• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

bizdeki durumlar da sabah 7.00 uyanma süt içer, 9.00 kahvaltı (daha erken verirsek acıkmadığı için yemiyor)(yumurta,zeytin,ekmek,peynir, bazen pankek, bazen patates, bazen yumurtalı ekmek ya da börek)
11.00 da yoğurt ve meyve
12.30-14.30 arası uyku
15.00 öğle yemeği pirinç-bulgur pilavı ya da erişte-makarna yanına sebze
17.30 kek-börek-kurabiye -meyve gibi atıştırmalık
18.30-süt
20.00 akşam yemeği bizimle-öğlenkiyle aynı gibi ama protein ağırlıklı- balık ya da köfte ya da kıymalı bir yemek
21.30 uyku-süt

çorba içiremiyorum ben de, halbuki tarhana ve tavuk çorbasını çok severdi eskiden.
benim çocuk bünye olarak zayıf yapılı, bu dediklerimi de öyle hapur hupur yemiyor, nazla niyazla, acıkması için parka götürüp oynatmak enerji sarfetmesi lazım, başka türlü yediremiyorum ben.
bir de bu ara yemekleri yanağında biriktirme huyu edindi, ilk birkaç kaşığı yutuyor, sonrakileri yanağında ağzında biriktirip yutmuyor bir türlü, bir süre sonra da ağzında çıkarıyor...

annekizaski annekizaski nın dediğine katılıyorum, öğlen uykusuna tok yatırmak lazım artık, hem de kış geldi erken uyanıp erken yatmaları mantıklı. öğlen yemeği 12 gibi yese, 13 gibi de uyusa iyi olur. 15. te kalkar, ikindi kahvaltısı gibi ara öğününü yer . hem de akşam yemeğine acıkmış olur...
Hem artık tek uykuya düştüğümüz için ortalama bi saatte uyumasi iyi oluyo çok erken uyur uyanırsa aksama doğru sapitiyo ben bu yöntemi sevdim valla hem diyelim gezmeye gittin kış günü erken gidiliyo gittiğin yerde uyut .uyuttum ceyloşu duami ettim bende yattım artık herkeslere mutlu huzurlu geceler :KK54::21::KK74:

Ya benim kızımda çorba içmiyor.Mina et pilav bulgur balık köfte ve makarnayi çok sever..bizimde duzenimizde Sizinkiler gibidir ..bide inek sütune alıssa iyi olur.sosyoloji12 ezgi nasıl alıştı inek sutune
Canim ezgi biberonla mama iciyordu. Mamanin icine once 1-2 kasik sut koydum. Birkac gunde bir sut miktarini arttirip, su ve mamayi azalttim. Yaklasik 1 ay surdu. Simdi tamamen sut iciyor. Kutu sut degil, acik olarak alip yogurt mayaladigim sutu veriyorum. Cok buyuk rahatlikmis sut icmesi, mama isinden kurtuldugumuza cok seviniyorum. Bu yontemi de burdaki arkadaslar tavsiye etmislerdi sagolsunlar ;)

Canim ezgi biberonla mama iciyordu. Mamanin icine once 1-2 kasik sut koydum. Birkac gunde bir sut miktarini arttirip, su ve mamayi azalttim. Yaklasik 1 ay surdu. Simdi tamamen sut iciyor. Kutu sut degil, acik olarak alip yogurt mayaladigim sutu veriyorum. Cok buyuk rahatlikmis sut icmesi, mama isinden kurtuldugumuza cok seviniyorum. Bu yontemi de burdaki arkadaslar tavsiye etmislerdi sagolsunlar :KK66:
Deren de süte alışsa keşke yaa beni sömürüyor üstelik memede beğenmiyor sıpa bunu emcem diyor:)

Deren de süte alışsa keşke yaa beni sömürüyor üstelik memede beğenmiyor sıpa bunu emcem diyor:)
Çakaaaaal ;) agzinin tadini biliyor annesi ;) bakalim su emzik isini nasil cozecegiz. Aksama kadar agzinda. Bebekken bu kadar duskun degildi. Sadece uyurken emerdi. Simdi bir uzvu gibi oldu ;)

Canım Kıyamam sana bizimkide 4.20 de kalktı sonra yanımda mik mik tam uykumu alamadım ne zaman deliksiz uyucak bu kız bilmem

canım benimmm erken kalkmam sorun değilde sabaha kadar 3-4 kez kalkmak yıpratıyor beni..ne yemek yiyebiliyorum keyfimce,ne uyuyabiliyorum..kurulu robot gibi oldum..tek tesellim sağlıklı sıhhatli olmaları..

canım benimmm erken kalkmam sorun değilde sabaha kadar 3-4 kez kalkmak yıpratıyor beni..ne yemek yiyebiliyorum keyfimce,ne uyuyabiliyorum..kurulu robot gibi oldum..tek tesellim sağlıklı sıhhatli olmaları..
Keping im yine elif benim.oğlan göre ıy hiç sorunu yok 20 yi buluyo kalkması..hergün ustumden tır geçmiş gibi dolaniyo rum..:eek:Sanki YENİ DOĞAN..İLK dogdugunda BİLE HİÇ Uykusuz kalmiyodum:110: şimdi baya zorlaniyorum:eek: bu yüzden gün boyu çok sinirlı oluyorum:KK16:

Bizim sabah kahvalti, uyandiktan 4 saat sinra 2. Uykysu geliyor. Uyumadan once biberonla 1 bardak sut iciyor. Nihayet inek sutune alisti :KK66: uyku suresi her hafta degisiyor. Bazen 45 dk. Bazen de simdi oldugu gibu 2-2,5 saat :KK66: uyaninca corba, ama genelde yemiyor. Bizim ogle yemegi yok gibi bisey. Yogurt yiyor. Eger corbayi hic icmemisse, evde kek borek ne varsa biraz yiyor. Aksam yemegi bizimle beraber. 9 gibi yatmadan once sut iciyor yine. Sut bizim icin uyku ritueli gibi bisey :KK66:

Oyy sabah horozu :KK66: isin zor, en azindan sana aciyip aksam erken yatiyormus annesi :KK66:
Allahım ne güzel bi duygudur bi cocugun süt içip yatması ..hiç tadamadım o duyguyu.. :KK51:masallah ezgiye :KK16:hep bi tarafım eksik.kaldı:eek:

bizdeki durumlar da sabah 7.00 uyanma süt içer, 9.00 kahvaltı (daha erken verirsek acıkmadığı için yemiyor)(yumurta,zeytin,ekmek,peynir, bazen pankek, bazen patates, bazen yumurtalı ekmek ya da börek)
11.00 da yoğurt ve meyve
12.30-14.30 arası uyku
15.00 öğle yemeği pirinç-bulgur pilavı ya da erişte-makarna yanına sebze
17.30 kek-börek-kurabiye -meyve gibi atıştırmalık
18.30-süt
20.00 akşam yemeği bizimle-öğlenkiyle aynı gibi ama protein ağırlıklı- balık ya da köfte ya da kıymalı bir yemek
21.30 uyku-süt

çorba içiremiyorum ben de, halbuki tarhana ve tavuk çorbasını çok severdi eskiden.
benim çocuk bünye olarak zayıf yapılı, bu dediklerimi de öyle hapur hupur yemiyor, nazla niyazla, acıkması için parka götürüp oynatmak enerji sarfetmesi lazım, başka türlü yediremiyorum ben.
bir de bu ara yemekleri yanağında biriktirme huyu edindi, ilk birkaç kaşığı yutuyor, sonrakileri yanağında ağzında biriktirip yutmuyor bir türlü, bir süre sonra da ağzında çıkarıyor...

annekizaski annekizaski nın dediğine katılıyorum, öğlen uykusuna tok yatırmak lazım artık, hem de kış geldi erken uyanıp erken yatmaları mantıklı. öğlen yemeği 12 gibi yese, 13 gibi de uyusa iyi olur. 15. te kalkar, ikindi kahvaltısı gibi ara öğününü yer . hem de akşam yemeğine acıkmış olur...
Maşallah yawruna piti azda olsa bu yazdiklarinin hepsinden yiyosa çok ıy..darısı bize diyim ama imkansız geliyo rüya geliyo bana..:KK58:sudan başka dünya nimetlerinden hiç bişeyi sevmeyen bi oğlum varken:eek::110:

Allahım ne güzel bi duygudur bi cocugun süt içip yatması ..hiç tadamadım o duyguyu.. :KK51:masallah ezgiye :KK16:hep bi tarafım eksik.kaldı:eek:

Aynen ben de kızımın süt içip yatması gibi bir duygu tadamadım. İnşallah oğlum doğunca o oyle olur... Aman gerçi olmasa da olur. Sağlıklı ömürlü olsun da yavrularımız...

Aynen ben de kızımın süt içip yatması gibi bir duygu tadamadım. İnşallah oğlum doğunca o oyle olur... Aman gerçi olmasa da olur. Sağlıklı ömürlü olsun da yavrularımız...

sevgili esra demir öncelikle Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin,
benim kızım da emzik ve biberona alışmadığı için hiç öyle gece yatarken süt içen bir çocuk olmadı, o zevki ben de tadamadım yani:) bizim annelerimiz daha cesurmuş, benim bebekken fotoğrafım var koca biberonu emiyorum ve ne yalan söyleyim tosuncuk gibiymişim:)
biz memeyi bırakır diye korktuk hiç bir şey vermedik, valla benim boynum sakatlandı 2 senedir emzirmekten, fizik tedaviye başlayacağım, zaten masabaşı iş olduğu için önceden boyun düzleşmesi vardı, iyice ilerledi.
bu yüzden sana naçizane tavsiyem dünyanın binbir türlü hali var, bir bebeği doğduğundan itibaren emzik ve biberona alıştırmak lazım.

:KK53:Sosyolojim şaşırdım :KK48:sen hiç gece bulunmazdin:eek:

Yaa sirma, bir de gecelere akayım dedim :oops:
Emir biberon kullanmiyordu de mi. Epey ugrastim ama nihayet inek sutune alisti :rolleyes:
Ay çoook mutlu oldum kızım anne kaka geldi dedi veeee klozete kakasını yaptı maşallah kuzuma darısı çişe
Oooo hadi gozun aydin, bir kez baslayinca arkasi gelir..

Valla kızlar bizde aynı durumdayız kızım hiç biberon tutmadı..onun için sadece anne sütü içiyordu....ama onu sütten kestim..ama yinede inek sütü içmiyor...inşallah zamanla alisirlar

Back