2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ayy canım senin bu yazdıklarını görünce vicdan yaptım ben de. Doğduğundan beri benim oğlan hep 3 saate 1 besleniyor neredeyse, ilk zamanlar denedim hep uyandıramadım uyurken de almıyor memeyi zaten. O şekilde devam ettik biz, sarılık da olmadı kilo alımımız da iyi şükür

Ben de aptamil kullanıyorum, sma yı da denedim bi ara bebeğim onu severek içmiyor ve o ara sanki kilo alımı yavaşladı gibi geldi geri aptamile devam ettim. Aşıya gittiğimizde aile hekimimiz hipp mamayı önerdi. Aptamil i severek yiyor ve güzel kilo aldırıyor deyince içinde şeker var dedi. Hipp i araştırdım içinden sinek çıktı kurt çıktı diyenler olmuş almam ben onu , yine sma mı aldırsam diyorum

İlk 20 gün ne çektim o görmeye gelenlerden, birgün artık anneme dedim misafirler otursun ben oğlumu da alıp gidiyorum diye
Yok canım vicdan yapma, benimki sık sık uyanan bir tip, çok uyuyunca garipsedim, artık büyüyorlar gerçi rahat rahat uyuyabiliriz:KK73:

Yok canım vicdan yapma, benimki sık sık uyanan bir tip, çok uyuyunca garipsedim, artık büyüyorlar gerçi rahat rahat uyuyabiliriz:KK73:
İnşallah canım moralini bozmak gibi olmasın ama arkadaşımın 1.5 yaşında kızı var gece 4 kere kalkıyoruz diyo nasıl yani dedim emmek için kalkıyormuş tıka basa doyuruyorum yatarken kalkmasın diye yine de uyanıyo dedi. Ben bir kaç ay sonra bitecek bu uyanmalar sanıyodum dedim sen uykuyu unut artık dediler, o kadar olmaz dimi yaaa

İnşallah canım moralini bozmak gibi olmasın ama arkadaşımın 1.5 yaşında kızı var gece 4 kere kalkıyoruz diyo nasıl yani dedim emmek için kalkıyormuş tıka basa doyuruyorum yatarken kalkmasın diye yine de uyanıyo dedi. Ben bir kaç ay sonra bitecek bu uyanmalar sanıyodum dedim sen uykuyu unut artık dediler, o kadar olmaz dimi yaaa
Tecrübeli bi amne olarak her uyandığında meme veeyecen su cubuk kkaker yada sevdigi birsey yavas yavaş azaltacak kalkmayi

Canim disiplin kurmak bizim elimizde, zor ama ypabiliriz. 5-6 aydan sonra bebrklerin midesi buyudugu icin gece beslenmeleri sart degil. Bi arkadasimin bebegi 9.ayindan sonra gece beslenmesini birakmis, simdi 13 aylik ve gece hic uyanmadan 12 saat uyuyor dedi arkadas, bu kadaro biraz zor ama mumkun demekki..

Kizlar bebegim sabahtan beri agliyor uyumuyor hani böyle mideniz agzınıza gelir kusacak gibi olursunuz ya suratını agzını öyle yapıyo kabaca söyleyim öğürüyor resmen ne oldu ki acaba

Tecrübeli bi amne olarak her uyandığında meme veeyecen su cubuk kkaker yada sevdigi birsey yavas yavaş azaltacak kalkmayi
Tamam canım aklımın bi kenarına yazdım

Canim disiplin kurmak bizim elimizde, zor ama ypabiliriz. 5-6 aydan sonra bebrklerin midesi buyudugu icin gece beslenmeleri sart degil. Bi arkadasimin bebegi 9.ayindan sonra gece beslenmesini birakmis, simdi 13 aylik ve gece hic uyanmadan 12 saat uyuyor dedi arkadas, bu kadaro biraz zor ama mumkun demekki..
Yani sonuçta uyku da önemli, 4 kez kalkmak nedir yaa

Merhaba kızlar... :KK24:
Sağlık ocağından geldim şimdi. hepatit b aşısı oldu yavrum. ben bakamadım. insanın içi gidiyor o ağlarken. ilk evlat olunca ilk kez bu duygularla tanışıyorum. Rabbim bize hep mutluluklarını göstersin inşallah. gaz ilacı kullanıyorum dedim ben hemşireye. mecbur kalmadıkça kullanma dedi. ama çocuk kıvranıyor saatlerce. gaz ilacıyla rahat etti biraz. onun dışında kilosunu ve boyunu ölçtü bana pek doğru gelmedi. boyu 54 cm çıktı ama kendi doktorum çıplak şekilde 57 cm ölçtü. sağlık ocağı pek de doğru ölçmüyor sanırım. ben de kendi doktorumun ki ölçü olarak alıcam. onun dışında işitme testi ve kalça ultrasonu kaldı şimdilik.

Merhaba,

Aynı şeyi biz de yaşadık. Aylık kontrolümüz vardı doktorumuz 56 cm ölçüm yaptı ancak aşı için sağlık ocağına gittiğimize 54 cm ölçtüler bence de doğru ölçmüyorlar. Ben de doktorun ölçüsünü baz alıyorum :KK66:

canım bende stresten sıkıyorum yapmıyım diyorum bir bakıyorum sıkıyorum sakız çok çiğneyemiyorum görünce oğlum istiyor sonra sakızla oynuyor bende deli oluyorum:) dr a gidicem olmuycak böyle

haklısın canım kendimi teselli ediyorum artık

sağol canım arada okudum ama biraz uzak olmak iyi geldi

tamam canım yaz tabi, fırsat buldukça giricem canım sağol

geçmiş olsun canım bende gidicem ve bende korkuyorum

bende almak istiyorum

canım ben her gün yüzünü boynunu kulak arklarını pamukla siliyorum, isilik olmasın diye, 12 günlükken çok fena olmuştu boynu ve antibiyotikli krem kullanmak zorunda kalmıştık, düzenli sil ve pişik kremi sür isilik olan yere, desitinden memnunum ben

sağol canım aynen dellendim epep ama daha sakinim şimdi:)

haklısın canım haklısın

kızlar bende eşimdeöpüyoruz ama öyle herkese de öptürmem ben yazık ama daha savunmaları yok ki , kim ne hastalık taşıyor bilemeyiz uçuğu olan ağız yarası olan vs.

sigara içenler yaklaşsın bile istemiyorum ben haklısın

ilk oğlumda hem emzirdim hem sağıp verdim sıkıntı olmadı biberonla yani

benimkide ondan canım biberon yani:)

sağol canım, sizi okudum telden

canım gazı olduğu için emmek istiyor emdikçe gazı oluyor kısır döngü bu, fazla emdiği içinde kusuyor

canım kaynatmamak gerekiyor 10 dk demle sadece

ay çok hoş aynen böyleyim ben ev işini tercih ediyorum o arada elime alıyorum bir yiyecek iş yaparken yiyorum:)

canım herkesin sütü akmaz meme yapısıyla alakalı ben sağdığım zaman daha çok akıyor mesela,birde seninki sürekli emiyor akacak fazla süt bırakmıyor ki hepsini emiyor, benimkide gündüz saat başı emiyor memeler yumuşak yumuşak oluyor eğer gündüz iki saati geçtiyse emmesi o zaman sızlıyor azcık akıyor, gece mesela ilk zamanlar üstüm ıslanıyordu şimdi yok öyle bir şey çünkü vücut bebeğin ihtiyacına göre süt yapıyor fazla yapmıyor artık, o yüzden takma ve aldığı kilo normal, kontrolde belli olur zaten yetip yetmediği

canım o hemen geçmiyor bir seneyi bulabilir

genel cerrahiye gideceksin canım

ben bekarlığımdan beri hatta ilk regli olduğumdan beri ayakta yıkanırım oturarak yıkanınca mantar olma enfeksiyon kapma riski var diye

canım ilk doğumdan sonra benimde bir ay sürmüştü dr eliyle alakalı sanırım bunda 10 günde geçti, geçer merak etme

ah o iğne yeri birde bana 4 kere soktu o iğneyi benim iğne yerim acıyor

kızlar benimde 10 kilo gitti 3 kilo kaldı hamile kaldığım kiloya düşmeme ama gelin görün ki benim zaten hali hazırda 15 kilo fazlam var:KK70: 73 kiloyumda:KK70:

birde şöyle bir şey var ideal kilonuza düşşseniz bile doğumdan sonra vücudunuz eski formuna öyle hemen dönmüyor

koca memeler sarkık bir vücut oluyor:KK53::KK53:

burnundan genzine akıntı oluyordur benimki öyle olunca zor yutkunuyor midesi bulanıyor kusacak gibi oluyor, burnunuz temizlemeyi dene o anda

benimki de öyle kızlar bir oldu o zaman bir tane kabarcığnı içi beyaz iltihaplı gibiydi sıktım onu alkolle sildim oyuldu ora sonra tahin yağı sürdüm bir hafta tam geçti oh dedim yine o kabarıklıklar oldu tek meme ucumda var benim

sizinde tek uçta mı eğer öyleyse o memede sütünüz daha çok mu? Süt kanalları tıkanıyor

kesinlikle nazar çok fena hep okuyorum ben

ha hay canım oturmaya başlayınca ben mama sandalyesine oturtup bağlıyordum koridora koyuyordum öyle yıkanıyorudm ilk oğlumda:) şimdi kv mi çağırıyorum, o zaman aynı binada değildik şimdi iyi ki aynı binadayım

yok canım alakası benimkide gündüz saat başı emiyor gecede aynı seninki gibi sütümde maşaallah yarıyor

kuzum sen ne yapıyorsun öyle yazık sana o memeler nasıl dayansın senin sırtın nasıl dayanıyor çok ağrır, yapma güzelim resmen seni emzik yapmış kuzucuğun zorlanırsın ama bıraktırmayı dene her gün süresini kademe kadem düşürerek dene

gaz sancısından aranıyor emmek istiyor benimkide aynı

amaaaan yokkk bu miniğim araba sevmiyor ağlıyor ben zor çıkarım

ah ah büyük oğlum severdi bu paşa ağlıyor arabada:KK43:

canım gittiğin yer restaurantsa ordan sıcak su ister içine koyup ılıtırsın, evse zaten o daha kolay, yok park bahçeyse ya ılıtıp termos çantaya koy ya da termosa sıcak su koy onun içine koyarak ılıt

benim bildiğim ön koltuğa yüzü sana gelecek şekilde bağlanabiliyor

canım bolca emzir sıcak suyla ovarak yıkan

canım delmeye çalış onu aksın tabi alkol kullanki mikrop kapmasın

ay çok sevindim canım iyi olmuş,sende yakın yerlere bebek arabasıyla çıkarsın canı yürürsün

ben en son getirdim çokta ciddiydim düzeldi şükür

ohh sefanız olsun:)

canım sütün çok akıyorsa ona sinirleniyor olabilir

canım 3 saat çok değil artık vicdan yapma uyusun

aynı benimki çığlık çığlığa ağlıyor

canım bilgim yok

ahh ahhh öyle olur öyle çok sinir bozucu bir durum sonra pis nefisler nazarlar uyutmaz o bebeği!!!

ya birde bir saat iki saat gördükleri bebeğe ne kadar akıllı uslu demiyorlar mı sanki 24 saatini gördünüz bu bebeğin:KK62:
Minnosum nerelerdesin sen yaaa firsatim olmadi geriyide okuyamadim uzaklasma kararimi aldin burdan naptin ,oturmus yine dayanamamis tek tek herseyi cevaplamis:)) naparsan yap sigara gibi burasi tiryakisi oluyorsun 3 gun icmesen bile 4. Gun icen sigaracilar gibi yine girip bakiyoruzz stress atiyoruzz,bu arada evet ana kucagi on koltuga takiliyormus ama Annm simdilik arabanla gelme dedi esim saat 6 da kalkio ise gidiyo annmlerin evin onunden geciyo sen yeterki gel biz o saatte kalkariz dediler,torun aski boyle bisi uykulardan uyandiriyoo insani

Minnosum nerelerdesin sen yaaa firsatim olmadi geriyide okuyamadim uzaklasma kararimi aldin burdan naptin ,oturmus yine dayanamamis tek tek herseyi cevaplamis:)) naparsan yap sigara gibi burasi tiryakisi oluyorsun 3 gun icmesen bile 4. Gun icen sigaracilar gibi yine girip bakiyoruzz stress atiyoruzz,bu arada evet ana kucagi on koltuga takiliyormus ama Annm simdilik arabanla gelme dedi esim saat 6 da kalkio ise gidiyo annmlerin evin onunden geciyo sen yeterki gel biz o saatte kalkariz dediler,torun aski boyle bisi uykulardan uyandiriyoo insani
En iyisi olmus iyi gezmeler

Bi arksdssta emziriyoe normalde ama gece uyumadan once 1 kereye mahsus mama veiyormus cocuk bir kere kalkiyormus 4 aylik bebegi anne sutude baya yariyor cocuga guzel emdigi icin birkere mama veriypr olmasi sorun degil

Ayyyy o bnm bebekligim oyleymis insallah oglumda bana ceker

Bugün kv geldi kadında nasıl bir enerji var bilemiyorum uyumayan bebiş paso uyuyor sallamıyor bile yan yatırıp poposuna pış pış hemen dalıyor aynısını bende yapıyorum olmuyor gün boyunca ben emzirdim verdim o uyuttu ben mi bi yerde yanlış yapıyorum acaba

Bugün kv geldi kadında nasıl bir enerji var bilemiyorum uyumayan bebiş paso uyuyor sallamıyor bile yan yatırıp poposuna pış pış hemen dalıyor aynısını bende yapıyorum olmuyor gün boyunca ben emzirdim verdim o uyuttu ben mi bi yerde yanlış yapıyorum acaba

Ay ne güzel biri gelse de benim bebeğimi de uyutsa :) bugün gündüz uykumuz hiç iyi değildi çok huzursuzdu yavrum banyo yaptırcaz inşallah iyi gelir

Sa
ben de pek uyutamıyorum canım.. babam alıyor omzuna hemen uyuyor. ne yapçam bilmiyorum valla.

canım bende stresten sıkıyorum yapmıyım diyorum bir bakıyorum sıkıyorum sakız çok çiğneyemiyorum görünce oğlum istiyor sonra sakızla oynuyor bende deli oluyorum:) dr a gidicem olmuycak böyle

haklısın canım kendimi teselli ediyorum artık

sağol canım arada okudum ama biraz uzak olmak iyi geldi

tamam canım yaz tabi, fırsat buldukça giricem canım sağol

geçmiş olsun canım bende gidicem ve bende korkuyorum

bende almak istiyorum

canım ben her gün yüzünü boynunu kulak arklarını pamukla siliyorum, isilik olmasın diye, 12 günlükken çok fena olmuştu boynu ve antibiyotikli krem kullanmak zorunda kalmıştık, düzenli sil ve pişik kremi sür isilik olan yere, desitinden memnunum ben

sağol canım aynen dellendim epep ama daha sakinim şimdi:)

haklısın canım haklısın

kızlar bende eşimdeöpüyoruz ama öyle herkese de öptürmem ben yazık ama daha savunmaları yok ki , kim ne hastalık taşıyor bilemeyiz uçuğu olan ağız yarası olan vs.

sigara içenler yaklaşsın bile istemiyorum ben haklısın

ilk oğlumda hem emzirdim hem sağıp verdim sıkıntı olmadı biberonla yani

benimkide ondan canım biberon yani:)

sağol canım, sizi okudum telden

canım gazı olduğu için emmek istiyor emdikçe gazı oluyor kısır döngü bu, fazla emdiği içinde kusuyor

canım kaynatmamak gerekiyor 10 dk demle sadece

ay çok hoş aynen böyleyim ben ev işini tercih ediyorum o arada elime alıyorum bir yiyecek iş yaparken yiyorum:)

canım herkesin sütü akmaz meme yapısıyla alakalı ben sağdığım zaman daha çok akıyor mesela,birde seninki sürekli emiyor akacak fazla süt bırakmıyor ki hepsini emiyor, benimkide gündüz saat başı emiyor memeler yumuşak yumuşak oluyor eğer gündüz iki saati geçtiyse emmesi o zaman sızlıyor azcık akıyor, gece mesela ilk zamanlar üstüm ıslanıyordu şimdi yok öyle bir şey çünkü vücut bebeğin ihtiyacına göre süt yapıyor fazla yapmıyor artık, o yüzden takma ve aldığı kilo normal, kontrolde belli olur zaten yetip yetmediği

canım o hemen geçmiyor bir seneyi bulabilir

genel cerrahiye gideceksin canım

ben bekarlığımdan beri hatta ilk regli olduğumdan beri ayakta yıkanırım oturarak yıkanınca mantar olma enfeksiyon kapma riski var diye

canım ilk doğumdan sonra benimde bir ay sürmüştü dr eliyle alakalı sanırım bunda 10 günde geçti, geçer merak etme

ah o iğne yeri birde bana 4 kere soktu o iğneyi benim iğne yerim acıyor

kızlar benimde 10 kilo gitti 3 kilo kaldı hamile kaldığım kiloya düşmeme ama gelin görün ki benim zaten hali hazırda 15 kilo fazlam var:KK70: 73 kiloyumda:KK70:

birde şöyle bir şey var ideal kilonuza düşşseniz bile doğumdan sonra vücudunuz eski formuna öyle hemen dönmüyor

koca memeler sarkık bir vücut oluyor:KK53::KK53:

burnundan genzine akıntı oluyordur benimki öyle olunca zor yutkunuyor midesi bulanıyor kusacak gibi oluyor, burnunuz temizlemeyi dene o anda

benimki de öyle kızlar bir oldu o zaman bir tane kabarcığnı içi beyaz iltihaplı gibiydi sıktım onu alkolle sildim oyuldu ora sonra tahin yağı sürdüm bir hafta tam geçti oh dedim yine o kabarıklıklar oldu tek meme ucumda var benim

sizinde tek uçta mı eğer öyleyse o memede sütünüz daha çok mu? Süt kanalları tıkanıyor

kesinlikle nazar çok fena hep okuyorum ben

ha hay canım oturmaya başlayınca ben mama sandalyesine oturtup bağlıyordum koridora koyuyordum öyle yıkanıyorudm ilk oğlumda:) şimdi kv mi çağırıyorum, o zaman aynı binada değildik şimdi iyi ki aynı binadayım

yok canım alakası benimkide gündüz saat başı emiyor gecede aynı seninki gibi sütümde maşaallah yarıyor

kuzum sen ne yapıyorsun öyle yazık sana o memeler nasıl dayansın senin sırtın nasıl dayanıyor çok ağrır, yapma güzelim resmen seni emzik yapmış kuzucuğun zorlanırsın ama bıraktırmayı dene her gün süresini kademe kadem düşürerek dene

gaz sancısından aranıyor emmek istiyor benimkide aynı

amaaaan yokkk bu miniğim araba sevmiyor ağlıyor ben zor çıkarım

ah ah büyük oğlum severdi bu paşa ağlıyor arabada:KK43:

canım gittiğin yer restaurantsa ordan sıcak su ister içine koyup ılıtırsın, evse zaten o daha kolay, yok park bahçeyse ya ılıtıp termos çantaya koy ya da termosa sıcak su koy onun içine koyarak ılıt

benim bildiğim ön koltuğa yüzü sana gelecek şekilde bağlanabiliyor

canım bolca emzir sıcak suyla ovarak yıkan

canım delmeye çalış onu aksın tabi alkol kullanki mikrop kapmasın

ay çok sevindim canım iyi olmuş,sende yakın yerlere bebek arabasıyla çıkarsın canı yürürsün

ben en son getirdim çokta ciddiydim düzeldi şükür

ohh sefanız olsun:)

canım sütün çok akıyorsa ona sinirleniyor olabilir

canım 3 saat çok değil artık vicdan yapma uyusun

aynı benimki çığlık çığlığa ağlıyor

canım bilgim yok

ahh ahhh öyle olur öyle çok sinir bozucu bir durum sonra pis nefisler nazarlar uyutmaz o bebeği!!!

ya birde bir saat iki saat gördükleri bebeğe ne kadar akıllı uslu demiyorlar mı sanki 24 saatini gördünüz bu bebeğin:KK62:
Benimde tek uçta canım ama iki göğsümde de hemen hemen aynı miktarda süt çıkıyor, böyle olmasa belki daha mı çok çıkardı bu gögsumden, olabilir belki. Ama şimdi o beyazlık hafif kırmızı oldu, acaba yeri mi kanlandı anlamadım ama sağarken kanlı süt falan gelmiyor çok şükür, arkadaşların dediği gibi nazarda olabilir. Bolbol okumalıyız kendimizi.Hoppa

X