Merhaba hanimlar.. İki aylik olduk nerdeyse ben ancak yazmaya firsat buldum hikayemizi..
08 haziranda iki gunde bir olan nst & vajinal muayene icin doktora gittik esimle. Cunku 40+5 olmustuk ancak bebegim bi turlu gelmiyodu ben kurdukca kuruyodum kafamda etrafimda surekli 'hala dogurmadin mi' diye espri yaptigini sananlar da cabasiydi tabi.. Neyse nst de kucuk kucuk sancilar cikmisti sukur ki ama ben hissetmiyodum, vajinal muayenede husrandi 32.haftadan itibarEn olan 2 cm aciklik vardi sadece ama doktor normal ultrasonla baktiginda suyun fazla oldugunu ve artik doguma alinmam gerektigini soyledi. Kendileri devlet hastanesiydi ve ameliyat ekibi oglen 16:00 dan sonra yoktu suan normal dogum gorunuyo ama acil bi durumda sezeryana alinmam gerekirse ekibin gelmesi 2 saati bulacagindan dolayi beni yakinlardaki egitim arastirma hastanesine yonlendirdi. Allahtan orda da esimin is arkadasinin esi ebeydi de iyi muameleden emin bi halde gittik. Bu arada benim hafif karin agrim ve Vajinal muayene sebebiyle de cok hafif kanamam vardi. Neyse gittik hastaneye muayeneden ve bi saatlik nst maceramdan sonra bu sanciyla dogumun baslayacagini o yuzden beni yatiracaklarini soylediler esim yatis islemleri yaptirdi. Bana da yemek yemem icin sure verdiler. Esim eve gidicekti esyalarimizi almak icin zaten evimizle hastanenin arasi 5 dk arabayla, bana dedi ki sen de gel ben de zaten sure verdilee yemekk yemem icin diye bi cilginlik tamam dedim. Once biseyler yedik sonra evimize gittik dus aldim, abdest alip oglen namazini kildim, makinada camasirlarim vardi onlari astim, evimi topladim ve son kez iki kisi ciktik evimizden, gerisi nasil.bi hizla gecti anlamadim. Hastaneye gittik odama gectim onlugu giydirdiler, lavman yaptilar, damar yolu acildi, suni sanci ve bos serum icin iki poset astilar ama bana bos serumu bagladilar suni istemedim cunku sancim vardi hafif hafif, zaten son gelen uzman da henuz suni verilmeyecegini soyledi. sonra herkes gittii ben kaldim bebegimle basbasa, ve ben de basladim dua ederek bebegimle konusarak yurumeye. Bu arada marmara universitesi egitim arastirma hastanesinde yaptim dogumu ve dogum odamda tektim. Herkes gibi. 3tane dogum odasi var ve herkes tek basina baska hastalarla bir arada degil yani. Ve o kadar temiz ki bayildim dogrusu hastanenin ozenine.
Neyse, regl sancisi gibi hafif hafif vurmaya basladi gece o sekilde gecti esim annem disarda surekli iletisim halindeydik tabi,baska da arada bir doktorlarin ve ebelerin gelip vajinal muayene seklinde kontrol edip gitmeleri disinda bi iletisimim yoktu kimseyle. Sancilarim yarim saatte bir 50 sn falan suruyodu ama dayanilmaz degildi ve ben eger dogum sancisi buysa uc tane dogururum diye geciriyodum icimden ki sabaha karsi sancilarim sıklasmaya ve siddeti artmaya basladi ama hala bagirmiyodum :) esim annem kv kiz kardesim kisacasi disardaki herkes arayip duruyolardi beni ama hala yuruyebiliyorum diyodum sanci siddetini belirtmek icin. En son asistan doktor , uzman doktora acikligimin 7 cm ulastigini ama ilerlemedigini acilmanin 7 de kaldigini soyledi ve uzman da artik suniyle desteklemenin mumkun oldugunu soyledi. Ve suni takildi. Ayni zamanda nst ye baglandim cunku suni sanci bebegin kalp atislarinda degisiklik yapabiliyomus, daha once duyuyodum hep olmadi suni aliriz dogururuz diyenleri ki ben de soylemisimdir ama oyle bisey ben hayatim boyunca ne yasadim ne de bu saatten sonra bi daha yasarim gibime geliyo.. Yavas yavas sanci agri aci artik heosi ayni andaydi artmaya basliyodu ve yetmezmis gibi asistanlar gelip vajinal muayene edip sancinin dozunu arttiriyodu bu neyi temsil ediyo bilmiyorum belki sancinin dozudur 6yla baslayip en son dogum aninda 36yla bitirdiler. Sabah 9 gibi basladilar suni sanciyi vermeye neyse ben ogle saatlerinde kivranmaya basladim. Zaten nisanim sabahki bi muayene esnasinda baslamisti, Agliyodum artik esimi arayip beni sezeryana alsinlar almiyolarsa da burdan goturun baska hastanede sezeryana alsinlar dedim. Annemi arayip anne yapamiycam vazgectim beni kurtar burdan dedim. Doktora yalvardim sezerana alin diye. Doktor da o anda anliycakmisim gibi mantikli aciklama yapti bana. Onu da yazayim. Acikligim bu kadarken beni sezeryana alirlarsa rahmi kaybetmek bile soz konusu olabilirmis hem alttan aciklik hem ameliyat kesigi olurmus ve bu sefer kanamam durdurulamayabilirmis. Bunlar suan okuyana korku vermek icin degil bakin ben yaptim demek icin yazilmis cumleler. Ve inanin klise gelebilir ama dogum oldugu anda hepsi gecti gitti. Bebegimi duydum, gordum, o an kesildi agrim acim.
Neyse, beni arayan anneme esime resmen telefonda bogurerek karsilik veriyodum
ve ben dua edip aglarken bi baktim ki annem karsimdaydi. Dayanamamis disarda benim aglamalarima, tanidik ebenin ismini vermis kizim cok kotu agliyo bi bakip moral verip cikicam demis ama tanidigimizin da destegiyle benimle dogumda kaldi ve eger annem olmasaydi ben bi iki saat daha doguramazdim heralde.. bu arada bizim tanidik ebemiz de ben yattiktan sonra cikmisti oglen saat 4 te nobeti bitmisti cunku, bu kez saat 16:00 da tekrar nobete gelmisti ve onunla beraber acilmami kontrol eden bi asistan dogumumun basladigini ve yavas yavas ikinmaya baslamami soyledi. Sorun su ki ben ikinmayi bilmiyodum. Annem elimden tuttu bi saat falan yanimdaydi anne bisey yao dedikce dua etti ben de bissuru dua ettim tabi ne kadar aklimda kaldiysa o an, Bu bizim tanidik ebe olan hanim bana nasil ikinicagimi anlatti, doktorumuz geldi ince uzun bi cubukla suyumu patlattilar ve basladik tabi bu esnada annemi bebegin esyalarini almak icin disari yolladilar ama bahaneymis o ani gormek istemez diye disari cikarmislar..
Doktor hanim bi igne yapti bi iki dikislik bi kesi yapicam dedi ama ben hic hissetmedim kesiyi de dikisleri de ve ebemizin de verdigi gazla ben uc ikinmada bebegimin benden ayrildigini resmen balik gibi kayarak ciktigini hissettim ve ayni anda sesini duydum..epizyotomi kesisi bebegimin gelisi, esin gelisi, dikisler falan derken benim dogumum toplamda yarim saat ama sancisi 1 tam gun surdu.
Cektigim aci o anda yani bebegimin dunyaya geldigi anda bitmisti aklimda kalan sadece bebegimin cikis ani.. Ve o cektigim acilar ne derecede olursa olsun bu o kadar muhtesem bi his ki.. Rabbim isteyen hak eden herkese yasatsin.. Bebegine kavusmayi bekleyenlere su gibi dogumlar nasib etsin.. Simdi Mustafa Ilgaz'ım karsimda uyuyo ve ben her saniye dua ediyorum onun icin..
Biraz daginik oldu ama kusura bakmayin lutfen..
09.06.2015
Mustafa Ilgaz
3.400 gr & 51 cm