2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ben heray kendi capimda yapiyorum bisiler @mrymtlh
Masallah oglusuna annesi resimler çok guzel olmus...
Aynen senin gibiyim çok kararsız durumdayım.aşının gerekli olup olmadığı gerçekten tartışılır.geçen hafta 2.ay karma aşısından sonra bebeğim resmen huy değiştirdi.internette okuyorum etkisi sadece 3 günle sınırlı değil aylar sürüyormuş.birde dediğin gibi içeriği kafa karıştırıcı.yahudilerin aşı yaptırmamaları olayından sonra iyice şüphe ediyorum çıkmazdayım

Canim ben asi desteklemen bi doktor bulyp, sadece cok gerekli olanlari yaptirmak istiyorum, tetonoz mesela.. Bazilari olume kadar goturebiliyor, bazi hastaliklarsa bikac hafta cektiriyoru. Ben kucukken kizamik kabakulak oomustum, o tip hastaliklarin asisini olmayip kendi vucudu bagisiklik kazansa daha iyi olur diye dusunuyorum

Rota virüsü aşısını neden yaptırmak istemiyorsun
kizlar bu doktoru face de takip ediyorum oldukça faydali bilgiler veriyor rota virusu asisini detayli anlamis ben yazısının son bolumunu paylasmak istedim. .
Screenshot_2015-03-23-23-59-22.png

Slm güzel anneler ve tatlı bebekleri takipteyim nezamandır ama sifremi unutmuşum yazamıyordum bnde 8
Ocakta doğum yaptım zor emzirme günleri yasadık silikon uçla emziriyrm uçlar olmadığı için tutamadı hiç uçlada zar zor emziriyrm sütüm olmasına rağmen mamaya alıştık bizde durumlar böle kızlar uçla emzirenler varmı aranızda doyuyor mu bebeğiniz
Baska bi sitede arkadaş var ayni sizinki gibi hem silikon ucla emzidiuoedu hemdemama veriyordu gecen aryik biraktik silikon ucu dedi 70 hunluk bebegi umarim seninkide oule olur

Kizlar bebegime 3 gunlukken emzik verdim tuttu ve emdi ama cokta agzinda surekli meme olmadi,gece uyuturken gun icinde bazen durmazsa ara sira ama artik bir haftadir onuda istemiyo puuuu yapip atiyo ,cok aglamayio sakin bir bebek,memede yada ayakta zaten uykusu gelince uyuyo ama ayy ne biliyim emzigi unutmasini istemiyorum,ne yapmaliyim illede emzik
Sartmi,istemiyorsa zorla alistirmamin sizce anlami varmi he birde zorladikca kuscak gibi olup ogurup atiyo
Canım bende istiyorum tutmasını ama uyuyunca tutuyordu sadece zaten o zamanda gerek yok normalde öğürüp atıyor çok zorlama cnm ben şu sıralar her denediğimde kustu öğürünce mide kaslarını uyarıyor sonrasında kusuyor malesef hiç kusmazdı ama artık kendi mememden bile öğürüp kusuyor:KK43: çok zorlama bence

Slm güzel anneler ve tatlı bebekleri takipteyim nezamandır ama sifremi unutmuşum yazamıyordum bnde 8
Ocakta doğum yaptım zor emzirme günleri yasadık silikon uçla emziriyrm uçlar olmadığı için tutamadı hiç uçlada zar zor emziriyrm sütüm olmasına rağmen mamaya alıştık bizde durumlar böle kızlar uçla emzirenler varmı aranızda doyuyor mu bebeğiniz
Hosgeldin cnm bende ayni sorunu yasadim hep silikon ucla emziriyorum genelde doyuyor bazen sutum aksama dogru yetmiyor 3 gunde bir falan 80 cc mama yiyor..

Maşallah oğluşuna cnm Allah nazarlardan saklasın ben de istiyordum yapmayı ama hastalıklardan sıkıntıdan başımı kaldıramadım bunalımdayım heralde annemde Hasta yardım edemiyor hoş hasta olmasa da pek etmeye meraklı değil .. annemlerde bize böyle yaptı biz nasıl büyüttükse sizde öyle büyütün diyor zaten o kadar çok canımı sıktı ki zor bela 20 gün tutabildim yanımda bide yaşıda ilerleri kafam almıyor artık diyor çok bahaneler uyduruyor bende kızıyorum ona önceden büyükleriniz cahilce zalimse sizleri halinize terketmişlerse sizde öyle mi yapacaksınız diye çok kızdım ama insan neyi görürse onu uygular diye düşünüyorum öyle isterdim ki bir büyüğüm olsun bana kızım şöyle yap böyle yap diye tecrübeleriyle beni yönlendirsin o kadar ihtiyacım var ki hiç değilse kendimi yalnız çaresiz haline terkedilmiş hissetmezdim:KK61:
Büyüklerimiz bazen neden çok zalim olabiliyor insan kötü şartlarda ve zalim kişilerin muameleleriyle yetiştirilmişse bence kendine söz verip ben kendi çocuğuma bunları yaşatmıcam demesi gerekir resmen bunalımdayım bebeğimle oturup çok ağladım :KK42:
İlk torunumu bebegin yada baska kardeslerinin bebekleri oldumu eger olduysa onlarada yaklasimi boylemiydi,yasida eger annenin fazlaysa cnm ona demekki zor geliyor bikmis olabilir
Bnm annmde ilk 20 gun kaldi ve gitti
Lutfen oyle karamsar olma,burda suan o kdr cok yalniz bebegine bakan annr varki hatta o ilk 20 gun yardimi bile goremeyn arkadaslarimiz var,hem butda bak her derdimize derman oluyoruz dun emzik olayini sordum sizlerin yaniti olmasa ben suan aglamadigi halde zorla coxuga emzik sokmaya kalkardim
O yuzden hicccc buyuklerim yanimda yokk diye uzulme bizler variz
Sora sora aradtira arastira bakicaz miniklerimize.bebegin belkide 2 ayi gecti olsun illede gunu gunune olcak degil,bebek bezlerinden 2 yap,giydir minnosunu cok zor degil cnm foto cekmek,hadi bekliyoruz resim minikinle

2 haftadir burnu tikali dedim nezle olmuş öpmesinler geçer dedi
Dogdugu gunden beri oglumun burnu tikalicnm hergun serum fizyojik veriyorum dr unda biliyor bu durumu hic bize nezle demedi havadan be kaloriferlo evlerde butun bebeklerin cogunun burnu tikali olur korkmayin dedi
Günaydın güzel anneler... Bugün büyük gün, memlekete gidiyoruz miniğimle, inşallah rahat edicem bir süre, uçakta ağlamaz inşallah...
Hadi bakalim gozun aydin
Superrr rahat bir yolculuk diliyorum size

Hosgeldin cnm bende ayni sorunu yasadim hep silikon ucla emziriyorum genelde doyuyor bazen sutum aksama dogru yetmiyor 3 gunde bir falan 80 cc mama yiyor..
Senin yine iyi canım bn emziriyrm aradan 1 saat gecio 90lık mama yapıyrm silikonla tam boşaltmıo gibi gelio bana sıkınca süt akmaya devam edio ama emmek istemio oğlum hangi silikonu kullanıyorsun cnm buarada hoşbuldum :)

Maşallah oğluşuna cnm Allah nazarlardan saklasın ben de istiyordum yapmayı ama hastalıklardan sıkıntıdan başımı kaldıramadım bunalımdayım heralde annemde Hasta yardım edemiyor hoş hasta olmasa da pek etmeye meraklı değil .. annemlerde bize böyle yaptı biz nasıl büyüttükse sizde öyle büyütün diyor zaten o kadar çok canımı sıktı ki zor bela 20 gün tutabildim yanımda bide yaşıda ilerleri kafam almıyor artık diyor çok bahaneler uyduruyor bende kızıyorum ona önceden büyükleriniz cahilce zalimse sizleri halinize terketmişlerse sizde öyle mi yapacaksınız diye çok kızdım ama insan neyi görürse onu uygular diye düşünüyorum öyle isterdim ki bir büyüğüm olsun bana kızım şöyle yap böyle yap diye tecrübeleriyle beni yönlendirsin o kadar ihtiyacım var ki hiç değilse kendimi yalnız çaresiz haline terkedilmiş hissetmezdim:KK61:
Büyüklerimiz bazen neden çok zalim olabiliyor insan kötü şartlarda ve zalim kişilerin muameleleriyle yetiştirilmişse bence kendine söz verip ben kendi çocuğuma bunları yaşatmıcam demesi gerekir resmen bunalımdayım bebeğimle oturup çok ağladım :KK42:
ah canim üzülme...annem de toplasan 15 gun kalmıştır bende. ablamda her çocuğunda iki ay kslmisti bi ay öncesinde bi ay da sonrasında.ben öncesinde istemefim idareederim diye.dogumdan sonrada annem pek kalnak istemedi kardeşim yalniz diye.zorlandım cok üzüldüm. lohusayim dite pof poflancam sandim kimse birsey yapmadı kendimi kendim düşündüm.o yüzden bi tek sen değilsin canim...Allah bize yavrularımiza saglik afiyet versin.biz bakariz kendimize:)

Senin yine iyi canım bn emziriyrm aradan 1 saat gecio 90lık mama yapıyrm silikonla tam boşaltmıo gibi gelio bana sıkınca süt akmaya devam edio ama emmek istemio oğlum hangi silikonu kullanıyorsun cnm buarada hoşbuldum :)
Merhaba, ben de silikon uçla emzirdim uzun süre. 2-3 hafta oldu bırakalı. Ara ara deniyordum uçsuz emzirmeyi bi gün tuttu. Ben mamayı ilk hafta verdim sadece ama.

Merhaba, ben de silikon uçla emzirdim uzun süre. 2-3 hafta oldu bırakalı. Ara ara deniyordum uçsuz emzirmeyi bi gün tuttu. Ben mamayı ilk hafta verdim sadece ama.
Bnde arada denyrm tutuo ama uçlarıda cok kötü yara oldu silikonla emzirmeme ragmen oğlum cok gazlı emerken bile hiç rahat deil silikon düşüo falan cok zor ya

Rota virüsü aşısını neden yaptırmak istemiyorsun
doktorum da gerek görmedi,, sonuçta rota virusü sonrası bebek ishal oluyor ve vucudu susuz kaldığı için tehlikeli bir hastalık oluyor,,,susuzlukda serum bağlanması ile geçtiği için, gerek görmedim,,, tabii ben hastaneye kolay ulaşıyorum,
çok merkezde oturmasaydım, hastaneye ulaşımım güç olsaydı o zaman yaptırabilirdim,,,

bence öyle düşünme,, ben bebeğim doğduğundan beri tek başıma kaldım, annem 3 gün kalabildi,, haftasına KP ile KV geldi birde yardımcı olmayı bırak onlara hizmet ettim,,
walla bende bazen isyan ediyorum tek kaldım diye ama aslında daha rahat kimse neyi nasıl yaptığına karışmıyor,,, internette var, oradan bir sürü şeyler öğreniyorsun,,, ben masaj yapmayı, falan oradan öğrendim,,,
evin halini sorarsan aldı başını gitti bir yerlere,,tek yaptığım şey süpürmek,, birde yarım yamalak bir yemek,,, yani herşey mğkemmel olsun diye parçalama kendini,,
önceliğin bebeğin ve sen olsun,,

X