- 22 Kasım 2014
- 2.135
- 3.203
Tesekkurler canim cok sagol.. benim de hasimato tiroit. Kucuk nodullerim var iyi huylu. T3_t4 normal tsh bozuk cikio. Dedigin gibi inip cikio ama test yaptiriyorum. duzenli icmiyordum aslinda tok karina,oglen 2 de, gece.. bazen amann boswer diyodum. Simdi odamda basucumda,cam sisemin yaninda gozumu acinca iciyorum hemen okdr ugrasiyorum,emeklerimize yazik olmasin diye daha dikkatli dawraniyorum tedaviye basladigimdan beri. 2.50 ye nasil dusurcem bilmiyorum, 175 mg iciyorum gunde..,Benim tedaviye başlamadan önce 10'nun üzerindeydi. En son 3 ay önce bakıldığında 0,47 kadar düşürüldü. Gittiğim triod doktorum ve tüp bebek için gittiğimiz doktor 2,5 altına gelmeden başlamayalım dediler. Normalde dediğin gibi senin değerinde gayet iyi. Öyle denince dediklerine uyduk. Ben haşimoto triodiyim ama anlamadığım bir düşüyor bir yükseliyor. Doktorda takibin zor vs dedi. Stres ve uykusuzluk çok etkiliyor dendiği için ayrıca tedavi için izin almada sorun yaşamamak adına işten ayrıldım. İşten ayrılınca 1,5 ay içinde düzeldi. Bu ay sonunda tekrar ölçtürecem. Birde tedaviye başlayacağım zaman kesin kez testi bir kere daha tekrarlayacam.
Evlilik anlamında evet dediğin gibi daha yeni evli sayılıyoruz. Ancak doktora gidince işler değişiyor, acele edin deniyor. Dediğin doğru insanın kendini yıpratmaması lazım ama işte elde olan bir şey yok. Bahsettiğin kişi ile iletişime geçicem. İnşallah senin tedavinde güzel geçer.
Yeni ewlisin,yaşın da gencse cok stres yapma kendine, catlasak da patlasak da zamani gelmeden olmuyor,biz elimizden geleni yapalim gerisi allah a kalmis. Neden olmuyor,bizim hic olmayacak mi,herkesin oldu bizim niye olmuyor diye kendini yipratma. Allah bizleri goruyor ve o nezaman dilerse o zaman olur, dua etmekten baska caremiz yok.. ben de yolun basindayim, daha transferim bile olmadi ama icimde hep bir umut var. Negatif ciksa da elimden geleni yine yaparim gucum yettigince. Ha baktim yillar yillar gecti hala olmadi demekki kaderimde ewlat sahibi olmamak daha hayirliymis der gecerim.. olmasi da olmamasi da allahtan. Biz aciz kullar ne yapabiliriz ki dua etmekten baska? 22 lik citir degilim ama 40 yasina gelen insanlar bile bir umutla deniyor,yawrusuna kawusuyor. onlarin derdi,stresi yaninda bizimki hicbirsey..
Biliyorum ki basindan gecen kotu olaylar seni huzursuz ediyor,sorunun tam olarak cozulemeyisi... ama sen bu iste sana vesile olacak doktorunu iyi sec, dilerim kalbin ve ayaklarin seni en dogru ve en hizli cevap alabilecegin yerlere gotursun. Sen biraz dinlen,moralini yuksek tut, ben de basaracagim de- ki basarirsin da.. ilk denemen de boyle talihsizlik olabilir. Kuzenim de 35 yasinda 3.tup bebek denemesinde hamile kaldi,oglu 6 yasinda suan.. canini sıkma sakın, olursa ne mutlu bizlere ama olmazsa da dunyanin sonu degilya