle uyandriyor kndini surekli
Cnm ben 19 kilo aldım 9 verdim 10 duruyo gitmiyorum sinir oluyorum.popo göbek bacaklar çok fenaKızlar günaydın doğum kilolari ne alemde verdiniz mi nasıl besleniyorsunuz
Doğuma girerken 73
Doğum çıkışı 69
Şuan 64
Dengesiz besleniyorum gün içinde.adam gibi sadece akşamları yiyorum 6 kilo vermem lazim
Nereye gideceksin canmOndan korkmuyorum da kalkis da ve iniste emzirmek gerekiyormus ben aglar mi durmaz mi diye endiseliyim bnde otobusle gidecektim de doguda yollar pek guvenli degil tek olsam neyse de bebekle korkuyorum
O devam Mendilli yazan ne acabaCanim bebeginin cinsiyetine gore erkek veya kiz paketi al, icinden cinsiyete gore altini actiginda cis yaparsa etrafin batmasini engelleyecek uyduruk bir sey cikiyor o yuzden erkek kiz ayrimi varmis, bu arada sutanem tesekkurler ben de senin onerinle baby&me aldim unibaby'den bin kat daha iyimis.
Ankara ordan da aktarma malatya :) 3 saatimiz ucakta gececekNereye gideceksin canm
Ayni bnm kizda oyle.gozler kapali kundaga sariyorum aciyo eliyle kndini uyandiriyo bazen tulbentle sariyom.hos onada her zmn islemiyoda napim ugrasiyom ya.ben de yapıyorum canım sadece kollarını sarıyorum benim oğlumda kendini çok uyandırıyordu, bir de mesela emince uyuduğunda koyduğumda kollarını çok hareket ettiriyor uyandırıyordu yine şimdi hemen battaniyenin ustune koyup sarıyorum daha rahat yatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?