• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

2 hafta önce yaptırmıştım aynı zamanda gebelik var mı diye de bakılmıştı, kanım normal çıktı. 12,6. cuma günü gidicem doktora, tekrar isterse yaptırırım. gebeliğe bağlı düşer mi kan hiç bilmiyorum ilk bebeğim.:KK1:
hım düşebilir ama senin iyiymiş kanın maşallah cnm :) ben normalde kansızım inş. sorun olmaz :)

ben daha aile hekimime haber vermedim.Aile hekimimn hemşiresi benim velim daha önceki düşüğü de biliyo kalp atışını duymadan söylemek istemedim o da ısrarla diyody bak gebelikte bize kesin haber ver diye azar işiticem heralde :)
bugün kontrole gittikten sonra haber verirsin cnm , sağlık ocakları daha fazla sıkı takip yapıyorlar ,, biz birde riskli gebelik durumuna girdiğimiz için kontrole gitmesemde eve telefon ederlerdi , kontrole gel diye :)

bugün kontrole gittikten sonra haber verirsin cnm , sağlık ocakları daha fazla sıkı takip yapıyorlar ,, biz birde riskli gebelik durumuna girdiğimiz için kontrole gitmesemde eve telefon ederlerdi , kontrole gel diye :)
benim hemşire çocuğu bende olunca sabah çocuğu bırakırken kanımı fln da alıyo aslında yanında getiriyo iyi de oluyo ben okul vakti çıkamam diye ama burası küçük yer olunca laf olur diye söylemek istemedim bu sefer sadece kimyasalı biliyo dış gebelikten de haberleri yok.İnşallah bugün hayırlı haberlerle gelirsem haber vericem artık

kan sayımı ve protein kaçağı testleri aç tok fark etmiyor ama hormon testleri yani tsh t3 t1 testleri için kesinlikle aç olmalısın hatta bir bardak su bile içmeyeceksin.
canım yanlışını düzeltmek istiyorum hormon testlerinde aç olmak şart değildir ancak sabah erken saatlerde vermek doğru olanıdır ilerleyen saatlerde kan verildiğinde değer yüksek çıkabilir yorgunluğa bağlı olarak sadece biyokimyasal testlerde yani glukoz kolesterol ast alt vb. gibi testler için açlık şartır zira kan şekeriniz beklenin aksine yüksek çıkabilir. ama hormonlarda yediğimiz şeyler direkt hormonları etkilemediği için açlık kesin değildir ama aç olunması istenilen bir durumdur her ihtimale karşı. ama kesinlikle söylediğimi unutmayın tsh testini kesinlikle sabah erken saatte verilen kan ile baktırmalısınız..

ben daha aile hekimime haber vermedim.Aile hekimimn hemşiresi benim velim daha önceki düşüğü de biliyo kalp atışını duymadan söylemek istemedim o da ısrarla diyody bak gebelikte bize kesin haber ver diye azar işiticem heralde :)
yok canım azar işitmezsin 14. haftaya kadar bildirmemiz gereikyor. benim arkadaşım ailehekimihemşiresi bende öğreindiğimde arayacaktım bizim aile hekimin arkdaşıma sordum ne zaman söyleyim diye 14. haftaya kadar bildirmen gerekiyor dedi ama kalp atışlarını görünce bildirirsin dedi bende onu bekliyorum.

valla benim dr ya tsh a bakmayacak ya da tok bakacak.Sabah 9:30 kahvaltı ettim öğle yemeği yemeden gideyim bari randevuma.Ama dr. kesin aç tok farketmez dedi.Ben gebe değilken de tsh başka dr. bakmıştı aç değildim 1.36 çıkmıştı.Bu arada bu dr.lar prof.

Herkese iyi aksamlar. Bgn kalp atisini duymaya gittik fakat sagliksiz gebelikmis. Bebek olusmus fakat 5 mm. de kalmis. Kese tam guzel boyutunda. Kalp atisi yok. Yani bebek gelisememis. Duyunca sok oldum cok uzuldum tabiki de. Haftaya vakumla alip temizliyceklermis rahim icini. Sonra da panel test diye bisey yapicaklarmis nedenini arastirmak icin. Hepinize saglikli mutlu hamilelikler diliyorum. Allah kimsenin basina bu tarz olaylar vermesin cok zor gercekten.
Canim Allahtan umut kesilmez su an kalp atisi için erken ben 8 hafta dan sonra kalp atisini duydum bence bekle biraz folikasitede devam et kesenin sekli düzgün ve bebekte varsa kalp atisi oluşur

benim hemşire çocuğu bende olunca sabah çocuğu bırakırken kanımı fln da alıyo aslında yanında getiriyo iyi de oluyo ben okul vakti çıkamam diye ama burası küçük yer olunca laf olur diye söylemek istemedim bu sefer sadece kimyasalı biliyo dış gebelikten de haberleri yok.İnşallah bugün hayırlı haberlerle gelirsem haber vericem artık
inşallah canım . :) ben sağlık ocağındaki ebeleri seviyorum bir sorun olduğunda gidip danışıyorsun , yardımcı oluyor hem eve yakın , bir de küçük aparatları var bebek biraz büyüdüğünde kalp atışlarını dinleyebiliyorsun hem içinde rahat ediyor :)

valla benim dr ya tsh a bakmayacak ya da tok bakacak.Sabah 9:30 kahvaltı ettim öğle yemeği yemeden gideyim bari randevuma.Ama dr. kesin aç tok farketmez dedi.Ben gebe değilken de tsh başka dr. bakmıştı aç değildim 1.36 çıkmıştı.Bu arada bu dr.lar prof.
aslında şeker dışında , aç tok farketmez diye biliyorum , 6 saat açlık yeterli sanırım , :)

Bende 2 kez ölçtürdüm tsh ikisinde de ne sabah saati olmasına ne de aç olmama gerek olduğunu söylemediler... Belki değer yüksek çıktığında fln ilaca başlamadan önce en düşük değeri bulmak için fln mı sabah ve aç diyorlar ? İlkinde acıbademde ikincisinde memorialda ölçtürdüm bu arada...

Canim Allahtan umut kesilmez su an kalp atisi için erken ben 8 hafta dan sonra kalp atisini duydum bence bekle biraz folikasitede devam et kesenin sekli düzgün ve bebekte varsa kalp atisi oluşur
Sagol cnm peki sana alttan bakildigi halde mi goremediler? Benim doktorun baya umutsuz konustu cunku. Hic oyle bi sans yok gibilerinden. Sadece operasyonla ilgili konustu :(

kan sayımı ve protein kaçağı testleri aç tok fark etmiyor ama hormon testleri yani tsh t3 t1 testleri için kesinlikle aç olmalısın hatta bir bardak su bile içmeyeceksin.
Benim doktorum aç gelmemi söylemedi hiç hormon testlerim yapıldı. İnşallah problem olmaz

inşallah canım . :) ben sağlık ocağındaki ebeleri seviyorum bir sorun olduğunda gidip danışıyorsun , yardımcı oluyor hem eve yakın , bir de küçük aparatları var bebek biraz büyüdüğünde kalp atışlarını dinleyebiliyorsun hem içinde rahat ediyor :)

ben oturduğum yerde sağlık ocağı nerde, aile hekimim kim bilmiyorum, dolayısı ile hiç haber vermeyi planlamıyorum, çalıştığım için zaten haftaiçi vaktim yok, sadece haber vericem diye izin almakta istemiyorum...

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim umarim hicbirinizinki benimki gibi olmaz. Cok saglikli cocuklariniz olur. Temmuz annesi deil de kasim aralik annesi olurum belki de napalim artik :) haftaya hbr veririm cunku hic sans vermedi doktor kalp atisi olmaz dedi. Olursa da mucize olarak paylasirim sizinle. Bedidiko sen de canini sikma. Umarim bebegin de kalp atisi da gozukur bian once.

Back