• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Slm arkadaşlar Nasılsınız? Bebişler nasıl? Bebişler dedim ama çocuk oldular artık Büyüyorlar hızla. Bizim bugün biberonumuz kayboldu avm de. Acaba hazır kaybolmuşken biberonu bıraktırsam mı diyorum. Sizinkiler biberon kullanıyor mu hala? Biz günde iki kez ( biri öğle uykusuna yatmadan önce, diğeri gece uykusuna yatmadan önce) süt içiyoruz. Günde yarım litreyi buluyor. Siz ne kadar süt tüketiyorsunuz? Biberonu bırakırsa süt içmeyi debırakır diye korkuyorum.
Merhaba canım benim kızım da kullanıyor hala biberonu,bezi bu yaz biraktirdim bi de biberonu biraktirmayayim bu sene :)

Biz biberonada beze de devam ediyoruz hazır olduğunu düşünmüyorum bakalım bi oturak alıp ufaktan alıştırıcam çok takmıyorum kafama er geç öğrenecek sevgiler

Slm arkadaşlar Nasılsınız? Bebişler nasıl? Bebişler dedim ama çocuk oldular artık Büyüyorlar hızla. Bizim bugün biberonumuz kayboldu avm de. Acaba hazır kaybolmuşken biberonu bıraktırsam mı diyorum. Sizinkiler biberon kullanıyor mu hala? Biz günde iki kez ( biri öğle uykusuna yatmadan önce, diğeri gece uykusuna yatmadan önce) süt içiyoruz. Günde yarım litreyi buluyor. Siz ne kadar süt tüketiyorsunuz? Biberonu bırakırsa süt içmeyi debırakır diye korkuyorum.
Canim soyle termoslar var: https://m.tr.aliexpress.com/s/item/32335519336.html?trace=storeDetail2msiteDetail

Kesin Türkiye'de de vardır. Bunlarla içerebilirsin. Hamile kalınca memeyi 1 yaşında kesmiştim mecburen. 1-1.5 yaşından beri termostan içiyor bizimki sütünü.

Ama tıvalet eğitimi vermedim daha. Stres de yaptım biraz açıkçası. Hala pek hazır değil gibi. Kardeşinin olması kötü etkiledi ne yazık ki. Çok hırçın bir çocuk oldu. 2 yaş sendromumuz baya kötü. Bana babasına kardeşine falan vuruyor, baya da sert vuruyor acıtıyor sıpa. İşin kötü tarafı başka çocuklara da vuruyor. Siz böyle bi problem yaşıyor musunuz?

Bir de tuvalet eğitimini nasıl verdiniz? Biraz detaylı anlatır mısınız?

Canim soyle termoslar var: https://m.tr.aliexpress.com/s/item/32335519336.html?trace=storeDetail2msiteDetail

Kesin Türkiye'de de vardır. Bunlarla içerebilirsin. Hamile kalınca memeyi 1 yaşında kesmiştim mecburen. 1-1.5 yaşından beri termostan içiyor bizimki sütünü.

Ama tıvalet eğitimi vermedim daha. Stres de yaptım biraz açıkçası. Hala pek hazır değil gibi. Kardeşinin olması kötü etkiledi ne yazık ki. Çok hırçın bir çocuk oldu. 2 yaş sendromumuz baya kötü. Bana babasına kardeşine falan vuruyor, baya da sert vuruyor acıtıyor sıpa. İşin kötü tarafı başka çocuklara da vuruyor. Siz böyle bi problem yaşıyor musunuz?

Bir de tuvalet eğitimini nasıl verdiniz? Biraz detaylı anlatır mısınız?
çocuğun hazır olması çok önemli tabi ama hazırlık aşamasını da mutlaka biz baslatmaliyiz. Birkaç ay tuvaletler ilgili konuşmalar çok geçmeye başladı bizde. Lazimlik da aldık bu arada beziyle kıyafetiyle oturuyordu. Sonra çıkardım bezi tabi o 10 gün kabus gibiydi oturuyor lazimlgina ama yapmadan kalkıp her tarafı suluyordu. Gece de baglamadim bezini. İslakliktan rahatsız olmaya başlıyorlar zaten de gene de alışması zaman alıyor. 10.gun anne cisim var dedi şok oldum :) goturdum ve yaptı. Bu arada lazimlgina sık sık oturtuyordum bı kez bıraktıktan sonra her tarafı ıslatma baya azaldı. Zor bir süreç ama hem çocuk hem anne hazır olmalı ve yarım bırakılmamalı bence. Ve kesinlikle kizmamak gerekiyor çocuğa ben hiç kızmadım ama onun görmediği yerde kaç kez ağladım ogrenemeyecek diye :)

çocuğun hazır olması çok önemli tabi ama hazırlık aşamasını da mutlaka biz baslatmaliyiz. Birkaç ay tuvaletler ilgili konuşmalar çok geçmeye başladı bizde. Lazimlik da aldık bu arada beziyle kıyafetiyle oturuyordu. Sonra çıkardım bezi tabi o 10 gün kabus gibiydi oturuyor lazimlgina ama yapmadan kalkıp her tarafı suluyordu. Gece de baglamadim bezini. İslakliktan rahatsız olmaya başlıyorlar zaten de gene de alışması zaman alıyor. 10.gun anne cisim var dedi şok oldum :) goturdum ve yaptı. Bu arada lazimlgina sık sık oturtuyordum bı kez bıraktıktan sonra her tarafı ıslatma baya azaldı. Zor bir süreç ama hem çocuk hem anne hazır olmalı ve yarım bırakılmamalı bence. Ve kesinlikle kizmamak gerekiyor çocuğa ben hiç kızmadım ama onun görmediği yerde kaç kez ağladım ogrenemeyecek diye :)
tesekkur ederim canim. ben de baslayayim yavas yavas artik. Allah yardimcimiz olsun.

Tuvalet eğitimi kesinlikle zor bir süreç değil gözünüz korkmasın. Sadece anneler çok korkuyor ve bikaç gün öğrenmediğinde panikliyor.

Öncelikle bi lazımlık alın. Beneğin bezini çıkarın ve gece dahil bağlamayın. Yatağına örtü serin ki tedirgin olmayın ve bikaç alıştırma kilodu alın.

İlk bikaç gün çişini yapalım gel diyerek lazımlığa oturtun sık sık. Kiminde yapar kiminde yapmaz. Ama çok uzun süre beklemeyin çişini yapsın diye. Benim bir saat beklediğim olmuştu ve kaldırdığımda altına yapıyordu hep ve çok geriliyordum. Sonra beş on dk bekledim. Kalkınca altına yaptı. Yapsın daha iyi ıslaklığı hissetsin çişini farketsin. Aa dedim altın eeğh oldu evimiz eğh olmasın çişini tuvalete yapalım filan dedim. Çişin gelinc anne çiş de tuvalete koş filan derim. Sonra sonra söylemeye başladı. Geceleri de kıpırdanıyordu çişi gelince hadi gidelim diyince geliyordu tuvalete. Şimdi bazen gece kalkıyor bazen kalkmıyor. Bu şekilde öğrenmiş olduk.
Arada vukuatları oluyor yine ama hiç bez bağlamıyoruz artık.

herkese merhabalar, yıllar oldu foruma bakmayalı. oğlum 3 yaşını dolduracak . 3 yıl önce bu zamanları düşündüm gözlerim doldu...
Benim de kızım 12 Mayıs'ta 3 yaşını dolduracak,şimdi aynı heyecanları yaşıyorum yine :) Haziran başında bir bebisimiz daha gelecek inşallah

kızlar nerelerdesiniz???
belki bir çoğunuzun 2. çocukları olmuştur:emir_bebek:
bende 2015 Mayıs annesiydim şimdi kızçem 40 aylık olacak:KK49:
ne de çabuk geçti, işten güçten, bebişimden fırsat bulamadım çoooook uzun süredir, şimdi denk geldi de gördüm topiğimizi
ne günlerdi...
2015 Mayıs annelerini öpüyorum:KK54::KK54::KK54::KK54:

kızlar nerelerdesiniz???
belki bir çoğunuzun 2. çocukları olmuştur:emir_bebek:
bende 2015 Mayıs annesiydim şimdi kızçem 40 aylık olacak:KK49:
ne de çabuk geçti, işten güçten, bebişimden fırsat bulamadım çoooook uzun süredir, şimdi denk geldi de gördüm topiğimizi
ne günlerdi...
2015 Mayıs annelerini öpüyorum:KK54::KK54::KK54::KK54:
kızlar nerelerdesiniz:110:

oğlum 44 aylık :KK11:küçük kardeşi de 13 aylık. . kızım 12 yaşına gelmiş. . zaman ne çabuk geçiyor. ..:oha:
Mayıs 2015 doğumlu oğlum daha net konuşamıyor. . anaokuluna gitmedi bende zorlamadim. .küçük dedim.
seneye gidecek ama sizin bebekler nasıl. .:KK15:

oğlum 44 aylık :KK11:küçük kardeşi de 13 aylık. . kızım 12 yaşına gelmiş. . zaman ne çabuk geçiyor. ..:oha:
Mayıs 2015 doğumlu oğlum daha net konuşamıyor. . anaokuluna gitmedi bende zorlamadim. .küçük dedim.
seneye gidecek ama sizin bebekler nasıl. .:KK15:
Canım selam, bende 2015 Mayıs annesiydim, benim kızım nasip olursa bu yıl kreşe gidecek inşallah
Benim kızımda yaklaşık 2.5 yaşına doğru konuşmaya başladı, geç konuştu ama çok çabuk ilerletti şükür
Şimdi maşallah kelime haznesi çok iyi, uzun ve arka arkaya cümleler kuruyor.
Siz bu konuda naptınız acaba, bir gelişme oldu mu?

Kızlar merhaba. Ben buranın çook eski üyesiyim. Tekrardan dahil olmak istedim. Yeni arkadaşlıklar kuralım inş. Kızım zeynep 46 aylık ve oğluşum 15 aylık. Kızım 1 aydır kreş tarzı bir yere gidiyor ben 26 yaşında istanbulda oyuran bir bayanım hepinizi öpüyorum

Kızlar merhaba. Ben buranın çook eski üyesiyim. Tekrardan dahil olmak istedim. Yeni arkadaşlıklar kuralım inş. Kızım zeynep 46 aylık ve oğluşum 15 aylık. Kızım 1 aydır kreş tarzı bir yere gidiyor ben 26 yaşında istanbulda oyuran bir bayanım hepinizi öpüyorum
Merhaba canım, ben de bu topiğin çok eski üyesiyim, hamileliğimden doğum sonrasına kadar her günüm burda geçti benim de☺☺☺
Benim kızçem de şu an tam 46 aylık oldu, bu yıl ilk kreş deneyimimizi yaşayacağız👏🏼
Bu arada bende İstanbul'dayım canım

Merhaba canım, ben de bu topiğin çok eski üyesiyim, hamileliğimden doğum sonrasına kadar her günüm burda geçti benim de☺☺☺
Benim kızçem de şu an tam 46 aylık oldu, bu yıl ilk kreş deneyimimizi yaşayacağız👏🏼
Bu arada bende İstanbul'dayım canım
Neresindensin tatlım? Biz 1 aydır gidiyoruz. Ben bayrampaşa bu arada

Back
X