Merhaba arkadaşlar.
İlk prensesisim hikayesini paylaşmıştım şimdi ikinci prensesiminkini de paylaşmak nasip oldu.
İlk kızım 35+6 da doğdu erken doğum sabıkam olduğu için doktorum ve ben sürekli tetikteydik.
Doktorum 2,500 ü geçsin yeter bizim için diyordu.
Herkes doğumum için farklı günler söylerken nedense benim içimden hep 25.05.2015 tarihi geçiyordu.
25 Mayısta formda da paylaştığım gibi feci bir dolu ve yağmur yağdı, bütün evi temizledim camlar, kapılar vs. hatta dolu ve yağmur yağdıkça ben tekrar tekrar cam sildim o gün 3 kere sildim dersem deli mi dersiniz, inanır mısınız bilemem.
O kadar yorğunluğa rağmen akşam yattık ve ben kızımla eşime Ela hanım bugünde gelmedi dedim. Saat 11 gibi uyuduk.
Gece 2,30 da kalktım wc ye gittim, 5 dk. sonra bir daha gittim ve klozete bir damla kan düştü emin olmak için eşimi çağırdım bu kan mı bana mı öyle geliyor dedim, eşimde kan olduğunu teyit edince hemen duşa girdim , ardında eşime sende gir abdestini al bana dua okursun dedim. Ardından yarım saat falan oyalandım ortalığı tekrar gözden geçirdim banyoyu temizledim, çantaları hazırladım ve anneme haber verdim, sonra da prenses kızımı uyandırıp hastaneye gittik.
Gece saat 4 gibi beni gören ebeler nişan geldikten 3 gün sonrada doğum olabilir, sancınız yok vs. dediler. Bende doktorumun talimatı var, su, nişan yada sancı farketmez herhangi birisi gelince mutlaka hemen gel dedi dedim. Nöbetçi doktoru uyandırdılar geldi baktı ve ablacım sen şaka mısın dedi. Hayırdır dedim 6 cm açılman var dedi hemen kendi doktorumu aradı.
Bebeğin ölçümlerinin 2,500 civarı olduğunu 6 cm. açılmam olduğunu ve sancım olmadığını söyledi.
Kendi doktorum hemen yatışımın yapılmasını nöbetçi doktorun da 8 cm. açılmadan sonra başımdan hiç ayrılmamasını artı yenidoğan konusunda uzman doktorun çağırılmasını bebeğin düşük ağırlıklı olduğunu söyledi.
Benim yatışım yapıldı, ardından lavman ve sonrasında boş bir serumla nst ye bağlandım, açılmam hızlı olduğu için ayağa kalkmam bile yasaktı.
Her baktıklarında açılmam 7-8 artıyordu, 8 cm den sonra nöbetçi doktor sürekli başımda odamda ıkınma çalışmaları yaptırmaya başladı, kendi doktorum 7 de geleceğini o zamana beni hazırlamalarını söylediği için suyumu 7 de patlattılar, biraz daha ıkındırıp beni doğumhaneye aldılar ve 7,30 a doğru kendi doktorum geldi.
Buraya kadar herşey güzel giderken doğumhane olayı beni çok zorladı, sancım fazla olmadığı için ıkınamadım, artı kızımın yüzü de ters geliyordu mecburen kesi attı doktorum. Kesiden sonra 3. ıkınmada Ela'm doğdu ve doktorum hemen karnıma yatırdı, rabbimin mucizesi ile göz göze gelip ama bu çok küçük dedim.
Sonra göbeğini kesip çocuk doktoruna verdiler ben sürekli bebek nasıl dedim durdum, çocuk doktoru gelip bebek bize supriz yaptı annesi 2,970 gram ve 50 cm. çokta sağlıklı dedi o zaman rahat bir nefes aldım.
Bu sırada benim dikişlerim atılıyordu çocuk doktoru bebeğimi yeniden bana vermek istedi (odaya birlikte gitmemiz için) bende ablası dışarıda gece bile uyumadan merakla bekliyor benden önce de odaya gitse sıkıntı olmaz, kızım mutlu olsun yeter dedim.
Ela mı ablası ile kavuşturdular 10 dk. sonra da ben odama gittim.
İşte bizim hikayemizde böyle. Şükür bugün 15 günlük olduk.
Kızım 26.05.2015 te
Saat 07:45 te
38+1 günlük.
2.970 gram
50 cm. olarak hayatımıza girdi.
Allaha binlerce kere şükürler olsun iki prenses annesi olmayı nasip etti bana.
Darısı bekleyen, isteyen, dileyen, arzu eden herkese olsun.