2015 Nisan Anneleri

nix nix annem oksuruk ve balgam icin ihlamyrla ayva yapragini kaynatir cok iyi gelir. Ayva yapragi olmazsa ayva ya da elma kabuguda olabilir.bir de icine bol limon..gecmis olsun Allah sifa versin canim..

nix nix annem oksuruk ve balgam icin ihlamyrla ayva yapragini kaynatir cok iyi gelir. Ayva yapragi olmazsa ayva ya da elma kabuguda olabilir.bir de icine bol limon..gecmis olsun Allah sifa versin canim..
dün verdim annemde bugün vermiş ıhlamur adacayı . buhar makınesıyle hava yapıcam aksam

Kizlar nasilsiniz?

Kizimin bugun 1 yas Dr kontrolu vardi.
Boy ve kiloya da baktilar ve kizim 2 ayda sadece 350 gr almis.
Dr normal buldu ama bana az geldi (dr'dan iyi biliyorum sanki!) cunku simdiye kadar ayda 500 gram aliyordu.
Siz ne dusunuyorsunuz? Sizce de az mi?

Patatesi minik minik küp küp doğruyorum bazen tereyağ bazen sıvıyağ ile yumuşayana kadar kavuruyorum, kapağı kapalı tutunca çok kızarmadan yumuşuyor. Sonra içine yumurta kırıyorum, çok kuru kuru olmasın diye tam pişmeden alıyorum, ilk verirken patatesli kısmından çok veriyorum yumurta tadını az alsın yesin diye, yemeye alışınca da yumurta ağırlıklı veriyorum.
Canım krepi hazırlayıp en son içine dövülmüş ceviz koyuyorum sadece.
Günü gününü tutmuyor, bazen bi kaç gün üstüste hic kahvaltı etmiyoruz, bazen de severek yapıyoruz,
Benim iki yeğenim var kardeşlerin biri yumurta hic yemedi, biri de durdurmasan 2-3 tane birden yer...
Annelik işte vicdanen rahat edemediğimiz için uğraşıyoruz ama minikler nasıl isterse öyle oluyor yine :)
Canim cevabın için çok teşekkür ederim yarın sabah denicem bide krep nasıl hazirliyosun sut mu su mu kullanıyorsun onun da tarifini verebilir misin çok mutlu olcam aynen vicdanen rahat olamıyorum annelik böyle biseymis

Kizlar nasilsiniz?

Dr normal buldu ama bana az geldi (dr'dan iyi biliyorum sanki!) cunku simdiye kadar ayda 500 gram aliyordu.
Canim artik kilo alimlari ayda 150-200 gr oluyormus. Bizde de durum boyle. Yurumeye hazirlik yaptiklari icin kilo alip veriyorlarmis fazla hareketten..

Canim artik kilo alimlari ayda 150-200 gr oluyormus. Bizde de durum boyle. Yurumeye hazirlik yaptiklari icin kilo alip veriyorlarmis fazla hareketten..
Saol cnm ya biraz icim rahatladi.
Beslenmesinde bir degisiklik yok ama bu ara sahiden de fazla hareketlendi.
Demek hepsi boyle bu yaramazlarin :KK200:

Canim cevabın için çok teşekkür ederim yarın sabah denicem bide krep nasıl hazirliyosun sut mu su mu kullanıyorsun onun da tarifini verebilir misin çok mutlu olcam aynen vicdanen rahat olamıyorum annelik böyle biseymis
İnşallah faydası olur sever minik kuş, canım bir yumurtayı çırpıyorum, içine biraz tuz, süt ekleyip yine çırpıyorum, bence süt hem tat veriyor hem de yumuşak olmasını sağlıyor, sonra kek hamuru kıvamına gelene kadar un ekliyorum, tavayı iyice ısıtıp yumuşak olsun diye çok kızarmadan pişiriyorum. Afiyet olsun :)

Kızlar merhabalar
sonunda oto koltuğumuzu aldık kizim biraz minyon olduğu için eşim uzmana falan danışmis 9-18 kg britax romer aldik.şu anda bile 9 kilo değil aslında ama yapıcak birsey yok.
aranızda kulak dedirten varmi.geçen doktorumuz a sormuştum 1 yas uygundur dedi.aslında tam iyice aklı etmeden yapılsa iyi olur ama kiyamıyırum çok küçük teyzeleri benim kizim:))

Kızlar merhabalar
sonunda oto koltuğumuzu aldık kizim biraz minyon olduğu için eşim uzmana falan danışmis 9-18 kg britax romer aldik.şu anda bile 9 kilo değil aslında ama yapıcak birsey yok.
aranızda kulak dedirten varmi.geçen doktorumuz a sormuştum 1 yas uygundur dedi.aslında tam iyice aklı etmeden yapılsa iyi olur ama kiyamıyırum çok küçük teyzeleri benim kizim:))
karşı komşum 1 yasında deldirmiş. ben kıyamam ya kıyamıcam da heralde büyüyünce kendi deldirir artık

Kızlar merhabalar
Canim ben kupeyi cok severim bebeklerde, benim de bebekken delinmis ama ben kizimin kulaklarini deldirmicem cunku kizim adina karar vermek istemiyorum, ileride isterse kendisi deldirir diye dusunuyorum.

Oto koltugunuz da hayirli olsun :)

Kizlar nasilsiniz?

Ölçüleri ortalamada ise bence sorun etme . Öyle Zaman'lar olucak hiç kilo almayıp hatta verdiği durumlar gelicek . Hani ortalamanın çok altında olursa önlem alınmalı .

Kızlar merhabalar
Bu yıl Türkiye'ye geldiğimde düşünüyorum . İlerde kendi istemezse zaten kendi kendine kapanıyor . Şimdi hediye edilen küpeleri var çok şirinler . Takmak istiyorum kızıma . Kıza çok yakışıyor be , olmazsa olmasım benim :KK66:

Kızlar öksürüğe balgama pekmez ve tereyağını karıstırp eritin bir iki saniye kaynasın ılık bir iki tatlı kaşığı yedirin çok iyi geliyor yengem yigenime yapıyor hemen öksürüğü yumuşuyor bende denedim gercekten faydasını gördüm.

• Beğen
Reactions: nix
Kizlar merhaba uzun zamndir giremiyorum dogumgunu sunnet mevludu derken oglum bir haftadir hasta megerse bizde yakalnduk bu 6. Hastaliga 3 gun ates oldu acillerdeydik ve 2 gundurde vucudu ozellikle yanaklarinda dokuntuler olustu ve bugun kesin karar verdiler 6. Hastalik oldugune 3 5 gundaha surer dedi ilac yada krem vermedi ama benimki 1 haftadir istahsiz bisey yemiyo zorla 1 2 kasik okadar cok uzuluyorum rabbim bebislerimizi korusun hastaliklardan insallah

Kızlar öksürüğe balgama pekmez ve tereyağını karıstırp eritin bir iki saniye kaynasın ılık bir iki tatlı kaşığı yedirin çok iyi geliyor yengem yigenime yapıyor hemen öksürüğü yumuşuyor bende denedim gercekten faydasını gördüm.
Canim pekmez yuksek isiya maruz kalmamali diye biliyorum. Kaynatmadan vermek daha saglikli sanirim..bebegi bronsit olan bi arkadasim pekmezi sulandirarak iciriyordu kizina iyi geliyordu.

• Beğen
Reactions: nix
Kizlar merhaba uzun zamndir giremiyorum dogumgunu sunnet mevludu derken oglum bir haftadir hasta megerse bizde yakalnduk bu 6. Hastaliga 3 gun ates oldu acillerdeydik ve 2 gundurde vucudu ozellikle yanaklarinda dokuntuler olustu ve bugun kesin karar verdiler 6. Hastalik oldugune 3 5 gundaha surer dedi ilac yada krem vermedi ama benimki 1 haftadir istahsiz bisey yemiyo zorla 1 2 kasik okadar cok uzuluyorum rabbim bebislerimizi korusun hastaliklardan insallah
Canim gecmis olsun. Dokuntuler bir kac gune gider. Istahsizlasmak icin bahane ariyolar zaten..bizimkininde burnu tikali, kasigi elinin tersiyle itiyor. Zor bi surec, ama uzme kendini hastaligi atlatinca istahi yerine gelecektir insallah..

X