gercekten sabrın bıtme noktasına geldıyse artık dayanamıyorsan emzırmeyı komple kes. baska turlu duzelmez. zaten artık 19 aylık oldular. 5 ay daha anne sutu emmsımı onemlı senın akıl ve vucut saglıgınmı? annelerde ınsan ya. nıye harap edıyosun kendını. olmadı kes 2-3 ayda sagıp bıberonla verırsın. belız emmeyı bırakınca cok uzulmustum ama ıyıkı bırakmıs napım artık. hem herseyi yiyor . hemde gunduz uykuları duzeldı. gecede bı sancısı yoksa duzgun uyuyor. canım arkadasım benı yanlıs anlama ama bızde ınsanız ne kadar yorucu oldugunu bılıyorum senı anlıyorum ben olsam keserdım.Kızlar bu kaçıncı uyku ile ilgili yazisim bilmiyorum ama artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir benim çocuğum böyle sanırım iyi anne değilim olamıyorum. Baştan beri kesik kesik yatan bir kizim var. Sutum azdı xaten,azalmasın diye geceli gündüzlü sürekli emzirdim. 'taki geçen ay gece boyu yatmak ne bilmedi bir hafta beni mahvetti. Derdi süt değildi. Artık yok emzirme k falan dedim. Gece emzirme yi kestim. Hadi odayı da ayırdım. Kalktığında kucakta pispsla uyuttum. Ama artık az uyansada kalktığında en aşağı yarım saat uyutma çabasına giriyorum. Emzirsemde aynısı oluyridu. Birazda bu yuzden gece emzirme yi kestim. Dalıyor gibi oluyor. Sonra yatakta dönüp duruyor . Bazrn geri kalkiyo yine kucak yine yatak derken .Sabır sabır. bugün üç buçuktan bu yana pispisladim 6da sut dedi. Emziriyorum hala. Ve artık yoruldum. Mesele emmek istemesi değil. Emsin emsin de niye yatmıyor. Anlayamıyorum. Yan yana yatmayı da denedim . Öyle de olmuyor ne yapyim bir akıl verin lütfen.
Birazcık daha dayanmaya çalışayım. Çok zormus annelik. Bir gülüşü yetiyor ama uyku da ihtiyaç ikimizede. Dr a danisacagim böyle gidersegercekten sabrın bıtme noktasına geldıyse artık dayanamıyorsan emzırmeyı komple kes. baska turlu duzelmez. zaten artık 19 aylık oldular. 5 ay daha anne sutu emmsımı onemlı senın akıl ve vucut saglıgınmı? annelerde ınsan ya. nıye harap edıyosun kendını. olmadı kes 2-3 ayda sagıp bıberonla verırsın. belız emmeyı bırakınca cok uzulmustum ama ıyıkı bırakmıs napım artık. hem herseyi yiyor . hemde gunduz uykuları duzeldı. gecede bı sancısı yoksa duzgun uyuyor. canım arkadasım benı yanlıs anlama ama bızde ınsanız ne kadar yorucu oldugunu bılıyorum senı anlıyorum ben olsam keserdım.
Çok sağol canım içim rahatladı braz bizim oğlan henüz hiç dişi yok yaklaşmış olabilir belki çıkacaktır ondandır ilacı hiç veresim yoktu aslında ama doktorcum baya korkuttu beni yok ciğerlerine inerse kötü olur falan diye 3-4 gun sabah öğle akşam verdim sonra kestim öksürük kesildi Bi akıntısı kaldı Boğazında hırıltısından anlıyorum kakasında görüyorum mukusları yutuyor galiba ciğerine inmez inşallah kusmuğunda da oluyo o sümükler inşallah çabuk iyileşirler biz yolun başındayız daha hiç diş yok sizin baya çıkmıştır çıkarırkende çektirmiştir size mutlaka Annelik çok zormuş vallabenim kızımda aynı problemı mutaka ayda 1 yaşıyor şuan diştenmi alerjikmi hala anlamış değilim. hiçbişey yok sadece burun akıntısı o da genzine kaçıyo geceleri uyumuyo hırıldıyo filan. çok ta ilaca dayanmak istemiyorum diştendir diye. kusması balgamı cıkarmak ıstemesınden. bebekler balgamı kusarak cıkarıyolarmıs. kızımda boyle zamanlar kusuyor. ama cok sık degıl 1 -2 kez. senınkının balgamı cok fazlaysa ondan cok kusuyo olabılır takip et baska bı sıkıntısı yoksa buyuk ıhtımal dişetndir burnunu temizlemeye devam et ama srup konusunda içgüdülerini kullan.
Benimki de hala emiyor ama gece uyanınca emip uyuyor ,2-3 kere uyanıyor bir kaç kere kendi kendine uyudu ama gece her uyanışından meme istiyor 5-6 ay daha emsin bakalım sonra nede olsa kesicez diyorumBirazcık daha dayanmaya çalışayım. Çok zormus annelik. Bir gülüşü yetiyor ama uyku da ihtiyaç ikimizede. Dr a danisacagim böyle giderse
Canım benim oğlumda pek konusmuyor baba dede diyor sürekli melodili olarak :) arada anne diyo canı isterse mama dikkat tamam hadi gibi bikaç bişey sölüyor onun haricinde de anlamlı bişey olmasada sürekli konusuyorr hiç susmuyor bizimdr yakınımızın oğlu var 2.5 ay büyük bildiğin muhabbet ediyor genetik sanırım biraZ ne desem anlıyor yapıyor ama konusmuor işaretlerle anlaşıozArkadaşlar merhaba..umarım herkes iyidir. kuzuların konuşma durumu nasıl? bizimki pek konuşmuyor. birkaç ay öncesinde anne baba hadi derken şimdi ağzını açmıyor. her dediğimi anlıyor ama konuşma yok. oğlum dan 4 ay büyük bir yakınımızin oğlu var maşallah konuşmuyor bülbül gibi sakıyor. bildiğiniz sohbet ediyor. ben de geç konuşmuşum ama yine de biraz biraz konuşsun istiyorum:)
Canm bizimkide derdini epey anlatıyor ama cümle kurmuyor mesela.Arkadaşlar merhaba..umarım herkes iyidir. kuzuların konuşma durumu nasıl? bizimki pek konuşmuyor. birkaç ay öncesinde anne baba hadi derken şimdi ağzını açmıyor. her dediğimi anlıyor ama konuşma yok. oğlum dan 4 ay büyük bir yakınımızin oğlu var maşallah konuşmuyor bülbül gibi sakıyor. bildiğiniz sohbet ediyor. ben de geç konuşmuşum ama yine de biraz biraz konuşsun istiyorum:)
kızlar 2 ayı 4 ayı küçümsemeyin. ben 1 haftada bile belizin daha çok konuştuğunu farkediyorum. 1 hafta önce hiç söylemedği şeyi 1 hafta sonra söyleyebiliyo. bi de kız cocukları daha cabuk konusuyo gibime geliyo. tamam a mamam diyo. pilav a biyavArkadaşlar merhaba..umarım herkes iyidir. kuzuların konuşma durumu nasıl? bizimki pek konuşmuyor. birkaç ay öncesinde anne baba hadi derken şimdi ağzını açmıyor. her dediğimi anlıyor ama konuşma yok. oğlum dan 4 ay büyük bir yakınımızin oğlu var maşallah konuşmuyor bülbül gibi sakıyor. bildiğiniz sohbet ediyor. ben de geç konuşmuşum ama yine de biraz biraz konuşsun istiyorum:)
https://www.mothercare.com.tr/nubebe-bot_385327?d=13653 ben belize şu ayakkabıyı aldım mothercare ın sitesinden. nubebe markası çok güzel. yandan fermuarlı. deri. cok saglam.altıda rahat yarı ortopedik. aslında fiyatı fazla geldi bana ama belizin ayaklar yamuk bastıgı için risk almak istemedim. 21.5 giyiyor ama ben 23 no aldım. cunku kucuk ayakkabıyı gıydırmek zor oluyor zaten kış hergun dısarı cıkıyor bi kılotlu bi kısa kalın corap gıydırıyorum. tam oluyor. seneyede tek corapla gıyerkızlar kışlık ayakkabı olarak nasıl birşeyler aldınız? Bizim kız zaten 19 numara giyiyor.Kışlık ayakkabılar da 20 hatta bazıları 21 numaradan başlıyor.Şöyle hafif , bileği kapatan bir şeyler istiyorum
Geçmiş olsun canım20. ayında ilk kez kan aldırdık belizden. az önce geldik hastaneden. kalsiyum d vitamini demir tiroit testleri kan testleri ve idrar için örnek verdik. 10 gün sonra çıkacak. bi kolundan denedi hemşire olmadı diğer kolundan aldı. o kdr cok agladı ki bittim tükendim. üstümden agır bi yük kalktı. çok korkuyordum hemde hepsine baktırmak istiyordum. inşallah güzel çıkar sonuçları demir ve d vitamini eksik çıkacak diye düşünüyorum inşallah çıkmaz. allahım hasta olup sureklı kan vermek zorunda olan cocuklara annelerıne sabır guc versın.