2014 Kasım Anneleri

Selam Canlar geçmiş anneler gününüz kutlu olsun benim oğlumda pek konuşmuyor büyüyünce konuşur modundayım eşimin yeğeni 4 yaşında konuştu her çocuğun gelişimi farklı çok kafanızı takmayın
Anneler günü annem ve Yaman arabadayken kaza yaptım refüje çarpıp karşıya yola geçmeden durdum arabanın önü dağıldı bir amca koştu yardım etti Sağolsun sol şeritte yola paralel kaldım hızlı gelen bir araç çarpabilirdi diyeceğim yani Rabbim hepimize can sağlığı versin çok şükür eli ayağı sağlam çocuklarımızın geç konuşsalar ne olacak sağlıklı ve bir arada olalımda gerisi boş
Ay canım çok geçmiş olsun.çok şükur ki iyisiniz.. Yaman bebek koltugundamıydı.

Herkese gunaydnlr carputi carputi cok gecmş olsn mevlm korumş sen yinede bi sadaka ver hiçbişe yapamıysn biraz bulgr pişir balkona koy kuşlr yesn ben oyle yapıyrm
Bu arada tv konudunda bebekligindn beri izledi oğlum oyle saatlerce durmuyr zatn karssnda ama çokta engel olmdk yani muzk çıknca bakardı oynrdı ama dil gelisimi çok ii
Suda var gercktn genetik bi durum kaynımda ablamda 4yasnda konşmşlr gec yurumşlr onlRn çocuklarda aynı
İnsan ister istemz takıyo ama herseyın vardır vakti saati

Kızlar mevlidi serife baslamadan bi ilahi tarzı bişey var oğlum onun ritmini bile aynı soyluyo ama her cuma gidiyrum sohbete bi ara atarım videeosunu soz bu
Alihi Adede kemalillah bunu soyluyr oglum duyan sokta komsunun oğlu 2.5yasında annesi bile diyor cok degişik bi algısı var oglunun die

çocuklarımızın konuşması ile ilgili muhabbet dönerken bende birşeyler yazım dedim. benim oğlan da pipisini sündürüp bu ne bu deyip duruyor:KK48::skandal:. birde elinden bir şey alırken eğer istemediği bir durum olur ise elleme diyor.:sinirli:
Bence çocuğun konuşması bebekten bebeğe değişe bildiği gibi çocuğu karşısına alıp sürekli mimik ve el hareketlerinizi de kullanarak konuşmaktan geçiyor. benim ve babasının yaptığı el hareketlerini de yapıp konuşmaya çalışması çok hoşuma gidiyor.

Kızlar yaklaşık 2 haftadır Eren'i yatağında yatıramıyorum çok canım sıkılıyor bu duruma...her gece babası uyutur dalınca da kendi yatağinda sabahı ederdi bu 2 haftadır derin uyuduğu halde kendi yatağına koyar koymaz ayağa kalkıyor...dakikalarca ikna etmeye çalışıyorum saçlarını okşuyorum,öpüyorum,elini tutuyorum ama yokk...alıp bizim yanımıza yatırır yatırmaz uyuyor...Bu gün gündüz de gece yaptığını yaptı alışkanlık haline getirmesini istemiyorum netten de araştırdım birşey yok önceden böyle olsa anlarım ama bu ne sonradan sonraya...napıcam bilmiyorum.
Canım çocuklar hemen alışıyorlar. o nedenle ısrarla kendi yatağında yatmasına uğraşın. sonra daha zor oluyor. bizde de babası birkaç kez kucağına alıp çarşıda gezdirdi şimdi bebek arabasına oturmuyor oğlum. Kıyameti kopartıyor oturmamak için

c
ya gerçekten bu cocukların iştahsızlıgını napcaz bilmiyorum. yani bazen ağlamak istiyorum yemek yemeiginde. daha 10.5 kilo. millet zayıf dedikce sinirleniyorum :)
anım benim oğlanda 10.8 kg o nedenle dert etme çoğumuzun durumu aynı. bunun büyük nedeni diş çıkarmaları o nedenle hoş gör annesi. bebeklik çok zor:emir_bebek:

Merhabalar Canlar
Yagiz Selim i bugun sabahtan dr a goturdum dun Aksamdan beri tuhaf tuhaf hirliyordu ben ilgi cekmek icin yaptigini dusunuyorum fakat ne olur ne olmaz diye goturdun sabah da ayni seyi yapinca
Dr da bir yaygara yaptik bir yaygara hastane inledi beyefendinin atletinin uzerinden cigerlerini dinliyor dr sanirsiniz etini kopariyorlar bur feryat bir figan sasirirsiniz devamini siz dusunun artik kulak ve agiz kontrolunu...
Sonrasinda dr a henuz konusmuyor dedim
Hic mi dedi
Hic dedim
En az 10 kelime beklerdim dedi
Neeee dedim 10 kelime mi 18 aylik cocuk nasil 10 kelime konusur ki
Takip edin olmazsa norolojiye gonderelim dedi
Sinirlerim bozuldu cok
Sizin bebeler konusuyor mu arkadaslar?
canım beyaz önlük fobisi bizdede var.hastanenin kapısında başlıyoruz. konuşma işini çok kafaya takma bebekten bebeğe değişir bu durum. konu ile ilgili şöyle bir önerim ola bilir eğer evde genellikle sen ve bebeğin kalıyor iseniz, başka çocuklarla iletişim kurması mesela kreşe bir kaç saat götürsen etkili olur mu ki

kızlar hepimizin anneler günü kutlu olsun rabbim daha güzellerini
göstersin inş.
eşim bana ayakkabı almış kv dem de gömlek almış
hatta oğluma verdirdi çok güzeldi hatırlanmak güzel sizler naptınız..
küçük bir hediye ile geçiştirmeye çalışan bir adet kocayı aldım mağazaya soktum ve hoşuma gidin ayakkabıyı aldım ve giydim canım. benim anneler günü de böyle geçti.

tv izleyen cocuklarda yaşıtlarına göre geç konuşma durumları gözlenebiliyor.. http://www.bilgievi.gen.tr/frmContent.aspx?ContentID=7726 daha detaylı bilgilerde var.. bunu şuan google'dan buldum..

Komşumuzun oğlu 5 yasında konusuyor ama anlamak çok güç. dr sebebinin tamamen bu olduğunu söyledi mesela.. ki annesi hanımefendi ''yaramaz'' çocuga dayanayan biri. küçüklüğünden beri evi dagıtmasın diye tv basınd büyütmüş çocugu...
Yagiz Selim oyle tv ye asiri duskun degil muzik acip dans ederiz ama reklamda gozlerini ayirmaz tesekkur ederim inceleyecegim linki
canım beyaz önlük fobisi bizdede var.hastanenin kapısında başlıyoruz. konuşma işini çok kafaya takma bebekten bebeğe değişir bu durum. konu ile ilgili şöyle bir önerim ola bilir eğer evde genellikle sen ve bebeğin kalıyor iseniz, başka çocuklarla iletişim kurması mesela kreşe bir kaç saat götürsen etkili olur mu ki
Canim aynen oyle evde yalniziz iki insan gorunce sevince utaniyor basini ceviriyor
Kendinden kucuk bebeklerde bile utaniyor

çocuklarımızın konuşması ile ilgili muhabbet dönerken bende birşeyler yazım dedim. benim oğlan da pipisini sündürüp bu ne bu deyip duruyor:KK48::skandal:. birde elinden bir şey alırken eğer istemediği bir durum olur ise elleme diyor.:sinirli:
Bence çocuğun konuşması bebekten bebeğe değişe bildiği gibi çocuğu karşısına alıp sürekli mimik ve el hareketlerinizi de kullanarak konuşmaktan geçiyor. benim ve babasının yaptığı el hareketlerini de yapıp konuşmaya çalışması çok hoşuma gidiyor.
Çok şeker ya yerim ben onu dil gelişimini desteklemek lazım ama ne yaparsak yapalım erken konuşmak veya geç konuşmak bir zeka göstergesi değildir çevremizi çok takıp yavrulara yüklenmeyelim

Çok şükür arkadasım hiç bişey olmadı bize Allahtan şu oto koltukları var çocuk sarsılmadı bile aman arkadaşlar yakın mesafe deyip sakin kucağınıza alma hatasına falan düşmeyin bi anlık dalgınlıkta neler geliyor insanın başına
cok geçmiş olsun tekrar. Allah beterinden korusun gerçekten oto koltukları koruyucu oluyor bu durumlarda

Üzülme lütfen düzelir. Sevdiği şeyleri çok ac kaldığı zaman ver kendi yesin.mesela poyraz evde cevizli labneli vs pankek yemez ama parkta biraz oynar su icer ardindan eline veririm ve bitirir.bende hayret ederim bu haline.bu arada poyraz da 10 buçuk gayet normal.sağlıklı olsblarda
ah canım zaten annelerin psikolojisini bozan başkaları. sürekli zayıf diyor millet sinirleniyorum :)

c

anım benim oğlanda 10.8 kg o nedenle dert etme çoğumuzun durumu aynı. bunun büyük nedeni diş çıkarmaları o nedenle hoş gör annesi. bebeklik çok zor:emir_bebek:
demek aşagı yukarı kiloları aynı canım hepsinin. takmayacam artık fazla napıyım

Çok şeker ya yerim ben onu dil gelişimini desteklemek lazım ama ne yaparsak yapalım erken konuşmak veya geç konuşmak bir zeka göstergesi değildir çevremizi çok takıp yavrulara yüklenmeyelim
KESİNLİKLE DOĞRU. bebeklerin konuşması şahıslarına münhasır oluyor. 4 yaşına kadar konuşmayıp büyüyüncede standap yapanları tv de duydum. o nedenle olayı akışına bırakmak lazım

KESİNLİKLE DOĞRU. bebeklerin konuşması şahıslarına münhasır oluyor. 4 yaşına kadar konuşmayıp büyüyüncede standap yapanları tv de duydum. o nedenle olayı akışına bırakmak lazım
oylee olsa einstein 4 yasinda konuşmazdı:KK53:

küçük bir hediye ile geçiştirmeye çalışan bir adet kocayı aldım mağazaya soktum ve hoşuma gidin ayakkabıyı aldım ve giydim canım. benim anneler günü de böyle geçti.

hadi ya benimkide baya pahalı almış diye kızdım ben
olsun ama oda hediye düşünmesi yeter bence yaa:):)

Merhabalar Canlar
Yagiz Selim i bugun sabahtan dr a goturdum dun Aksamdan beri tuhaf tuhaf hirliyordu ben ilgi cekmek icin yaptigini dusunuyorum fakat ne olur ne olmaz diye goturdun sabah da ayni seyi yapinca
Dr da bir yaygara yaptik bir yaygara hastane inledi beyefendinin atletinin uzerinden cigerlerini dinliyor dr sanirsiniz etini kopariyorlar bur feryat bir figan sasirirsiniz devamini siz dusunun artik kulak ve agiz kontrolunu...
Sonrasinda dr a henuz konusmuyor dedim
Hic mi dedi
Hic dedim
En az 10 kelime beklerdim dedi
Neeee dedim 10 kelime mi 18 aylik cocuk nasil 10 kelime konusur ki
Takip edin olmazsa norolojiye gonderelim dedi
Sinirlerim bozuldu cok
Sizin bebeler konusuyor mu arkadaslar?
Benim oğlum da arada mamama bababa diyor okadar canım çok moralim bozuluyor bu işe.

Bana anne diyor yaaa gerisi boş :KK61:

benimki de bana bakarak baba babam diyor :)
anne nerde gösteriyo bana bakıyo ama çıkmıyo ağzından anne
ama dün akşam mutfak da yemek yaparken geldi yanıma enne enne
deyip durdu :):) anneyi de geçmi söylüyolarmış acaba:KK12:

X