Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Meryem'de öyle CNm , abi ile kedi köpek gibi didişip duruyorlar . Kardeşi olması da kurtarmıyor bizde . Zamanla geçiyor bu dönemleri sabırdan başka da çare yok . Şimdi Meryem'i evde oyalamak zor olduğu için kireş düşünmeye başladım. En azından yarım gün veya 3-4 saat kadar . Öğrenmeye çok istekli bende desteklemek istiyorum . Yalnız bu iş benim içinde zor olucak . Oğlumu okula bırakıp eve gelicez , sonra Meryem'i bırakmak için gelicez . Almak için ikisini tekrar çıkıcam . Ne hale gelirim allah Kerim fakat evde artık çoçuk durmuyor . Bu da bir çözüm gibi geldi bana . Bu konuda fikri olan varsa lütfen paylaşalım .Merhaba kizlar. Yavrularimizin 2 yasina cok az kaldi zaman ne kadar cabuk geciyor. Hamile arkadaslari tebrik ederim Allah tamamina erdirsin saglikla dogsunlar insallah. Bu aralar kizim beni cok yoruyor surekli yaninda oturayim istiyor, oyuncaklariyla oynamiyor tek basina. Malum bizde her zaman oturamiyoruz ki is guc bitmiyor. Bende mumkun oldukca geri cevirmiyorum isteklerini ama benden ayri oyun oynamasini nasil saglarim bilmiyorum yada belki daha yasi kucuk oldugundan boyle. Bi kardesi olmasini en cok bu zamanlarda istiyorum sanirim. Calistigim zamanlarda kafam daha rahatti herhalde :) Evde onunla olmak ayri bi guzel tabi ki ama surekli pesimde olunca nefes alacak zamanim olmuyor. Bi de gunduz uykusuna direnmesi ve uyumamasi var ki napicam bilmiyorum iyice bunaltiyor beni. Bizde durumlar boyle iste :)
Uyku maalesef bizde de buyuk bir sorun oysaki uykusu var ama uyumak istemiyor bu seferde mizmizlik yapiyor yanimdan hic ayrilmiyor ama insallah gecici bi surectir bu cok yoruyor insanibizimkide aynı kimi yakalarsa henüz tek basına oyun kuracak yasta degıller. bi kardesı olsa beraber oynamaları için küçüğün 2 yasına gelmesi lazım. bide hamilelik yanı suan hamile kalsak kucuk oyun yasına gelene kadar bunlar 4 -5 yasına gelecek tabı yıne oynarlar ama su an kendımı 2 cocukla hayal edemıyorum. belizde oyle yemek yaparken bıle bacagımda sarılı koala gıbı anne banada goster kucagına al. bıde ınatcı 2 yas sendromu kucukken ne guzel en azından ınat yapmıyolardı bıze sımdı vır vır konusuyo bıde bana cevap verıyo. bızımde gunduz uykusu rahta ama gece uykusuna cok zor yatırıyorum. yuregım tukenıyo uyuyana kadar
O da var canm dogru diyorsun bu seferde kardes kavgasi var:/ Ben de krese vermeyi dusunuyorum ama yazin tuvalete alistircam insallah ondan sonra disunuyorum zaten bi cok yer alistirmadan kabul etmiyor diye duydum. Burdada havalar soguktu pek disari cikamadigi icin evde bunaldi ama artik yaz geliyor daha aktif olur da bi nebze evde bana sarmalari biter diyorum:) Bu sene benimde dogum gunu yapasim yok ama aile buyukleri istiyor biseyler planlamam lazim ama oek icimden gelmiyor nedense :)Meryem'de öyle CNm , abi ile kedi köpek gibi didişip duruyorlar . Kardeşi olması da kurtarmıyor bizde . Zamanla geçiyor bu dönemleri sabırdan başka da çare yok . Şimdi Meryem'i evde oyalamak zor olduğu için kireş düşünmeye başladım. En azından yarım gün veya 3-4 saat kadar . Öğrenmeye çok istekli bende desteklemek istiyorum . Yalnız bu iş benim içinde zor olucak . Oğlumu okula bırakıp eve gelicez , sonra Meryem'i bırakmak için gelicez . Almak için ikisini tekrar çıkıcam . Ne hale gelirim allah Kerim fakat evde artık çoçuk durmuyor . Bu da bir çözüm gibi geldi bana . Bu konuda fikri olan varsa lütfen paylaşalım .
bende eylül ekimde bezi bıraktıktan sonra düşünüyorum kreş. haftada 2 yarım gün düşünüyorum başta. sonra duruma göre alışınca arttırırım. olmuyo evde bu kış zor geçti annemi çok yordu hem evde cocuk yok belizde sıkılıyo. hem yaşıtlarıyla beraber olur sosyalleşir daha iyi kreş.Meryem'de öyle CNm , abi ile kedi köpek gibi didişip duruyorlar . Kardeşi olması da kurtarmıyor bizde . Zamanla geçiyor bu dönemleri sabırdan başka da çare yok . Şimdi Meryem'i evde oyalamak zor olduğu için kireş düşünmeye başladım. En azından yarım gün veya 3-4 saat kadar . Öğrenmeye çok istekli bende desteklemek istiyorum . Yalnız bu iş benim içinde zor olucak . Oğlumu okula bırakıp eve gelicez , sonra Meryem'i bırakmak için gelicez . Almak için ikisini tekrar çıkıcam . Ne hale gelirim allah Kerim fakat evde artık çoçuk durmuyor . Bu da bir çözüm gibi geldi bana . Bu konuda fikri olan varsa lütfen paylaşalım .
inek sütü içiyorsa pipetle yada biberonla süt teklif etsen uyku saatinde . yatağına yatırıp biberonla süt ver bakalım içecekmi. artık büyüdüler. bebeklikten çıkmaları insanı biraz duygulandırıyo. tuvalet konusunda ne düşünüyosunuz kızlar. etrafımdaki tüm çocuklar 3 yasında bırakıyo hatta olan bile var :S 2 ay sonra başlamayı düşünüyorum bez bırakmaya ama başarısız olup tekrar bez bağlamaktan korkuyorum. bide bez de işime gliyo açıkcası şimdi her işeyeceği zaman tuvaleti nerden bulucam ben yaaa beklesemmi yaz sonuna kadar naapsam bilemedimMemesiz 4. günümüz. Geleneksel yöntemlere dönüş yaptım :) bant yapıştırdım bir kere görmesi yetti dahada istemedi.Gece uykuya dalış hariç sıkıntı yok.Ama gece yatış saatı çok geç olmaya başladı 12-1 gibi. Gerçekten duygusal olarak anne içinde çok zormuş onu anladım.Tek tesellim emebilmesi gereken zamana kadar emdi
İnek sütü bu zamana kadar içmedi canım doktorumuz da söylemişti zaten anne sütü içerken inek sütünü pek tercih etmez diye, bundan sonra içecek mi bakalım.Biberonda kullanmadık hiç:) Neyse dün 11de uyudu kendiliğinden bu da bir gelişme:)inek sütü içiyorsa pipetle yada biberonla süt teklif etsen uyku saatinde . yatağına yatırıp biberonla süt ver bakalım içecekmi. artık büyüdüler. bebeklikten çıkmaları insanı biraz duygulandırıyo. tuvalet konusunda ne düşünüyosunuz kızlar. etrafımdaki tüm çocuklar 3 yasında bırakıyo hatta olan bile var :S 2 ay sonra başlamayı düşünüyorum bez bırakmaya ama başarısız olup tekrar bez bağlamaktan korkuyorum. bide bez de işime gliyo açıkcası şimdi her işeyeceği zaman tuvaleti nerden bulucam ben yaaa beklesemmi yaz sonuna kadar naapsam bilemedim
ama işte beliz eylül ün 24 ünde tam 2. bucuk olacak tekrar kış dönemine denk geliyo. bide ben ekimde 2 yarım gün kreş düşünüyorum. haziran temmuz gibi halletmem lazım kafamda deli sorularİnek sütü bu zamana kadar içmedi canım doktorumuz da söylemişti zaten anne sütü içerken inek sütünü pek tercih etmez diye, bundan sonra içecek mi bakalım.Biberonda kullanmadık hiç:) Neyse dün 11de uyudu kendiliğinden bu da bir gelişme:)
Bez bırakma işi annemde bitecek gibi duruyor bizde:) Yazın başlayacağız galiba. 2,5 3 arası doğru zaman galiba.Çocugun durumuna göre başlamak lazım.
bende istiyorum ama düşünüyorumda bez çok rahat bişey galiba. düşünsenize parka gitsem çişi gelse napıcam o kadar yolu geri döncem nerden bulucam ben parkta tuvaleti bide kız cocugu erkek olsa aç pipisini işesin hemen :S off ben temmuza kadar beklicem galiba. çişini söylüyo . ama kakasını bilmiyo henüz. off bilmiyorum kafam karışıkSlm kızlar bende nisan annesiydim. Kuzum iki yaşını dolduracak yakında. 10 gün önce sütten kestim şükür uykuları daha iyi.sarilarak uykuya geciyoruzz. Böylesi ikimizede iyi geliyor galiba .
Tuvalet eğitimi konusunda bende danışmak istiyorum size. Aslında hazır gibi. Tuvalete oturuyor yapıyor da. İki gündür alistirmaya çalışıyorum. Ama kararsız kaldım. Kimi erken diyor. Kismi tam vakti. Ne yapsam bilemedim. Cocuk da geliyor.
Merhaba kaşık fobisi atlatabildiniz mi? Zor durumdayım oğlum da kaşık fobisi geliştiAhh canım ya benim oglanda kaşık fobisi var. Hiçbir şekilde kaşıkla yemiyor. Yemek istese bile kaşığı görünce ağzını kapatıyor.
Hasta oldu yemek duzenimiz bitti. Düzelir diye iki üç ay kaşıkla bir şey vermedim. Eliyle yemesini hep destekledim ama gene isteksiz. Gelişimini etkilemese hiç yemesini önemsemem. Hayirlisi olsun bakalım teşekkür ederim cevabınız için. Allah razı olsun.
Istahsizlik devam ediyor. Ama kasikla ya da catalla yiyor cani isterse. Kilo alimi cok yavas. Sabirla bekle canim.Merhaba kaşık fobisi atlatabildiniz mi? Zor durumdayım oğlum da kaşık fobisi gelişti
Çözüm olarak erişte ve havuç haşladım ve file meyve emziğine koydum. Ikinci kez istedi yiyor inşallah böyle böyle çözüme ulaşacağız. Çünkü Eli ile de yemek istemediIstahsizlik devam ediyor. Ama kasikla ya da catalla yiyor cani isterse. Kilo alimi cok yavas. Sabirla bekle canim.
Eliyle yemesine izin ver. Sıvı seyler yemese de olur. Tabagina koy. Gelip gider yer. Makarnayi bile eliyle yerdi.
Gecer mutlaka sabirla yaklas.
Kac aylik canim bebegin. Ne zamn basladi bu sıkıntıÇözüm olarak erişte ve havuç haşladım ve file meyve emziğine koydum. Ikinci kez istedi yiyor inşallah böyle böyle çözüme ulaşacağız. Çünkü Eli ile de yemek istemedi
7 aya giriyoruzKac aylik canim bebegin. Ne zamn basladi bu sıkıntı
Daha cok kucukmus annesi. Disi mi agritiyor acaba kasik. File gayet güzel fikir. Tadlara alisinca yeniden denersiniz. Hic telas yapmayin.7 aya giriyoruz
Benim bebeğim tek meme emiyor 3 aydan sonra ne yaptım ise sol memeyi almadı hala da uğraşıyorum ama nafile o sebeple 5. Ay sonunda ufak ufak başladık püre ile ama artık püre den sıkıldı sanırım. Yada ben hata yaptım o sıkılıp yemedikçe yeni yeni farkına varıyorum. Kilo da gerileme olunca daha da stres oldum... durum böyle işteDaha cok kucukmus annesi. Disi mi agritiyor acaba kasik. File gayet güzel fikir. Tadlara alisinca yeniden denersiniz. Hic telas yapmayin.
Selam arkadaşım. Tuvalet eğitimine karar verdiniz mi. Bir iki güne havalar iyi giderse ben artık bezden kurtaracagim kızımı insallah. Bir market kuaför bir yerde yapacak artık canm . Bizim ev yakın Allahtan ama yinede tutmaması gibi bir ihtimal de olablr. Umdugumuzdan güzel de alisabilirler. O yüzden yaşayıp gorcegeiz kismetse.bende istiyorum ama düşünüyorumda bez çok rahat bişey galiba. düşünsenize parka gitsem çişi gelse napıcam o kadar yolu geri döncem nerden bulucam ben parkta tuvaleti bide kız cocugu erkek olsa aç pipisini işesin hemen :S off ben temmuza kadar beklicem galiba. çişini söylüyo . ama kakasını bilmiyo henüz. off bilmiyorum kafam karışık