• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

[QUOTE="almina82, post: 38854002, hami bebek tedavisi ile hamile olanlardanim. Dogumuma cok az kaldi. Sanirim genellikle yeni hamile oldugunu ogrenenler var bu grupta. 2 subat gibi sezeryanla dogum yapacagim insallah kizim olacak. Hamileligimin basindan beri bitmek bilmeyen kasik ve bel agrilarim var.Yeni hamile oldugunu ogrenip bu tur agrilari olanlar rahat olsunlar ilk gebeliklerde normalmis. Birde o kadar tedavi surecinin ardindan normaldir diye dusunuyorum. Benim iili testim malesef yuksek riskli cikti. Amniyosentez onerdi doktorum fakat kabul etmedim. Insallah saglikla sorunsuz bir sekilde aliriz hepimiz bebeklerimizi kucagimiza...[/QUOTE]
Ayy canim cok sevindimcok az kalmıs masallah... bende yeni hamilelerdenim bendede kasik ve bel agrisi var cok korkuyorum adet olacam diye canim icimi rahatlattin

Merhaba, bende tup bebek tedavisi ile hamile olanlardanim. Dogumuma cok az kaldi. Sanirim genellikle yeni hamile oldugunu ogrenenler var bu grupta. 2 subat gibi sezeryanla dogum yapacagim insallah kizim olacak. Hamileligimin basindan beri bitmek bilmeyen kasik ve bel agrilarim var.Yeni hamile oldugunu ogrenip bu tur agrilari olanlar rahat olsunlar ilk gebeliklerde normalmis. Birde o kadar tedavi surecinin ardindan normaldir diye dusunuyorum. Benim iili testim malesef yuksek riskli cikti. Amniyosentez onerdi doktorum fakat kabul etmedim. Insallah saglikla sorunsuz bir sekilde aliriz hepimiz bebeklerimizi kucagimiza...

Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin, peki diğer testlerin nasıl çıktı, 16 ve 20. haftada yapılanlar ? onları yaptırmadın mı?

[QUOTE="almina82, post: 38854002, hami bebek tedavisi ile hamile olanlardanim. Dogumuma cok az kaldi. Sanirim genellikle yeni hamile oldugunu ogrenenler var bu grupta. 2 subat gibi sezeryanla dogum yapacagim insallah kizim olacak. Hamileligimin basindan beri bitmek bilmeyen kasik ve bel agrilarim var.Yeni hamile oldugunu ogrenip bu tur agrilari olanlar rahat olsunlar ilk gebeliklerde normalmis. Birde o kadar tedavi surecinin ardindan normaldir diye dusunuyorum. Benim iili testim malesef yuksek riskli cikti. Amniyosentez onerdi doktorum fakat kabul etmedim. Insallah saglikla sorunsuz bir sekilde aliriz hepimiz bebeklerimizi kucagimiza...
Ayy canim cok sevindimcok az kalmıs masallah... bende yeni hamilelerdenim bendede kasik ve bel agrisi var cok korkuyorum adet olacam diye canim icimi rahatlattin[/QUOTE]

ilk aylarda cok siddetli yasadim adet sancilarini. asiri solgun bitkin gorunuyordum. ama elhamdulillah bu gunlere kadar gelebildim. insallah gecer senin sancilar benim gibi son haftalara kadar yasamazsin.

Allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin, yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin, peki diğer testlerin nasıl çıktı, 16 ve 20. haftada yapılanlar ? onları yaptırmadın mı?

16 ve 20 deki testler derken 3lu ve 4lu testlerden mi bahsediyorsun? eger onlardan bahsediyorsan doktolarim amniyosentez disinda diger testlerinde kesin sonuc vermeyecegini ve yaptirmanin mantikli olmadigini soyledi. fakat 24. haftada ayrintili ultrasona girdim ve hic bir sorun cikmadi. gorunurde olan birsey yok ense kalinligi baldir olcumu vs. hersey cok iyi. birde down sendromlu olan bebeklerde beyinde bir kitle goruntusu oldugunu ve bebegimde boyle birsey olmadigini soyledi doktor. ama yinede kucagima alana kadar icim rahat etmeyecek sanirim :(

16 ve 20 deki testler derken 3lu ve 4lu testlerden mi bahsediyorsun? eger onlardan bahsediyorsan doktolarim amniyosentez disinda diger testlerinde kesin sonuc vermeyecegini ve yaptirmanin mantikli olmadigini soyledi. fakat 24. haftada ayrintili ultrasona girdim ve hic bir sorun cikmadi. gorunurde olan birsey yok ense kalinligi baldir olcumu vs. hersey cok iyi. birde down sendromlu olan bebeklerde beyinde bir kitle goruntusu oldugunu ve bebegimde boyle birsey olmadigini soyledi doktor. ama yinede kucagima alana kadar icim rahat etmeyecek sanirim :KK43:

Hiç sıkıntı yapma, 2 li testde risk görülen hastaların % 75 i sağlıklı çıkıyor, bizim ikili test sıkıntılı çıkmadı çok şükür, ama çıksaydı bende yaptırmazdım amniyosentez, içini rahat tut, zaten amniyosentez yaptırıp sonuç kötü çıksa napcaksın can vazgeçilirmi ? Ben hep böyle düşünüyorum.. Amniyosentezi erken yapıp gebeliği sonlandırıyorlar. 24. hafta görüntüler iyiyse korkulacak hiç bir şey yok bence, 2 şubatta inşallah kızınla bekliyoruz seni forumumuza :D

Hiç sıkıntı yapma, 2 li testde risk görülen hastaların % 75 i sağlıklı çıkıyor, bizim ikili test sıkıntılı çıkmadı çok şükür, ama çıksaydı bende yaptırmazdım amniyosentez, içini rahat tut, zaten amniyosentez yaptırıp sonuç kötü çıksa napcaksın can vazgeçilirmi ? Ben hep böyle düşünüyorum.. Amniyosentezi erken yapıp gebeliği sonlandırıyorlar. 24. hafta görüntüler iyiyse korkulacak hiç bir şey yok bence, 2 şubatta inşallah kızınla bekliyoruz seni forumumuza :D

cok tesekkurler :) bende kesinlikle kurtaja karsiyim o yuzden yaptirmadim a.sentez. senelerce bebek sahibi olmak icin nelere katlandik....Allah en iyisini dusunmustur bizim icin insallah :)

Arkadaşlar afedersiniz bende iki gündür falan sarı ve yeşilimsi akıntı oluyor progesteron danmi oluyor bilmiyorum öncede kullanıyordum böyle olmuyordu normalmi sizce
Canim bende de olmuştu.Progestani da bıraktıktan sonra oldu. İdrar tahlili yaptırdım temiz çıktı. Biraz zaman daha geçince dayanılmaz bi kaşıntı oldu. Dr mantar olmussundur dedi. Bi fitil verdi. Içinde sadece bi tane çıktı. Onu kullandım ertesi gunu iyce arttı akıntı sonra tertemiz oldu çok sukur :) gebelikte kadınlarda daha çok olurmuş böyle akinti mantar filan. Geçmiş olsun.

Aaa ne kadsr mantikli.bak ben 23.haftada eve kapanmak zorunda kaldim.artik internnetten bakacagim.ikizlerde premature bi takim alin diyor herkes.beb krem renkli premature iki takim bu senin bahsettigin 50 liklerden iki takim sonrasini da yrnidogan almayi dusundum.ama benim erken dogum riskim oldugu icin gelismelere gore son asamada almayi dusunutorum.bulundugum yerde idil baby dukkani var.dukkandski herseyin hastasiyim.hepsini gozukapali alirim.bu nedenle annemle esime gorumceme falan soylerim.onlar halleder diye dusunuyorum
ay inşallah erken olmaz istirahat et sen gezeleme hiç.erken doğum riskini nasıl belirlediler,ayrıntılı ultrasonda mı belli oldu?
prematüre doğan yeğenim 20 gün kullandı sadece,yenidoğanda bayağı büyük oluyor o yüzden 50 cm en ideali 1,5-2 aya kadar kullanabilirler diye düşünüyorum sonrada 0-3ay(56cm)ile devam ederiz herhalde.
2 takım 50 lik 2 takım 0-3 ay almayı düşünüyorum.takım derken alt üst değil : içe çıtçıtlı body(yandan ve alttan açılan) dışa tulum(önden ayağa kadar açılan) olarak düşünüyorum.
bence sende bu 2 şer takımı al bide kendine gecelik-sabahlık al yıka ütüle bohçala dursun sonra iki ayak bir papuca girmesin.
biberon,bez,ıslak havlu gibi şeyler anında bulunuyor zaten.

ay inşallah erken olmaz istirahat et sen gezeleme hiç.erken doğum riskini nasıl belirlediler,ayrıntılı ultrasonda mı belli oldu?
prematüre doğan yeğenim 20 gün kullandı sadece,yenidoğanda bayağı büyük oluyor o yüzden 50 cm en ideali 1,5-2 aya kadar kullanabilirler diye düşünüyorum sonrada 0-3ay(56cm)ile devam ederiz herhalde.
2 takım 50 lik 2 takım 0-3 ay almayı düşünüyorum.takım derken alt üst değil : içe çıtçıtlı body(yandan ve alttan açılan) dışa tulum(önden ayağa kadar açılan) olarak düşünüyorum.
bence sende bu 2 şer takımı al bide kendine gecelik-sabahlık al yıka ütüle bohçala dursun sonra iki ayak bir papuca girmesin.
biberon,bez,ıslak havlu gibi şeyler anında bulunuyor zaten.
sagol tatlim insallah erken dogum olmaz.yani ikiz oldugundan erken olacak ama en azindan 32.haftayi tamamlamayi cok isterim.hayirlisi artik.bugun sevi bebe yi inceleyip bahsettigin 50 cm liklrrden alacagim.cok sagol

kitap okumuyorum ama aklıma takılanlara uzman tv sayfasından bakıyorum.
Bebeginizi beklerken sizi neler bekler diye bir kitap almistim d&r.dan.kesinlikle tavsiye ederim.interneet daha ucuza alabiliyorsunuz.bana da doktorlar ve dogum yapan arkadaslarim tavsiye etmisti.

Back