Evet canim 15-20 dk oyalaniyor, gunde 2 kere koyuyorum..Teşekkürler canım. Oyalanıyor mu bebeğin?
Anladım canım. Teşekkür ederim.Evet canim 15-20 dk oyalaniyor, gunde 2 kere koyuyorum..
canım bir kaç gündür takip ediyorum artık düzeni böyle sanırım, dr hiç bir şey demedi,nefrolojiye götürücezcnm 4 kez çiş yapiyosa sorun olmaz Demisti dr.um kaka sayisi onemli diil demişti. .
Bi gunleri diğerini tutmayabiliyor, bikac gun gozlemle bi de dr.un bi sey dedi Mi su belirtiler olunca gelin gibi..
bizim atesimiz yok cok sukur umarim bugun de cok yapmaz. .
@Mrssuperfine geçmiş olsun cnm eskileri anlamak mumkun degil kirilmasinlar diye musade ediyoruz ama o zamanla simdi bir degil eskiden yokluk varmis oyle buyumusuz ama bi seyin dogrusu var ise onu uygulamakta fayda var..
canım kötü hissetme bende öyle uyutuyorum, uykusuzluktan ağlaması daha kötüKizlar bebisimin uykusu gelince aglamaktan helak oluyor, ben de kv gibi uyutuyum dedim ama kendimi kotu hissettim kundak yapıyorum o bagiriyo o ara sonra da yüzünü ortuyorum bikac dk bağırıyor sonra daliyor..Disaridan biri görse bu kiz napiyo der cocuk sersemleyip uyuyo aslinda cok sallamasam da..
sağol canım sanırım normal çünkü hep öyle artık inşallah sıkıntı olmazCanım beZ için endişelenme benim kızım ilk zamanlar gunde on kez kaka yapardı şimdi bir kez zor yapıyo çişini gece nerdeyse hiç yapmıyo diyebilirim . Artık metobolizmaları değişiyo. Hem sen herkese guzel cevaplar veriyosun bilgilendiriyosun bence senin yerine gereksiz tartışma cıkaranlar gitsin
sağol canım , dün koca şehirde bu damlayı bulamadı eşim,nurse harvey s aldı onu da bir eczanede bulduCanimcim damlayi sormussun ben basindan beri bunla basladigim icin diger damlalarla kiyaslayamiycam
Ama kk da baska sayfalarda bu urun icin yorumlar yapilmis ordan okuyabilirsin
Bnm oglum cok gazli bir bebek degil ama arada tuttumuds cok huxurduz oluyo yawrum cokkivraniyo asla uyumuyo
Mesala bugun oyleydi hemn bi csy kasigi verdim yarim saate keyfi geldi diyebilirim
Gerci artik girmiycem demissin okurmusun bilmem ama gorusmek uzere tatlimm kendine iyi bakk
canım geçmiş olsun şükür bir şey olmamışKızlar cevaplarınız için teşekkürler kuzumdan fırsat bulamıyorum yazamıyorum tek tek kusura bakmayın dönmekten bahsetmişsiniz aman haa artık mwleklerinizi yalnız bırakmayın benim kuzum ana kucağında uymuştu odayı toplamak için çıktım 5 dk sonra ağlama sesine koştum belki uyanmıştır diye düşündüm ama yavrum düşmüştükuzuuuuum yavruuum nasılda çaresiz ona yetişmemi bekliyordu uyku halinde dönüp düşmüş Allahtan yanında sünger vardı üstüne gelmiş nasıl korkmuştu kalbim yandı yavrum benim ilk defa döndüğünü gördüm korkuyorum artık koymuyorum tek başınayken
Canım eşin senin ruh halini anlayamaz kimse mükemmel anne değil süper anne değil, sanki bütün annler melekmiş gibi yansıtılıyor yok öyle bir dünya, her şeyden önce insanız bizimde sinirlerimiz duygularımız var üstelik yeni doğum yapmış bir kadın eğer fiziksel ve psikolojik olarak destek görmüyorsa çok fazla yıpranıyor, beden yorgunluğundan ziyade ruh yorgunluğu çok zor, her şeyi dört dörtlük olan bebeği sürekli ağlamayan kucakta taşınmayan, ev işine yardımcısı olan, eşinden destek gören annelere hava hoş, sen tek başına bu işin üstesinden geliyorsun, ben senin mesajlarını içim cız ederek okuyorum Allah yardımcısı olsun inşallah bebeği sakinleşir diyorum, eşinde tüm gün baksa bebeğinize bütün yük onun omzunda olsa dayanamaz,sen eşine yinede güzelce söyle en büyük destekçim olacakken niye böyle yapıyorsun de, zaten zorlanıyorum bana destek ol şu zor günleri beraber atlatalım deAksam da eşimle tartistik bebis olduğundan beri cok tartisir olduk..
Bizde de tam aksine o cok sevkatli kizima ben yorgunluktan yakindigim zaman kiziyor..Kendimi kotu anne gibi hissettiriyorum, hic kiyamiyor aglamasina..Gece ben ayaktayim, aksamlari oyaladigi zaman evle Ilgili ufak tefek isleri yapiyorum hal boyle Olunca hic dinlenemiyorum, dio ki emzirme Olmasa ben kizima tek bile bakarım. Sabırlı olmadigimi söylüyor. .
sadece ilk günler taktım sonra çıkardım elleri hep soğuk,bebeklerin elleri klima görevi görüyor diye biliyorumKızlar bebeğimin eldivenlerini artık takmıyorum ama elleri hep soğuk, eve gelenler de üşümüş bu çocuk tak eldiveni diyorlar, üşüdüğü elinden belli olmaz diye biliyorum ama ikilemde de kalmıyor değilim. Sizinkilerin de elleri soğuk mu?
Merhaba kızlar..off canım çok sıkkın büyük kızım 7 yaşında nedense son 1 haftadır aşırı kıskançlık belirtileri gözlemliyorum.Aniden aglamaya başlıyor birden sinirleniyor kardeşini sevmiyor degil ama karışık duygular yaşıyor galiba. Geçen neden böyle yapıyosun dedim ne yapiyim oda dogmasaydı onu daha çok seviyosun dedi içim parçalandı.Bu aralar hiç iyi degilim kendimi tükeniyor gibi hissediyorum bazen off geçecekmi bu zamanlar.Çevremdekileride uyarıyorum dikkatli olun diye ama kimse nasıl davranacagını bilmiş degiller" biz senide çok seviyoruz" diye başlıyorlar eee zaten çocuk ordaki mesajı alıyor yani ne anladık ki.Dedim söze dökmenize gerek yok eskisi gibi davranın.Asıl annelik 2.çocukta olunuyor ben bunu ögrendim tavsiyelerinizi bekliyorum canlar...
Canim avent kullaniyorum ben burnu gogsume degsin diye..banada tam bosaltamiyo gibi geliyodu baslarda ciplak emince daha kisa surede bitiriyodu sutu ama simdi mecbur alisti baya bosaltiyo gogsu mayali hamur gibi kaliyo yumusacik gogsum ordan anliyorum :)Senin yine iyi canım bn emziriyrm aradan 1 saat gecio 90lık mama yapıyrm silikonla tam boşaltmıo gibi gelio bana sıkınca süt akmaya devam edio ama emmek istemio oğlum hangi silikonu kullanıyorsun cnm buarada hoşbuldum :)
geçmiş olsun canımOh oh maşallah birkaç gün uzak kaldım 578 okunmamış birikmiş... Önce doktor işleri sonra Mevlüd hazırlığı derken bir türlü okuyamadım. Kızımın yüzünde kızarıklıklar vardı, önce her bebekte olabilecek isilik diye önemsemedik ama sonra kuruyup pul pul dökülme görüntüsü olunca önce çocuk doktorumuza gittik. Egzema dedi bir krem verdi. Mamasını Şampuanını değiştirtti, yediklerine dikkat et dedi. Sanki verdiği kremle 2-3 güne geçecek gibi konuştu. Krem bebeklerde maksimum 5 gün kullanılıyormuş. 2 gün kullandık geçeceğine daha da arttı, çok endişelendim hemen deri hastalıkları hastanesinden randevu alıp gittik. Seboraik dedi. O da bir çeşit egzema, ben de araştırdım, bebeklerde görülebiliyormuş. Yalnızca saçlı deride ve yüzde görülüyor tıpkı bizimki gibi. Başka krem verdi şimdi geçti çok şükür ama bu seferde vücudunda nokta nokta görüntü var, başka birşey için yine çocuk doktoruna kontrole gitmiştik. Onu da sordum yediğin birşey dokunuyor mamadan olduğunu sanmıyorum dedi. Yumurta süt ve süt ürünleri domates vs yeme. Tamamen geçince tek tek yemeye başlarsın hangisine alerjisi olduğunu anlarız dedi ama süt ürünlerine karşı perhiz yapmak bana hem zor hem mantıksız geliyor. Zaten süt yetersizliği sorunu yaşarken beslenmenin temel taşını nasıl bırakırız? Bebeğin kalsiyuma da ihtiyacı var. Kahvaltı denen şey zaten peynirden ibaret, onu da yemezsem aç kalırım zaten. Yumurta yemeyeceğim şimdilik. Ama şunu anladım ki bebekle ilgili her sorunda çocuk doktoru yetersiz kalıyor, sorunu nerede ise o konudaki uzman doktora gitmek gerekiyor. Çocuk doktoru bir nevi çocuk dahiliyecisi. Bir de dün biraz sıra bekledik. Dışarıda sıra beklediniz mi dedi, evet dedik. Dışarıdaki çocukların çoğu gripli virüs salgını var muhtemelen size de geçmiştir kusarsa ateşlenirse getir dedi. Çok sinirlendim. Bunun tedbirini hastene almalı herseyden önce. Ben sağlıklı çocuk götürüyorum hasta mı getireceğim? O zaman yenidoğanlara ya öncelik verin ya da kapıdan giren her çocuğa maske dağıtıp taktırın. Beklerken benim de aklıma geldi ama hastane ortamı demekki sorun olmuyor ki bekletiyorlar aynı yerde dedim. Şimdi kötü düşünmüyorum ama yine de inceden endişeleniyorum. Daha 2 aylık hasta edersem bir daha hep öyle gider Allah korusun. Zorda kalmadan doktora gitmem asla artık. Boy kilo kontrolü de aşıdan aşıya sağlık ocağında bakılır tamam.
Aman ne biriktirmişim daha söylenecek çok şey var ama hazır kızım uyumuşken ben de uyumalıyım. Yorgunluk hat safhada. Herkese iyi geceler
evet gülüyor sesli sesli hızlı hızlı nefes alır gibiMrb güzel anneler sizin bebeklerinizde uyurken tuhaf tuhaf sesler cikariyormu bide bazen gülüyor bazen aglama sesi cikariyor uyurken
ara ara oluyor canım iki sene sürüyor her gün değil tabi arada hatırlatır kendini yaniSezaryen olan arkadaslar dikisinizde batma hissi oluyor mu benim bugün hep oldu sızlıyor ve bisey batiyor gibi oluyor
oyyy maşallah suphanallah kuzuya:)Ben heray kendi capimda yapiyorum bisilermrymtlh
canım benimkide almıyor ama her gün deniyorum tutsa keşke ben çok istiyorum tutmasınıKizlar bebegime 3 gunlukken emzik verdim tuttu ve emdi ama cokta agzinda surekli meme olmadi,gece uyuturken gun icinde bazen durmazsa ara sira ama artik bir haftadir onuda istemiyo puuuu yapip atiyo ,cok aglamayio sakin bir bebek,memede yada ayakta zaten uykusu gelince uyuyo ama ayy ne biliyim emzigi unutmasini istemiyorum,ne yapmaliyim illede emzik
Sartmi,istemiyorsa zorla alistirmamin sizce anlami varmi he birde zorladikca kuscak gibi olup ogurup atiyo
parol ya da minoset içebilirsin ben içmiştimBurnum akiyor halsizlik başladı
İhlamur iciyorum
Benim hasta ligim agir geçer ve hic yakinimiz yok bulunduğum şehirde.
İlaç. Kullanabilir miyim ???
bizim dr yaptırın dedi, birde aile hekimimize sorucam onunda yeni bebeği oldu o yaptırdı mı siye sorucam, kararsızım abisine yaptırmadık ama miniği riske atamayız su kaybı bizim için iki katı önemli, dr çok doğru söylemiş:)Masallah oglusuna annesi resimler çok guzel olmus...
kizlar bu doktoru face de takip ediyorum oldukça faydali bilgiler veriyor rota virusu asisini detayli anlamis ben yazısının son bolumunu paylasmak istedim. .
Eki Görüntüle 1466576
ohh çok şükür:)Misafirlerim gitti kizlar cok sukur guzel gecti bebisim uslu durdu şaşırtıcı bi sekilde.cok yorgunum dun gece hazırlık yaptim uykusuzum...
iyi gclr..
aynı ben:)Eki Görüntüle 1466635 ne kadar zor işimiz
hayırlı yolculuklar canım inşallah güzel bir yolculuk olurGünaydın güzel anneler... Bugün büyük gün, memlekete gidiyoruz miniğimle, inşallah rahat edicem bir süre, uçakta ağlamaz inşallah...
canım sizin orda terler ablamlarda ordaben de almak.istiyorum yalniz terler mi acaba bebis burasi yazin cok sicak su an bile emerken filan çok terliyo kucagimda iken..
bizimki bandigo marka memnunum canım oğlum seviyor epeyde duruyor üstündeKızlar oyun halısından memnunmusunuz? Almaya gidicem de. Belki oyalanır. Tekmele oyna mı iyi yoksa farklı bir şey mi? Maymun adası da var.
Kizlar az once kizimla sohbet ediyoduk guluyirduk, bana cevaplar veriyodu, sonra kizsam anlarmi diye dusundum, kaslarmi catip biraz sertce kizariiim dedim, ay bu dudaklarini buzdu, bi aglamaya basladi, gozunden yas geldi, ay cok uzuldum pisman oldum kiyamamb ben ona, bide sonradan yuzume bakinca tekrar agladi.. Resmen anlamis hem anlamasina sevindim hem uzuldum :)
Tekrar hosgeldinSelamlar, bir kaç gün uzak olmak iyi oldu:) gerçi özledim:)
bu sürede miniğimi sakinleştirme yöntemleri denedim,benimki çığlık çığlığa ağlıyor özellikle gazı varken ve o durumda da uykusuzsa çok fena ağlıyor artık içini çeke çeke, sakin olmaya çalışsamda etrafımda birde abisi dolaşıyor sonunda çok geriliyorum
artık ağlayınca yatıyorum onu da üstüme yatırıp emziriyorum, uzunlamasına yatırıyorum, hem yüzümü görüyor hem de alttan üstten gaz çıkarıp rahatlıyor sakinleşiyor, bebişleri ağlama nöbeti geçirenlere tavsiye ederim
zinco, biogai, sab simplexden sonra nurse harveys'e başladık dün akşam, iyi geldi gibi bakalım bir kaç güne belli olur
dün gaz ilacı yoktu bütün gün ağladı çok zor bir gündü
ara ara girerim inşallah
üçüncü ay aşısıyla ilgili kafam karıştı ebe aşı kartına yanlış tarih yazmış sanırım, bu hafta gidip onu öğrenmem lazım, hem rota virüsünü sorayım birde deri altı implantı
az evvel aynisi bnm basima geldi :)))Kizlar az once kizimla sohbet ediyoduk guluyirduk, bana cevaplar veriyodu, sonra kizsam anlarmi diye dusundum, kaslarmi catip biraz sertce kizariiim dedim, ay bu dudaklarini buzdu, bi aglamaya basladi, gozunden yas geldi, ay cok uzuldum pisman oldum kiyamamb ben ona, bide sonradan yuzume bakinca tekrar agladi.. Resmen anlamis hem anlamasina sevindim hem uzuldum :)
hoşbuldum canım:)Tekrar hosgeldin
Deri alti implanti nedir cnm
hoş geldin canimm...ozlettin kendini...kıyamam kuzuya cok gazlı cikti eflalim eymen 3 ayı dolacak degil mi nerdeyse gazinin azalması lazım. Allahim kolaylık versin kuzuya da sana da...biz yeni doğduğunda zinco almıştık yeni bitmek üzere...Selamlar, bir kaç gün uzak olmak iyi oldu:) gerçi özledim:)
bu sürede miniğimi sakinleştirme yöntemleri denedim,benimki çığlık çığlığa ağlıyor özellikle gazı varken ve o durumda da uykusuzsa çok fena ağlıyor artık içini çeke çeke, sakin olmaya çalışsamda etrafımda birde abisi dolaşıyor sonunda çok geriliyorum
artık ağlayınca yatıyorum onu da üstüme yatırıp emziriyorum, uzunlamasına yatırıyorum, hem yüzümü görüyor hem de alttan üstten gaz çıkarıp rahatlıyor sakinleşiyor, bebişleri ağlama nöbeti geçirenlere tavsiye ederim
zinco, biogai, sab simplexden sonra nurse harveys'e başladık dün akşam, iyi geldi gibi bakalım bir kaç güne belli olur
ara ara girerim inşallah
üçüncü ay aşısıyla ilgili kafam karıştı ebe aşı kartına yanlış tarih yazmış sanırım, bu hafta gidip onu öğrenmem lazım, hem rota virüsünü sorayım birde deri altı implantı
eşim beyefendi korunmaya hiç yanasmiyor napıcam bilmiyorum...4 senede oldu birsürü igne kullandım dr olmaz dedi diyor daha demiyor. spiral taktirayim diyorum olmaz diyo...ikinci olsun diyo.dedim ağzını hayra aç...vakti gelince olsun inş.hoşbuldum canım:)
korunma yöntemi, burdamrymtlh yaptırdı geçen hafta, kolun içine deri altına kibrit çöpü büyüklüğünde bir çubuk yerleştiriliyor, en az 3 yıl koruyor, 3 aylık iğne düşünüyordum ama bu daha zararsızmış
biz de 62 günlük olduk.aynen ekini emiyo onlugunu emiyor. normal mis canim.ağzıyla tanıma ya çalışıyor o dönemdeler.Az
az evvel aynisi bnm basima geldi :)))
İki gundur elini agzina sonuyo ac olsun tok olsun yapio daha 62 gunluk minicik velet sen nerden bilion elini agzina goturmeyi cek annecim agzibdan diorum bende bi alem ne anlasin o lafimi :)
Bende isarer parmagimi salladimm hiiiii dedimm cabuk cek o elini hemn alt dudagini buktu agladii ayyy ozur diledim hmn ellerinilll optumm kiyamam ben ona
Ama su parmagini agzina goturup yalamasina cok uzuluyorum Niye yapiyoki
Bnde avent kullanıyorum cnm yumuşacık kalması gerekio dimi bn emzirdktn sonra öle olmuyo oyüzden doymuo snrmCanim avent kullaniyorum ben burnu gogsume degsin diye..banada tam bosaltamiyo gibi geliyodu baslarda ciplak emince daha kisa surede bitiriyodu sutu ama simdi mecbur alisti baya bosaltiyo gogsu mayali hamur gibi kaliyo yumusacik gogsum ordan anliyorum :)
Canim ellerino kesfediyor, ben bayiliyorum emmesine :), oyle azimle istahla emiyorkii :)) tabi o bal eller bendede olsa bende emerdim :))Az
İki gundur elini agzina sonuyo ac olsun tok olsun yapio daha 62 gunluk minicik velet sen nerden bilion elini agzina goturmeyi cek annecim agzibdan diorum bende bi alem ne anlasin o lafimi :)
Bende isarer parmagimi salladimm hiiiii dedimm cabuk cek o elini hemn alt dudagini buktu agladii ayyy ozur diledim hmn ellerini optumm kiyamam ben ona
Canim hosgeldin bizde seni ozledik, gecmis olsun ya 3 aydan sonra biter insallah sancilari bebisinSelamlar, bir kasancaruzak olmak iyi oldu:) gerçi özledim:)
ara ara girerim inşallah
üçüncü ay aşısıyla ilgili kafam karıştı ebe aşı kartına yanlış tarih yazmış sanırım, bu hafta gidip onu öğrenmem lazım, hem rota viüsünü sorayım birde deri altı implantı
Ben de elini emsin diye elini ağzına doğru götürüyorum, bulamıyor da bazenAz
Bende isarer parmagimi salladimm hiiiii dedimm cabuk cek o elini hemn alt dudagini buktu agladii ayyy ozur diledim hmn ellerini optumm kiyamam ben ona
4. ayda pek kilo alımı olmuyormuş canım, gerçi sen daha deneyimlisin bilirsin ama okuduğum yazılar böyle diyor.ay selam bi gezmeye ev oturmasina gittim 70 mesaj olmusokumak zaman alacak eaimle aksam beebge hic bakmadigi icin ucuncu cocuk dusunmedigimi soyledim azcik atistik bende bugun arkadasa gidip kaami dagitim onlarda sali gunu bana gelecek pazarda sanirim baska misafir var bu ara misafr agirlaymda ciksin aradan ...orda 5'5 aylik bebek vardi ek gidaya gecisi anlatti saolsun arkafas ama sutu azalmis doymuyormus 34 ayda hic kilo almayinca mamaya gecmisler bakalim benimkide bu ay hic almiyor sanki cuma kontrolde ne olcak