• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Sosyolojim sansli sin benim oglanda ole uyumuyo beraber yatınca iyce şımarıyo hopluyo zipliyo oyuna ceviriyo.illa salliycam ayagimda..çok zor oluyo kocaman oldu ayaklarım maf oldu Bide agir sabahları zor yürüyorum bizde uyku çok büyük sorun halen:110:Bide BENDEN BASKASİNDA Uyumuyo HİÇ İlla BEN OLACAm BABASI BU YÜZDEn yardimda edemiyo:eek:
Ooo isin zor o zaman. Vallahi bizimki de hep benimle yatiyordu ama, 15 aralikta ise basliyorum. Bu haftasonu annem geliyor, artik onunla uyumaya alisacak mecbur..

kızlar çocukların hasta olmaması için aklıma gelenler:

-her gün dışarı çıkmalı, temiz hava almalı,oynamalı
-markete, parka, nereye giderse gitsin dönüşte elleri, yüzü iyice yıkanmalı,
-hasta kişilerle aynı ortmada bulunmamalı,
-odası sık sık havalandırılmalı
-her gün pekmez, bal,ıhlamur, c vitaminli sebze meyveler verilmeli
-demir için et, yumurta vb mutlaka her gün yemeli
-ebeveynler hastaysa maske takmalı,
-kefir ,soğan, sarmısak ,yoğurt gibi probiyotikler eksik edilmemeli,
-güneşli günlerde d vitamini için dışarda güneş almalı
- iyi beslenmiyorsa(diş veya hastalık sebebiyle) doktor kontrolünde vitamin ve balık yağı takviyesi

merhaba anneler bir sorunum var muhammed hiç üstümden inmiyor tüm oyunları ve oyuncakları red ediyor gel oynayalım diyorum başını sallıyor hep kucagımda oturmak istiyor yada saçlarımla oynuyor artık çok sıkıcı bir hal aldı bu durum çok bunaltıyor beni sürekli yastıkları yere atıp anne gel diyor yat saçlarını seveyim diye :( evde kap kaçak ne varsa başka odalara taşınıyor sürekli evi topluyorum ama arkamı döndüğüm an aynı oluyor çocuk gelişim uzmanı arkadaşım bu yaşlarda bunlar normal anne bağlılığı en üst seviyede olur diyor siz de durum nedir işin en zor yanı ben kapalı oldugum için evde misafir varken de yada dışardayken de saçlarımı aç krizine giriyor artık saçlarımı erkek traşı bile yaptırmayı düşünüyorum eskiden kendi yatağında yatıyordu artık benimle uyuyor eşim başka odaya geçti ezerim diye korkuyorum diyor bu sefer tüm gece acaba düşer mi korkusuyla ya yatamıyorum yada güne sersem gibi başlıyorum.

kreşe gidenler erken konuşuyor ama çok sık hasta oluyorlar:KK43:
Pitim mecburum ben evde zor bebek enerji atamiyo bide dil.yönünden mecburum almanca yi ıy konusmali biz yatin türkçe yarı almanca konusuyorus ıy olmuyo..bari kreşte hep almanca konuşur..doru hasta oluyolar..yazın basliycak nasipse:KK16:

merhaba anneler bir sorunum var muhammed hiç üstümden inmiyor tüm oyunları ve oyuncakları red ediyor gel oynayalım diyorum başını sallıyor hep kucagımda oturmak istiyor yada saçlarımla oynuyor artık çok sıkıcı bir hal aldı bu durum çok bunaltıyor beni sürekli yastıkları yere atıp anne gel diyor yat saçlarını seveyim diye :KK43: evde kap kaçak ne varsa başka odalara taşınıyor sürekli evi topluyorum ama arkamı döndüğüm an aynı oluyor çocuk gelişim uzmanı arkadaşım bu yaşlarda bunlar normal anne bağlılığı en üst seviyede olur diyor siz de durum nedir işin en zor yanı ben kapalı oldugum için evde misafir varken de yada dışardayken de saçlarımı aç krizine giriyor artık saçlarımı erkek traşı bile yaptırmayı düşünüyorum eskiden kendi yatağında yatıyordu artık benimle uyuyor eşim başka odaya geçti ezerim diye korkuyorum diyor bu sefer tüm gece acaba düşer mi korkusuyla ya yatamıyorum yada güne sersem gibi başlıyorum.
Reyyanim benim muhammed de çok anneci babayı bike hiç istemez..ama kucakta hiç oturmaz çünkü aşırı hareketli gün boyu kosar Zıplar durmadan düşer ..sacımda oynamaz oynarken sevincten çeker sadece..oyuncak hiç oynamaz..bizle guresmek koşmak ister..bi arabasına biner sadece 5 dk ne Hızlıca sürer onuda kaç kez takla attı bu yüzden. Bizdede durum bu her çocuk farklı işte seninkide kucakta mutlu demekki.bide hamilesin rabbim yardım etsin ins.:KK19:

Kızlar bide piti ye tahin eklemek istiyorum..oğlum 5 aydır yedi. Masallah nerdeyse hergün yikarimda kalinda giydirmem şükür hasta olmadı epeydir..tahinin okursanız baya bağışıklığı guclendiren bi gıda..gerçi bu ara verdim ..tiksinmesin diye..:KK16:

Kislar yemeği kolay yapiyomusunuz:KK58: eskiden zordu ama bi aydır iyce zorlaştı..:KK47:illa ben yapacam diyo..sandalye getiriyo..çıkıyo kiliti aciyo kaşık aliyo basliyo karistirmaya:KK64: bıktım yaw hem tehlikeli hem yemek pişmiyo kapağı hep açık :KK53: ALİRSAM Ordan GÖzleri şişene kadar agliyo yüksek sesle kendini yere atiyo:KK57: annem diye yalvariyo:KK64: yemek yapmak işkence oldu iyce napacam bilmiyorum:KK64: tv seyretmez oyuncak oynamaz ki onlarla meşgul olsa:KK58: öğlen yaz az uyur ta hiç uyumaz:KK64: kaldım ortada iyce acayip bi merak var:KK34:

Kızlar D vitaminine yeniden başladınız mı? Biz yazın nasıl olsa güneşten alıyor dedik vermedik. Şimdi yine güneş almıyorlar. Enfeksiyonlardan korunmak için en iyi vitaminmiş. Bağışıklığı artırıyormuş. Her gün değil de 3 günde bir birkaç damla veriyorum. Başka da vitamin vermiyorum zaten hiç

merhaba anneler bir sorunum var muhammed hiç üstümden inmiyor tüm oyunları ve oyuncakları red ediyor gel oynayalım diyorum başını sallıyor hep kucagımda oturmak istiyor yada saçlarımla oynuyor artık çok sıkıcı bir hal aldı bu durum çok bunaltıyor beni sürekli yastıkları yere atıp anne gel diyor yat saçlarını seveyim diye :( evde kap kaçak ne varsa başka odalara taşınıyor sürekli evi topluyorum ama arkamı döndüğüm an aynı oluyor çocuk gelişim uzmanı arkadaşım bu yaşlarda bunlar normal anne bağlılığı en üst seviyede olur diyor siz de durum nedir işin en zor yanı ben kapalı oldugum için evde misafir varken de yada dışardayken de saçlarımı aç krizine giriyor artık saçlarımı erkek traşı bile yaptırmayı düşünüyorum eskiden kendi yatağında yatıyordu artık benimle uyuyor eşim başka odaya geçti ezerim diye korkuyorum diyor bu sefer tüm gece acaba düşer mi korkusuyla ya yatamıyorum yada güne sersem gibi başlıyorum.

Herkes demek ki bazen bunalıyor. Annelik gerçekten biraz da kafaya huni takmakmiş... :) bunlar geçici donemler... Hepsi bir donm bir bağımlılık yaşıyor sonra geçiyor. Sabırlı olmak lazım. Ne zaman bunalsam Allah'a şükür diyorum. Bu çok işe yarıyor çünkü çocuğum olsa da kafamı yolsa diyen insanlar var. Yoksa sen de mi benim gibi ikinci çocuk olunca ne yaparım endişesi taşıyorsun? Kaç haftalık oldu bu arada senin?

Kislar yemeği kolay yapiyomusunuz:KK58: eskiden zordu ama bi aydır iyce zorlaştı..:KK47:illa ben yapacam diyo..sandalye getiriyo..çıkıyo kiliti aciyo kaşık aliyo basliyo karistirmaya:KK64: bıktım yaw hem tehlikeli hem yemek pişmiyo kapağı hep açık :KK53: ALİRSAM Ordan GÖzleri şişene kadar agliyo yüksek sesle kendini yere atiyo:KK57: annem diye yalvariyo:KK64: yemek yapmak işkence oldu iyce napacam bilmiyorum:KK64: tv seyretmez oyuncak oynamaz ki onlarla meşgul olsa:KK58: öğlen yaz az uyur ta hiç uyumaz:KK64: kaldım ortada iyce acayip bi merak var:KK34:

Bizde de aynı durum vardı. En sonunda ocakta elini yaktı. Hem de sıcak demirini tuttu. Su topladı çok ağladı. O günden beri ocağın yanına yaklaşmıyor. Bir aydır da eve her gelene parmağını gösterip ufff yapıyor.

kızlar çocukların hasta olmaması için aklıma gelenler:

-her gün dışarı çıkmalı, temiz hava almalı,oynamalı
-markete, parka, nereye giderse gitsin dönüşte elleri, yüzü iyice yıkanmalı,
-hasta kişilerle aynı ortmada bulunmamalı,
-odası sık sık havalandırılmalı
-her gün pekmez, bal,ıhlamur, c vitaminli sebze meyveler verilmeli
-demir için et, yumurta vb mutlaka her gün yemeli
-ebeveynler hastaysa maske takmalı,
-kefir ,soğan, sarmısak ,yoğurt gibi probiyotikler eksik edilmemeli,
-güneşli günlerde d vitamini için dışarda güneş almalı
- iyi beslenmiyorsa(diş veya hastalık sebebiyle) doktor kontrolünde vitamin ve balık yağı takviyesi
çok teşekkürler cnım..

merhaba anneler bir sorunum var muhammed hiç üstümden inmiyor tüm oyunları ve oyuncakları red ediyor gel oynayalım diyorum başını sallıyor hep kucagımda oturmak istiyor yada saçlarımla oynuyor artık çok sıkıcı bir hal aldı bu durum çok bunaltıyor beni sürekli yastıkları yere atıp anne gel diyor yat saçlarını seveyim diye :KK43: evde kap kaçak ne varsa başka odalara taşınıyor sürekli evi topluyorum ama arkamı döndüğüm an aynı oluyor çocuk gelişim uzmanı arkadaşım bu yaşlarda bunlar normal anne bağlılığı en üst seviyede olur diyor siz de durum nedir işin en zor yanı ben kapalı oldugum için evde misafir varken de yada dışardayken de saçlarımı aç krizine giriyor artık saçlarımı erkek traşı bile yaptırmayı düşünüyorum eskiden kendi yatağında yatıyordu artık benimle uyuyor eşim başka odaya geçti ezerim diye korkuyorum diyor bu sefer tüm gece acaba düşer mi korkusuyla ya yatamıyorum yada güne sersem gibi başlıyorum.
kardeş geleceğini biliyor da ondan yapıyor olmasın canım çünkü memet alide karnımı ikide bir sıkıyordu beni ısırıyordu anne gel anne gel diyip diyip duruyordu sonra bir iki oyuncak aldık kardeş sana aldı biriki elbise, bir iki çikolata tarzı şeyler hepsine kardeş sana aldık dedi şimdi kıskanmıyor, hatta eşim bana sarılıp öpünce bile beni döven çocuk bugün eşim baya bir sarılınca tepki vermedi. anneyi paylaşma korkusu, annenin gitme korkusunu duyuyorlar herhalde..

Bizde de aynı durum vardı. En sonunda ocakta elini yaktı. Hem de sıcak demirini tuttu. Su topladı çok ağladı. O günden beri ocağın yanına yaklaşmıyor. Bir aydır da eve her gelene parmağını gösterip ufff yapıyor.
yasakhayalim ve esra işiniz zor:( bizimki mutfağa pek dadanmıyo kızlar dadansa bile buzdolbına yaklaşık 300 tane ( herbirinden 2-3 tane var) besinleri gösteren çıkartma yapıştırdık git bana bunu göster şunu göster hadi sayalım diyerek buzdolabına gönderiyorum o kapakla oynarken işlerimin 15 dakikalık kısmını yapıyorum. şimdi çok oyuna düşkün olduklarından, herşeyde oyun istiyorlar inanır mısınız biz evde 3 kişiyiz bir 5 dakika birimiz ilgilenmesin trip yapıyor, kzıyor, oyuncaklarını atıp ağlayıp kaçıyor yada gidip ayakkabılığa ya da elbise dolabına saklanıyor. ergen oldu bunlar kızlar ergen oldular:) o yüzden sürekli ilgilenin. ha birde yere sofra bezi serip önüne bu soğanları poşete koy diyip soğan dökmek de oyalayabiliyor.gerçi hepsini sonra siz tolayacaksınız ama tehlikeden biraz kurtulmuş olacaklar.

Üfff kötü olmuş..benim oğlan oğlan tehlikeli şeyleri biliyo tutmuyo hiç sıcak şeyleri..kaşığı aliyo güzelce karıştırıyor..tamam hevesini alsın diye izin veriyorum bi dk ne ama sürekli istiyo ..:eek:Okadar mutlu ki yemekle ugrasirken:KK53: konusuyo jendi jendine :KK16:

yasakhayalim ve esra işiniz zor:KK43: bizimki mutfağa pek dadanmıyo kızlar dadansa bile buzdolbına yaklaşık 300 tane ( herbirinden 2-3 tane var) besinleri gösteren çıkartma yapıştırdık git bana bunu göster şunu göster hadi sayalım diyerek buzdolabına gönderiyorum o kapakla oynarken işlerimin 15 dakikalık kısmını yapıyorum. şimdi çok oyuna düşkün olduklarından, herşeyde oyun istiyorlar inanır mısınız biz evde 3 kişiyiz bir 5 dakika birimiz ilgilenmesin trip yapıyor, kzıyor, oyuncaklarını atıp ağlayıp kaçıyor yada gidip ayakkabılığa ya da elbise dolabına saklanıyor. ergen oldu bunlar kızlar ergen oldular:) o yüzden sürekli ilgilenin. ha birde yere sofra bezi serip önüne bu soğanları poşete koy diyip soğan dökmek de oyalayabiliyor.gerçi hepsini sonra siz tolayacaksınız ama tehlikeden biraz kurtulmuş olacaklar.
Cok zor pinarim yemek piserken dünyayı önüne koyum tinlamaz:110: İlla onu karistiracak:eek: bide oc ak ayari yapiyo kisiyo aciyo:eek:. Mutfaki çok seviyo bütün günü nerdeyse orda geciyo:KK51: yeterki ocak yansın üstüne tencere konsun:KK56: Ondan MUTLUsu yok:110: YEmE YoK PİSİRME var:KK51:

Kızlar D vitaminine yeniden başladınız mı? Biz yazın nasıl olsa güneşten alıyor dedik vermedik. Şimdi yine güneş almıyorlar. Enfeksiyonlardan korunmak için en iyi vitaminmiş. Bağışıklığı artırıyormuş. Her gün değil de 3 günde bir birkaç damla veriyorum. Başka da vitamin vermiyorum zaten hiç
Biz devam etmiyoruz 15 aylıkken biraktirdi doktoru hiç başka ilaçta vermedi..kendim eczaneden multimivamin aldım çocuk dr yanında çalışan hemşire tanıdığım onermisti:KK56:

Cok zor pinarim yemek piserken dünyayı önüne koyum tinlamaz:110: İlla onu karistiracak:eek: bide oc ak ayari yapiyo kisiyo aciyo:eek:. Mutfaki çok seviyo bütün günü nerdeyse orda geciyo:KK51: yeterki ocak yansın üstüne tencere konsun:KK56: Ondan MUTLUsu yok:110: YEmE YoK PİSİRME var:KK51:

Cok iyiymis ;) ne guzel iste, sanslisin annesi.. Buyuyunce yemekleri hep ona yaptir ;)

arkadaşlar selamlar,

bizimki de mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyor ve elinin yettiği yerlere dokunuyor alıyor atıyor geri koyuyor baya baya oyun oynuyor ama ocak türü tehlikeli olabilecek yerlere dokunmasına hiç izin vermiyorum. çünkü ben genç kızken kucağımda yeğenim vardı ve elini sıcak tencereye uzatmıştı eli yanmıştı ve çok ağlamıştı ben o günden beri çok korktum bu ocak işinden.

bazen küçük tava verip içine oynayabileceği bir şeyler koyuyorum plastik kaşığıyla karıştrıp yemek pişiriyormuş gibi oynuyor. kapağını kapatıyor, ağzıma kaşıkla yemek veriyor.

bazen de sizin anlattığınız gibi hiç durmuyor sabrımı sınıyor, çocuk işi zor iş vesselam

Back