2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
En çok pastel boyayı seviyor
Kaldırmıştık birkaç ay önce ağzına alıyor diye.
Dun tekrar yenisini aldım bakalım söz verdi almicam diye
Ele iz yapmayanlardan aldık canım.

Dôrdu doldurmaları gerekmiyor mu devlet okulları için canım? Bizimkiler seneye de gidemeyecek diye uzuluyordum ben. Özeller de çok pahalı birkaçına sorduk ama.

Dôrdu doldurmaları gerekmiyor mu devlet okulları için canım? Bizimkiler seneye de gidemeyecek diye uzuluyordum ben. Özeller de çok pahalı birkaçına sorduk ama.
Canim burdaki belediyenin devletin ama ücretli.devlet okullarında değil.belediye ayrı bir bina yaptı.haziran ayında gel kayıt yaptır cabuk doluyo dedi.senelik 480 + malzemeleri alıyosun.4 saat sürüyo.bende sordum biz kasımlıyız sınıfın en küçüğü oluruz galiba dedim hayır biz ayları ayarlıyoruz ocak şubat aydaki çocukla aynı sınıf olmaz dedi.baya da aktif bir yer tam karşısında oturuyorum geziler piknikler falan oluyo hep.

Çok iyimiş aylara ayırmaları biz yaz başında bi aktivite katıldık mart doğumlu bi kız vardı aralarda O kadar fark vardıki

M Mavisu27 sagol canim
Bi ay kadar denenecek bugday tuketmeyecek , ilac vs verdi.. anlamadigim tek nokta hadi alerjiden kasinir, nebileyim kizarir vs tamam vermem onlemini ciddi ciddi almaya calisirim ama bizim sadece gozler kizariyor ve genelde gunese cikinca artiyor bu durum. O yuzden biz hel gunestendir dedik ama nedense orda tahlillerde oyle cikti

Sizin neye alerji vardi ne yaptiniz hala varmi.
Goz doktoeu atlatacak onu dedi ama bilemedim

Cok guzel aylara ayirmalari gercekten. Cunki cok ama cok fark atiyor .
4 saatlik deyince ana okulu mu yoksa oyle sadece aktivite va yapilan bir yermi.

Cok guzel aylara ayirmalari gercekten. Cunki cok ama cok fark atiyor .
4 saatlik deyince ana okulu mu yoksa oyle sadece aktivite va yapilan bir yermi.
Ana okulu değil nezaket evleri diye geciyo.oyuncaklarla oynuyolarmış,boyama yaş gruplarına göre etkinlik ve nezaket kuralları yemekten önce sonra ne yapılır ne söylenır,misafir geldiğinde ne yapıcaz ne söylicez,hasta ziyaretinde nasıl davranıcaz bu gibi şeyler olduğunu söyledi.burda çok talep var keşke her yerde olsa.beslenme kendimiz koyucaz onlar haftalık belirleyip veriyolarmış.

Geçmiş olsun canım benim öle yaz aylarında kızarık olur Dr güneşten bide makyaj temizlemeden yatma demişti ama hiç test bile yapmadı

Süt alerjisi ydi birkaç ay diyet yaptık geçti şükür .
Öksürüyor sık hasta oluyor diyorsun ya belki de ondan kaynaklıdır solunumunu etkiliyordur canim

Yaa harikaymis ne guzel gercekten keske heryerde olsa.
Hic dusunmeden gonderirdim sanirim cnku ben orda uyumasini istemeyenlerdenim. cocuklar ne haldeler aklima.geldikce soguyorum iyice ana okulundan yani

Geçmiş olsun canım benim öle yaz aylarında kızarık olur Dr güneşten bide makyaj temizlemeden yatma demişti ama hiç test bile yapmadı

Sagol canim
Iste bizede hep oyle dediler ama alerji doktouna gidince isler degisti

Sanirim.birssyi fazla kurcalamamak en en iyisi

Süt alerjisi ydi birkaç ay diyet yaptık geçti şükür .
Öksürüyor sık hasta oluyor diyorsun ya belki de ondan kaynaklıdır solunumunu etkiliyordur canim

Hm bende ilaclari kullanayim bari. Oksuruk cok sukur oyle sık olmuyor ama anca hastaliltan sonra olan okusuruk ama sık hastalanmasiyla alakalimidir bak aklima takildi.bie arastirayim bari

tutkku canım alerji testini kan bkarakmi yaptılar çünkü 4 yaşından önce doğru sonuç vermediği için yapılmıyor diye biliyorum .yani benim büyük kızında onu bekleyip büyük bir şehirdeki doktora testi yaptırmıştık .tabii şimdi tıp daha ilerledi acaba ondanmi .biz alerjiden çok çektik .öksürük ,tıkanma ,burun tıkanıklığı ve bunların yanında alerjiye bagli atopik dermatit vardı .test yaptırdık ve nonalerjik çıktı.yani hiçbir şeye alerjisi yok ama vucudu çoğu şeye alerjik tepki veriyor çünkü çok erken doğum olduğu için ciğer gelişimi ergenliğe kadar sürer ve hassas olurmuş.saka gibi ama ergenlikte birden hepsi geçti.

fermante canım biz her türlü boyayı yapıyoruz zira eğer ki vermezsem kolları kavuşturup hayıııyyy lar başlar . Ne kadar boyamaya çalışsa da hemen sıkılıyor .birde kalemi inatla yanlış tutuyor çok müdahale etmiyorum ama düzeltmeye calissamda dinlemiyor ..
Sulu boyada yapıyoruz ama genelde nasıl oluyorsa o su hep boya dışında her amaca kullanılıyor
Hakikaten kızlar ben yakinmadanda yapamicqm ya bu sıralar hareket enerji ,hayır demeler tavaan yaptı bizde valla zor yetişiyorum ,durulacağına iyice azitti bizimki

Kızlar birşey danışmaya gelmiştim unutuyordum.
Ya biz bezi bırakmıştık gece ve gündüz uykuda sorun yok ama uyanıkken kilodum kirlenecek veyahut yere akacak diye çıkarmak istemiyor .yani sürekli değil arada çıkarıp arada taktırıyor .napicam bilemedim yok yani ben titiz biride değilim ve ay kirlenek diye tepkide vermedim en başından beri evdeki herkesi de uyardım sakin büyük tepkiler yok diye
Ayrıca bu konuyla alakalı mı bilmiyorum ama mesela temiz olmayı seviyor yani elleri kirlensin ellemez hemen yıkar ama çamurda oynar yani hastalık derecesinde değil.
birseylerin düz durmasını sever .mesela sehpa örtüsü yamuksa üşenmez hemen gider düzeltir halı kenarları falan.
Ayakkabılarını düzeltir hani bunlar normal biraz ama marketteki fiyat yazan kağıtları yamuksa onlarıda düzeltir .tabii bunları durmadan yapmaz.
Sizinkiler nasıl ?3-5yas arası bunlara normal diyorlar ama ben herşeyi kafaya takıyorum

Günaydın...

O kadar yorgunum ki okuyup yazamıyorum .. Depresyona girdim artık.
Uyku konusunda M mambur
Şuan 3 saatlik uykuyla yazıyorum.
Bence geçici dönem Yağmurda olan. Düzen ve temizlik takıntısı bizimkinde de var ama senin anlattigin kadar simetri de değil . bu takıntı halleri normal bu dönem dediğin gibi.. İçini ferah tut.
Bol kafeinli günler

@Gca çok iyi yapmışsın tatili günlük de olsa süper ...

@tubaa1 çok iyi kreş gibi .. Bizim burda da pırlanta merkezi diye geçen kurumlar var . haftanın 3 günü 4 saat sanırım . 3u doldurmasını bekliyorum ben de...

tutkku alerji çok alakasiz şeyleri bile tetikler . mavisunun dediği gibi hastalıkları bu tetikliyor olma ihtimali yüksek.

Atladigim varsa kusura bakmayın. Hepinizi öpüyorum ...
fermante
Efira38
kanadali35
M Mavisu27 .

Anlattiklarin bizde de var canim.dayimiz cok titiz ve duzenlidir ona cekmis diyorum.duzen seviyo.mesela vestiyerdeki ev terlikleri karismis,hepsini esiyle birlikte sira sira duzlemis annee bak olduu diye cagirip gosterdi.. oyuncaklari bile duzen icinde arabalarini cok sever uyumadan hepsini sira siraa dizer oyle yatar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…