• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

ANNELER OKUMALISINIZ
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla

Ne güzel görevimiz var demi iyi ki doğurma işlevi bize verilmiş :)

ANNELER OKUMALISINIZ
Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:
'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''
'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''
'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''
'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''
''Kadının loğusallıktan çıkma zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :
'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla

Ne güzel görevimiz var demi iyi ki doğurma işlevi bize verilmiş :)
Çok duygulandım Rabb'ime binlerce şükür ki bunu yaşamayı nasip etti bize inşallah hakkıyla değerlendiren etrafımıza bol bol dua edenlerden oluruz hamilelik boyunca da

Valla canım tam tersi oluyor ben acı eksi tuzlu yedim oğlum olacak:nazar::KK19:
evet canım
Bana da ilk aylarda belli olmaz gibi geliyor bulantı ayları ve hiç bulantısı olan insan tatlı yemez demi ayrıca ben ne tatlı be ekşi yemiyorum tuzlu ve sarımsaklı şeyler yiyiyorum bakalım be olacak daha çok var bu merakımızın giderilmesine :(

Selam hanimlar. Dun aksam misafirim vardi. Gunduzden de biraz ayakta kaldim aksam ve bugun gun icinde hafif kasik ve alt karinda agrilarim oldu. Cok fena sismisim bide sabah. Oluyor mu sizde de yorulunca ya da ayakta kalinca
Cinsiyeti belli olan arkadaşlar gerçekten ye tatlıyı doğur atlıyı ye ekşiyi doğur Ayşe'yi mi?
ben pek inanmam ama bende soyle bisey oldu. Normalde tatliyi cok seven ben nefret ettim tatlidan. Gormeye dahi dayanamiyordum. Reklamlarda cikolata yiyen birini gorsem degistiriyordum tiksindigim icin. Tam tersi cok eksi seyleri yiyemezken simdi eksi yiyorum. Hayatimda yemedigim bir meyve var onu bile aserdim dusun ama simdi biri kiz biri erkek.

Mide yanmasi tat bozukluğu yaşıyorum yavv sizde varmi kizlaar vebahargeldi vebahargeldi hayirli olsun hayirli evlat olsunlar insallah hepimizinki :)
canim olmaz mi sut ic o iyi geliyor yanmaya. O agzimdaki degisik tadi gidermek icin de boyle baskin seyler ayva yerdim yiyorum :) limonlu maden suyu iciyorum. Biraz degistiriyor midemin de agzimin da tadini.
iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim amin canim dedigin gibi herkesin evladini ins.

evet canım
Bana da ilk aylarda belli olmaz gibi geliyor bulantı ayları ve hiç bulantısı olan insan tatlı yemez demi ayrıca ben ne tatlı be ekşi yemiyorum tuzlu ve sarımsaklı şeyler yiyiyorum bakalım be olacak daha çok var bu merakımızın giderilmesine :KK43:
Bendede sarımsaklı Yoğurtlu şeyler canım istiyordu ama fazla bulantım olmadı benim :)

Ne bulanti ne bas dönmesi hiç bir şeyim yok normal mi gebelik belirtim olmaması korkuyorum
Her hamilede belirti olacak diye bir şart yok canım. Umarım böyle şanslı bir şekilde devam edersin. Ama bazı gebelerde belirtiler sonra başlıyor ve böyle birşey istediklerine pişman ettirebiliyor :KK45:
Umarım hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın :nazar:

Her hamilede belirti olacak diye bir şart yok canım. Umarım böyle şanslı bir şekilde devam edersin. Ama bazı gebelerde belirtiler sonra başlıyor ve böyle birşey istediklerine pişman ettirebiliyor :KK45:
Umarım hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın :nazar:
amin umarim Allah kimseye aratmasin insallah

Moralim cok bozuk coookkkk... Kizlaar sizden bir ricam var. sizden dua istiyorum ne olur bana dua edermisiniz. Cuma gecesi yogun bir kanama gecirdim dr.gittik hemen kontrol etti nöbetçi dr. bebegimin kalbi atiyordu cok sukur. Dun kanamam kesilmisti ama gece yine basladi cok yogun olmasa da hala devam ediyor. Yarin sabah kontrolum var gidicez. Allahim hayirlisi olsun. Allahim inşallah hastaneden mutlu donmeyi nasip etsin hepimize. Sagolun kizlar.

Moralim cok bozuk coookkkk... Kizlaar sizden bir ricam var. sizden dua istiyorum ne olur bana dua edermisiniz. Cuma gecesi yogun bir kanama gecirdim dr.gittik hemen kontrol etti nöbetçi dr. bebegimin kalbi atiyordu cok sukur. Dun kanamam kesilmisti ama gece yine basladi cok yogun olmasa da hala devam ediyor. Yarin sabah kontrolum var gidicez. Allahim hayirlisi olsun. Allahim inşallah hastaneden mutlu donmeyi nasip etsin hepimize. Sagolun kizlar.
Allahım esirgesin canım benimde sıkıntılı ya şafi oku bol bol tesbih cek.ya musavvir oku bol bol.Allaım korusun

Allahım esirgesin canım benimde sıkıntılı ya şafi oku bol bol tesbih cek.ya musavvir oku bol bol.Allaım korusun

Back