2014 Şubat Anneleri

Ben ettim canım aksamim duayla geçti deliksiz uyusunlar buz ve kuzucuk lar dedim . Bende 10da yatirdim 5dk da uyudu gece 4e kadar gik çıkmadı merak ettim kalktım baktım uyuyo mışıl mışıl taaa 5.30 da uyandi yanımıza aldım artık odadan nefret etmesin diye
Dualarim sizinle..benim kızımda 9: 35 uyudu sabah 7:35 uyandi benim kızım da artık ayrı odada uyuyor...Bugünleride görmek vermiş..inşallah tüm çocuklar böyle mışıl mışıl UyuSun lar.

kızlar binlerce kez Allah razı olsun sizden..Rabbim ne muradınız varsa versin..valla bu duygu anlatılmaz yaşanır:KK48:

Canim bizim de dış öğle tam uzamadi geçen eşime dedim neden minanin dışı uzamiyor öyle kaldı.çünkü diğer dişleri öyle değildi..benimde kafam takıldı..acaba doktorami sorsak

evet canım ya diğer düşleri öyle değildi, uzamıştı 2-3 hafta içinde. bu köpek üst dişleri uzamadı bir türlü. ben de çocukta bir eksiklik mi var mı diyorum?

bu arada keping arakadaşım sabah karışım verdiğinden bahsetmiş, ben de 15 aya kadar sabahları karışım vermiştim, sonra etrafın baskısıyla bıraktım karışımı. normal kahvaltıya alıştırdım.bir de eti cicbebeyi benim doktor arkadaşım hiç tavsiye etmiyor, hem çok şekerli hem yağlı hem de paketli gıda. biz de zamanında hipp bisküvi falan kullandık ama bıraktık. evde kendimiz pasta kurabiye kek yapıp onu veriyoruz. bazen kinder süt dilimi veriyorum. ama çok nadir.
cevizi çok az dövüp kaşıkla ağzına veriyorum, kekine kurabiyesine koyuyorum. balı da çay kaşığıyla 2 kaşık veriyorum. muhallebiyi çok severdi, 2 aydır yemiyor bıraktı. halbuki muhallebi kilo aldırıyordu. makarna,pilav,patates seviyor. çok ilginçtir brokoli ve karnabahar yiyor. ama diğer sebzeleri pek yemiyor. bazen kurufasulye ya da taze fasulye yer. öyle işte biz genelde yemek konusunda zorluk çekiyoruz. sadece 1 hafta çok güzel iştahlı yemişti, onun dışında hep zor yiyor.
Bu arada boyu iyi uzuyordu, boy uzaması durdu sanki 2 aydır aynı boyda. ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. belki de dişlerin çıkması zorladı vücudu.

kızlar binlerce kez Allah razı olsun sizden..Rabbim ne muradınız varsa versin..valla bu duygu anlatılmaz yaşanır:KK48:

canım Allah kabul etsin dualarımızı, ben de bir ara çok sıkışmıştım çocuğu düşünmekten hiç işe bile yoğunlaşamıyordum, eşimle aram bozulmuştu sırf çocuk yüzünden, sonra bir gün bir şey oldu bir dua aldım herhalde ve çok şükür çocuğum düzeldi, uyumaya ve yemeye başladı. her şey geçiyor, gönlünü ferah tut . her şeyin başı sağlık, sağlıklı olsunlar da gerisi boş...

canım Allah kabul etsin dualarımızı, ben de bir ara çok sıkışmıştım çocuğu düşünmekten hiç işe bile yoğunlaşamıyordum, eşimle aram bozulmuştu sırf çocuk yüzünden, sonra bir gün bir şey oldu bir dua aldım herhalde ve çok şükür çocuğum düzeldi, uyumaya ve yemeye başladı. her şey geçiyor, gönlünü ferah tut . her şeyin başı sağlık, sağlıklı olsunlar da gerisi boş...

evet canım dünya dua üstüne kurulu..Allah dularımızı kabul etsin inşallah..illaki büyüyünce herşey yoluna girecek ama işte bazen sabrımız taşıyor napalım..sağlık olsun deyip geçiyoruz..bende karışımı keseceğim 1 aya kadar..sırf hergün 2 ceviz yesin diye 4 tane katıyorum..tereyağ bal beyaz peyniride katıyorum..elifin zararlı olarak yediği tekşey eticibebe..onun dışında maşallah herşeyden azda olsa yer..kahvaltı tabağı hazırlıyorum canı ne isterse yiyor kendi..zaten benim boğazım çok iyidir birde beni emiyor..tek sıkıntımız artık çorba görmek istemiyor..sürekli makarna,köfte,sebzeli pilav bu tarz katı şeyler yiyor.elife ayak uydurmak hem kolay hem zor..bazen çıldırtıyor beni..tüm gün yaptıklarını yazsam yok artık dersiniz..fatih çok şey kattı elife..birde ben apartmandaki çocuklarıda çağırıyorum fatih çok istiyor sıkılıyor..elif onlardanda birşey kapıyor sürekli..anlayacağınız bizim ev sürekli curcuna..

evet canım dünya dua üstüne kurulu..Allah dularımızı kabul etsin inşallah..illaki büyüyünce herşey yoluna girecek ama işte bazen sabrımız taşıyor napalım..sağlık olsun deyip geçiyoruz..bende karışımı keseceğim 1 aya kadar..sırf hergün 2 ceviz yesin diye 4 tane katıyorum..tereyağ bal beyaz peyniride katıyorum..elifin zararlı olarak yediği tekşey eticibebe..onun dışında maşallah herşeyden azda olsa yer..kahvaltı tabağı hazırlıyorum canı ne isterse yiyor kendi..zaten benim boğazım çok iyidir birde beni emiyor..tek sıkıntımız artık çorba görmek istemiyor..sürekli makarna,köfte,sebzeli pilav bu tarz katı şeyler yiyor.elife ayak uydurmak hem kolay hem zor..bazen çıldırtıyor beni..tüm gün yaptıklarını yazsam yok artık dersiniz..fatih çok şey kattı elife..birde ben apartmandaki çocuklarıda çağırıyorum fatih çok istiyor sıkılıyor..elif onlardanda birşey kapıyor sürekli..anlayacağınız bizim ev sürekli curcuna..

canım benim kızım da çorba-muhallebi görmek istemiyor. çünkü 1.5 yaşına kadar hep bunları yedi bıktı herhalde. artık hep katı yiyecekleri tercih ediyor. kardeş çok faydalı, çocuk çocukla büyüyor. ama bizim ne yazık ki böyle bir şansımız yok. etrafta çocuğu olan kişler var ama gidip gelme durumuzu yok ancak parkta buluşup oynuyorlar. siz şanslısınız bu konuda. ig de melinasmom var takip ettiğim ben orada melina nın konuşmalarına bayılıyorum 2.5 yaşında galiba melina, benim kzıım ne zaman öyle konuşacak diye bekliyorum:)

Sağol annesi tüm çocuklar bal maşallah pepe hayraniyiz kaydediyor artık sürekli pepe zehirlenmesi yaşıyorum
Ayyy kırk bin kere maşallah kuzuma..kızlar siz benim elifi görseniz sasar kalırsınız. .Bugüne kadar kız diyen 2 yada 3 kişidir. .herkes erkek sanıyor.

Bizde 4 tane bebekle geziyoruz gün boyunca..onlarsız hayatta uyumaz..dün bana sen git burdan dedi..tek başına uyuyacakmis. .bebeklerle konusa konusa uyudu..

Ya ben ezgiye hic karisim yedirmedim. Kahvaltiya basladigimizdan beri gep tabak hazirladim. Zaten karisim yapildigini da bilmiyordum. Cok sonra burda ogrendim :KK45: zaten deli gibi zeytin yiyor. En az 10 tane yer. Bazen sadece zeytin ve yumurta sarisi yiyor. Cevizi de eline veriyorum en azindan yarisini yiyor. Kesinlikle peynir yemiyor ama hergun 1 buyuk bardak sut iciyor ve yogurt yiyor. Napayim peynir de yemesin. Eskiden cok takiyordum yemek olayini ama simdi biraktim. Bazen birkac gun neredeyse ac geziyor, ama zorlamakla da olmuyor..

Ya ben ezgiye hic karisim yedirmedim. Kahvaltiya basladigimizdan beri gep tabak hazirladim. Zaten karisim yapildigini da bilmiyordum. Cok sonra burda ogrendim :KK45: zaten deli gibi zeytin yiyor. En az 10 tane yer. Bazen sadece zeytin ve yumurta sarisi yiyor. Cevizi de eline veriyorum en azindan yarisini yiyor. Kesinlikle peynir yemiyor ama hergun 1 buyuk bardak sut iciyor ve yogurt yiyor. Napayim peynir de yemesin. Eskiden cok takiyordum yemek olayini ama simdi biraktim. Bazen birkac gun neredeyse ac geziyor, ama zorlamakla da olmuyor..
Ben nasıl kafaya takiyordum. .Çocuklar yemesin kimse yanıma yaklasamiyordu. .ne akilsizmisim saldim gitti 5 gündür. .hersey yolunda şimdilik masallah

ben daha memeden kesemedim siz tuvalettesiniz maşallah size kolayca atlatın inşallah :KK45:
Teşekkür ederim Cnm bende daha memeden kesmedim benim kız 14 aylıktan beri kakasını söylüyor ben cesaret edemiyordum geçenlerde anne kalk bez doldu dedi ondan sonra bıraktım artık her şeyin farkında

tuvalet olayını yaza bıraktım ben kızlar, yazın 2.5 yaşında olacaklar
işten izin almam lazım sonuçta gece falan da tuvalete götürülecek herhalde bilmiyorum tam olarak ne yapılması gerektiğini aslında...

bu arada speedy-gonzales speedy-gonzales keping keping seninle aynı durumdayız, meme emme olayı ne zaman bitecek merak ediyorum.
geçen biri sordu süt geliyor mu bari diye, süt gelmese çocuk emer mi? dedim. ay kimseyi de inandıramıyorum, halbuki ben eve girer girmez ilk sözcüğü anne! meme? oluyor, günboyu o anın hayalini kuruyor çocuk. bakalım 2 yaşı hedef koydum kendime, arkadaşlar hep diyor ki 2 yaşında çocuk çok gelişme kaydediyormuş, 2.5 ay kaldı bakalım ne yapıcaz...

Back