-
- Konu Sahibi _oceanshine_
- #11.581
Ohh senin gitmene az kalms ne guzel.bakalim kardeslerimiz ne kadar buyumusler.Ayy yerim ben onun parmağını emmesini
Amaaaa çok tatlı ( maşallah supanallah )
İyiyim şükür canım pazartesi bende gidicem merakla bekliyorum nasıl miniklerim
Doktor yoğun olunca böyle oluyor işte aslında belki de görüncektiOhh senin gitmene az kalms ne guzel.bakalim kardeslerimiz ne kadar buyumusler.
. Benimde gidesim gelio hep.bide bak takvimimde bile.yaziyor. cinsiyetleri belliymis artik .ama ne zaman gorcez bilniyorum bilee. Bi dahaki gidisimize ogreniriz ins. Nasil sabretceksem. Devlete gidip bi kacamakmi yapsam diyorum ama ondada eger bisey soyleyecek olursa esim yanimda olamayacak.kararsizim yani
İlk zamanlar oldu ağrım hatta ağrıyla beraber baya büyüdü. Sonra hangi haftalarda kesildi hatırlamıyorum ama ağrı şikayetim geçti ama 5-6 diilse de üç aşağı 5yukarı yakındır
Ense kalınlıklarına bakıldı mı cnm? Haftaya beni ense kalınlıkları için çağırdıCarsamba gitmistim canim.cok sukur sikinti yoktu. Doktorda yogundu zaten muayneeden pek bisey anlamadim sayilir. Parmagini emiyodu sipanin biri. 15gu sonra tekrar gitcez ins. Doktor amcamixin yanina.
Sendede durumlar iyidir ins.
Kendi doktoruma sordum canım sıķıntı yok dedi sadece doppler cihazı çok uzun süreli kullanilmamali imis yani 3_4 dakikadan fazla durmamali imisKizlar benim kontrol suresi aram yaklasik uc hafta bende yakinlarda bir dr a gidip gormek istiyorum bebegimi ama sizin gb cesaretli olamiyorum esimde karsi gununde kendi dr uma gitme taraftari sakincasi yoktur dimi sık muayenin.
Birde arkadaslar su gb akintimiz vardiya cogumuzda olmustu bende hàlà devam sizlerde kesildimi, idrarimi kesik kesik yapiyorum bu neden acaba
Iki jafta bile dayanamiyorum valla canim.her.hafta cagirsa keske. Baska yere gitmekte isime gelmiyo bi uandan.Doktor yoğun olunca böyle oluyor işte aslında belki de görüncekti
Ama hareketini gormussun ya o da yeter :)
Benim ki de üzülüyor ben ayrı gidince göremeyince aklı kalıyor
Ama bizim de bebeklerde aklımız kalıyor keşke gelebilseler hafta ici de
Ben de kaçamak yapıyorum canım daha randevuma 2 hafta var ama ne mümkün dayanmak
Bakilmadi canim. Suana kadar hicbirsey yaptirmadik daha. Herseyide yaptirma taraftari degilim nedense. Bide ikizlerde bu ikili testler falan guvenilir sonuc vermeyince yapmiyor cogu yer. Benimkide bisey demedi hic. 15.haftamda gidecegim tekrar. Ozaman biseyler soyler diye tahmin ediyoruzS
Ense kalınlıklarına bakıldı mı cnm? Haftaya beni ense kalınlıkları için çağırdı
Crinone kullanirken hep su gibi akinti oluyordu canim. Iki haftadir onu degil progestan fitil kullanmaya.basladim .ondan beri su.gibi akinti azaldi. Yerine yumurtlama gunlerinde olan gibi afederdin sumugumsu,kivamli biraz koyu renkli akinti geldi.Kizlar benim kontrol suresi aram yaklasik uc hafta bende yakinlarda bir dr a gidip gormek istiyorum bebegimi ama sizin gb cesaretli olamiyorum esimde karsi gununde kendi dr uma gitme taraftari sakincasi yoktur dimi sık muayenin.
Birde arkadaslar su gb akintimiz vardiya cogumuzda olmustu bende hàlà devam sizlerde kesildimi, idrarimi kesik kesik yapiyorum bu neden acaba
Cnm bende 3 hafta sonraya randevu verince doktorumu değitşrme gereği duydum perinatoloğa başladım ayın 8inde ilk muayeneme gittim çok memnun kaldım bi sonrakine ense kalınlığı ölçümü için 15 ine çağırdı. Sık ultrasonun zararlı olduğu söyleniyo ama bnm bildiğim ikizlerinde en az 2 hafta arayla kontrolü gerekiyo. Tüp bebek doktrouna mı devam ediyosun belki seninki de yoğunluktan dolayı 3 hafta sonraya vermiştir benimki öyleydi benceKizlar benim kontrol suresi aram yaklasik uc hafta bende yakinlarda bir dr a gidip gormek istiyorum bebegimi ama sizin gb cesaretli olamiyorum esimde karsi gununde kendi dr uma gitme taraftari sakincasi yoktur dimi sık muayenin.
Keşke valla giderim her hafta onları izlemek içinIki jafta bile dayanamiyorum valla canim.her.hafta cagirsa keske. Baska yere gitmekte isime gelmiyo bi uandan.
Benimki normalde ilgilidir canim ama bunda sezeryana gircekmis. Oyle olunca telasliydi biraz. Tel acan oluyodu surekli.bi cabukluk vardi yani adamda.
Cinsiyetini gormeye calisti bence ama ya anlayamadi. Yada soylemek istemedi. Cunku yine karnima bastirdi
Pitpit vurdu bikac kere. Bebek sallandi bi. Sanki tam bel kismina bakiyordu. Ama bize bisey demedi
Esim gindermek istemiyo beni yalniz. Kendiside izin alip geliyo pesimden
Oyle olunca simdi devlette bir kacamak yapayim desem. Ters ters bakar kesin
Ben harmony testini söyleyince önce bi ense kalınlıklarına bakalım ona göre konuşalım dedi testi. Evet ikizlerde ne yazıkki pek güvenilir olmasa da yine de içimiz rahat olsun diyeBakilmadi canim. Suana kadar hicbirsey yaptirmadik daha. Herseyide yaptirma taraftari degilim nedense. Bide ikizlerde bu ikili testler falan guvenilir sonuc vermeyince yapmiyor cogu yer. Benimkide bisey demedi hic. 15.haftamda gidecegim tekrar. Ozaman biseyler soyler diye tahmin ediyoruz
O aleti duymustum canim. Ama 20.haftadan sonra onunla.duyulabildigini okumustum . E zaten ozamanlarda hareketlerini hissedebiliriz ins. Bide.saglik ocaklarindada oldugunu soylemidti birisi. Ama heryerde bulunurmu bilmemKeşke valla giderim her hafta onları izlemek için
Emin olmadan söylemek istememis olabilir doktorun çok normal o da artık 15 de gösterir kendini minikler insallah
Aynen benimki de öyle pazartesi gelcekmis izin alıp bayılıyorum heyecanına onun
Bi de ne buldum kalp atışı dinleme cihaxi varmış eve alıyormuş insanlar çok da.uygun bişey
Ses falan kaydediuormus
Ama almaya gelince almam tabiki bebisleri rahatsız ediyormuş o ama kullanan çok kişi var
Tabi canim. Bende doktorum ne derse ona gore hareket edecegim. Yapalimm demezsede hic sesimi cikarmayi dusunmuyorum acikcasiBen harmony testini söyleyince önce bi ense kalınlıklarına bakalım ona göre konuşalım dedi testi. Evet ikizlerde ne yazıkki pek güvenilir olmasa da yine de içimiz rahat olsun diye
Arkadaşım 12. Haftadan sonra her hafta sağlık ocağına gidiyordu daha önce kayıp yaşamıştı onla gitmiştim bende Gayet duyuluyor kalp atışıO aleti duymustum canim. Ama 20.haftadan sonra onunla.duyulabildigini okumustum . E zaten ozamanlarda hareketlerini hissedebiliriz ins. Bide.saglik ocaklarindada oldugunu soylemidti birisi. Ama heryerde bulunurmu bilmem
Doppler muayene sirasinda kullanilan aletmi hep ayni yontemle bakildi su ana kadar bi karindan bakildiginda cok baski yapmislardi normalmi acaba oyle bastirarak muayene etmeleriKendi doktoruma sordum canım sıķıntı yok dedi sadece doppler cihazı çok uzun süreli kullanilmamali imis yani 3_4 dakikadan fazla durmamali imis
bu sefer muayene arası doktorum amerikada olacağı için daha uzun oldu
Hareketlerinı hissettiğimde bu kadar merak etmem heralde ama şimdi merak ediyorum
Akıntı bende devam ediyor canım
Ozaman normal canim bende devam jele o yapiyor demekCrinone kullanirken hep su gibi akinti oluyordu canim. Iki haftadir onu degil progestan fitil kullanmaya.basladim .ondan beri su.gibi akinti azaldi. Yerine yumurtlama gunlerinde olan gibi afederdin sumugumsu,kivamli biraz koyu renkli akinti geldi.
Senin icin dr unu degistirmen iyi olmus canim ikiz gebelik farkli:) basli asinaCnm bende 3 hafta sonraya randevu verince doktorumu değitşrme gereği duydum perinatoloğa başladım ayın 8inde ilk muayeneme gittim çok memnun kaldım bi sonrakine ense kalınlığı ölçümü için 15 ine çağırdı. Sık ultrasonun zararlı olduğu söyleniyo ama bnm bildiğim ikizlerinde en az 2 hafta arayla kontrolü gerekiyo. Tüp bebek doktrouna mı devam ediyosun belki seninki de yoğunluktan dolayı 3 hafta sonraya vermiştir benimki öyleydi bence
Aynen canım ses dinlenen cihaz ses dalgaları gönderdiği için fazlası bebeğe zararliymisDoppler muayene sirasinda kullanilan aletmi hep ayni yontemle bakildi su ana kadar bi karindan bakildiginda cok baski yapmislardi normalmi acaba oyle bastirarak muayene etmeleri
canım bende de var alerjik rinit. Karbonatli tuzlu su hazırla. Gargara yap ve burnuna çekip içeriyi o su ile temizle çok iyi geliyor.Kizlar bende hastaneden geldim alerjik rinit var bende sabahtan beri hapsiriyorum Kasiklarima ağrılar girdi
aksama da oksuruge çevirdi
İlaç da kullanamadim
Hastanede serum taktılar hava verdiler
ama hala ayniyım bildiğiniz bir çözüm var mı buna