ramazan bitince inşallah gecen gün yemekten sonra baktım kakasını yapcak hemn aldım tuvalete goturdum kakasını yaptı tuvalete ben şok! bi de bizim tuvaletimiz alaturka . ikea lazımlık alacağım. ben calısıyorum zaten canım annemle parka gıdıyorlar bahcede oynuyorlar su oyunları cocuklarla oynama derkne oylegecıyo konusma durumları cok guzel msallah cok guzel konusuyo belız bıdır bıdır hıc susmuyo. renklerı ogrendı bu ne bu ne dıyınce soylemıyo ama bana kırmızı topu ver mavı topu ver dıyınce hepsını dogru verıyo. saymayıda saklambaçla ogrettım. yumuyo ona kadar sayıyo ısterse dogru sayıyo bazen atıyo 1 6 3 8 oyle sayıyoSelam arkadaşım. Tuvalet eğitimine karar verdiniz mi. Bir iki güne havalar iyi giderse ben artık bezden kurtaracagim kızımı insallah. Bir market kuaför bir yerde yapacak artık canm . Bizim ev yakın Allahtan ama yinede tutmaması gibi bir ihtimal de olablr. Umdugumuzdan güzel de alisabilirler. O yüzden yaşayıp gorcegeiz kismetse.
Bebisler büyüdü kızlar. Artık gunleriniz nasıl geçiyor. Konuşma durumları nasıl. Ne gibi oyunlar oynuyorsunuz. Saymayı renkleri öğrenen var mi
Maşallah kızına canm. Allah kolaylık versin hepimize.çok tatlılar Allah hepsine sağlık versin.ramazan bitince inşallah gecen gün yemekten sonra baktım kakasını yapcak hemn aldım tuvalete goturdum kakasını yaptı tuvalete ben şok! bi de bizim tuvaletimiz alaturka . ikea lazımlık alacağım. ben calısıyorum zaten canım annemle parka gıdıyorlar bahcede oynuyorlar su oyunları cocuklarla oynama derkne oylegecıyo konusma durumları cok guzel msallah cok guzel konusuyo belız bıdır bıdır hıc susmuyo. renklerı ogrendı bu ne bu ne dıyınce soylemıyo ama bana kırmızı topu ver mavı topu ver dıyınce hepsını dogru verıyo. saymayıda saklambaçla ogrettım. yumuyo ona kadar sayıyo ısterse dogru sayıyo bazen atıyo 1 6 3 8 oyle sayıyoevde oldugum zamanlar kitap okuyoruz . parmak boya cok sevıyor oyun hamuru . park. bı makas aldım tavsanlı cocuk makası onunla kesip prit surup yapıstırıyoruz.
allah yardımcın olsun 2. bebek gelmeden baslaman cok ıyı olmus 2. gelince daha zor olurdu. bende ramazandan sonra baslayacagım kısmetse. lazımlık alacagım bende daha pratik geliyorMaşallah kızına canm. Allah kolaylık versin hepimize.çok tatlılar Allah hepsine sağlık versin.
Biz bugün tuvalet eğitimine başladık şükür.Ama çok zormuş. Sürekli üst baş değiştir dakikalarca otur bekle falan zor meseleymis. Umraim kolayca atlatieiz. Alaturka ya alistirmak istedim ama sanırım başlangıç için lazimlok daha iyi. Altı komple çıkar gir derken illa cisi oraya buraya kaçıyor. Lazimlikla başlayıp sonra diğerine alostircm kismetse. Bana dua edin lütfen
İkisi karışık gidiyoruz su an için. Nereye isterse oraya gidiyor. Hamile olduğumdan açıkçası çok zorlanıyorum normal tuvalete oturturken ama ne olsa lazim ligi bırakacak diye çok bunaltmiyorum.kendi bilir. Henüz yeniyiz bir alissinda sonra bakilir. Ama bende normale oturttum ilkKizlar ben de tuvalet egitimine baslayacagim ama lazimliga alisirsa tuvalete gecis zor olmazmi karar veremedim. Benim oglan tuvalete de oturmaz da bilemedim ne yapacagimi
Aynen canm ikinci gelmeden halletmeliyiz dedim. Sanırım böyle daha huzurlu olacağız. Ya şimdi ya üç yaşı bekleyecektik. 3 yaş da çok uzun süre. Kendi de bezlenirken hoslanmiyordu. Aynen başlangıçta daha pratik cnn. Çok afedersiniz yaptığını görüp ona el sallamak hoşuna gidiyor. Alaturkadada otururken onu ypiyor Ama bazen sıçramalar oluyor onu yiktmak istemiyorduallah yardımcın olsun 2. bebek gelmeden baslaman cok ıyı olmus 2. gelince daha zor olurdu. bende ramazandan sonra baslayacagım kısmetse. lazımlık alacagım bende daha pratik geliyor
herkesin ihtiyaçları farklı canım bizim klozet yok alaturca oldugundan cocugu dusmemesı ıcın benım tutmam lazım.oda zor oluyor. eger klozetiniz varsa klozet aparatı kullan. şu an imkanlar lazımlığı işaret ediyor bizim için. sonra nasıl tuvalete alışıcak bilmiyorum . orasınıda o zaman düşüneceğizKizlar ben de tuvalet egitimine baslayacagim ama lazimliga alisirsa tuvalete gecis zor olmazmi karar veremedim. Benim oglan tuvalete de oturmaz da bilemedim ne yapacagimi
Tam olarak ogrenmesi biraz zaman alır canm ama maşallah hızlı ilerliyorsunuzdün 5. gün sıfır kaçak. gece çaktırmadan bez bagladım ama hiç yapmamıştı. sabah tuvalete gıttık cısını yaptı. anneme bıraktım annemle konustum az once gızlıce kapının arkasında kakasını yapmaya calısırken yakalamıshemen lazımlıga gıtmıs bıraz yapmıs bıttı demıs cıkmıslar. cıktından sonra biraz kaka da altına yapmış ne güzelde sevinmiştim halbu ki öğrendi diye. kaka için biraz daha vaktımız var demek ki. bitip bitmediğini anlayamadı demek ki. tabi ben olsam onun bitti dediğine inanmaz biraz daha otuttururdum. telefonda konuştuk ben hiçbişey sormadan anne biraz kaka yaptım altıma diyor yanlış yaptıgının farkında .
yok canım 2 hafta oldu kesinlikle bez yok kaldırdım bile bezleri. gece gündüz hiç çiş kaçağı olmuyor. çişi gelince söylüyor artık . ama kaka problemi devam ediyor. bi gün söyluyor. 1 gün yapmamak için direniyor tutuyor. 1 gün altına kacırıyor kalanı tuvalete yapıyor. annem yoktu bi ara degısık kısıler baktı o yuzden duzenı sarsıldı. 1 haftaya onuda hallederiz ınsallah.Bizde wc işini hallettik çok şükür.nix cim 2 saatte bir wc ye götürmektense sormak daha iyi oluyor.
-Çişin geldi mi?
-Yok
-Gelince söyle tamam mı şeklinde:) bir süre sonra sen sormadan gelince kendisi söylüyor.Bizim 2 hafta oldu kaçamak olmuyor.Birde ben gece bezini de kestim hemen 2 kere yaptı sadece sonra bir daha yapmadı.Bez olayını bitir hiç bir şekilde bağlama yok et:)