• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Memlekettesiniz hemi hayirlisi olsun bende amasyaya gidecem insallah suluovaya yanicanim foto atamadim olmadi yav bu arada duruma maasallah coook guzel nazar degmesin buyumus melegin
Evet canım memleketteyiz keşke oralarda olsaydık belki tanışma fırsatımız olurdu suluova çok yakın çünkü bizim oraya. Çok teşekkür ederim canım bütün bebişler çok güzel çok akıllılar maşallah senin paşanı da görebilseydik güzel olurdu kocaman olmuştur şimdi.

Arkadaslar cumamiz ve kadir gecemiz mubarek olsun bol dua ile insallah bu arada bebisler nasil
Hayırlı kandiller canım ne yapalım duru hanımın hareketlerine yetişmeye çalışıyoruz baya hareketlendi sürekli ayakta ve yürüt beni diyor oturunca ağlamaya başlıyor zaten farklı bir huysuzluk var üzerimizde. Babamız da yanımızda değil üzerimde iki kat fazla yük var yani:( onun haricinde çok şükür iyiyiz. Siz nasılsınız

Bu bebişler ne kadar yaramaz olmuşlar böyle yüzümde bir gülümseme oldu kızlar yazdıklarınızı okuduğumda hele ki emziği yere bandırıp tekrar ağzına sokma olayında koptum:) benim kız da az önce uyutmaya çalışırken bir baktım saatlerdir üzerinde gezdiği ayaklarını ağzına sokuyor ben çıkarıyorum o sokuyor en son çorap giydirdim denemedi bile:) bir de tlf kumanda eskaza yakınında bir yerde kalmışsa gördüğü yerde atlayıp alıyor bir de yerde yuvarlanırken laptop kablosunu nerde olursa bulup kemirmeye başlıyor. Merak duygusuyla yapıyorlar hepsini ama zararlı şeyler işte insan merakı öldürmeden yerine ne koyacağını bilemiyor. Bunlar için bir çare bulan varsa tavsiye alabilirim

Ay çok güldüm bak sen şu kıza maşallah öğrenmeye çok açlar benim kızımda yürüteçten artık çekmeceleri açıyor boy kurtarsa içine dalacak.. Şaşkın şaşkın bakıyor. Çok çığırtkan oldu ama başım şişiyor karşı komşum artık sesi duyuluyor dedi.
Benim kızında ağzı çok dolu ha bire birşeyler diyor :))
Allah sağlık versin hepsine

Evet canım memleketteyiz keşke oralarda olsaydık belki tanışma fırsatımız olurdu suluova çok yakın çünkü bizim oraya. Çok teşekkür ederim canım bütün bebişler çok güzel çok akıllılar maşallah senin paşanı da görebilseydik güzel olurdu kocaman olmuştur şimdi.
Canim tanismayi cok isterdim keske firsat olsa..bu arada denedim ama boyut buyuk vs bir sey diyor atamadim deniyorum beceremedim sanirim...bu arada sessiz ortam bebisler aman vermiyor

Hayırlı kandiller canım ne yapalım duru hanımın hareketlerine yetişmeye çalışıyoruz baya hareketlendi sürekli ayakta ve yürüt beni diyor oturunca ağlamaya başlıyor zaten farklı bir huysuzluk var üzerimizde. Babamız da yanımızda değil üzerimde iki kat fazla yük var yani:KK43: onun haricinde çok şükür iyiyiz. Siz nasılsınız
Canimm Rabbim iyilik versin iyi olsun da hareket berekettircanim esin yaninizda olunca kolaylasacak her sey insallah...biz de sukur iyiyiz surunme hizlandi masa alti en ok grdigi yer bir de koltuk altlarina cok sikisiyor melek ya hepsi

IMAG4318_1.jpg

Bu bebişler ne kadar yaramaz olmuşlar böyle yüzümde bir gülümseme oldu kızlar yazdıklarınızı okuduğumda hele ki emziği yere bandırıp tekrar ağzına sokma olayında koptum:) benim kız da az önce uyutmaya çalışırken bir baktım saatlerdir üzerinde gezdiği ayaklarını ağzına sokuyor ben çıkarıyorum o sokuyor en son çorap giydirdim denemedi bile:) bir de tlf kumanda eskaza yakınında bir yerde kalmışsa gördüğü yerde atlayıp alıyor bir de yerde yuvarlanırken laptop kablosunu nerde olursa bulup kemirmeye başlıyor. Merak duygusuyla yapıyorlar hepsini ama zararlı şeyler işte insan merakı öldürmeden yerine ne koyacağını bilemiyor. Bunlar için bir çare bulan varsa tavsiye alabilirim
Canım ben de çaresizim bu konuda terlik yalama masa ayağı dişleme dışında başka işlerde beceriyoruz:D

Yerde kapı arkasında küçük stoplar olurya gidiyor onları ısırıyor eşim o esnada önüne en sevdiği oyuncağını koydu aldı geriye fırlattı:) parkeyle duvar bitişiğinde süpürgelik olurya tozluk da diyolar galiba gidiyor onları yalıyor:) ve bu işi sehpa altına girerek yapıyor

Kendini şöyle teselli ediyorum okula başladığında daha az hasta olur diye umuyorum mikropla karşılaşıyorlar:)) çünkü bebeğini yerde sakınan bazı arkadaşlarımın çocukları çok hasta oldular

Kızlar biz de aynı durumdayız kumandayı gördüğünde başka yöne bile çeviremiyorum duruyu kilitleniyor resmen çocuk en son günde bir ya da iki kez veriyorum koca kumandayı evirip çeviriyor tuşlarına basıp tvyi açıyor kanalları değiştiriyor. Çok kirli bir şey hiç vermek istemiyordum ama çare bulamadım artık. Bir de laptop görünce aynı şeyi yaşıyoruz ekrana dokunmadan tuşlarına dokunmadan yapamıyoruz ah ah zamane çocukları
Ay sevindim tek benim kız değilmiş kumadaya saldıran:) birde telefonu gördümu almak istiyor göstermiyorum ama buluyor

Kizlar bebisleri ne siklikla emziriyorsunuz sutun miktarinda azalma oldu mu ben sanirim oructan biraz azalma yasadim sukur doyuyor norrmal galiba ek gida konusunda cok kararsz kaliyorum allerjik bi bunyesi var maakesef

Kizlar bebisleri ne siklikla emziriyorsunuz sutun miktarinda azalma oldu mu ben sanirim oructan biraz azalma yasadim sukur doyuyor norrmal galiba ek gida konusunda cok kararsz kaliyorum allerjik bi bunyesi var maakesef
Canım durunun halet-i ruhiyesi sürekli değiştiğinden değişiyor süre bazen saat başı gelip çekiştiriyor göğsüme pat pat vurup elini ağzına sokuyor ve mama diyor karnı acıktığında. Ama genel olarak düşünürsek de 2.5-3 saatte bir emiyor ek gıda yemiş olsa bile üstüne mutlaka emiyor durmuyor başka türlü. Birkaç gün önce özellikle geceleri baya sıkıntı yaşadık süt fazla gelmedi duru yatıp emmek istemedi ama mama diye ağlayıp durdu çok endişelenmiştim gün içinde de iştahsızdı gidip mama bile aldım verdim bunca zaman sütün tadını alınca mamayı istemedi eliyle itti durdu göğsüme yattı hemen emmek için. Sanırım öcü diye korkuturlar ya çocukları ben mamayla korkuttum bak süt içmezsen sana bunu veririm diye o andan sonra daha bir iştahlı emmeye başladı:):)

Ay sevindim tek benim kız değilmiş kumadaya saldıran:) birde telefonu gördümu almak istiyor göstermiyorum ama buluyor
Yok canım yalnız değilsin hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Yakın çevremde duruyla yakın tarihlerde doğan arkadaşlarımızın çocukları var sürekli istişare halindeyiz ben onları da gördükçe yalnız olmadığımın farkına varıyorum

Canım durunun halet-i ruhiyesi sürekli değiştiğinden değişiyor süre bazen saat başı gelip çekiştiriyor göğsüme pat pat vurup elini ağzına sokuyor ve mama diyor karnı acıktığında. Ama genel olarak düşünürsek de 2.5-3 saatte bir emiyor ek gıda yemiş olsa bile üstüne mutlaka emiyor durmuyor başka türlü. Birkaç gün önce özellikle geceleri baya sıkıntı yaşadık süt fazla gelmedi duru yatıp emmek istemedi ama mama diye ağlayıp durdu çok endişelenmiştim gün içinde de iştahsızdı gidip mama bile aldım verdim bunca zaman sütün tadını alınca mamayı istemedi eliyle itti durdu göğsüme yattı hemen emmek için. Sanırım öcü diye korkuturlar ya çocukları ben mamayla korkuttum bak süt içmezsen sana bunu veririm diye o andan sonra daha bir iştahlı emmeye başladı:):)

Canım ben de çaresizim bu konuda terlik yalama masa ayağı dişleme dışında başka işlerde beceriyoruz:KK70:

Yerde kapı arkasında küçük stoplar olurya gidiyor onları ısırıyor eşim o esnada önüne en sevdiği oyuncağını koydu aldı geriye fırlattı:) parkeyle duvar bitişiğinde süpürgelik olurya tozluk da diyolar galiba gidiyor onları yalıyor:) ve bu işi sehpa altına girerek yapıyor

Kendini şöyle teselli ediyorum okula başladığında daha az hasta olur diye umuyorum mikropla karşılaşıyorlar:)) çünkü bebeğini yerde sakınan bazı arkadaşlarımın çocukları çok hasta oldular
Allahım yaa bak sen güneşe:) canım duru da ağzına bir şeyler sokmaya başladığında o kadar çok mikrop alacak aman çok kirli hemen yere düşen oyuncakları yıkayayım derken durumu genellemeye başladığımı ve obsesif Kompulsif bozukluğa doğru ilerlediğimi farkedip kendimi frenledim. Şimdi yerde kir falan görmedikçe sürekli yıkamıyorum. Bir şey de olmuyor şimdilik. Maalesef ki okulun hastalıkları farklı oluyor canım onlardan pek kaçınamayacağız:(

Oy kiyamam ben ona maasallah benimkide oyle emmeye sardi ama aksama dogru azaliyor bu da birakmiyor insallah sutumuz bol olur biraktirana kadar...duru akilli maasallah mamaya hayir demis aferin ona canim mecbur kalinirsa verirm bende napalim doysunlar da

Oy kiyamam ben ona maasallah benimkide oyle emmeye sardi ama aksama dogru azaliyor bu da birakmiyor insallah sutumuz bol olur biraktirana kadar...duru akilli maasallah mamaya hayir demis aferin ona canim mecbur kalinirsa verirm bende napalim doysunlar da
Yani hiçbir zaman mama konusunda uzak olmadım yani bebeğin ihtiyacı varsa ne yapayım veririm dedim çok şükür ihtiyacım olmamıştı bu ara fazla farkında olmasam da yaşadığım stresler var onların etkisiyle sütüm azalmış da olabilir. Miktarını da kestiremiyorum sağmadığım için hep yanında olduğum için emdi duru. İnşallah en azından bir yaşını doldurana kadar emerler bana kalsa iki yaşına kadar vereceğim ama çocuğun isteği bırakma yönünde olursa da o saatten sonra çok zorlamam sanırım ki bugüne kadar bebiş olsa da kararlarını kendi veriyor sıpa:)

Back