2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Oğluşa yaptığım çorbaların tariflerini veriyim, bizim burda sübra denir hamur keseriz yazın kışın da yeriz:) yazında yenir tabi:) link ekliyorum yapmak isteyen olursa oğlum sevdi maşallah, birde bu hamurdan farklı yaptım çorba içine patates rendeledim beraber pişirdim birde kıyma onu da yedi. http://www.nefisyemektarifleri.com/subura-sivas-yoresi/

Sütlü patates çorbası yapıyorum ama göz kararı:) soğanı kavuruyorum yemek yapar gibi sonra küp doğradığım patatesleri atıyorum suyunu ekleyip patates pişene kadar kaynatıyorum, kaynadıktan sonra içine bir bardak süt ekliyorum biraz kaynıyor sonra blendırdan çekiyorum ( tavuk ya da et suyuyla olursa daha lezzetli oluyor)

Yoğurtlu un çorbası: Üç kaşık unu yağda kokusu çıkana kadar kavuruyorum, göz kararı oluyor yoğurt bir bardak yeterli olur, 5 bardak da su, tabi blendırdan çekiyorum un topak kalmasın diye, kaynatıyorum, üstüne tereyağında çevirdiğim naneyi döküyorum.

Sebze çorbamız: Pırasa, havuç, soğan, sarımsak, minik minik doğradım bunları, un kavurdum suyunu ekleyip sebzeler pişene kadar kaynattım,birde küp küp tavukda koydum, bir kere blendırdan geçirdim taneli kalsın rengi karışmasın diye, bunu da sevdi maşallah.

arabaşı çorbası: linkini ekliyorum hamurunu yapmıyorum tabi sadece çorbası:) http://www.nefisyemektarifleri.com/arabasi-corbasi-ve-hamuru-yapimi/

aklıma geldikçe eklerim isteyen olursa:)

şöyle biir 11 aya geri bakıyorumda bir çift pabuç almamışım,hamılelıgımı ya düğmelleri beriye alıp kullandım yada kocamınkileri giyerek,doğurdum ha bugun zayıflarım elımde patlamasın dedım yıne almadım sonuçta kış bitecek ve zayıflamadığımla kalıcam gerçi öhem öhömmm 69 kg olmuşum,68 le hamile kalmıştım,89 la doğuma girmiştim hayalim 62 kg olmak,haftaya d gunune kdr 68 olsam yeter bana ,bu hastalık ne iştah bıraktı bende nede ağzımda tad bıraktı keşke zayıflamasaydım boylede ağır grıp olmasaydım nerden nereyee geldı konuu giysilerden bahsedecektim,nerde indirime ne girmiş batikten 3-4 bluz aldım aslaa pantolon almadım,görümcemın düğünü için 42 beden elbıse almıştım içine gıremıyordum az evvel denedim cuk dıye oldu valla,biraz sanki hafif gibimi kızlar,yemekli şık bir yerde düğünün olacak,gerçi öyle açık saçık giyemem,aslada oynamam,oturduğum yerde durcam işte,sizce hafif mi,yoksa başka birşeymi giyeyim ??

ımmm hepside çok değerli oldu bnm için,sık kullananlara ekledım ,Allah nasip ederse subura ile pzt yı açarım inşallah,ismide gzl eşim çok sever subaru impreza araba hastası sana subaru yaptm dicem : D

e canı süper olmuş kilon maşallah sana bir ben kaldım tombik 72 yim hala
bence hoş bir elbise

ımmm hepside çok değerli oldu bnm için,sık kullananlara ekledım ,Allah nasip ederse subura ile pzt yı açarım inşallah,ismide gzl eşim çok sever subaru impreza araba hastası sana subaru yaptm dicem : D
afiyet olsun canım:)
tütsüleyin ne demek ya : D ben gezenti çok aklım ermez böyle yemek işlerine
ya bende hiç tütsülemedim kılları oluyor üstünde onun için, hani tavuğun tüğleri misali:) ben ayıklanıp doğranmış alıyorum aslında kemiği önemlide ya kim uğraşacak diyorum:) gerçi kuzum için uğraşırım bak şimdi kolaya kaçmıyım bende

geçen hafta bende 72 idim canım,aaa şaka maka yoğurt dıyetıyle hıç zayıflamadım ama hastalıktan 3 kg vermişim aman aman sakın hasta olma sağlıkla zayıfla inşallah
Amin canım aynen ya bir zayıflasam diyince tövbe hayırlısıyla sağlıklısıyla de diyorum kendime, eşimin arkadaşının annesi kadın obezdi bir hastalandı dizlerinden sürüyle ameliyat oldu kadını bayramda bir gördüm inanamadım resmen erimiş

geçen hafta bende 72 idim canım,aaa şaka maka yoğurt dıyetıyle hıç zayıflamadım ama hastalıktan 3 kg vermişim aman aman sakın hasta olma sağlıkla zayıfla inşallah
bu arada bende hastayım iki haftadırda boğazım ağrıyor ama bu benim iştahıma engel değil ki pek pis boğazım

hasret sonunda evlendi ya aman yaa sarınca bırakamiyor ama 7 gün izleme ayni kaldigin yerden devam unutma benide vardı ama Allahtan okuldayim ders kitabı elimde gözüm kemalde[/QUOTE]
oyy sizinde çok olmuş diş

canım annesi sensin içinden nasıl geliyorsa öyle yap kimseyi ilgilendirmez boş ver milleti

benimkide bağımlı işin açığı bende emmesine bağımlıyım:)

he yanındamı hakkaten kv den:)

oyyy seni sessiz bulmuş yükleniyor susma derim[/QUOTE]
Benimde halet-İ ruhiyem bu ara pek iyi değil diyorum ya çok hassasım.yanlış karar vermekten korkuyorum.umarım hepimiz için en hayırlısı olur..emzirmeye devam:)Sende uzun süredir uzun uzun yazamıyordun eskisi gibi..gözlerim seni aradı..kuzun Nasıl oldu..geç oldu ama çok geçmiş olsun..

Kızlar nirdesiniz benim sıpa bugün gündüz sadece bi saat uyudu simdi uyuttum deli dana gibi dolandı off bu ne enerji ..
Ben buralardayım nireden dalacağımı bilemwdim kızlar kusura bakmayın bazı mesajları cevapsız bırakıyom bemnim yaramazdan hiç işey yapamıyorum..

Ben kelim ama merhem tavsiyem de çok, hemen atlamışım konuya:))

Öğün tekliflerim şöyle oluyor:))

Sabah kalkınca
Kahvaltı tabağı: domates, peynir çeşitleri, tuzsuz zeytin, labne, ekmek ve yumurtanın bir çeşidi veya mıhlama gibi bir şeyi azar azar bebek tabağında önüne koyuyorum. Yemiyor!

Öğle: ekmek vs doğranmış çorba veya etli sebze yemeği, çorbası. Yemiyor!

İkindi: meyveli, bisküvili veya pekmezli yoğurt! En sevdiği yiyecek, bana püskürtüyor çünkü!

Akşam: snirlerimin en çok bozulduğu, günün yorgunluğunun çıktığı öğün. Sütlü bir mama yapıyorum genelde, ya da evdeki yemeklerden gün içinde yemediğini veriyorum. Yine yemiyor!

Gece: süt teklifi. İçmiyor!

Gün içinde de kuru kayısı hurma kabak çekirdeği dut kurusu pestil artık elimize ne gelirse onu veriyoruz. Yer gibi yapıp bana yediriyor!

Menüm, öğünlerim böyle:)) e bunları yiyor mu? Hayır... Sadece domates yiyor, o kadar((

Kızlar nirdesiniz benim sıpa bugün gündüz sadece bi saat uyudu simdi uyuttum deli dana gibi dolandı off bu ne enerji ..
Buralardayız canım.. Aradan dereden okuyorum, bizim dönüş hazırlıkladı başladı malesef(
Buradaki evimizi su bastı bir de, pzar günü usta bulduk o gelecek allahtan, derken biz de yolcuyuz
Ah anacım güzel memleketim

Ohhhhh sefan olsun gzl gunlerde kullan canim

Güzel günlerde sağlıkla huzurla kullan canım:)
Sagolun guzelllerim.en guzelleri sizin olsun ins.
Himmm harika ellerine saglik canimm oglum yese ben de yapsam ins.
Cok guzel canim bence.almana gerek yok.
Gayet şık bir elbise.
bende bi hafta hasta oldum istah sifir hala...2-3 kilo birden gitti.ama yiyebilmk istah ne nimetmis.saglikla zayuflamak enn iyisi...

karşı taraftan ev almistin sanki ben mi yanlış hatirladim oraya taşınmıyor musun..demek amerika yolcususun hadi hayırlı olsun sıkma canını annene yine kavuşursun kızın var ya nu kez o kadar zor olmaz inş.

aysimason dal bi yerden boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…