• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri Dogum Hikayeleri

Tomris hatun aglamaktan sumugumu yedim yazmışsın ya gülmekten dikislerim nasil ağrıdı anlatamam yazdığını dusunmemeye çalışıyorum su an.ilk defa bir doğuma güldüm :) bu arada 11 haziranda 38+3te bende doğum yaptim Kizlar sezeryan ile

Ay hep ağlayarak foğum hikayesi okuduk biraz da gülerek okuyalım :)

Bu arada göğüs çatlakları için ne yapabiliriz her emzirmeden sonra karbonatli su ile hem göğsümü hemde bebegin dudaklarını siliyorum bu doğru mu? Birde iki gunluguz bebegin soyup doymadigini nerden anliycaz? Afedersiniz ama büyük tuvalete çıkabilmek ve gaz cikarabilmek için ne yapabilirim? Son sorumda anne sutunu arttırmanın yolları?

Canım ben göğsümü pompaladığımda bildiğin sarı suyum pembe akıyordu memeucu kanamasından şimdi de kabuklaeım yavaş yavaş iyileşiyor garmesan kreem aldım o yanma hissini azalttı ama eczacı bir arkadaşım susam yağı sür silmene de gerek yok bebeğin gazına iyi geliyor bana da doktor söyledi dedi. Gerçekten kızımın aman aman gaz sancısı olması şimdiye kadar çok şükür.

Karbonatlı suyla temizliği ben de sık sık yapıyorum yalnız sağmak da çok dinlendiriyor göğsümü. Kayısı üzüm erik incir kaynatıyor annem çok şeker koyuyorlar bence gerek yok o kadar tatlıya. Kabızlığım yok ama çişimi yaparken bile kasığımı tutuyorum içimde basınç var gibi bir scı duyuyorum. Humana still tea lactamil anne içeceği maltana ananas içiyorum her gün kombo yani hangisi yarıyor bilmiyorum ama sütüm iyi çok şükür. Bir gün moralim bozuldu o gün sütüm hiç gelmedi sonra kendine gel canan dedim o süt gelecek :)))

Ayrıca çok kansızım değerlerim dipte ve bu bebeği çok etkiliuor topuğu mosmor oldu sıkılmaktan kan çıkmıyor yavrumdan. O yüzden dalak böbrek ızgara da az pişmiş yiyorum aç karnına bir de kara üzüm çekirdeği tozu sldırdım pekmezden daha kalorisiz daha uygun ve daha işe yarıyor. Aklıma gelenler bunlar canım.

Bu arada göğüs çatlakları için ne yapabiliriz her emzirmeden sonra karbonatli su ile hem göğsümü hemde bebegin dudaklarını siliyorum bu doğru mu? Birde iki gunluguz bebegin soyup doymadigini nerden anliycaz? Afedersiniz ama büyük tuvalete çıkabilmek ve gaz cikarabilmek için ne yapabilirim? Son sorumda anne sutunu arttırmanın yolları?

canım ben gogus catlaklarını zeytınyagı ıle yumusatıyorum yarılmasını engellıyo bırde garmastan kullanıyorum oda kabuk baglatmıyo yaraları ama tam olark nasıl gecırırım bılemedım hala ve cok acıyorlar karbonatlı su bebegın agzındakı pamukcuk olusumunu engellıyor bnde yapıyorum arada
benım bebegım doyunca memeyı atıyor agzından dudakları ılede ıttırıyor bıde annemden ogrendım gobegını ac bak sısıkse doymustur ddedı :D
gaz ıcın ıse kayısı suyu ıc hatta ew yapımı bulursan hemen cozersın o ısı
ben sezeryan oldum 3 gun sutum ınmedı o uc gunde ıncır suyu humana bol su ıctım bırde motılıum dıye bır ılac var aslen mıde ılacı ama etkılerınde sut bosalması var (eczane teknısyenıyyım ) doktorumada sordum sorun yok kullan dedı bebegede zararı yok dedı onu aldım uc gun kullandım sutum ındı sımdı bayada sut gelıyor ama ıncır suyunu kesın dene

Artık bende doğum hikâyemi yazmak istiyorummm. ne zaman gelecek o gün? 8 ay geçti ama son 1 ay zaman durdu sanki.artik bebegime kavuşmak istiyorum:s

kızlar bebeklerınız kac saat uyuyor ya bızım mınnak bı 4 5 saat anca uyanık kalıyor oda gece ara ara sızde nasıl

Buraya doğum hikayemi yazacağıma söz vermiştim. Bir türlü vakit bulamadım ama cimcimeden :)
Şimdi de kıpırdanıyor uyanmadan bitirebilirim umarım.
04.06.2015te nst için kontrole gitmiştim doktoruma. Ve sancı göründü. Doktorum açılmama baktığında 1cmdi. Bence git ve yatışını yap. Ben olsam doğurturdum seni dedi ve onun üzerine akşama yatışımı yaptık.
Fakat devlet hastanesi olduğu için sürekli başka doktor geliyordu. Benim de sancım olmadığından bana "senin ne işin var burada?" Diyerek bakıyorlardı.
Öyle 3 gün yattım hastanede. Eşimden ayrı, evimden ayrı. Çok pişman olmuştum yatış istediğim için...
Cumartesi günü 2-3cm açıklıkla hastaneden çıktım. Evime geldim çok şukur. Haftasonumu eşimle geçirdim. Pazartesi tekrar gittim ve benim doktorum vardı doğumhanede. Tekrar yatışım yapıldı. Muayenede yine açıklık 2-3 cmdi. Sancı yoktu.
Suni sancıya başlandı. İlk başta çok minikti sancılar. Doktorum gelip, "Pelin, hani sancıların?:)" diyordu. Ve açılmam 4-5cm deydi 1saat kadar sancı çektim çok şiddetli olmasada can yakıyordu. 6cmde ebe suyumu patlattı. Asıl sancılar ondan sonra başlamıştı.
Dayanamıyordum artık, nefes alamıyordum. Elim yüzüm uyuşmaya başlamıştı. Annem başımda onun ellerini sıktım hep.
Bi ara, "çıkartın şu kolumdakileri aaaayyyy" diye bağırdığımı hatırlıyorum.
Derken suyum patlatıldıktan bir saat sonra kadar ıkınmaların gelmeye başladı.
Bağırıyorum doğuruyorum diye gelen giden yok. Annem bağırıyor. Yok. Meğer 2-3 kişi aynı anda doğurmaya başlamışız.
Neyse, ebe geldi muayeneye baktı kaldırdı beni hemen"sakın ıkınma, bebeğin geliyor" dedi. Doğumhaneye gittik. Bi baktım çatalda bi kadın yatıyor. Muayene bekliyormuş. Apar topar indirdiler aşağı onu beni çıkardılar.
Ikın dedi ebe ıkındım, olmadı. Sancı aralarında nefes alıp sancım gelince tutup, ıkınmamı söyledi. İkinci ıkınmada bebeğimin kafası çıktı ve sonrasında kayıp gitti yavrum göbeğini kesip ölçümlerini yaptılar ve bana verdiler. O kadar güzeldi ki. Melek gibi, ağlamadı neredeyse hiç. Gözleriyle etrafı inceliyordu sanki.
Biraz bekledikten sonra eşi de çıktı, dikişlerim atılırken çok fazla acı hissetmedim. Bazı yerler tam uyuşmadığından sanırım hafif acıdı.
Tekerlekli sandalyede, kızım kucağımda gittik odamıza. Babamızın bizi görünce ki sevinci gitmiyor gözlerimden.
08.06.2015 saat 19.50...

Artık hayat değişmişti hepimiz için.

Allahım herkese nasip etsin inşallah.

kızlar mınııgımın dılınde pamukcuk oldu tavsıyelerınız nelerdır dıkkat edıyorum ama gecmıyor karbonatlı suyla temızlıorum gogsumude agzınıda

Sarilik degerimiz 12.2 cikti duser mi deger? Ayrica antibiyotik kullanmama ragmen idrar yolu enfeksiyonu oldum sanirim idrarimi yapamiyorum agri yapiyor.birde dikis izlerini gideren kremin ismini yazar misiniz?

Sarilik degerimiz 12.2 cikti duser mi deger? Ayrica antibiyotik kullanmama ragmen idrar yolu enfeksiyonu oldum sanirim idrarimi yapamiyorum agri yapiyor.birde dikis izlerini gideren kremin ismini yazar misiniz?
Canım bizim 12.8olmuştu. En son 11.20deydi doktorumuz daha da düşmüştür dedi bugün. Bol bol emzirmek gerek. Ne kadar sık emzirebiliyorsan o kadar sık emzir.

Bende 06.06.15 de sezaryenle kızıma kavuştum ama şöyle bi sorunumuz var emmek istemiyor kızım zorla tutuyor göğsümü ağlaya ağlaya halbuki sütümde var büyükler sütüne soğuk değmiştir diyo ne derece doğru bilmiyorum bu yaz günündede kalın giysem terliyorum napabilirim kızlar yardımcı olun bana

Bende anlatayım:KK46:
11/06/2015 Gecesi saat:02:30 da uyumak için yatmıştım hafif bir su geldi acaba altımamı kaçırdım diye düşündüm lavaboya gittim.LAvaboda su fazlalaştı.Doktorumu aradım sancım olmadığını ama suyum grldiğini söyledim.tlaş yapma hazırlanın gelin hastaneye dedi.bir saat gibi yola çıktık yarım saate hastahaneydik.yatış yaptık sabaha karşı 05:00 gibi hafif sancım başladı 06:30 kadar her 15 dkbir sancı girdi.06:00-09:00 arası 5-7 dk gibi sıklıkta ve biraz daha artış oldu.doktorum geldi ebeler önce açılmama baktı 2.5cm dedi.sonra srum taktılar 45 dk yürüttüler k o45 dk işte anne olmanın kolay olmadıpının göstergesiydi.sancılar sıklaştı şiddetlendi.sonra açılma kpntrolü için içeri aldıklarında herşey çok güzel ilerlemiş hemen doğuma geçtiler.epidural yaptılar sancıları hafif azaldı.aslında çok şiddetli ama epiduralden sancı az hissediliyor.doktorum ıkın dedikçe 7-8 ıkınma ile kıızıma kavuştum.
Sadece şunı söylebilirim ağrılar.sızılar geçiyor ama duygu çok güzel.Allahım tüm bekleyenlerin isteyenlerin kalbine göre versin.:KK200:

Brnimde dogumumu anlatma siram geldi allahima şükürler olsun sikintili hastalıkların sonrasinda 3. Defa cocuk sahibi olmaya karar verdik ama bu kolay olmadi 2 kayip verdim ilkinin 10 haftalik kalbi durdu 2.de kendiliğinden hic bir neden yokken düştü ve sonrasinda 3 ay hamile kalmadim belkide bundan sonra olmucakti ama inancimi yitirmedim denelemere dewam ettim en son eylulun 5 de regli oldum ve ekimin 5 de dayanamadim erken testlerden aldim ve test yaptim silik oembe cikti inanamadim ard arda iki yada 3 tane daha yaptim ve kendi kendime emin oldum ve dr ye gittim gittim ama kese gorunmedi hatta dr eger hamileysem mucize olucagini soyledi ve yinede kanimi aldi ve beklememi soyledi nitekim iki gun sonra aradi ve kanda hamile oldugumu 4 gun sonra gidip keseye bakariz dedi ve nitekim bebegim benimleydi 9 ay boyunca dusuk tehlikesi yaninda migde bulantisi bayilmalar bikinc kayiplari vs gb bir suru seyle ugrastim ve 31. Haftaya kadar geldikki dr bebegimin iyicene kanala slklstigini ve 3 hafta daha durmasi gerektigini kilosunun cok k az oldugunu soyledi ama biz o zaman asiminida allahin izniyle atlattik ve son gune kadar geldik 10.06 da su kacagimi oluyo diye apar topar hastaneye gittik ve 2 parmak acikligimin oldugunu ve 3. Cu cocuk oldugu icin dogumun gizla ilerleyebilecegini yada yavasta ilerleyebilecegini soyoedi dr eve yolladi zaten azar kasilmalar sancilarim vardi qma ciddiye almiyodum boylelikle ertesi gunde dewam etti gece yarısından sonra 10 dkk yada 8 dkk da bir gelmeye basladi sancilarim yine yalancidir diye ciddiye almadim taji sabah namazina diye kalktigimda cok az nisanimin geldigini gorene kadar ondan sonra biran anda 5 dkk ya indi ve 3 dkk ya annem artik hastaneye gitmemiz gerektigini soyledi vede oyle yaptik hastaneye gittik hastane aciklik kontrolu yaptilar ve acilmamin 5 cm oldugunu soylediler ve yatisim yapildi hemen ardindan lavman yapıldi ve yine aciklik kontrolu yapildi 6 cm olmus oyle aman aman bir sancim yoktu hatta ben gulup konusuyodum esimole dr lerle gulusup sakalasiyoduk 1 saat sonra tekrar baktilar ama acilmam durmustu sancimda yoktu ebe geldi dr suyunu patlaticak dedi jve patlatti ama degisen bisi olmadi hatta alttan elliyle sancilari baslatmak istedi ama benim sancimda tik yok tu ebe cocugun basinin cikmasi icin kuvvetli sanci lazim dedi ve suniyi onerdi ben kabul etmedim kendi sancimla dogurayim dedim ve bir saat daha gecti yine kontrol ettiler yine degisen bisi yok açılma ilerlemis ama cocuk kafayi itemiyo neyse agzimdan ilac verdi sancilari tetiklesin diye yokkk iiii olmadi bu sefer serum verdiler yine yok ebe dedi bu boyle olmucak fitil verelim yoksa cok uzucak cunku 9 cm oldu acilma ama kafa gelmiyo ama ben hala guluyorum tabi mecbur fitili kabul ettim yoksa gelmicek neyse fitili verdi veee nerede o gulen konusan kadin ama allahima sukurler olsun ki 3 yada 4 ikinmada kizim dogdu rabbim tum isteyenlere bu duyguyu tattirsin yawrularimi bana emanet eden rabbime binlerce kez sukurler olsun rabbim cumlemizin ewlatlarinida hayirli eylesin butun kotuluklerden korusun (amin) bu arada kizim tam tahmini dogum termininde dogdu 12.06.20015 de 9:30 3.420 ve 49 cm normal dogumla dogdu bayagi uzun oldu kusura bakmayın kizlar ;-)

Doktor bana saat başı demişti canım. İlk başta öyle yaptım. Duşmeye başlayınca 2-3saate dusurdum. Gece uyandırmadım ama gunduz devam ettim emzirmeye.
Bizimkisi de 12.1den 10.9a Dustu Ama dusmeye devam eder mi yoksa dusse bile yukselebilir mi

En heyecanlı , en duygusal , en sicaciiiik konumuza hoşgeldiniz annelerimiz...
Niyetim konuyu nisan ayına girdiğimizde açmaktı amma velakin bir aceleci oğlanin bugun dogmasiyla yeni topicimiz hayırlı olsuun :))
Beraber paylaştık hamileliğimizi ,gelin ''Anne'' oluşumuzu da paylaşalım canlarım :KK68::KK68::KK68:

Doğum yapan annelerimiz :KK68:

NoAnnemizBDTHaftasıDTBebeğimiz
1@maral26 05.06.20153025.03.2015Musab Hamza
2@ElaBilge16 12.06.20153428.04.2015ikiz erkek
3@Begummgull 01.06.20153705.05.2015Erkek
5 @Mya34 06.06.20153714.05.2015Ömer Buğra
6 @9661 14.06.20153615.05.2015 Kız
[tr] [td]4[/td] [td]@hafizzeyneb [/td] [td]08.06.2015[/td][td]37[/td] [td]13.05.2015[/td] [td] Yusuf Çınar[/td][/tr] [tr] [td]7[/td] [td] @denizkizi_esra [/td] [td]01.06.2015[/td][td]38[/td] [td]15.05.2015[/td] [td]Tan Ersan [/td][/tr] [tr] [td]8[/td] [td]@Badee88 [/td] [td]20.06.2015[/td][td]35[/td] [td]14.05.2015[/td] [td]Erkek[/td][/tr] [tr] [td]9[/td] [td]@seyitbebek [/td] [td]04.06.2015[/td][td]38[/td] [td]17.05.2015[/td] [td]Seyit[/td][/tr] [tr] [td]10[/td] [td]@cgdozdgn [/td] [td]10.06.2015[/td][td]36[/td] [td]07.05.2015[/td] [td]Erkek[/td][/tr] [tr] [td]11[/td] [td] @gulsah1489 [/td] [td]16.06.2015[/td][td]37[/td] [td]24.05.2015[/td] [td]Kız[/td][/tr] [tr] [td]12[/td] [td] @xxxplnxxx [/td] [td]15.06.2015[/td][td]37[/td] [td]-[/td] [td]-[/td][/tr] [tr] [td]13[/td] [td]@encey [/td] [td]02.06.2015[/td][td]39[/td] [td]20.05.2015[/td] [td]Kız[/td][/tr] [tr] [td]14[/td] [td]@mirac75 [/td] [td]14.06.2015[/td][td]38[/td] [td]24.05.2015[/td] [td]Muhammed Taha[/td][/tr] [tr] [td]15[/td] [td]@Fairy_1985 [/td] [td]?[/td][td]?[/td] [td]26.05.2015[/td] [td]B?[/td][/tr] [tr] [td]16[/td] [td] @ECD75 [/td] [td]08.06.2015[/td][td]39[/td] [td] 26.05.2015[/td] [td]Ela[/td][/tr] [tr] [td]17[/td] [td] @yangtze [/td] [td]02.06.2015[/td][td]39[/td] [td]02.06.2015[/td] [td]Erkek[/td][/tr] [tr] [td]18[/td] [td]@umutmerve [/td] [td]07.06.2015[/td][td]38[/td] [td]25.05.2015[/td] [td]İlay[/td][/tr] [tr] [td]19[/td] [td]@limonlucheesecake [/td] [td]09.06.2015[/td][td]38[/td] [td]23.05.2015[/td] [td]Erkek[/td][/tr]

21 / @nilep86 / -/-/-/-
22/ @monarosa_22 /08.06.2015/39/ 29.05.2015/ Kız
23/ @beyazmelek0116 /01.06.2015/ 40/ 30.05.2015 / Yiğit Eymen
24/ @gulsah1489 /16.06.2015/37/ 23.05.2015/ Kız
25/ @muhat /09.06.2015 / 39 / - /Kız

Taze annelere şunu Söylemeliyim ilk Rabbim bebişlerinizi Size bağışlasın sağlıkla Büyütün inşallah :)
Liste Gözüme Çarptı Doğumlar 1 ay önce olanda var 15 gün öncede Sanırım Geçiken pek olmamış demekki erken beklemekte fayda var kendi adıma bunu çıkardım :)
Bizim doğum tarihi karışık oldugu için buraya öglesine bir giriyim dedi Sağolsın SirriEyvan SirriEyvan liste hazırlamış benim işime yarıyacak gibi Sağol tatlım :)

kızlar bebegım gazını agzından cıkarıyor kakasını yapmadada sorun yok rengınde de sorun yok ama gece gunduz ıkınıyor gbı yapıyor uykusu cok bolunuyo bunun ıcın tam dalamıyor hıc tbı buda bana uykuuzluk demek aranızda bole olan varmı napmam lazım

Gelelim bizim doğum hikayemize 41+1 de 22/06/2015 de sabah 7.38 de 4000 kilo 51 cm güZel.bir melek dünyaya geldi rabbimee bin şükür onun emaneti çok.güzel bir duygu..doğmadan 2 gün önce gelen.nisanim artık.doğumun yaklaştığını söyledi gece hafif sancılar çektim ve tüm.devam etti saat dk tuttum derken akşam 10 gibi hastaneye.gitmeye.karar verdik

Back
X