merhaba hanımlaar çok uzun zaman oldu yazmayalı. nasılsınız? fındıklar nasıl? yeni bebişler olmuş sanıırm hayırlı olsun :) ben sanırım çok uzun bi süre düşünmüyorum ikinci bebek. tek bırakmak da istemiyorum ama benim durumlar karışık bi tanesini hakkıyla biraz daha büyüteyim de gerisini Rabbim bilir en doğru :)
benim bıdık çok dilli maşallah derdi neyse anlatıyo sorulan sorulara cevaplar veriyo ve ben anlıyorum ya mesela ama annem ve kardeşlerim de anlıyo. bi gün iş yerime getirdim buradaki arkadaşım da anladı.
kreşin çok büyük faydasının olduğunu düşünüyorum bu konuda.
anne baba annane dede banane (babanne) hiyhe (teyze) ğayii (dayı) bu kişilerin kendi isimlerini de biliyo bu kim deyince söylüyo, yedim içtim kalktım oturdum oonayalım (oynayalım) ooyngak (oyuncak) gitçem gelcem ver bırak hayır evet, daptaa (başka) abıkkı (ayakkabı) bi de bu ara kendisine yapılmasını istemediği şey olursa tepki vermesini öğretiyorum mesela zorla öpmek sarılmak bu gibi şeyleri ancak kendi isterse olabileceğinin bilincini yerleştirmeye çalışıyorum ve o da istemiyorsa parmağını sallayarak mapmaaa diyo :)
ağzındaki yemeğini bitirince ditidim annee diyo, acıktığında acıktın mı diye sorduysak mesela acıddım diyo ama aç değilse ı-ıh diyo.
bi de evde çocuk işçi çalıştırıyorum ben resmen
ama çok seviyo yardımcı olmayı, işe yaradığını hissetmeyi. bulaşık makinasının temizlerini çıkarmak onun görevi mesela. sofra kurarken kaşıkları ve kırılmayacak şeyleri mutfaktan masaya taşımak da.
bizde gelişmeler böyle. daha sık uğrayıp bakmaya çalışayım ben, sizler nasılsınız?