2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya herkesın şeyi farklı beni görsen var ya Allah etmeye eve barka almaz kimse :)

aile içinde bu durumum sürekli abartı olarak görülüyor eşimle bile bu konuda tartışıyoruz..

annem inşallah hayırlıysa günün gelir doğum yaparsın bizide dokuz doğurttun diyor babamda ben bile diyor..bazı insalar böyle yapacak birşey yok

ben mesela bilmiyorum o zaman fikrim değişir mi başka çocuk yapmak istemiyorum şükür ağrım sızım vs vs olmadı ama inan psikolojik olarak yoruldum..
Canım bence sen veya ben yani bizim gibi düşünen insanlar gereksiz pinpirikli değiliz.Yanılıyorlar.OLması gerektiği gibi davranıyoruz biz.Bneim etrafımda yediğine içtiğine dikkat etmeyip amnnn boşver bebeğe bişeycik olmaz diyenler sürekli hastanelerden çıkamıyor.Hep bi sorunla uğraşıyolar.Ama çok şükür ben kontrollerim dışında hastaneye gitmiyorum biyerim ağrımıyor vs.anlatabiliyomuyum.Benim demek istediğim normalde benim kadar abur cubur cips hamburger ketçap mayonez yiyen yoktur belkide.Ama hamilelikden önceydi.Hamilelikde yemem yememeliyiz bebeklerimiz için diyorum ama yanlış anlaşılıyor ben anlamadım.İsteyen istediğini yapsın bari ne diyim.
 
köy yumurtası tüketin,yoğurdu evde kendiniz yapmaya çalışın hazır meyve suları tüketmeyin vs dedim de.Bizim topikde olmayan dışarıdan insanlarda okuyormuş köy yumurtası pahalıymış alamaynlar olurmuş vs.ben bukadar ince detayları düşünemedim maalesef oyüzden fikrimi yazmıyorum bundan sonra canım.Hatta merak ettiğim bir konu olmadıkça gerekmedikçe yazmayacağım takip ederim sadece

ben de yoğurdumu kendim yapıyorum, açık sütün fiyatı kapalı olandan daha uygun. aslında mali olarak daha çıkış ev yoğurdu. yumurtaya gelince ben hep şunu söylüyorum, daha az tüketirim, doğal olanı tüketirim.. bulursam köy tavuğu yerim bulamazsam hiç tavuk yemem. ama tabi bunlar benim düşüncelerim.. başkasıda başka bir şeyi savunabilir. herkes kendi kararını almakta özgür.. ama burada bildiklerimizi birbirimize aktarmamız çok güzel.. hele şuan ihtiyaçlarımız problemlerimiz hep aynı .. ben en çok burada anlaşıldığımı hissediyorum.. kimse bir yere kaçmasın, doğurana kadar hep beraberiz :)) hatta belki doğurduktan sonrada:)
 
bir kere kaçamak yapılsa çok mu :))
şeyi merak ediyorum meyveli sodalar var ya onlardan içiliyor mu eşimle bir yere oturmaya gidiyoruz su içiyorum hep hani onlarda mı yasak acaba

Ben gecen gün mangaldaydim köfte sucuk valla dayanamadim bir bardak kola ve bir bardak gazozu goturdum :KK70::KK70:

Ceyda & Rıfat

"Prenses"
HİRANUR 27.08.2014
 
köy yumurtası tüketin,yoğurdu evde kendiniz yapmaya çalışın hazır meyve suları tüketmeyin vs dedim de.Bizim topikde olmayan dışarıdan insanlarda okuyormuş köy yumurtası pahalıymış alamaynlar olurmuş vs.ben bukadar ince detayları düşünemedim maalesef oyüzden fikrimi yazmıyorum bundan sonra canım.Hatta merak ettiğim bir konu olmadıkça gerekmedikçe yazmayacağım takip ederim sadece

oooo ajda pekkanla cem yılmazın reklamı vardı ajda hanım ajda hanım gergin misiniz bugün diye aman bunda birşey yok canım..

valla topik dışına bakmaya gerek yok ki içinde bile öyledir..

biz yeni evlendik gerçı artık yıllandık ama eşim kredi çekti,bizim eşyalar ayıplı çıktı değişmediler mahkemelik eğer paramızı vermezlerse yandık yandık..

sonra adanadaydık ankaraya sınavlara gel git haftada,sonra mülakat için onla görüs bunla görüş hepsi yol parasıydı ooo bir açıldık bir açıldık hiç sorma yanı

ne bileyim zamanla düzeliriz ve ben daha bir ikş birşey aldım annem alıyor sürekli adamı sıkmayım diyorum..evlilik yıldönümünde bpsver hediye fılan alma dedim anneler gününnde annesine aldık seneye düzeliriz o zaman alırsın dedim ben zaten alamadım ::KK9::KK9: yani dışardan okumaya gerek yok ki buradada var haa şükür yiyoruz içiyoruz onda sıkıntı yok ama herkes bazı zamanlarda dört dörtlük olmuyor ,eşim iyi bir yerde çalışıyor parası iyi ama maddi durum batık durumda çıkamadık:KK53::KK53:

o yüzden öyle dışarıyı düşünmeye gerek yok ben bu kadr sıkışığız şunu alacam bunu alacam diyorum haa biraz daha açılırız ne yapayım..
 
kullanmaya başlamışsınız yanii :KK34: :)) Ben de çok beyaz tenliyim henüz başlamadim... biotherm iyidir... biraz daha araştırıp en kısa sürede alayım ben de...

Benim cildim problemli canım , normalde de yazın hep lekeler olur kışın geçerdi , ben hep kullanırım bu 50+ kremlerden , hele de hamilelikte lekelenme riski artınca çoktandır sürüyorum ben...
 
Canim seker problemin varsa cok limonata icmeni tavsiye etmem. Ben gecen yaz kendim yapiyordum sürekli, cok leziz oluyor cidden.
Bu tarifle en güzel tadi aliyorsun ama limonata tadini yakalamak icin kattigin sekerin haddi hesabi yok :KK70:D:KK70::KK70:
Sekeri istege göre azaltabilirsin tabi ama cok asiri azaltinca da limon iciyormus gibi oluyor.. :KK70:

http://www.birseninmutfagi.com/2010/09/limonata.html

Arada sirada yapabilirsin tabi :) Serinlemek icin yazin evde meyveli yogurt da yapabilirsin, ben onu da kendim yapiyordum gecen sene cok güzel oluyor. :) Hatta donduruyordum bazen, buz gibi ferah ferah :)

link için teşekkür ederim canım. denenmiş olması daha iyi benim için. zaten ben çok şekerlisini sevmiyorum. azıcık ekşimsi olcak ki ferahlatsın dimi ama :KK52: meyveli yoğurt denemedim hiç. valla iyi fikir. serin serin yalarım artıkın :KK9:
 
canım sen çok ince ayrıntılara giriyorsun.Ben buraya bir yazı yazarken fikrimi söylerken,topiğin dışında durumu olmayan birisi gelir bunu okurda sonra canı çeker alamaz vs.diye hiç düşünmedim inan.Düşünenlerde olursa alnından öpücem onları.İkincisi benim saydığım şeyler mesela köy yumurtası ile markette satılan yumurta arasında sadece kuruş farkı var ki onuda herkesin almaya gücü yeter.Hazır meyve suyunu hamilelikde tüketmeyi tavsiye etmediğimi söyledim ki doğru hala arkasındayım eve aldığım portakal suyunu veya diğer meyveleri sıkar içerim buda maddi açıdan daha uygun.Yoğurt olayına gelince evde yapılan yoğurt hem daha sağlıklı hem de yine senin değindiğin konuya gelirsek maddi olarak daha ucuza geliyor.Ve 1-2 lt sütle koca bir tencere yoğurt yapılabiliyor.Ve yoğurt yapmak bir bayanın en fazla yarım saatini alıyor.Vakit bulamamkla falan alakası yok.Bizler hazır tüketmeye alışkın olduğumuz için bunlar zor geliyor.Ozaman dediğin gibi yapacak olursak ben hamilelikden önce günde 1 paket sigara içiyordum ozaman amannn bukadar pinpirikli olmaya gerek yok diyip onuda bırakmasaydım içmeye devam etseydim.Hamburger ben hiç mi yemedim hamileliğimde yedim nefis bu dayanamadım.Ama o burger kıng deki tavuklar etler vs.ler araştırılmış ve çocukların dna larını gelerini gelişimlerini bozduğu ortaya çıkmış.Bunu bile bile de sürekli yemek olur mu sence?doğru mu?Ben normalde okadar dikkat etmem yediğime içtiğime ama eğer hamileysem ve benim bebeğim söz konusuysa ona zarar verecek herşeyden uzak dururum.Mesela biraz önce bir arkadaş da ödem olmuşdu.Neden olur diye konuşurken benim doktorumun söylediği bişeyi paylaştım.Fazla erik tüketme dedim ona çünkü hamilelikde vücuttaki suyu topluyor ve ödeme neden oluyormuş dedim.Yani şimdi ben bu bilgiyi arkadaşımla paylaşmasamıydım amannn yesin boşver mi deseydim???

Canim anlattiklarimi tamamen yanlis anlamissin, ben hersey bosver diyelim demedim ki. Sadece hastanede meyve suyu icen kadini yazmis birisi, sen de "böyle insanlari anlamiyorum" demissin, yargilamissin. Ben de diyorum ki, nerden biliyorsun belki o an o denk geldi onu icti? Belki ilk defa icti? Ayrica ben ince düsünüyorum cünkü sosyologum belirttigim gibi, sosyolog olmak icin biraz hassas ve insanlara duyarli bir yapiya sahip olmak gerekiyor. Gözlem yapmak da gerekiyor sürekli ve cok arastirmak gerekiyor. Forum sitelerinin, kadin günlerinin, sohbet gruplarinin vs. o kadar cok alanda insana etkisini inceliyor ki sosyoloji... Ben bildigim icin, burada aramizda olan ya da disardan okuyan insanlarin varligini da unutmayalim demek istedim.

Konu cok uzuyor.... ama sen köy yumurtasi ile market yumurtasi arasinda kurus fark var diyorsun da ben senin yasadiklarina bir sey demiyorum ki. Ki senin nerde oturdugunu nerden aldigini da bilmiyorum. Ben organik ürünler satan bir pazarda gönüllü calistim aylarca, ciftcilik de yaptim bir yaz döneminde, gercekten organik ürün yetistirmek kurus farkla kapatilabilecek bir olay degil, yakinen biliyorum. Bunun yaninda köy sütü, manda yogurdu vs. %100 organik olan ürünler muhakkak daha pahali olur, cünkü kullandiklari kimyasalsiz malzeme cok daha pahali, süre uzun, emek daha fazla, onu kapatmak icin adam pahalidan satmak zorunda, kurus farkla olabilitesi yok, mümkün degil, bir sürü detayi var neyse.
Ki zaten benim anlatmaya calistigim fiyat odakli degildi altinda baska bir mesajdan bahsediyordum.

Yogurt konusunda da ben herkesin yasam kosullarindan bahsederken, aman canim bir yogurdu yapmak yarim saat diye düsünemiyorum cünkü evde yogurt mayalamak icin sadece vakit de gerekli degil. Rahat kosullarda yasayan bir insanin beyni ile, dert icinde yasayanin arasinda bir ton fark var. Yani borcun harcin icinde yüzerken, cocugunun ayakkabisi yirtilmis onu öyle okula gönderiyor diye üzülürken, ne bileyim bir yakinini kaybetmisken, ciddi bir rahatsizligi cikmisken vs. vs., minibüse otobüse binmeye parasi yok cogu yere yaya gidiyorken, ya iste hayatin binbir türlü cilvesi diyeyim kisaca zorluklari... O insanin durup da evde yogurt yapayim bebegim daha saglikli olsun diye düsünmeye mecali olmaz demek istedim.

Hamburger konusunda da ben sürekli yensin mi dedim? Benim yazdigimi okuduysan ben sadece bir kere yedigimi ama insanlarin bazen bilip bilmeden yargiladigindan bahsettim. Sürekli yemedigimiz sürece, kacamak yapip zararli diye bahsedilen, hamburger, meyve suyu bilmem meyveli soda vs. kullanmaktan bir zarar gelmez, abartmayalim dedim.

Neyse tek tek yanit vermek istemiyorum. Ben genel anlamda kaliteli ve organik tüketimden bahsederken diger insanlari da düsünelim demek istedim. Organik olan ne varsa mutlaka daha pahali, herkesin de yasam kosullari yasadiklari yer ve ortam bir degil. Mesela en saglikli plastikten alinan biberonu överken, biberonu bile zor satin alacak insanlari düsünelim istedim. Saglikli yiyelim, elimizden geldigince ama cabucak yargilamalara girmeyelim diye kendimden hamburger hikayesini verdim.

Neyse cok vakit harcadim herkese güzel günler hanimlar.
 
ben de yoğurdumu kendim yapıyorum, açık sütün fiyatı kapalı olandan daha uygun. aslında mali olarak daha çıkış ev yoğurdu. yumurtaya gelince ben hep şunu söylüyorum, daha az tüketirim, doğal olanı tüketirim.. bulursam köy tavuğu yerim bulamazsam hiç tavuk yemem. ama tabi bunlar benim düşüncelerim.. başkasıda başka bir şeyi savunabilir. herkes kendi kararını almakta özgür.. ama burada bildiklerimizi birbirimize aktarmamız çok güzel.. hele şuan ihtiyaçlarımız problemlerimiz hep aynı .. ben en çok burada anlaşıldığımı hissediyorum.. kimse bir yere kaçmasın, doğurana kadar hep beraberiz :)) hatta belki doğurduktan sonrada:)
Bende senin gibi düşünüyorum.Antibiyotikli tavuğu tüketeceğime hiç tüketmem daha iyi.Bana ve bebeğime zarar vereceğini bidiğim bşeyi nede tüketiyim.Ozaman sigarayı da bırakmazdım ben haksızmıyım.
 
bir kere kaçamak yapılsa çok mu :))
şeyi merak ediyorum meyveli sodalar var ya onlardan içiliyor mu eşimle bir yere oturmaya gidiyoruz su içiyorum hep hani onlarda mı yasak acaba

bende öyle bir yere oturunca ne içeceğimi şaşırıyorum. gözüm başkalarının masalarında oluyor hep buz gibi ferah ferah içiyorlar diye :KK9::KK9::KK9:
evden kendimiz meyve suyu yapıp yanımızda mı götürsek napsak ya :KK53::KK53::KK53:
 
köy yumurtası tüketin,yoğurdu evde kendiniz yapmaya çalışın hazır meyve suları tüketmeyin vs dedim de.Bizim topikde olmayan dışarıdan insanlarda okuyormuş köy yumurtası pahalıymış alamaynlar olurmuş vs.ben bukadar ince detayları düşünemedim maalesef oyüzden fikrimi yazmıyorum bundan sonra canım.Hatta merak ettiğim bir konu olmadıkça gerekmedikçe yazmayacağım takip ederim sadece

Tatlım hepimiz düşüncelerimizi paylaşalım , isteyen katılır istemeyen katılmaz , hepimiz hamileyiz o yüzden çok çok hassasız , o yüzden oluyo sanırım bu durumlar, yoksa o arkadaş da sen de dünyalar tatlısı insanlarsınız, siz olmasanız kız ben napardım , sizin ve buraya yazdıklarınız sayesinde daha güçlü hissediyorum kendimi ...benim son günlerde ettiğim bi laf var, sürekli eşime söylüyorum bunu, bir hamileyi ancak bir hamile anlar...gitme bi yere sakın...
 
Evet doktorum biraz rahat. Ben cok evhamli biriydim, beni bile degistirdi. :) Ama onun rahatliklari da hep dogru cikti sonunda, güvenimi sarsici bir sey yasatmadi bana. O yüzden güveniyorum. Cok icmiyorum meyve suyunu yani sadece günde yarim bardak hapi yutmak icin. Ondan da bir sey olmaz sanmiyorum. Her gün bir litre bitirmiyorum. Kremi de kafaya cok takmistim ama normal nivea vardi devam edicem ona.

Istanbul ya ben sikma portakal icemiyorum. :KK50::KK50: Midemde gastrit olustu hamilelik gastriti. Domates, portakal, limon vs. cok feci yapiyor. Meyve suyu daha yumusak, asit yaratmiyor o kadar midede.

Ben de bilmiyorum belki de ilk hamilelik diye gec olusacak bizim süt. Benim gögsümde bir belirti de yok. Koyu kahveydi meme ucu ve etrafi, artik o kadar kara da degil, acildi rengi... Doguma yaklasinca dolarlar insallah. :KK52:

bana da asit yapıyor canım. hatta hamileliğimin başından beri tek tiksindiğim şey portakal oldu ilginç bi şekilde. kabuklarını mutfakta çöpte görünce bile midem bi garip oluyordu. hala da öyle. ama napam diğer meyveleri sıksam daha şekerli.

inşallah sütleniriz ya tek korkum o :KK53:
 
Canim anlattiklarimi tamamen yanlis anlamissin, ben hersey bosver diyelim demedim ki. Sadece hastanede meyve suyu icen kadini yazmis birisi, sen de "böyle insanlari anlamiyorum" demissin, yargilamissin. Ben de diyorum ki, nerden biliyorsun belki o an o denk geldi onu icti? Belki ilk defa icti? Ayrica ben ince düsünüyorum cünkü sosyologum belirttigim gibi, sosyolog olmak icin biraz hassas ve insanlara duyarli bir yapiya sahip olmak gerekiyor. Gözlem yapmak da gerekiyor sürekli ve cok arastirmak gerekiyor. Forum sitelerinin, kadin günlerinin, sohbet gruplarinin vs. o kadar cok alanda insana etkisini inceliyor ki sosyoloji... Ben bildigim icin, burada aramizda olan ya da disardan okuyan insanlarin varligini da unutmayalim demek istedim.

Konu cok uzuyor.... ama sen köy yumurtasi ile market yumurtasi arasinda kurus fark var diyorsun da ben senin yasadiklarina bir sey demiyorum ki. Ki senin nerde oturdugunu nerden aldigini da bilmiyorum. Ben organik ürünler satan bir pazarda gönüllü calistim aylarca, ciftcilik de yaptim bir yaz döneminde, gercekten organik ürün yetistirmek kurus farkla kapatilabilecek bir olay degil, yakinen biliyorum. Bunun yaninda köy sütü, manda yogurdu vs. %100 organik olan ürünler muhakkak daha pahali olur, cünkü kullandiklari kimyasalsiz malzeme cok daha pahali, süre uzun, emek daha fazla, onu kapatmak icin adam pahalidan satmak zorunda, kurus farkla olabilitesi yok, mümkün degil, bir sürü detayi var neyse.
Ki zaten benim anlatmaya calistigim fiyat odakli degildi altinda baska bir mesajdan bahsediyordum.

Yogurt konusunda da ben herkesin yasam kosullarindan bahsederken, aman canim bir yogurdu yapmak yarim saat diye düsünemiyorum cünkü evde yogurt mayalamak icin sadece vakit de gerekli degil. Rahat kosullarda yasayan bir insanin beyni ile, dert icinde yasayanin arasinda bir ton fark var. Yani borcun harcin icinde yüzerken, cocugunun ayakkabisi yirtilmis onu öyle okula gönderiyor diye üzülürken, ne bileyim bir yakinini kaybetmisken, ciddi bir rahatsizligi cikmisken vs. vs., minibüse otobüse binmeye parasi yok cogu yere yaya gidiyorken, ya iste hayatin binbir türlü cilvesi diyeyim kisaca zorluklari... O insanin durup da evde yogurt yapayim bebegim daha saglikli olsun diye düsünmeye mecali olmaz demek istedim.

Hamburger konusunda da ben sürekli yensin mi dedim? Benim yazdigimi okuduysan ben sadece bir kere yedigimi ama insanlarin bazen bilip bilmeden yargiladigindan bahsettim. Sürekli yemedigimiz sürece, kacamak yapip zararli diye bahsedilen, hamburger, meyve suyu bilmem meyveli soda vs. kullanmaktan bir zarar gelmez, abartmayalim dedim.

Neyse tek tek yanit vermek istemiyorum. Ben genel anlamda kaliteli ve organik tüketimden bahsederken diger insanlari da düsünelim demek istedim. Organik olan ne varsa mutlaka daha pahali, herkesin de yasam kosullari yasadiklari yer ve ortam bir degil. Mesela en saglikli plastikten alinan biberonu överken, biberonu bile zor satin alacak insanlari düsünelim istedim. Saglikli yiyelim, elimizden geldigince ama cabucak yargilamalara girmeyelim diye kendimden hamburger hikayesini verdim.

Neyse cok vakit harcadim herkese güzel günler hanimlar.
Tamam canım ok.Ozaman kimse organik yemesin pahalı.Markettekiler neyinize yetmiyor?Hem dert tasa vs.herkes yorgun hiçbirşey yapmayın gidin evinizde ayaklarınızı uzatıp yatın.Sonra burada yok erik di yok kiraz dı bunlarıda yazmayalım.Çkünkü eriğin kilosu 10 tl kiraz vs. de aynı fiyat şu anda.Herkes alamaz.Şifreli konuşalım.E dediğimizde erik,k dediğimizde kiraz anlaşılsın ki alamayanların canı çekmesin.Ya da benim sizin kadar detaylı düşünüp yorumlayabilmem için bir koşu gidip sosyoloji okuyup gelmem lazım.Bencede konu çok uzadı gereksiz bir tartışma bu.Demekki aramızda bir doktor olsa niye sezeryan olucam normal doğumdan korkuyorum diyosunda buradaki ve diğer topikde ki arkadaşları etkiliyorsun diye fırçalayacak beni.Oyüzden yorum yapmıyorum artık ben gerekmedikçe.Sizede güzel günler hoşçakalın.
 
canım bu arada unuttum sana yazmayı.Benim ofisde oda arkadaşımda 24 haftalık hamile.Sürekli ymeklerin yanında ketçap mayonez yedi.Masasında hep meyveli sodalar,meyve suları,cips kraker vs.yapma etme dedim aman nolacak bukadar pinpirikli olma dedi bana.Herkes yiyo maşallah hiçbişey olmuyo dedi.Suda içmiyodu doğru düzgün uyarmakdan dilimde tüy bitti.Ve geçenlerde müthiş bir karın ağrısı acile kaldırdılar onu ve mide enfeksiyonu geçirmiş.Nedenide hep bu yediği gereksiz şeylermiş.Suyu az içtiği çin de suyu azalmış.Kadının hamileliği sürekli sıkınyılı geçiyo çok yıprandı.15 tane serum yemiş.enfeksiyonu temizlemek için.Ve yanında kullandığı ilaçlarda cabası.Dünde suyu azaldığı için hastaneye yatırdılar yine.Suyu az tüketmiş dediğim gibi.Beslenme düzensizliğinden bebeğin gelişimi geriymiş ve genetik bitakım sıkıntılardan şüpeleniliyormuş.Şimdi ben onu uyarmakda haksızmıydım mayonez yeme içinde çiğ yumurta var cips yeme vs.derken ben onun kötülüğünümü düşünmüşüm.Haklıymışsın diyor şimdi bana.

Mucar uzatmaya gerek yok. Ben herseyi salalim bos verelim demedim. Cogu doktorun ortak bulustugu bilimselligi kanitlanmis zararli seylerden bahsetmiyorum ben. Cig yumurta, mayonez, pismemis et, sigara, alkol..... Tabiki bunlari yapmamak gerek. Ya da doktorlar normal bir insana bile günde en az 2lt su icin derken, ben amannn icmeyin demiyorum ki. Nerden nereye getirdin konuyu.
Ayrica bütün bu yazdiklarini yapip, yiyip icip hicbir sey olmayan, turp gibi cocuk doguranlar da var. Bilimsel olarak pek cok seyin kaniti yok. Kaniti olan ve genel gecer yargilara da zaten ben de herkesin uymasi taraftariyim. Ama uymamis birini görünce de "anlamiyorum ben bu insanlari" demem.

Sen bir baska üyenin, hastanede bugün bir kadin meyve suyu iciyordu diye yazdigi bir mesajina, direk "anlamiyorum böyle insanlari" yazdigin icin ben de sana kendi bilgilerim dogrultusunda "YARGILAMA" direk diyerekten mesaj yazdim bu kadar. Üstüne bir de sen ben söyle organik aliyorum, böyle saglikli besleniyorum diye anlatinca. Ne güzel dedim, harika ama herkesin bu ortami yok. Diger insanlari da düsünelim, böyle havadan nem kapmayalim. Daha iyisini daha güzelini yapamayacak insanlari da düsünelim dedim bu kadar.
 
kızlar farklı görüşlerin olması çok güzel şahsen. ben nelere dikkat etmem gerektiğini nerdeyse hep sizlerden öğrendim. ve ayrıca insanın canı çekince bir kaç kez kaçamak yapmanın çok zararı olmadığını da sizden öğrendim. bir şey zararlıysa eğer burda birbirmizi uyarmak insanlık görevi bence. ayrıca birinin canı bir şeyi çok seviyorsa sakın yeme bebeğine zarar verirsin diye vicdan azabı da çektirmeye hakkımız yok elbette. bizler hap ortasını, uygun olanını konuşuyoruz.

misal ben fıstıklı cips çok severim. burnuma buram buram kokusu gelir arada. bu ayıma kadar sadece iki kez yedim. ama her istediğimde de alıp yemedim. öyle düşünelim :KK34:
 
X