2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ben aptamil kullanıyorum bebeğime ve Dr a sordum sma yı dedi ki mamaların hepsi aynı bundan memnunsan hiç değiştirme.

Canim istersen interte gir bi aptamil milupa nin urunu ve milupada gdo cikti gectigimiz yil saglik bakanligi bile onayladi cikti diye yanliz tek bi mamasinda.ama bence guvenilir degil yani icin rahatsa sen bilirsin tabi.

gunqydin herkese ins gecmisi okuyp yetisebilirim guya dun dinlenecektim bi anda evbirbirine girmisken arkadas aradi yok musaot degilim desemde ikna olmadi bi kahve icip gidicem diyemecbur kaldm her zaman misafr severm ama mesafemiz oldugu halde neden mecbur birakti bilmiyorum ama yoruldum ikram falan zaten hazirlamsdm diyette kendisi ama piskolojik olarak evi toplama kosturmasi beni cok yordu haberli gelinmesini daha cok seviyorum sanirim istedigim gibi agirlamak oda beni dusunmus bebekle yorulmsn ayakustu oturup kalkarm demis ama laf lafi acti oturduk sonra o gidince aksam yemegi telasi guya dedim esim gelince rahat ederm kizimi banyo yaptrdim bu sefer esimde 3km kosmus is yerinde spor falan ayyy bana fenalar geldi Allahtan bal oglum akilli durdu da 9.30da yattik akaam o saatte yatilirsa sabah 6da cin gibi bakan 4cift goz hatta esimle beraber 6 biri bana acir mi acaba ben yanarim yavrum sana yavrum yansr yavrusuna diyerek annemin yanina gidecegim zamani iople cekiyorum surda bi ay daha gecsin azcik dinlenmeye bi haftada olsa gidicem

aman canim bize bizden baskaindan fayda yok bide is cikarip kostek olmasinlarda ben de kiziyorum
Ayy zaten aksam delirtti beni genel olarak bütün kocalar ayni sanırsam
bende habersiz gelinmesine kizarim
arada kacmak iyi gelir benimki aksam geldi simdi abime gidiyor

Günaydın kızlar, dün kv annem evine gitti, bugün oğluşumla evde ilk defa tek başımayım. Azıcık tırsıyorum sanki ama burada uzun zamandır tek başına olanları düşündükçe rahatlıyorum, Allah kolaylık versin hepimize

Yanımızda kim olursa olsun bebeğe bakan biziz zaten canım rahat ol o yüzden. Tek sorun diğer işlere yetişememek oluyor. Geçen gün annemi arayıp tamam ben çocuğuma bakıyorum ama birinin de bana bakması lazım sen de gel kendi çocuğuna bak dedim. Sağolsun geldi 2-3 gün evi temizledik yemek yaptı. Sabah kahvaltı hazırlayan biri olması ne güzelmiş. Günde 2 öğün yemek yiyebiliyorum. Kızım daha 40 günlük ama yanında olup olmadığımı anlıyor. Yalnız bıraksam kıyameti koparıyor gel beni al diye. Bebek bakımı ile ilgili yalnız kalınca en önemli sorun yıkamak. Ben sık sık yıkansın istiyorum ama kendim beceremeyeceğim için annem ya da kv beklemek zorundayım. Dün annem yıkarken ben de alışayım eşimle yıkarım dedim ama yıkarken öyle bir büzüşüyor ki ben şu anda asla yıkayamam dedim.

Asıl güzel kısmı şimdi başlıyor bence. Kendi doğrularınla başbaşa kalıyorsun en nihayetinde. Akıl veren yok, karışan yok. Allah anneleri başımızdan eksik etmesin tabi de ben kızımla babaşa geçirdiğim zamanları çoooooook seviyorum. Allah verir kolaylığını, merak etme canım. Kaç günlük oğluşun?

Canım küvetin baş kısmına onun üstünden çıkardığım eşyalatı koyuyorum ben. Küvetin baş tarafının alt kısmına da paspası sıkıştırarak eğim veriyorum küvete. İçine de sıcak sudan dolduryorum. Bebişi yatırıyoruz eşyalarının üstüne. bacakları suya girdiği için üşümüyor. Hem de yıkaması kolay oluyor. Eşim de yüzü koyun çeviriyor sırtını yıkıyorum. O şekil de çabucak durulayıp havluyu atıyoz üstüne :) Bebiş mutlu, biz mutlu... Oyuncak gibi eğliyor bizi valla Bu şekilde dene istersen. Sürekli elinde tutarak yıkaması çok zor gerçekten.

Canin annem burdayken bile bebegimi anneme vermeyip kendim yikamistim o sadece yardimci olmustu, bebek buyudu simdi yikayamiyorum kolum agriyor . Esim tutuyor ben yikiyorum, ilk baslarda insanlar daha zorlanir ben o zamanlar cok rahat yikiyordum..

benim bebeegimi ilk 2 3 kere annem yıkadı gerisini hep ben yıkadım ilk kardesimle yıkadım nasil yikadıgımı anlamadım sonra ikincisinde tecrübe kazandım her seferinde daha güzel yıkìyorum oglumu simdi tek basima yıkıyorum ve oğlumun gıkı çıkmıyor oda bana çekmis suyu çok seviyor bence sende yika yika alìsırsın

Yok canim ya benimkide öyle biri ona dokununca hem susar hemyatar ama ben olunca ugrastiriyo ben artik alistim benim kokumu duyunca uyumak istemiyor oyun istiyor birde oynamam icin bana gülerek sirinlik yapıyor bebeklerimiz resmen bizimle oyun oynuyorlar

Ben 20. Günden beri yanlızım cnm merak etme üstesinden gelirsin sadece ev işleri ve kendine zaman ayıramıyorsun

Bende mama olarak hipp kullanmıştım doktora sordum öneriniz var mi diye siz ne kullaniyorsunuz söyleyin ben o mama ya göre yorum yapayım dedi söyledim tamam iyi o mamayi kullanmaya devam edebilirsin dedi bende çok memnun kaldım tadına baktım zaten tahıl ve süt tadı geliyor sadece.

Haklısın canım aslında onlar varken de ben bakıyordum ama panik yapılı bi tip olduğum iççin bugün ara ara ben yalnız mıyım şimdi diyorum, banyo konusundan ben de çekiniyorum hep kv tuttu, bakalım eşimle ne yapacağız. Başını tutmaya başlamadan tek başıma yıkayamam ben

Ben kovalıyodum zaten canım ne zamandır Sonuçta bi gün yalnız kalacaktım, zaman uzadıkça insanın korkuları artıyor.İyi olacak inşallah. Allah şimdiye kadar bakanlardan da razı olsun
Ben 20. Günden beri yanlızım cnm merak etme üstesinden gelirsin sadece ev işleri ve kendine zaman ayıramıyorsun
Maşallah canım, ben de dedim evdekilere 20 gün yeter diye,pek dinleyen olmadı. Neyse öyle ya da böyle yalnızız sonuçta , Allah bebişlerimizle güzel zamanlar geçirmeyi nasip etsin

Siz küveti filesi kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla. Küveti içine yatırınca daha mı kolay oluyor? Ya vücudu bir şekilde yıkanır ama kafasını yıkarken hem bebeği hem de kendimi korkutmaktan çekiniyorum. Aslında kızım da suyu çok seviyor ama bakalım ne yapacağız. Yaz olsa yavaş yavaş yıkarım ama şimdi bi de hava soğuk çok hızlı yıkayıp giydirmek gerekiyor ki üşümesin.

Arkadaşlar biberon sterilizatörü kullanan var mı aranızda? Sizce gerekli bir cihaz mı, kullanışlı mı? Biberon kaynatmak bazen çok zor geliyor. Bir de Çeşme suyu ile kaynatınca kireçleniyor. Kararsız kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…