- 21 Ağustos 2014
- 2.097
- 2.127
-
- Konu Sahibi adanamerkez
- #1.121
Canim bak netten alintiladim dikkat edelim benim arkadasimin basina geldi yarali elle cig tavuk veya etle temasindan ve toksoplazmaya bagisikligi olmadigindan dolayi cocugunda zeka geriligi oldu. Allah korusun bunlara dikkat edelim zaten doktor istedigi test sonucunda dokunup dokunanayacaginizi soyler size. Bisey demezse dokunabilirsiniz anlamina gelir.
GRi-Gandalf
Doktorunuz toksoplazmadan dolayı çiğ ete dokunmamanızı söylemiştir ve kesinlikle haklıdır. Hamileliklte ilk etapta yapın testlerin arasında tokzoplazmada vardır. Benim doktorum da testlerimin sonucunu görünce bana bu uyarıyı yapmıştı. Eğer ki daha önce tokzoplazma mikrobu ile karşılaşmadıysanız benim gibi hamileliğinizde çok dikkatli olmanız gerekmekte. Ayrıca tüm gebeliğim boyunca salam, sucuk, sosis yemedim. Doktorum bu konuda da yasak getirmişti. Toksoplazma etten, yumurtadan, iyi yıkanmamış sebze ve meyveden (sebze ve meyveleri sirkeli suda yıkayın.Sebze, meyve doğradığınız tahtayı da cam olarak değiştirin. Sokak kedilerinden ve dışarıya çıkabilen ev kedilerinden uzak durun. Bu mikrop kedilerin dışkılarında bulunmakta... Gebelikte toksoplazma enfeksiyonu geçirmek nelere sebep olabilir. Düşük, ölü ve erken doğum, bebekte zeka geriliği, hidrosefali, körlük yapabilir. Bu parazitin en sevdiği doku fetal beyin ve diğer sinir dokularıdır. Bu da bebekte ciddi nörolojik sorunlar doğurabilir
Bende çok zorlandım büyütürken bebekliği çok zordu huysuz bi çocuktu ve çok hareketliydiBenimkide 24 mayista 3 yasina girecek. Allah uzun omurler versin cumlemizinkine. Ama zor valla pesinde kosturmak asiri hareketli merakli ve karistirici. Tam burcunun cocugu:)
O konuda cok cok dikkatli biriyim canım cocuga karar verdiğim zaman tokzoplazma ve rubellaya bagışıklı sagladım asılarımı oldum zaten evde kedim var ve duzenli kontrollerimi yaptırırım... Fakat sorulan soru dokumaktı ve dokunmakta sorun yok az pişmiş et ve iyi yıkanmamış sebze hayvan dışkısı ve bahce işiyle ugtasıyosan topraktan gecer yani dokumaktan farklı şeyler...
Beni unutmayın beni :) sat 2 şubat dogum 9kasım kilo 57
Anne ismi :) - Sat - Termin başlangıç kilo bebiş cinsiyeti doğum kilosu Sekizhaziran
26 ocak 1 Kasım 50 - - simayus 25 ocak 3 Kasım 48 - - allbaby 28 ocak 4 kasım 67 - - Simay ada 28 ocak 4 kasım 52 - -
adanamerkez
30 ocak 7 kasım 92 - - mariapdr 30 ocak 7 kasım - - - Pearl9703 30 ocak 7 kasım - - - handete 31 ocak 8 kasım - - - Ssilan 31 ocak 8 kasım - - - hatice1969 30 ocak 9 kasım - - - GCA 1 şubat 9 kasım - - - Berenimbo 3 şubat 10 kasım 64,5 - - sempatico1 3 şubat 10 kasım 55 - - moon2887 3 şubat 10 kasım - - - Serinse 4 şubat 11 kasım - - - hazal87 5 şubat 12 kasım 62 - - Akasya 9 şubat 16 kasım - - - DoraNora 9 şubat 16 kasım - - - parkbyull 9 şubat 17 kasım 84 - - melekyuzlumm 9 şubat 17 kasım - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
tablo son durum var mı sıkıntı göndericem hanımlar ?
birde kiminin satı farklı doğum tarihi aynı ben anlamadım :S
Bende çok zorlandım büyütürken bebekliği çok zordu huysuz bi çocuktu ve çok hareketliydi
Ama 3ten sonra dünyam güzelleşti:)) şimdi deli gibi kardeş istiyo
Şimdilik söylemedik yemesin bizi kardeşim ne zaman doğcak diye
Aynen canim bilmeyen arkadaslarda okusun boyle boyle fikir sahibi olucaz. Ben ilk gebeligimde bilmiyordum arkadasimin basina gelince cok korktum arastirmistim sonrasinda. Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin. Ama dedigin dogru asiri evham yapmaya gerek yok rahat olalim.
Kızlar cumbur cemaat su gaz şişkinlik ve kabız işine care bulalım. Olmıycak boyle sahsen ben catlıcak gibiyim gerci dr ilaç verdi ama şimdilik tık yok... Var mı bi fikri onerisi olan tecrubeli anneler bi el atında sevaba girin
Istersen diyetisyene basvur canimKizlar ben 100 kiloyum.ne yapacagim simdi
Tedavilerden o kadar kilo aldim ki.insallah cok kilo almadan bitiririm.yememem laziiimmm
Bende de mide bulantisi yok yemek yedikten sonra ozellikle ogle yemegi bas donmesi yasiyorum 10 dk suruyor. İlkinde hic boyle olmamisti.
Hayırlı olsun çok sevindim
Anne ismi :) - Sat - Termin başlangıç kilo bebiş cinsiyeti doğum kilosu Sekizhaziran 26 ocak 1 kasım - - - allbaby 28 ocak 4 kasım 67 - - Simay ada 28 ocak 4 kasım 52 - - adanamerkez 30 ocak 7 kasım 92 - -
mariapdr30 ocak 7 kasım - - - Pearl9703 30 ocak 7 kasım - - - handete 31 ocak 8 kasım - - - Ssilan
31 ocak 8 kasım - - - hatice1969 30 ocak 9 kasım - - - Berenimbo 3 şubat 10 kasım 64,5 - - sempatico1 3 şubat 10 kasım 55 - - moon2887 3 şubat 10 kasım - - - Serinse 4 şubat 11 kasım - - - hazal87 5 şubat 12 kasım 62 - - Akasya 9 şubat 16 kasım - - - DoraNora 9 şubat 16 kasım - - - parkbyull 9 şubat 17 kasım 84 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
kızlar tamammıııııııııı :)
Ins cnm bnm cok guzel bir duygu :))))Süüppeerrrrr gözün aydın arkadasşım. Darısı bizlere inşallah . Kalp atışını duysam tamam hamileyim artık dicem
günaydın hatunlar bugün yine kana gittim bir saate kalmaz çıkacak sonuç inşallah hafif öğürme mide yanması var bu sabah...gazdan bahsetmeyeceğim bile birde bu hafta biraz kabızlık mevcuttu bugün tersine çevirdi...ha birde bugün doğum günüm uleeeeeeeeeeeeeen