2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Herkese merhaba anneler..

Çok yorgunum:) bebeğim hasta:KK43: ben hastayım eşim hasta..

Evde tadilat işlemlerimiz var taşınma telaşı var.. Bir de telimi WC'ye düşürdüm:KK43:((( gitti telefonum fotolar vs vs..
Eşim"sana artık tel almıcam" diye kızıyordu, ben de ne desen haklısın vs diye söylüyordum. Yan masadan bi Adam kalktı 35 yıllık evliliğimde bir kere karımdan böyle sözler duymadım üzme kadını dedi:))) karısı da bana gıcık oldu kısık gözlerle bakıyor:))

Garson da gidip teli almış biz almamıştık abi bu telefon bırakılmaz vs derdi. İni yapılır yapılsa da ben eşimle değişirim o teli kullanmam artık:))

Kızıma babaannesi adım partisi yaptı çok eğlendik benim düşmediğimden farklı süpriz bir şey oldu ama çok geleneneksel kalabalık güzel bir şey oldu ..

Kiloya gelince beyinler sağlıklı ise takmamayı öğrendim.. Tabiiki beslenme bozukluğu vs çok önemli zeka geriliği yapıyor hatta ama her anne çocuğu için aynı telaşı yapıyorsa bir sıkıntı var..

Daha erken ama kendime süslü terlik taç aldım buradaki eve bırakılan gelince burada da giyer lohusacılık oynarım vaktim olursa heheh:)

Özgürlükçü doğal olan mı canım kullanıp da sonuç alırsak haberdar edelim birbirimizi de açılsın iştahlari şu çocukların :))

I imspecial Valla heryerde eşinmesinden öyle gına geldi ki odanın ortasına kocaman park yatağı getirdim koydum çok bunalınca içine koyuyorum dağınıklığı geçtim benim mutfakla oturma odası bi arada gidiyo çerez cekmecesini aciyo bişi bulacak boğazına kacircak diye korkuyorum
dun pesinde gezmekten biktim sen su hint dizisine dalmisim bi 10 dk kdr
biranda aklima geldi dedim bunun sesi cikmiyo
kesin bi is ceviriyoo birde ne gorwyim kirmizi kulaklik vardi onu bulmus birinin yivarlak
kismini koparmis ustundeki derileri yemis agzindan cikarmaya calistim
ama yetisemedim giden gitti :KK43: bu sabah bezinden kirmizi kirmizi ciktilar bu ikisir basima geliyor :KK43: cok daha dikkat gerek valla

Evde tadilat işlemlerimiz var taşınma telaşı var.. Bir de telimi WC'ye düşürdüm:KK43:((( gitti telefonum fotolar vs vs..
Eşim"sana artık tel almıcam" diye kızıyordu, ben de ne desen haklısın vs diye söylüyordum. Yan masadan bi Adam kalktı 35 yıllık evliliğimde bir kere karımdan böyle sözler duymadım üzme kadını dedi:))) karısı da bana gıcık oldu kısık gözlerle bakıyor:))

Garson da gidip teli almış biz almamıştık abi bu telefon bırakılmaz vs derdi. İni yapılır yapılsa da ben eşimle değişirim o teli kullanmam artık:))

Kızıma babaannesi adım partisi yaptı çok eğlendik benim düşmediğimden farklı süpriz bir şey oldu ama çok geleneneksel kalabalık güzel bir şey oldu ..

Kiloya gelince beyinler sağlıklı ise takmamayı öğrendim.. Tabiiki beslenme bozukluğu vs çok önemli zeka geriliği yapıyor hatta ama her anne çocuğu için aynı telaşı yapıyorsa bir sıkıntı var..

Daha erken ama kendime süslü terlik taç aldım buradaki eve bırakılan gelince burada da giyer lohusacılık oynarım vaktim olursa heheh:)
ahahaa amcada oturmus sizi dinliyomus yan masadan hehehe aferin ama boyle adamlar oldugu surece kiynetimiz anlasilmiyacak :KK70:
gecmis olsunn bu arada insallah sizde ilesirsiniz kisa surede

geçmiş olsun ya hastalanınca bi daha düzelmek ne zor Allah suda verson hepınıze ailecek..Öyle bır vakada ben üste çıkmaya çalışırdım aferin sana:KK45:

Canim emzirip gidersin arada kahvaltisini yapar sut içermeyve vs sonra gelince emzirirsin 4 saat bisey ddegil .. Benim kizim 6-7 saat emmedigi oluyor gün içerisinde, kendi istemiyor yani.[
6-7 saat mi.valla canim iki saatte bi saatte emiyruz.3 saati gecti mi hic Hatirlamiyrum.neyseki inek sutu iciyor.sutcu abdullah.onunla idare ederiz:)
Maşallah ya bizimki gece saat basit kalkiyot neredeyse, bazen gece bile emmek istemiyor ne istediğini anlamiyorum :KK43: bugün sabah kalktigindan beri şimdiye kadar 1 kere emdigini hatirliyorum hadi unuttum diyelim iki kere.. Meme meme diye geliyor cikarttiriyor memeyi iki firt çekip kaciyor, sutumde azaldi boyle yaptigi için :KK43:.MMaşallah Abdullaha demek boyu kilosu o yuzden iyi bicim kiz ufacik :/

Dafiduck Dafiduck az önce aradılar yarın milli egıtıme gıdıcem başka okula gprevlendırme yapacaklarmış çok üzüldüm cocuklar ı ın 2.bırıne alışmak için uğraşacaklar aslında bir donemlık arkadası görevlendirseler öyle olmuyor malesef ya :KK43: bütün düzenim değişecek soktayım şuan okulun en esko ogretmenıyım ılk ben gttm ama norma düştüm:mad:
Ciddi misin ne kadar cabuk belki sınıf acardi müdürün üzüldüm canım ya sınıfını bırak okulunu bırak cok zor oluyor gercekten bari evine yakin bi yerde gorevlendirseler

Maşallah ya bizimki gece saat basit kalkiyot neredeyse, bazen gece bile emmek istemiyor ne istediğini anlamiyorum :KK43: bugün sabah kalktigindan beri şimdiye kadar 1 kere emdigini hatirliyorum hadi unuttum diyelim iki kere.. Meme meme diye geliyor cikarttiriyor memeyi iki firt çekip kaciyor, sutumde azaldi boyle yaptigi için :KK43:.MMaşallah Abdullaha demek boyu kilosu o yuzden iyi bicim kiz ufacik :/
Aynen canim sutcu abdullsh mem memm diyerek dolaniyo.esim de sen abdullaha gore memeden ibaretsin diyor:KK48:
Cok sukur diyeyim biz de gece 3-4 kez kalkiyruz en az...nadir bir kez uyandigi oluyr gece:KK76: tabi ben de cok mutlu oluyorum...bende emzirmekten yildim diye yakiniyorum belim sirtim artik cok kotu agriyor kambur oldum diyorum:KK43:
ama girlboymom in da dedigi gibi umudum ek gidaya alisir istahi acilir ins calismanin avantaji...

İyi geceler kızlar oğlum bi türlü iyileşemedi akşam ağrıdan saçlarını yoluyordu hastaneye götürdüm ağrı kesici iğne yaptılar kan ve idrar istedi kanı yapabilidik ixrarı yapmadı kande enfeksiyon çıktı:KK43: antibiyotik iğne yaptı bide eşim evde yoktu kardeşimle gitmiştim eve gelene kadar ağladı hemşire öyle bi yaptıki morardı oğlum şimdi baktum iğne yerleride morarmış:KK43: yarın bide idrarla uğraşacağım puuuf bevekler hasta olmasın görümcemi allah bilmwm ne yapsın nasıl bir mikrop taşıyorsa bir türlü iyileşenedik ilk defa böyle oluyor oğlum:KK43:

İyi geceler kızlar oğlum bi türlü iyileşemedi akşam ağrıdan saçlarını yoluyordu hastaneye götürdüm ağrı kesici iğne yaptılar kan ve idrar istedi kanı yapabilidik ixrarı yapmadı kande enfeksiyon çıktı:KK43: antibiyotik iğne yaptı bide eşim evde yoktu kardeşimle gitmiştim eve gelene kadar ağladı hemşire öyle bi yaptıki morardı oğlum şimdi baktum iğne yerleride morarmış:KK43: yarın bide idrarla uğraşacağım puuuf bevekler hasta olmasın görümcemi allah bilmwm ne yapsın nasıl bir mikrop taşıyorsa bir türlü iyileşenedik ilk defa böyle oluyor oğlum:KK43:
Çok Geçmiş olsun kuzum ya üzüldüm abdullahıma yavrum benum:KK43: ıgne yerlerine hafif masaj yap kuzum benum off ınşallah cabuk geçer

kesin bi is ceviriyoo birde ne gorwyim kirmizi kulaklik vardi onu bulmus birinin yivarlak
ama yetisemedim giden gitti :KK43: bu sabah bezinden kirmizi kirmizi ciktilar bu ikisir basima geliyor :KK43: cok daha dikkat gerek valla
Zaptetmek çok zor oldu bunları :)) Bazen başım dönüyor peşinde koşmaktan. Geçen ben de anneme gitmiştim normalde hiç yanlız bırakmam sadece 2 dk oturma odasında bıraktım tv sehpasınin camını açmış jel mumlu bi sus varmış onun jellerini çıkarmış hep büyük ihtimal yedi de :KK43:( bi gittim odaya ağzı yüzü parlıyor bizimkinin ellerini oraya buraya siliyo bide :)))
Canım çok geçmiş olsun çabucak iyileşir inş

Dayanamam abdullah kuzum benim....acil sifalar versin Allahim

I imspecial bu arada ben kilo vermişim 70 im artık:) diyet sayfasına 75 le başlamıştım kendi kendine gitti 5 kilo, şimdi yeni bir sayfa açıldı oraya takılıcam becerirsem:) 5 kilo daha vermek ilk hedefim

Ohh süpersin tatlım durdugun yerde kilo verdin iste :KK66: ben aldım 74teyim ama şuan mutluyum sadece göbeğe yığıldı benim eti puf diye dalga geçiyor gıcık kocam:KK45: gitmesini bekliyorum spora diyetisyrne başlıcam o zamana kadar keyif yapıyorum:KK70:
Bende 72 den 59.5 a dustum sukurler olsun
Nurada bir diyet sayfasina takiliyorim
Ama bu kilo da takildim 4.5 kilo daha vermem gerek
Bu arada ogluma babasi bakacak ya guya hergun alir anneme giderim diyo kadin en sonunda isyan bayragini cekecek.olmaz oyle diyorum bekleyelim gorelim ne olacak zaten kv kp istemiyrlar su an calismami kucuk diye...

Aslında kursum evimle ayni mahalle esimin camisinin kursu iki dakika mesafede..teneffuste gelsem eve diyrum bi emzirsem bu seferde zor olur aglar diye dusunuyrum birakip giderken...anne yuregi iste 4 saat dayanamiyrum emzirmeden ne yapacak diye...8.30 da başliyorum 12 ceyrekte bitiyor...
Canim nerde calisacaksin kuran kursunda mi ?
Bizimkinde kulaklikla oynamaya bayiliyor ve esim surekli kullandigi icin ortada hep
Esim uvundaki plastik.kismi cikardi artik.biz dikkat etmeden alirsa eline yemesin orayi diye

Gecenlerde misafirim.vardi kucuk cocuklari boya kalemi felan getirmisler
Bizim.kiz baktim oynuyor elinden aldim. Cocuklari uyardim topladim
Ertesi gun kakasindan turuncu kalem.ucu cikti, midesinde nasil olmussa dagilmamis, bezinde tum olarak duruyordu.

Cok dikkatli olmamiz gerek

Dafiduck Dafiduck az önce aradılar yarın milli egıtıme gıdıcem başka okula gprevlendırme yapacaklarmış çok üzüldüm cocuklar ı ın 2.bırıne alışmak için uğraşacaklar aslında bir donemlık arkadası görevlendirseler öyle olmuyor malesef ya :KK43: bütün düzenim değişecek soktayım şuan okulun en esko ogretmenıyım ılk ben gttm ama norma düştüm:mad:
yaa ben bilmiyorum bu konuları ama niye böyle oluyor ki gamzemm inşallah eve yakın bir yer olur canm,benim kv bırakıp nerelere gidiyon sen :))
kıyamam paşama ya geçmiş olsun canım benim şifa olsun inşallah

Pinking Tree Pinking Tree canım sizede geçmiş olsun ailecek,

telefon dediğin nedir cana gelmesin yeter senin canın sağ olsun :KK66:

Nego Nego valla canım devletteki dr önerdi öylelikle almıştım memnun kaldım

praline praline emme durumları bizde de aynı canım emzirmesem hiç aklına bile gelmiyor bazen 1gunde toplam 3kere emdiği oluyor

veee beklenen regli oldum şükür 1yılın sonunda sütte bariz azalma oldu inşallah düzelir

Ohh süpersin tatlım durdugun yerde kilo verdin iste :KK66: ben aldım 74teyim ama şuan mutluyum sadece göbeğe yığıldı benim eti puf diye dalga geçiyor gıcık kocam:KK45: gitmesini bekliyorum spora diyetisyrne başlıcam o zamana kadar keyif yapıyorum:KK70:
öyle ben zaten kolay kilo almam hamilelikler mahvetti beni:) yoksa yerim yerim zor alırım işin açığı:) bekarken gece yarım ekmek arası yerdim ablamlar deli olurdu sıskaydım o yemelere rağmen:) ama genetik anama çekmişiz hamile kalınca şişiyoruz:) snein boy uzun canım o kilo sende çok durmaz ki:)
Selamlar kizlar
akşam büyük ablamdaydik ankardaki ablam ve annmler filan Allah im abdullah kok söktürdu cocuklara ablamin 3 yasinda oglu var abdullahi gordukce kacti:KK53:
bugun esim dilekcemi vericek gelgitler sonucu basliyrum galiba işe....
sonra da merkeze Gidicez hastaneye bi sorucaz sunneti nasil yapiyrlar.ufakligi sunnet ettiricez.calisirsam bir daha yaza kalir ki bu yaz hic tatilimiz de yok...daha faxla buyumeden ettirelim diyoruz....burda dogum ysptigim ozelde sadece pipiyi uyusturarak yapiyrlarmis arkadas gecen yaptirdi tavsiye etti...devlette tum uyutuyrlar baya sıkınti:KK43:
hadi hayırlısı canım çalışmak iyidir imkanın var çalış derim:) hem dört saat çabuk geçer, sünnetde sadece pip uyuşturma var ama abdullahı nasıl zapdecekler ki canım o dediğin daha minikken uygun olur gibi geliyor
minione minione gecmus olsun kuzum ya...o monta ben de delleniyorum abdullah hiccc sevmiyo giydirtmiyo akşam hava ılıkti örgü hirkasini giydirdim oh mis gibi:)

Nego Nego masallah 5 kilo süper darisi istedigin 5 e kolayca verirsin insallah...iyi misiniz buraz daha canim?

I imspecial sleepy nasil memnun kalirsan deneyebiliriz molfix e gore de hesapli mi aceba:KK53:

hihami hihami bizim mutfak cekmecelri lastik oklava hepsiyle bagli yoksa abdullah ne mumkun dolaptkileri yerinde birakir...cerez tehlikeli Allah korusun...
inşallah canım 60 a düşsem razıyım artık:) önceden 50 hayali kurardım, hamdolsun daha iyiyiz hasta olmamak için ne gerekiyorsa yapıyorum:)
Bu arada ogluma babasi bakacak ya guya hergun alir anneme giderim diyo kadin en sonunda isyan bayragini cekecek.olmaz oyle diyorum bekleyelim gorelim ne olacak zaten kv kp istemiyrlar su an calismami kucuk diye...

Aslında kursum evimle ayni mahalle esimin camisinin kursu iki dakika mesafede..teneffuste gelsem eve diyrum bi emzirsem bu seferde zor olur aglar diye dusunuyrum birakip giderken...anne yuregi iste 4 saat dayanamiyrum emzirmeden ne yapacak diye...8.30 da başliyorum 12 ceyrekte bitiyor...
canım 4 saat durur abdullahda eymen gibi memeci ama seninki süt içiyormuş bu avantaj o arada süt içer hem belki sen yanında olmadığın için ek gıdaya geçmesi kolay olur
:KK70:bizimki leblebi yiyor fındık yiyor:KK53: tabi parçalayıp tukuruyor benim memleketten galiba leblebi verdim hep yemezse atıyor yere:cool: eşinme lafina çok güldüm:-)

Duha22 Duha22 her boyu 26 tl sanırım daha denemedim öğleden sonravtakicam :KK53:işe yararsa haber ederim:KK54:
canım bütün mü veriyorsun fındığı falan zararlı değil mi Allah korusun
Esin nerde calisiyordu canim ?
Ben naya arastirdim ve soyle yapmaya karar verdim, her defasinda baska marka kullanmaya karar versim, mutlaka birinde olan digerinde yoktur diye
sağlık memuru canım kurumda doktorlar var masa başı çalışan, senin dediğinde mantıklı aslında hem hangisi faydalı öğreniriz
6-7 saat mi.valla canim iki saatte bi saatte emiyruz.3 saati gecti mi hic Hatirlamiyrum.neyseki inek sutu iciyor.sutcu abdullah.onunla idare ederiz:)
ah aynen seninki yine iyi bildiğin saat başı mama diye dolanıyor meme yani:)

selam kızlar nasılsınız bebeişler nasıl
hamdolsun sen nasılsın
yaaa canım kötü olmuş ama çok saçma hem senin için hem o çocuklar nasıl adapte olacak:KK43: emiri koydum yerlerine üzüldüm :KK43:
ay o hint dizisine bende bakar oldum:) bizimki neler yutuyor neler çöpcü
canım emirde öyleydi hiç meme aramazdı zorla verirdim öğürürdü, iyi yönü bıraktırmak çok kolay oluyor, senin elinden bir şey gelmiyor anlıyorum
Aynen canim sutcu abdullsh mem memm diyerek dolaniyo.esim de sen abdullaha gore memeden ibaretsin diyor:KK48:
Cok sukur diyeyim biz de gece 3-4 kez kalkiyruz en az...nadir bir kez uyandigi oluyr gece:KK76: tabi ben de cok mutlu oluyorum...bende emzirmekten yildim diye yakiniyorum belim sirtim artik cok kotu agriyor kambur oldum diyorum:KK43:
ama girlboymom in da dedigi gibi umudum ek gidaya alisir istahi acilir ins calismanin avantaji...
dün akşamda ben sinirlendim mama mama diye uyumuyor gittim mama yaptım yok emecek halbuki iki göğsümü emzirdim, eşim de ters ters bana bakıyor sen anlasan şaşarım benim başım dönüyor sürekli emdiği için hem kendi doymuyor hem beni yıpratıyor dedim ama adam anlamıyor:KK43:
canım çok geçmiş olsun bu salgın öyle kanda enfeksiyon çıkıyor emirde de çıktı serum taktılar işte geçen hafta,Allah kolaylık versin çok iyi anlıyorum halini
Bende 72 den 59.5 a dustum sukurler olsun
Nurada bir diyet sayfasina takiliyorim
Ama bu kilo da takildim 4.5 kilo daha vermem gerek

Canim nerde calisacaksin kuran kursunda mi ?

Bizimkinde kulaklikla oynamaya bayiliyor ve esim surekli kullandigi icin ortada hep
Esim uvundaki plastik.kismi cikardi artik.biz dikkat etmeden alirsa eline yemesin orayi diye

Gecenlerde misafirim.vardi kucuk cocuklari boya kalemi felan getirmisler
Bizim.kiz baktim oynuyor elinden aldim. Cocuklari uyardim topladim
Ertesi gun kakasindan turuncu kalem.ucu cikti, midesinde nasil olmussa dagilmamis, bezinde tum olarak duruyordu.

Cok dikkatli olmamiz gerek
canım sen süper verdin maşallah, takıldığın kilo için vücudu şaşırt bir kaç gün ye:)
yaa ben bilmiyorum bu konuları ama niye böyle oluyor ki gamzemm inşallah eve yakın bir yer olur canm,benim kv bırakıp nerelere gidiyon sen :))

kıyamam paşama ya geçmiş olsun canım benim şifa olsun inşallah

Pinking Tree Pinking Tree canım sizede geçmiş olsun ailecek,

telefon dediğin nedir cana gelmesin yeter senin canın sağ olsun :KK66:

Nego Nego valla canım devletteki dr önerdi öylelikle almıştım memnun kaldım

praline praline emme durumları bizde de aynı canım emzirmesem hiç aklına bile gelmiyor bazen 1gunde toplam 3kere emdiği oluyor

veee beklenen regli oldum şükür 1yılın sonunda sütte bariz azalma oldu inşallah düzelir
tamam canım aklımda:)

Nego Nego esim de oyle yemesin emxir bosver diyo zorlugunu anlamiyrlar.
dun iki dr a sormus esim buyuyunce yaptirin demişler kandi esim de.burda arkdas yaptirdi 1 bucuk yasinda oglu sadece pipisini uystrdular cok rahattik dediler tavsiye ettiler.ama simdilik kaldi calisinca.nadip bakalim

Nego Nego esim de oyle yemesin emxir bosver diyo zorlugunu anlamiyrlar.
dun iki dr a sormus esim buyuyunce yaptirin demişler kandi esim de.burda arkdas yaptirdi 1 bucuk yasinda oglu sadece pipisini uystrdular cok rahattik dediler tavsiye ettiler.ama simdilik kaldi calisinca.nadip bakalim
eşim hem yesin hem emsin diyor, yemediğini görüyor reklam yoksa ağzını açmıyor benimde sabrım kalmıyor vay niye kızıyormuşum nasıl anneymişim ben , geçen anneliği beceremiyorsun bile dedi tartışırken...

canım eşini ikna edebilirsen sünneti yaptır derim emire yaptıramadım öyle pişmanım ki , küçük şimdi çok rahat nasıldı ameliyat anı unuttum bile, o an zor gelmişti ama geçti gitti, evet uyuşturup oluyorda hani ağlar diye dedim, bizimki sağlık ocağına girer girmez ağlıyor, ameliyat öncesi damar yolu açarlarken yıktı ortalığı hemşire ben böyle edepsiz bebek görmedim babası Allah yardımcınız olsun demişti, doktorda demiş aynını, bizimki uyanık olsa yapamazlardı büyük ihtimal

Teşekkür ederim kızlar şimdi biraz iyi ama idrar tahlilini bi türlü yapamadık poşeti takıyorum yerinde durmadığı için hepsi beze dökülüyor şimdi yine taktım uyuttum in ş yapar bu sefer..

Nego Nego beterin beteri var derler ya biz şimdi o durumdayız çok agrasif hiç bişeyi kabul etmeyen bi bebek oldu gece benn üstünü örttükçe o tekrar açıyordu en sonunda yorganı peteğin önüne attım onuda peteğin yanına en azundan üstünüü açsa üşütmesin. Dedim vücudu vuz gibiydi..
Eee ben şükretmesem başıma bu gelir bi tırnağı acosa biraz uyumada söyleniyorum şimdi daha beterini çekiyom rabbim bundan beterini vermesin:KK43:

X