2015 Şubat Anneleri

Selam arkadaşlarım. Çiş muhabbeti dönmüş bayaa. Tuna da tuvalete pek hevesli bezini her açtığımızda tu tu tuu diyor (tuvalet demek) bazen götürüyorum bazen götürmüyorum. Çok soğuk olursa ev götürmüyorumvalla, yada acelemiz olunca.. yaza bağda bahçede koşarken öğrenir umarım. Nasıl olacK, nasıl bir yol izlemeliyiz hiç bir fikrim Yok açıkçası.. birbirimize yol gösteririz artık buradan.
Bu hafta sonu ailemin yanına gidiyorum. Bir hafta rapor alacağım. Bizimkiler 6 Aydın görmüyordu, kafayı yediler özlemden :)) benim için de iyi oldu bu ara. Hiç bu kadar ayrı kalmamıştık. Yine bir otobüs macerası bizi bekliyor, ama bu sefer az eşya olacağı için sıkıntı Yok.
Bütün bebişlerin (gerçi artık çocuk olma yolunda yokuş aşşa koşuyorlar ama olsun onlar hala bebiş :)) Doğum günü fotoları çok güzel. Çok hoşuma gidiyor öyle arka arkaya görünce fotoları :) Allah hepsine uzun ömürler versin.
Beni soracak olursanız okul ev ikilisi (üçgen bile yapamıyorum o kadar sınırlı hayat ) onun dışında bu ara kitap okuyorum yine ve okudukça içim darlanıyor.. bugün okulu öğleden sonra tatil ettiler, sebebi de miting varmış ilde. Taşımalı gelen öğrencilerin servislerini köydeki insanları mitinge götürmek için görevlendirmişler. Yani sırf adam toplamak hüloğğ için okul tatil oldu.. eleştirim tek bi partiye yönelik değil, hangi parti yaparsa yapsın aynı can sıkıntısını yaratırdı bende.. öyle işte..

tek çocuklular ne yapacağını bilmiyo bu konuda haklısın birbirimize sora sora başarıcaz :) ben daha düşünmüyorum ama yaz gelince başlayacağım acele etmiyorum. hiç denemedim tuvalete götürmeyi. o da hallolur bi şekilde herhalde, annem bir haftada öğrendiğimi ve bir kez bile altıma kaçırmadığımı söylemişti. çoğu kişide sorun olmuyor diyor, doğru şekilde ilerlersek ve onlarda hazır olursa bencede sorun olmayacaktır.

iyi yapmışsın annenlere gitmek herkese iyi gelecek. onlarda çok özlemiştir. inşallah otobüs yolculuğunda sorunsuz geçer canım. keşke uçakla gidilebilecek şehirler olsaydı. neyse sana kısa bir mola çok iyi gelecek :)

okul servislerini bile kullanmaya başladılar demek vay anasını. aman neyse bu konuları düşündükçe yüreğim daralıyor. al birini vur ötekine, allah yardımcımız olsun.

ne okuyorsun bu ara?

Günaydın kızlar..Belki beni hatirlamiyosunizdur bayadir girmiyorum bizde 2 yaşımıza girdik geçen ay ama kafama takılan şeyler var oğlum çok az konuşuyor 5 6 kelimesi var bu normalmi?.. bide dışarda beni unutuyor babasından başkasına gitmiyor halbuki ben kızmıyorum herşeyiyle ben ilgileniyorum bu konuda artık rahatsız ediyor ve dışarda sessizlesiyor evde baya kıran döken hareketli olan çocuk annanesigil hariç her evde her yerde sessiz değişik bı tıpsendrom denilen şeyi fazlasıyla yaşatıyor ama dışarda yapmayınca bnm yorgunluğu bilende olmuyor..Uyku desen daha duzelmedi daha doğrusu evde uyumuyor dışarda uyuyor nolur bana fikir verin ben bu çocuğu eve nasıl alıştıra bilirim

Bakalim canim kesin arariz bu gunleri:) Ama bu halleri asiri tatli yaa doyamiyotum ise gitmek istemiyorum. Is demisken bu ara o kadar yogunuz ki gece bile ruyalarimda. Off ya gece gunduz calisiyorum sanki. Yarin da caliscam zaten nobetciyim. Cok sıkıldım
Gittim canim doktora alerji varmis damla verdi iki tane. Kizin alerji damlasinin goz icin olani:) Ev zaditen doldu:)

niye acabaa
herkes dogum gunu derdine dustu galiba yada çis mis ogretiyoalr :)) çok mesguller :))
Ayy bizim gecen cis macerasi basladigi gun bitti cok komik. Kayinvalideyle kararlastirdik takmadik sabah. Babannesi her tuvalete goturdugunde yapmamis tuvaletten kalkinca yapmis hep ustunu giydikten sonra. O yuzden bilinmeyen bi tarihe erteledik bu isi

Canim dogum gunu cok guzel gorunuyordu ellerine saglik beceriklisin masallah. Ayni burctaniz ama bu konularda senin yarin kadar olamam heralde masallah diyim tekrar:)
Ay annenin bakmasina cok sevindim. Kv en superi bile olsa insan geriliyo buna eminin. Tabi nankorluk olmasin her zaman gozu gibi bakiyo benim kv. Ama evde annem olsa daha huzurlu olurum gibi geliyo.
Sen de daha iyi hissediyomussun ne guzel o da etkiler Ayaz'i. Benim yakisikli damadimla ilgili neler yazmissin annesi yaa yapmaz benim damadim yapmaz

:))) aceleniz yok tabi erteleyin nolcak :)
4 yasina kadr zamani varmis zaten
biyle forumlardan tanidigim bir arkadas çocuga hiç ellemedi, 3.5 yasindayken gitti bezini çikardi oturdu çocuk tuvalete refleks olarak :)
ay masrafli olur oyle yaaa :) siz yine yaza bi =r daha denersiniz bence :)

Selam kızlar nasılsınız inş herşey yolundadır tuvalet alışkanlığı konusunda berata lazımlık almıştım a101 den ama üzerine oturup direksiyonuyla oynamak suretiyle kullanıyor sadece onu geçen gün altını değiştiriyordum altı çıplakken deneme amaçlı oturttum çişini yap oğlum buraya dedim hem kaka hem çişini yaptı oraya ama denk geldi heralde eşref saatiydi o günden sonra yapmadı kakası gelince hemen yapmıyor sürekli kabız olduğu için 1 saat öncesinden başlıyor ıkınmaya ağlamaya beni tutarak ve daha yapmadan oğlum gel oturağına otur orda yapalım deyince daha çok ağlıyor oturmak istemiyor yoksa biliyor ama istemiyor yani o yüzden ben de zorlamayıp kendi kendine oraya yapmak istediği günü bekliyorum tabi arada hatırlatıyorum çişin gelince oraya yapabilirsin anneciğim diyorum da beklemedeyiz hala

Yaptın mı canım kutlamanı :) yorucu oluyor ama yine de güzel oluyor :)

Evet canım, annem varken daha güzel çok şükür ki var :)

Bence de aceleye gerek Yok, evet bez değişimi yok işte masrafı falan çok ama zorlamaya gelmiyor bindiler hem daha küçükler.. ben öğrenmeyen çocuğu hiç duymadım içgüdüsel olarak öğrenilemeyen birşey bence bizimkiler de bi şekilde öğrenecek :)

Parktaki kadın neyi kastetti yasın en zor dönem diye acaba? Tuvaleti mi yoksa genel olarak mı?
Amaaan sürekli zor tek kolay gün görmedim ki :)))

Canım teşekkür ederim tüm evlatlarımız ömür boyu mutlu olur inşallah tek isteğim öncelikli olarak bu..

Kız dışarıda ağlamaları da ayrı bir zor, çok iyi anlıyorum seni hele de ayaz gibi böğüre böğüre ağlıyorsa eyvah eyvah :))

Evet canım ben de kademeli kestim ve hiç zorlanmadım çok uzun bir süreye yaydım, çok doğru bir karar verdim ilk defa doğru bişi yaptım o konuda:) nasıl şu am meme durumları peki??

Tabi tabi, sırayla olmalı zaten öyle öneriyorlar yani önce meme sonra çiş yoksa ileride sıkıntı oluşabilir diyorlar hep, allahım her adımımız sıkıntı eskiler ne yapıyordu acaba :))

Bişi diyeyim mi o ikinci çocuğu elbet yapacağız hepimiz ha şimdi ha sonra, gelecek o çocuk :) ben aslında az yal farkı olması taraftarıyım birlikte büyümeler için ama işte çalışınca bi de ilk çocukta zorlanınca veya yalnız bakanlara ikinci çocuk olayı zor olduğu için genelde erteleniyor ama çok sonra yapanlardan da duyduğum hep keşke önce yapsaydım sözü :) belli bir süre sonra hele de ilki çöm büyüdüyse artık gözü almıyor insanın sanırım tekrar o süreçleri yaşamak çünkğ bence ilk bir yıl en zor.. yap gitsin Şen'de :))

Eneee annenlerin yanına mı gidiyorsun? Kafa tatili ne güzel olmuş değişiklik olur sana özellikle de tunaya:)) eşin gitmiyor galiba bi tek ikiniz mi?

Durur annesi otobüste bi şekilde olacak bu iş en kötü telefonu ver eline :))

Hatta sen varmışsındır bile belki :))

Kitap okuyunca beden için daralıyor ki? Ne okuyorsun merak ettim :) ben de başlıyorum yakında şimdi hazırlık falan bişi kalmadı, ama belki beni bi liseye görevlendirecekler o zaman yine hiç zamanım kalmaz çünkü tam son sınıfların en yoğun dönemi bakalım hayırlısı :)

Boşver Çan'ını sıkmaya değmiyor biz yapacağımızı yapalım vatandaş olarak pes etmeyelim :)

Ya beceriden ziyade seviyorum ben böyle işleri hoşuma gidiyor okulda da o tarz şeyler hep ben yaparım şimdi okulun girişini süslicem bakalım :)

Ya benim kv de allah var iyi bakıyor ama çok inat, dediğimi yapmıyor ama annem öyle değil ne dersem tamam diyor sen daha iy bilirsin sonuçta diyor ve uyguluyor böyle olunca ayaz da daha iyi oluyor diğer türlü ben farklı kv farklı davranınca o da dengesizleşiyor ama olsun benim için önemli olan iyi bakmaları ve güvende olması daha ne isterim ki gözüm arkada kalmıyor çok şükür :)

Hı hı yapmaz teyzesi bi görebilsen keşke bi gün bu ne yaa çocuk mu dersin tam kötü saatine denk gelirsen :))

Doğrusunu yapıyosun bence zorlamamakta canım, çocuklar neden sonuç ilişkisi kurabilmeli önce sorma daha kolay oluyor e onda 2.5-3 yaşı buluyor.. ben mesela 14-15 aylıkken söylemişim annem öyle diyor ama beni 1 yaştan sonra tanıştırmış lazımlıkla şok oldum.. babam da sürekli başla artık diye ısrar edip duruyor ama walla gözüm almıyor diyorum.. hala sünnetten dolayı pipi konusunda çok hassas bıntğzden onun geçmesini bekliyorum.. sabır ve zaman gerektiren bir iş ben de bu yüzden yazı beklemeyi düşünüyorum..

Mert efendi ne yapıyor Şebek büyümüştür iyice.. 3. Planları var mı :)))

Aynen canım çocukta alışkanlık kazanması için neden sonuç ilişkisi kurabilmeli ve istekli olmalı acelemiz yok dediğin gibi yazın daha kolay olur alışırlar hepimizinki inşallah Ayaz paşa demek ki unutmamış hala sünnet acısını kıyamam ona ama zamanla unutur o da canım keşke daha erken yaptırsaymışsınız berat 6 aylıkken yaptırmıştık iyi ki o zaman olmuş diyorum merti de bu yazın ya da yaza kadar yaptırmayı düşünüyorum bakalım iyi bir doktor bulursak
Mert efendi de büyüyor teyzesi alıştık iyice bebekli hayata birbirimize artık onunla konuştuğumda oynadığımda gülüyor aguluyor özellikle berata çok gülüyor :) altını değiştirdiğimde berat mertin pijamalarını çoraplarını çıkarıp altını ıslak mendille silmek istiyor izin veriyorum ben de çoğu zaman :) kıskançlık görmedim ben pek beratta çok şükür
3. Çocuk mu şimdilik yok canım biraz rahatlamamız lazım bunlar okula başlayınca olabilir ama

Slm kizlar.basima neler geldi.okuyunca .ustu kapali yaziyom siz anlayin.benim s..p..rller gezenti cikiyor biliyorsunuz.bu sefer ki ka..l.n bagir..sag.ima kacmis.icerdede bi guzel kirilmis.ront..gende gozukmedi.tomo..grafide cikti.ustune bi de ko..lo..nos.kopi oldum.yarisi cikarildi.obur yari,kaldi icerde.saplanmis bi de doku olusmus ustunde.ba..gir.sak yirtil.masi riskinden dolayi mersine sevk ettiler.bu hafta berbat gecti benim icin

yapma canim yaa çok geçmis olsunnn
simdi nasilsin, mersine gidip geldinmi aman nolur dikkat et sakin ihmal etme bagirsak yirtimlmasi fln çok tehlikeli Allah korusunn
*
komsum gecen hafta amelyat oldu yukari bobreklerine girmis spiralin ucu
ay korkdum bendemi kontrole gitsem gerçi daha yeni degistirdi benimkini dr ama :s

Bu hafta randevu alacam insallah.3cocuk var ya sen de kontrolleri ihmal etme.cunku belirti yoktu.ne kanama ne agri ne akinti.kimbilir ne zaman kaydi.ben kayma ihtumalini bildigim icin tedbirliydim.hamile kalmadim sukur.ya netten arasturmistim kacma ihtimalini pek bi yaziya denk gelmedim.en fazla kayar hamile kalirim diye dusunmustum gene.bilsem 2.ye taktirirmiydim.maddi manevi bir suru is acildi basima.kontrolleri de hep erteledim.simdi esim annem beni sucluyor.kabak benim basima patladi bi de suclu ciktim.isin kotusu haklilar.hep o catal psikolojisi.aci da duymuyorum catalda ama ayaklar gitmiyo iste.

vahide1204 çok geçmiş olsun hiç spiralin kaydigini duymamıştım. 3 çocukla hasta olmakta zor onlarlami ilgilenecen kocaylami kendinlemi Biz anneler vallahi eli ayağı opulecek insanlarız inşallah kiymetimiz bilinir.
Kızlar geçmişi pek okuyamadım herkes iyimi Biz iyiyiz Hala esyasiz boş evdeyim aksilikler oldu neyse uzun hikaye alınacak işte bekliyorum sabırla boya badana yapılacak bu arada belki türkiyeye de gidebilirim inşallah giderim çok ihtiyacım var büyük oğlanın çiş yaparken pipisi acıyor doktor randevumuz 3 hafta sonra belkide sünnet olur o ara küçüğü de yaptiririm. Bu benim büyük oğlan bize misafir gelince bacaklarımın arasından çıkmıyor korkuyor çocuklardan biyere gittihimdede öyle bir türlü oturup oynamıyor onlarla. yemesi iyi maaşallah yani bana göre iyi iki tane sağlam ana öğün yiyor hemen hemen tüm sebzeleri etleri kahvaltıyı yiyor günler uzayınca üçüncü ögüne geçeceğim ara öğün sınırsız zaten uykumuzda yine iyi sayılır geceleri beninle yatıyor hiç uyanmadan yatıyor ama çok çılgın uyuyor üstünü hep açıyor konuşma deseniz iki kelimelik cumlelerdeyiz çok fazla kelime öğrendi birden atak yaptı kilosu boyu az ama ya 87 cm 12,5 kg küçük çok tatlı oldu Allahım babasıyla yiyoruz resmen sağa sola dönemler yüzüstü donmeler çok erken başladı büyük de böyle değildi emmeye devam bizden böylee :)

kiz uçuncu ogun nasil olacak anlat bi helee
kahvalti ogle aksam a bi tane dahami ekliycen yani

maasalalh az deil kilosu boyu super bu yas için

insallah gidersin Tr yeye, boya kokusunuda almamis olursunuzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…