2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende kola cips.vs.hiç tüketmiyorum canım bide tüketsem ne olur halim bilmem

dün akşam yediklerim
bol tuzlu salatalık
sonra hemen peşinden çikolata
sonra canım tost istedi kızarmış
sonra karpuz yedim
sonra ballı fıstık vardı yeni çoıkmış ondan yedim
artık nefes alamaz vaziyete geldim
eşim yeter dedi
sonra karnım gerildi gittim krem sürdüm

benim her aksam böyle
cips ,dondurma,salatalık,tost
böyle saçma sapan şeyler canım istiyor
hem tatlı hem tuzlu
neye sarcamı bilemedim
 
Doktorların “anne sütü bebekte gaz yapmaz” önerilerine uyarak yediklerime dikkat etmiyordum. Sonra birgün bulgur pilavı yediğimde Eyüp’ün sabahtan akşama kadar huysuzlanıp, ağladığını farkettim. Bunun üzerine gaz yapan yiyecek-besinleri araştırmaya başladım. Birgün bir aile büyüğümüzle yaptığım telefon görüşmesinde de anne sütünün gaz yaptığını ve yediklerime dikkat etmem gerektiği teyidini alınca gaz yapan yiyecekleri teker teker kesmeye başladım. Yiyecekleri kestikçe Eyüp’ün çok rahatladığını eskisi gibi ağlama nöbetleri geçirmediğini farkettim. Şaşılacak bir biçimde; diyette bir kaçamak yapınca Eyüp’ün eski ağlamalarına döndüğünü farkettim. Eyüp artık 3,5 aylık oldu. Gaz sancıları yavaş yavaş geçmeye başladı. Şimdiye kadar gaz yapıcı besinlerden uzak durmaya çalıştım. Şimdi azar azar perhizimi bozmaya başladım. Benim gibi bebeğinde gaz sorunundan muzdarip olan annelere yardımcı olabilmek için bize çok faydalı olan perhiz reçetemi, başka anneler de yararlanabilsin, benim gibi acemilik çekmesin diye buraya ekliyorum. Tabi ben kışın uyguladığım için biraz kış perhizi gibi oldu bu reçete. Gaz Yapıcı Gıdalar:
Meyveler: Portakal, kivi, elma, armut Sebzeler: Lahana ve türevleri, karnabahar ve türevleri, pırasa, yeşil sebzeler, salatalık, turşular, bunlarla yapılan yemekler, çiğ soğan ve sarımsak (pişmiş değil) Bakliyat-tahıl: Kuru fasulye, bulgur ve mercimek başta olmak üzere tüm tahıllar, bunlarla yapılan yemekler. Gaz yapmayan tahıllarpirinç ve mısır. Bu listeyi görüpte “e ben şimdi ne yiyeceğim?” diyebilirsiniz. Anne her zamanki gibi bu seferde fedakarlığı gösteren taraf oluyor. Korkmayın en güzel şeylerden yiyorsunuz. Çorbalar: Et-tavuk suyu çorbalar, tarhana çorbası, unlu çorbalar (yayla çorbası, şehriye çorbası, pirinç çorbası..) Bunlar hem gaz yapmayan hem de sütü arttırıcı özellikteki çorbalar. Yemekler: Et-tavuk yemekleri, patates yemekleri, kereviz yemeği, enginar yemeği, makarna, pilav Süt-Yoğurt: İçerisine gazını alması için şeker ya da tuz ekleyip tüketebilirsiniz. Şeker-tuz, sütün-yoğurdun içindeki gazı alıyor. Hamur işleri: Hamur işleri gibi kuru olan şeyler çoğunlukla gaz yapmıyor. Sütlü tatlılar da şekerli olduğu için yenilebilir. Meyve:Muz Gördüğünüz gibi liste o kadar da iç karartıcı değil. Üç ay kadar bunlardan uzak durulunca zaten 3 aydan sonra gaz sorunu hafifliyor. Bu listeyi uyguladıktan sonra ufak tefek kaçamak yaptığım zaman Eyüp’teki huzursuzluğun nedenini çok rahatlıkla anlayabiliyordum. Bebeği her ağladığında değil, en erken iki saatte bir emzirmekte bebeğin yediğini hazmetmesini sağlıyor. Bir de bebeğin ayağını yukarı kaldırıp, karnına doğru hafifçe basılı tutarak gazını daha rahat atmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada size bir tavsiye: büyüklerinizin tecrübelerini sakın kulak ardı etmeyin!

kaynak: http://www.fiyonk.net/blog/2007/05/11/anne-sutu-bebekte-gaz-yapar-mi/
Copyright © fiyonk.net
 
kıyamam yaa ( ne zordur ALLAH sabır versin arkadaşım yaa..
deseydin evet ben bilmiyorum sen dediysen doymuşumdur diyee

Ona birşey söyleyemiyorum tabii "evet, tamam, haklısınızdan" başka... Eşime telefon açıp ağladım "açım" diye.

ben bu hamileliğim boyunca meyvele beslendim desem abartmış olmam sanırım..
herşeyden yiyorum gerçi ama meyve deliler gibi yiyorumm :))
bebeğim beni sağlıklı yaşama alıştırıyor..

kesilmez işte bende onu diyorum mümkün değil

Valla bana da serbest olsa bende başka birşey aramam... Hele karpuzu ne çok severim, sıcaklarda ne iyi gider. Bu sene karpuzla kavunu bir kez yedim annemlerde doğuma kadarda yiyemeyeceğim zaten, sonrada mevsimi geçecek. Olsun kısmet, seneye artık. Kiraz, armut, birde şeftalinin şeker indeksi daha düşük o da süt yada yoğurtla bir porsiyon yiyorum ancak öyle.

Zavallı bebem iyi besleniyordur inşallah.
 
canım salatalığı tuzlayıp yeme tansiyonun yükselir bilemezsin ödem olur falan.Bende hiç doymuyorum ya off off sürekli açım
 
canım yaa kıyamam sana çok üzülüyorum ben Allah yardımcın olsun işin çok zor.İnsanın canı çekipde yiyememesi kadar kötü bişey olamazneyse dayan arkadaşım sık dişini.Doğumdan sonra acısını çıkarırsın.
 
bende kola cips.vs.hiç tüketmiyorum canım bide tüketsem ne olur halim bilmem

kiloyuda salla çok sağlıksız


ikinci gebeliğim canım bununda oğlan olduğunu söyledi dr.um :))
ilk benimde gelişmediği için karnımda 37. haftaya girmiş olmama rağmen 35 haftalık doğdu..
genel anestezi oldum hiç sorun yaşamadım geç ayılma dışında ama
tekrardan o genel anesteziyi olmak istemiyorum ..
erken doğum bende istemiyorum yaa sonuna kadar beklemek istiyorum inş
sorun çıkmaz bide bizim ağzımız yanmış yaa şimdi yoğurdu üfleyerek yiyoruz :))
bende hissetmkten korkuyorum spinal ya da epiduralde
arkadaşlarda saçmalama nasıl hissetçen diyenler çoğunluktaa bakalım
dr.la da daha konuşmadık hiç yarın randevu var belki konuşuruz yarın
 
Ben hamileligimde dilime surmedim kola cipsi ama canim kola cok cekiyo sagsalim dogurayim insallah bol. bol icicem

Ben normalde de yani hamilelikden önce de hiç kola tüketmezdim kırk yılda bir oda bir iki yudum.Sevmem çünkü hiç.Evimize de hiç girmez eşimde kola içmiyor benim.
 
Ona birşey söyleyemiyorum tabii "evet, tamam, haklısınızdan" başka... Eşime telefon açıp ağladım "açım" diye.

kıyamam kız eşinde üzülmüştür
çok zor ama az kaldı arkadaşım bebğini sağ salim kucağına aldınmı bugünler aklına bile gelmez inş
 

mesela annem diyordu soğuk birşey yiyemecekmişiz sancı yaparmış,kavunda gaz yaparmış sonra sucuk bilemiyorum hamileliğim boyunca yemedim çok canım istiyor sanırım az daha yemeyecez..bulguru başka topikte süt artırıcı diye okumuştum ama bazı yerlerde vermezler demiş yazan..baya dikkat etmek gerekli,birde rezene çayı için mayıs annelerini okuyordum orada birinin doktoru kullanma sakın demiş ama nedenini dememiş o yüzden ona mesafeli kaldım.
 
kızlarrr lohusa geceliği almam lazım 1 gecelik,1 pijama almak gerekiyormuş sanırım.Bir türlü bulup alamadım sinir oldum ya.Alan arkadaşlar nereden ve nasıl aldılar?
 
efser_16 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
günaydın kızlar ben ana kucağı bulamadım dün e bebek mağazasına gittim tiny love ve fisher pricenin orman gezisi olanlar hiç güzel değiş sallanmıyor bilee doğru düzgün sizin beğendiğiniz çok pahalı olmayan bir model var mı önerebileceğiniz100-175 arası
 
Merhaba kızlar,uzun zamandır giremedim yazamadım size.Bu ara yürürken hafif hafif ağrılarım oluyordu doktorumu aradım bi gel nst ye bağlayalım ddi.Korkarak gittim nst bağlandım ama şükür sancı falan çıkmadı.Enfeksiyonum geçmek bilmediği için o yapıyomuş meğer.Normalde 29 haftanın içindeyiz ama doktor birden 30 hafta diyincr kalakaldım.Dedim normale dönermi döner telaşlanma ddi.Korkuyorum yaklaştıkça galiba.Sezeryanda karar kıldık zaten hep istediğimi biliyodu,korktuğumda normal doğumdan bahsetmedi şükür.Şu an ters duruyomuş zaten miniğim.Ne zaman geleyim dedim,1 ay sonra beklerken artık 2 haftada bir geliyosun dedi gene elim ayağım titredi zaten..Yaklaşıyo yani dedim..Allah'ım bu korkularımı al yarabbim..Yardım et bana..Bizde haberler böyle,daha sık gelmeye çalışırım inş :)
 
kızlarrr lohusa geceliği almam lazım 1 gecelik,1 pijama almak gerekiyormuş sanırım.Bir türlü bulup alamadım sinir oldum ya.Alan arkadaşlar nereden ve nasıl aldılar?

Ben aldim bir gecelik takimi birde pijama ama eklenti yapamiyorum twlfdan girdigim icin.adresde rusyadayim. buralar uzak bira z ora :)
 
arkadaşlar kıyafetler,bebek arabası,yatak tamam yatağı almadık ama park yatak alacaz o yüzden o kesin ,bebek arabasındada puset yani oto koltuğu yok bizim arabımız yok ama lazım birşey mi ona göre ekleme yapabiliriz..

şimdi bizim alacaklarımız ne bilmiyoruz yanı hergün birşeyler diyoruz ama tamda ne alınacak bilmiyoruz yukardakiler dışında birşey almadık

başlayacağız ama ne alınmalı yardımcı olursanız sevnirim.. sanki bu konuda beynim durmuş gibi ileriye gidemiyorum..

ne alınacak neden ben böyle mala bağladım canım sıkılıyor liste bile yapamıyorum ..yardımcı olursanız sevinirim..
 
aman o da tuzsuz bişeye benzemiyor
zaten ödem oldu sanırım
bacaklarım roberto carlos gibi oldu

bu ödem sonra gidiyor mu??????????*

roberto carlosevet doğumdan sonra gider ama doğuma kadar sana ve bebişe sıkıntı yaşatır dikkat et ödem iyi bişey değil
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…