• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Pitim mecburum ben evde zor bebek enerji atamiyo bide dil.yönünden mecburum almanca yi ıy konusmali biz yatin türkçe yarı almanca konusuyorus ıy olmuyo..bari kreşte hep almanca konuşur..doru hasta oluyolar..yazın basliycak nasipse:KK16:

evet canım sen ev hanımısın ama durumun farklı muhammedin almancayı çok iyi aksansız konuşması lazım ki çocuk alman okuluna başlayacak ilkokulda, hayırlısı orada enerjisini atar hem. bir de ben avrupa da bizim türkiyedeki kadar çok hastalık ve virüs olduğunu zannetmiyorum, burda kimse elini bile yıkamıyor, hasta hasta işe geliyor, kendine bakmıyor, orası öyle değildir herhalde

ya ben geçenlerde bir hanımla tanıştım dışarda, onun da çocuğu vardı, kısa bir sohbet ettik, o sırada ben bizim kız hakkında keşke süt içseydi ama içmiyor dedim. bir baktım bizimkinin surat değişti ağlamaklı oldu dudak büzüştü. bir görsen iç çekip duruyor. bu sefer öteki çocuk da ağlamaklı oldu zor sakinleştirdik ikisini.manzara çok komikti ama bir taraftan da iyi bir ders olduı benim için. bundan sonra yanında yaptığım konuşamlara dikkat etmeliyim.

Cok iyiymis :KK66: ne guzel iste, sanslisin annesi.. Buyuyunce yemekleri hep ona yaptir :KK66:
Iy degil Sosyolojim zor durumdayım en son dün kriz geçirdi bizim durum çok farklı..yapmak istiyo hevesi geçsin diye veriyorum karıştırıyor ama sürekli istiyo..işkence oldu yemek pişirme. Çok böke ağlama bağırma yalvarma:KK51:babasidaa çok kızdı dün yine istiyo:KK51:

evet canım sen ev hanımısın ama durumun farklı muhammedin almancayı çok iyi aksansız konuşması lazım ki çocuk alman okuluna başlayacak ilkokulda, hayırlısı orada enerjisini atar hem. bir de ben avrupa da bizim türkiyedeki kadar çok hastalık ve virüs olduğunu zannetmiyorum, burda kimse elini bile yıkamıyor, hasta hasta işe geliyor, kendine bakmıyor, orası öyle değildir herhalde
Ben hamileyken bıraktım işi..Çünkü.ondan o ce 5 bebek kaybettim çalışmadım riskliydi..simdidede birakamiyorum:eek:

arkadaşlar selamlar,

bizimki de mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyor ve elinin yettiği yerlere dokunuyor alıyor atıyor geri koyuyor baya baya oyun oynuyor ama ocak türü tehlikeli olabilecek yerlere dokunmasına hiç izin vermiyorum. çünkü ben genç kızken kucağımda yeğenim vardı ve elini sıcak tencereye uzatmıştı eli yanmıştı ve çok ağlamıştı ben o günden beri çok korktum bu ocak işinden.

bazen küçük tava verip içine oynayabileceği bir şeyler koyuyorum plastik kaşığıyla karıştrıp yemek pişiriyormuş gibi oynuyor. kapağını kapatıyor, ağzıma kaşıkla yemek veriyor.

bazen de sizin anlattığınız gibi hiç durmuyor sabrımı sınıyor, çocuk işi zor iş vesselam
Pitim.keşke ole tencere tabakla oynasa yine isim.kolay olurdu.. illa benim yaptığımı yapacak..Ocak altı yanacak tencere üstünde olacak..benim gibi zor durumda olan yok galiba.:KK51: Ole elletmeme gibi durumda olmuyo acayip.inatci hırslı yapması lazım. :KK51: Yoksa kıyamet kopuyo:KK51: gözleri şişene kadar agliyo bagiriyo pes etmiyo:KK51:şükür ki çokta dikkatli kesinlikle sıcak şeye dokumuyo çok bilinçli ama yinede çocuk güvenmiyorum:eek: içerden sandalye getiriyor sürükleyerek çıkıyo üstüne karistiriyo:110: ins vazgeçer yoksa bilmiyorum.napacam:eek:

Kızlar Ensar çok hasta 3 gündür Ateşi 39.5 40. derece bi turlu dusmuyor 3 gundur sudan baska bisey almiyor bogaz ve kulak enfeksiyonu olmus kendimi cok kotu hissediyorum

Kızlar Ensar çok hasta 3 gündür Ateşi 39.5 40. derece bi turlu dusmuyor 3 gundur sudan baska bisey almiyor bogaz ve kulak enfeksiyonu olmus kendimi cok kotu hissediyorum
Canim cok gecmis olsun, kendini suclama.. Keske onlarin hastaliklarini bizler uzerimize alabilsek ama maalesef.. Boyle boyle buyuyecekler..

Çok geçmiş olsun. Ben de kendimi çok suçlu hissediyorum ya Zeynep de bir ay içinde iki kere soğuk algınlığı geçirdi. Hem de oncekinde antibiyotik kullandık. Zaturre riski vardı. Çok arkadaşı var. Sürekli gunduz birilerinde. Fakat sanki sadece dünyada benim kızım hastalanmış gibi panik oluyorum. Şimdi de oksuruk ve burun akıntısı var. İnşallah ilerlemez

eşim de okumuş eve tahin aldı oğlana bundan yedir diyor ama ağzına sokmuyor bizimki.muhammed ocaktan yandı pek yaklaşmıyor ama yine de korkuyorum arka göze alıyorum yemekleri ben ve uyurken hazırlıyorum yemeği.
Kızlar bide piti ye tahin eklemek istiyorum..oğlum 5 aydır yedi. Masallah nerdeyse hergün yikarimda kalinda giydirmem şükür hasta olmadı epeydir..tahinin okursanız baya bağışıklığı guclendiren bi gıda..gerçi bu ara verdim ..tiksinmesin diye..:KK16:
öyle canım ya annelik zor tabiki en büyük şükrüm oğlum her namaz da yada aklıoma geldikçe dua ederim ama an geliyor işte olmuyor dediğin gibi 2. bebek oğlan derken kafam karıştı sadece sağlıklı olsun istiyorum inan başka korkum yok hayırlısı bakalım 28+2 oldu sen kaçıncı haftadasın hayırla sağlıkla al inşallah kucagına.

Herkes demek ki bazen bunalıyor. Annelik gerçekten biraz da kafaya huni takmakmiş... :) bunlar geçici donemler... Hepsi bir donm bir bağımlılık yaşıyor sonra geçiyor. Sabırlı olmak lazım. Ne zaman bunalsam Allah'a şükür diyorum. Bu çok işe yarıyor çünkü çocuğum olsa da kafamı yolsa diyen insanlar var. Yoksa sen de mi benim gibi ikinci çocuk olunca ne yaparım endişesi taşıyorsun? Kaç haftalık oldu bu arada senin?
pınarım yok aklına düştükçe cici diyor seviyor muhammed ali oyuncakla oynamaz mutfaktan kap kaçar çalar en büyük oyun odur :)
kardeş geleceğini biliyor da ondan yapıyor olmasın canım çünkü memet alide karnımı ikide bir sıkıyordu beni ısırıyordu anne gel anne gel diyip diyip duruyordu sonra bir iki oyuncak aldık kardeş sana aldı biriki elbise, bir iki çikolata tarzı şeyler hepsine kardeş sana aldık dedi şimdi kıskanmıyor, hatta eşim bana sarılıp öpünce bile beni döven çocuk bugün eşim baya bir sarılınca tepki vermedi. anneyi paylaşma korkusu, annenin gitme korkusunu duyuyorlar herhalde..
çok geçmiş olsun allahım hastalıkları uzak etsin kendini suçlama havalar kötü sen elinden geleni yapıyorsundur

eşim de okumuş eve tahin aldı oğlana bundan yedir diyor ama ağzına sokmuyor bizimki.muhammed ocaktan yandı pek yaklaşmıyor ama yine de korkuyorum arka göze alıyorum yemekleri ben ve uyurken hazırlıyorum yemeği.

öyle canım ya annelik zor tabiki en büyük şükrüm oğlum her namaz da yada aklıoma geldikçe dua ederim ama an geliyor işte olmuyor dediğin gibi 2. bebek oğlan derken kafam karıştı sadece sağlıklı olsun istiyorum inan başka korkum yok hayırlısı bakalım 28+2 oldu sen kaçıncı haftadasın hayırla sağlıkla al inşallah kucagına.

pınarım yok aklına düştükçe cici diyor seviyor muhammed ali oyuncakla oynamaz mutfaktan kap kaçar çalar en büyük oyun odur :)

çok geçmiş olsun allahım hastalıkları uzak etsin kendini suçlama havalar kötü sen elinden geleni yapıyorsundur
Maşallah reyyan baya büyümüş kuzucun:nazar: zaten yararlı hic bişeyi sevmez ki bu bebeler..ben biraz bu konuda acimasizim:eek: benim oğlana kalsa günlerce aç gezer mecbur kızıyorum ole yiyo biraz:eek: sade hic yemez reyyan pekmez labne peynir gibi şeye kattım ben:KK16:

Geçmiş olsun.kulak bogaz biraz uzun suruyo malesef..oğlum 11 aylıkken olmuştu nerdeyse iyileşmesi 3 haftayı bulmuştu..Bu süre içerisinde ateşi 39 veya 40 oluyodu..mecbur iki kez antibiotik kullanmıştı:KK51:bol.sıvı alması lazım.bu dönemde..Allah yardimciniz olsun.

Kızlar selam, bir yakınım bebeğinde kehribar dil kolyesi kullanmış diş çıkarırken hiç zorluk çekmedi dedi. Nazardan da koruyormuş. Kızımda hiç denemedim ama ben böyle şeylere hiç inanmam aslında. İnternette araştırdım. Antik romadan beri gelenek ve inanışmış. Bu kadar mucize olabilir mi? Olursa oğlumda kullanayım

Amin. İnşallah sağlıklı uzun omurlu mutlu olur butun evlatlarımız... Ben 19. Haftadayım Nisan sonuna doğru doğacak inşallah... Yani yarıladık sayılır:) ama kime sorsam çok iyi yapmışsın aralarını az tutarak diyor. Evet başta zor olacak ama Allah sağlık versin hem bize hem çocuklarımıza, üstesinden geliriz inşallah. Ben daha bekleyemezdim çünkü 34yaşındayım :)

Sosyolojim sansli sin benim oglanda ole uyumuyo beraber yatınca iyce şımarıyo hopluyo zipliyo oyuna ceviriyo.illa salliycam ayagimda..çok zor oluyo kocaman oldu ayaklarım maf oldu Bide agir sabahları zor yürüyorum bizde uyku çok büyük sorun halen:110:Bide BENDEN BASKASİNDA Uyumuyo HİÇ İlla BEN OLACAm BABASI BU YÜZDEn yardimda edemiyo:eek:

arkadaşlar selamlar,

bizimki de mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyor ve elinin yettiği yerlere dokunuyor alıyor atıyor geri koyuyor baya baya oyun oynuyor ama ocak türü tehlikeli olabilecek yerlere dokunmasına hiç izin vermiyorum. çünkü ben genç kızken kucağımda yeğenim vardı ve elini sıcak tencereye uzatmıştı eli yanmıştı ve çok ağlamıştı ben o günden beri çok korktum bu ocak işinden.

bazen küçük tava verip içine oynayabileceği bir şeyler koyuyorum plastik kaşığıyla karıştrıp yemek pişiriyormuş gibi oynuyor. kapağını kapatıyor, ağzıma kaşıkla yemek veriyor.

bazen de sizin anlattığınız gibi hiç durmuyor sabrımı sınıyor, çocuk işi zor iş vesselam

Benim en büyük derdim mutfak olayi niye bukadar merakli anlamadim kiz olsa izin veririm bazi seylere ama erkek cocuğu bazi ayri, lari simdiden bilmesi gerekiyo diye düşünüyorum bulasik makinasini yerlestiriyorum hemen dibimde şimdi kirma olaylari başladi eline ne geçse hususi yere atiyo kiriyo 1nhaftadir mutfakta kirilmayan sey kalmadi çok sinirim bozuluyo kendimi zor tutuyorum canini acitmamak için bütün çekmeceler açiliyor ve herseyi yere atiyo çekmece düzeltmekten canim çıktı bu huyundan nasi vazgeccek bilmiyorum ocak önüne güvenlik kiti aldik yoksa parmaklarinin ucuna basiyo ocaktaki ızgaralari çekiyo üstünde yemek çay ne varsa yerde o kit güzel oldu tavsiye ederim böyle kuduruk cocugu olanlara:) çekmecelerdede var kilit ama açiyo kırıyo onu tutmuyo malesef dediğin gibi cocuk olayi bayaa zor

Geçmis olsun canim diş vuruyomuş kulaga dr demişti üzülme hep hastalik yasiyoruz elimizde olsada yasamasak keske inş kisa sürer

Benim en büyük derdim mutfak olayi niye bukadar merakli anlamadim kiz olsa izin veririm bazi seylere ama erkek cocuğu bazi ayri, lari simdiden bilmesi gerekiyo diye düşünüyorum bulasik makinasini yerlestiriyorum hemen dibimde şimdi kirma olaylari başladi eline ne geçse hususi yere atiyo kiriyo 1nhaftadir mutfakta kirilmayan sey kalmadi çok sinirim bozuluyo kendimi zor tutuyorum canini acitmamak için bütün çekmeceler açiliyor ve herseyi yere atiyo çekmece düzeltmekten canim çıktı bu huyundan nasi vazgeccek bilmiyorum ocak önüne güvenlik kiti aldik yoksa parmaklarinin ucuna basiyo ocaktaki ızgaralari çekiyo üstünde yemek çay ne varsa yerde o kit güzel oldu tavsiye ederim böyle kuduruk cocugu olanlara:) çekmecelerdede var kilit ama açiyo kırıyo onu tutmuyo malesef dediğin gibi cocuk olayi bayaa zor
Hepimiz dertli yıl bu mutfaktan ana benim sorun daha farklı..ah sadece Ocakları oynasa kilit alırdım..benim.oğlan çekmece kurçalama bulasik makinası boşaltma tencere ile oynamayı bi yaşındayken yapıyodu simdi onları çoktan bıraktı level atladi yapmiyo onlari yemek yapiyo şimdi bunuda engelleyemiyom kriz geçiriyo çünkü yaptirmayinca:110::KK51: ASLA VAZGECMİYO geL Sıcak DOKUn Diyorum asla dokunmuyo yok diyo tecrübeli bi şekilde karıştırıyor ocağı kisiyo aciyo :eek: :KK51::KK51:

Hepinize çok teşekkür ederim iyiki varsınız ilaç içmeyince 6 tane iğne verdi banada diş geliyor ama doktor diş bu kadar Ateş yapmaz dedi Ensar'ın sürekli eli ağzında acıyor diye ağlıyor kaç gündür sudan başka bişey kabul etmiyor allahım tüm bebişlere sağlık versin inşallah

Oooo masallah, 28 hafta oldu mu yaaa. İsme karar verdiniz mi

Kızlar selam, bir yakınım bebeğinde kehribar dil kolyesi kullanmış diş çıkarırken hiç zorluk çekmedi dedi. Nazardan da koruyormuş. Kızımda hiç denemedim ama ben böyle şeylere hiç inanmam aslında. İnternette araştırdım. Antik romadan beri gelenek ve inanışmış. Bu kadar mucize olabilir mi? Olursa oğlumda kullanayım
Ben de pek inanmam boyle seylere. Biz azi disleri disinda zaten digerlerimu cik rahat cikarmistik ..
Amin. İnşallah sağlıklı uzun omurlu mutlu olur butun evlatlarımız... Ben 19. Haftadayım Nisan sonuna doğru doğacak inşallah... Yani yarıladık sayılır:) ama kime sorsam çok iyi yapmışsın aralarını az tutarak diyor. Evet başta zor olacak ama Allah sağlık versin hem bize hem çocuklarımıza, üstesinden geliriz inşallah. Ben daha bekleyemezdim çünkü 34yaşındayım :)
Şiiiiiişt caktirma, ben zaten ezgi dogdugunda bile 36 yasindaydim ;) simdi millet 45 inde doguruyor, modabu ;)

Back