• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Bende gittim doktora bugĞn yusuuvarlak kesesini gördüm yavrunun , benm kesem 9mm, 5+4 üm doktor 2 ,2buöuk hafta sonra gel kalbini dinleyelim dedi. Ben dedim nasıl dayanacam o kadar doktor dedi , sabret dila, zamanı var, bekliyorm bakalım iştahım son sürat:))bugĞn acılı kokoreç yedim:)

Kokoreç sakatat falan zararlı diye biliyorum gebelikte..etlerin cok iyi pişmiş olması gerekiyor bir de..ben de kokoreç cok severim ama yemiyorum..sen gidince bir doktoruna sor istersen..

Sevgili hamişler..
Gebelikte gazozlu içecekler ,çay,kahveden mümkünse kaçının..bebeğin kilosuna değil gelişimine de zarar verebilir ve erken doğuma neden olabilir..1 fincanı geçmesin.çaysa coook açık içilebilir..

Folik asiti 12 .haftaya kadar muhakkak alın
Her sabah 1 yumurta yiyin çok faydalı
Ve bir avuç ceviz atın ağzınıza omega için
Haftada 2 gün balık bebeğin beyin gelişimi için süper olur..ama yiyemeseniz de ceviz yiyin..
Süt içmeye özen gösterin
kalsiyum için bol yoğurt ve peynir
eğer beslenmeniz düzgünse ek vitamin almanıza gerek yok
yağın bir faydası yok cok yağlı yiyeceklerden kaçının.
bu dönemde aksıran tıksıran herkesden uzak durun çünkü grip mevsimindeyiz ve gebelikte bağışıklık düştüğü için ağır geçiyor.ben geçirdim mahvoldum aman siz dikkat edin

şimdilik aklıma gelen bunlar.siz de bilimsel temelli bilgilerinizi sunarsanız faydalanırız..

Merhaba kızlar ben bugün doktora gittim kese göründü 15mm 5 haftalıkmışız doktorum adet tarihine göre 1 hafta gerideyiz dedi biraz moralim bozuldu iki hafta sonraya randevu verdi. Hayırlısı artık bekleyip görücez
Merhaba benim bebeğim içinde drum öyle dedi son adete göre 5 haftalıktı kesem 4 haftalıktı.Drum yumurtlaman gecikmiş ondan dedi.Ben de aynı 2 hafta sonra gideceğim güzel beslenelim badem,ceviz,kuru incir,sebze,meyve yemeye özen gösterelim.Allahın izniyle bişey olmaz.

Herkese merhabalar bende 3.tup bebek denemesinden sonra rabbime sukurler olsun hamileyim dun adetime 3 kala evde test yaptim inanamadim ve kan testi yaptirdim 252 cikti degerim rabbim nasip ederse 7 temmuzda bebisimi kucagima alcam allah isteyen herlese nasip etsin insallah

Arkadaslar bisey sorucam benim 1 gün gecikmeli halimle beta hcg 170 cikti icime şüphe düştü yarin tekrar baktircam saglikli bir gebelik olması için ne kadar olmali beta ??

arkadaşlar dün ilk kontrolümü yaptırdım inanmayacaksınız ama 5+4 de kalp atışını gördük ve duyduk ancak rahim agzına yakın yerleşmiş doktorum ileri vadede gerceklesebilecek seylerden bahsedince biraz keyfimiz kaçtı. riskli gebelik düşebilir kanamalara sebep olabilir cok asırı kanamalarda anne hayatıda tehlikeye girer vs vs cuma bırdaha cagırdı bakalım nolacak ilerde yukarı cıkarsa bunların hicbirirni de yasamayabiliriz ama belli degıl. bu haftada kalp atışını almamıza da cok sasırdım doktorda sasırdı. dua edip allahtan sorunsuz hamilelik istemekten baska sansım yok hepiniz allaha emanet olun sevgiler,

Arkadaslar bisey sorucam benim 1 gün gecikmeli halimle beta hcg 170 cikti icime şüphe düştü yarin tekrar baktircam saglikli bir gebelik olması için ne kadar olmali beta ??
ilk hamileleiğimde tüp bebekti testi bi gün önce yaptım 67 iki gun sonra 157 ve oglum su an 4 yasında cnm senın degerınde gayet normal keyfini cıkar.

Sevgili hamişler..
Gebelikte gazozlu içecekler ,çay,kahveden mümkünse kaçının..bebeğin kilosuna değil gelişimine de zarar verebilir ve erken doğuma neden olabilir..1 fincanı geçmesin.çaysa coook açık içilebilir..

Folik asiti 12 .haftaya kadar muhakkak alın
Her sabah 1 yumurta yiyin çok faydalı
Ve bir avuç ceviz atın ağzınıza omega için
Haftada 2 gün balık bebeğin beyin gelişimi için süper olur..ama yiyemeseniz de ceviz yiyin..
Süt içmeye özen gösterin
kalsiyum için bol yoğurt ve peynir
eğer beslenmeniz düzgünse ek vitamin almanıza gerek yok
yağın bir faydası yok cok yağlı yiyeceklerden kaçının.
bu dönemde aksıran tıksıran herkesden uzak durun çünkü grip mevsimindeyiz ve gebelikte bağışıklık düştüğü için ağır geçiyor.ben geçirdim mahvoldum aman siz dikkat edin

şimdilik aklıma gelen bunlar.siz de bilimsel temelli bilgilerinizi sunarsanız faydalanırız..

Bebde şunları ekleyeyim bol su içilmesi getek iltihap vs varsa aksın gitsin diye. Bebek kandan beslendigi icin sabahlari ac karnina pekmez yiyin ve siyah kuru üzümü gün içinde tuketin.

Bence 1 gun geçmesine göre normal. Ben 4. Gunde yapmistim 584 cikti. 2 gunde bir iki katina cikarmis değerler. Bi 4 gun sonra tekrar yaptim 4171 cikti. Degerin normaldir yani canim bi kac gün sonra tekrar yaparsin. Yükselişte ise sıkıntı yok

Bebde şunları ekleyeyim bol su içilmesi getek iltihap vs varsa aksın gitsin diye. Bebek kandan beslendigi icin sabahlari ac karnina pekmez yiyin ve siyah kuru üzümü gün içinde tuketin.

Bence 1 gun geçmesine göre normal. Ben 4. Gunde yapmistim 584 cikti. 2 gunde bir iki katina cikarmis değerler. Bi 4 gun sonra tekrar yaptim 4171 cikti. Degerin normaldir yani canim bi kac gün sonra tekrar yaparsin. Yükselişte ise sıkıntı yok
ilk hamileleiğimde tüp bebekti testi bi gün önce yaptım 67 iki gun sonra 157 ve oglum su an 4 yasında cnm senın degerınde gayet normal keyfini cıkar.
Çok tesekkur ederim saglik ocagindayim şuan sira bekliyorum tekrar bi baktirayim sorun cikmasin içim rahatlasin :)

arkadaşlar dün ilk kontrolümü yaptırdım inanmayacaksınız ama 5+4 de kalp atışını gördük ve duyduk ancak rahim agzına yakın yerleşmiş doktorum ileri vadede gerceklesebilecek seylerden bahsedince biraz keyfimiz kaçtı. riskli gebelik düşebilir kanamalara sebep olabilir cok asırı kanamalarda anne hayatıda tehlikeye girer vs vs cuma bırdaha cagırdı bakalım nolacak ilerde yukarı cıkarsa bunların hicbirirni de yasamayabiliriz ama belli degıl. bu haftada kalp atışını almamıza da cok sasırdım doktorda sasırdı. dua edip allahtan sorunsuz hamilelik istemekten baska sansım yok hepiniz allaha emanet olun sevgiler,
Geçmiş olsun inşallah problem çıkmaz hamileliğinde sağlıklı bir bebiş Dünya'ya getirirsin

Merhaba benim bebeğim içinde drum öyle dedi son adete göre 5 haftalıktı kesem 4 haftalıktı.Drum yumurtlaman gecikmiş ondan dedi.Ben de aynı 2 hafta sonra gideceğim güzel beslenelim badem,ceviz,kuru incir,sebze,meyve yemeye özen gösterelim.Allahın izniyle bişey olmaz.

Kese boyutu için ne dedi canım. Bende dün site site gezdim araştırdım biraz yumurta ve muz çok faydalıymış bende artık beslenmeme daha dikkat edicem İnşallah birdahaki kontrolde bebişlerimizide görürüz.

Ben hamile olduğumu öğrendiğimde keseyi görmek için sabretmiyordum gördük şimdi kalp atımı için sabredemiyoruz kim bilir daha nelere sabırsızlanacağız
bende pazartesi öğrendim 101.5 değerim ıkı gun sonra 187.6 oldu ve bır hafta sonra gel dedi doktorum sizin değerler nasıldı arkadaşlar

mineabdullah bende ılk kan testı yaptırdıgımda 700.5 cıvarı cıktı 3 gun sonra 2000 cıvarı cıktı 5 hafta 4 gunluk bu cmtsı yada haftaya cmtsı kalp atıslarını duyarsınız dedıler cok heycanla beklıyorum ınsalalh rabbım herkesın bebegını saglıkla kucagına verır

mineabdullah bende ılk kan testı yaptırdıgımda 700.5 cıvarı cıktı 3 gun sonra 2000 cıvarı cıktı 5 hafta 4 gunluk bu cmtsı yada haftaya cmtsı kalp atıslarını duyarsınız dedıler cok heycanla beklıyorum ınsalalh rabbım herkesın bebegını saglıkla kucagına verır
amin canım inşallah bende sabırsızlıkla bır hafta gecmesını beklıyorum

Ben hamile olduğumu öğrendiğimde keseyi görmek için sabretmiyordum gördük şimdi kalp atımı için sabredemiyoruz kim bilir daha nelere sabırsızlanacağız.

Daha cinsiyeti var tekmeleri varr ultrason görüntüsü varr ohooo çok var daha :D
Ayy yerim minigimi artık pirinç tanesi kadar bi şey olmustur heralde. :)

Back