bizdeki durumlar da sabah 7.00 uyanma süt içer, 9.00 kahvaltı (daha erken verirsek acıkmadığı için yemiyor)(yumurta,zeytin,ekmek,peynir, bazen pankek, bazen patates, bazen yumurtalı ekmek ya da börek)
11.00 da yoğurt ve meyve
12.30-14.30 arası uyku
15.00 öğle yemeği pirinç-bulgur pilavı ya da erişte-makarna yanına sebze
17.30 kek-börek-kurabiye -meyve gibi atıştırmalık
18.30-süt
20.00 akşam yemeği bizimle-öğlenkiyle aynı gibi ama protein ağırlıklı- balık ya da köfte ya da kıymalı bir yemek
21.30 uyku-süt
çorba içiremiyorum ben de, halbuki tarhana ve tavuk çorbasını çok severdi eskiden.
benim çocuk bünye olarak zayıf yapılı, bu dediklerimi de öyle hapur hupur yemiyor, nazla niyazla, acıkması için parka götürüp oynatmak enerji sarfetmesi lazım, başka türlü yediremiyorum ben.
bir de bu ara yemekleri yanağında biriktirme huyu edindi, ilk birkaç kaşığı yutuyor, sonrakileri yanağında ağzında biriktirip yutmuyor bir türlü, bir süre sonra da ağzında çıkarıyor...
annekizaski
nın dediğine katılıyorum, öğlen uykusuna tok yatırmak lazım artık, hem de kış geldi erken uyanıp erken yatmaları mantıklı. öğlen yemeği 12 gibi yese, 13 gibi de uyusa iyi olur. 15. te kalkar, ikindi kahvaltısı gibi ara öğününü yer . hem de akşam yemeğine acıkmış olur...