2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530

aa benim durumumdan bi tane daha ben de öğrenemedim hiç iz belirti yokmuş bekliyorum 28 şubatı ayrıntılı ultrasonu
 

bi tane daha bana on haftalıkken kız dedi 16. ve 17.de orasını açmadı pıtırım busefer de kıza benzettim dedi alırsan sarı beyaz yeşil kıyafet al dedi
 
Kesinlikle katiliyorum sana.kisiye gore degisen bisey bence de.anlatmak istedigim de o benim.yani epidural dogum suresini etkilemiyor.benim icime hep kolay dogum yapacakmisim gibi geliyor.insallah oyle olur hepimizin dogumu.amiiiiinnnnn
 
kızlar ben geldim hep doğumun şeklini konuşmuşsunuz ben özel durumumdan ötürü sezeryan olacaım için seçim şansım yok o yüzden fazla dahil olmadım konuşmalarınıza.
yanlız haftasonu gıcık sinir uyuuuuusss olduğum bişeyi paylaşıcam sizinle. kv.deydik ya eşimde yanımda oturuyoruz öle konu emzirmekten açıldı, işte benim sütüm çok olurdu normal doğum yaptım ben hep 3ünüde, daha 8. ayda akmaya başlardı fln dedi arkasına 'ayyy inşallah sende normal doğum yaparsın' dedi. kal geldi bana bi an. sanki benim durumumu bilmezmiş gibi, yaramı kanatmak istermiş gibi, ayy ne bileyim öyle zoruma gittiki, yok dedim biliyosun benimki sezeryan olucak anne. şimdi diyemiyorumda 'bilmiyomusun durumumuzu, ya normal doğururken bağırsak kesesi patlarsa?' sustum, üstüne bide 'niye öle?' demezmi? doktorlar öle uygun gördü dedim en sonunda uzatmak istemedim kalktım gittim banyoya ağla ağla ağla, sinir oldum.
sen nası böyle bişeyi söylüyosun, diliyosun allahtan. herşeyden haberin var. zaten şuan en korktuğum şey erken doğum riskim. bu kadar anlayışsız olunurmu ama yaa? kızım bebeğin için en sağlıklısı neyse öyle olsun demezmi insan?
 

tatlım hiç kimse için ağlama boş ver herkes bebei ve kendisi ,için en iyi olanı herkesden daha fazla biliyo
 

Belki dusunememistir cahillikten etmistir bu lafi.den bakma ona.ne var ikigun gec gelir sutun fazla fazla.bebegini dusun kendini dusun oyle insanlarla muhabbet e girme hic.ne diyecegi belli olmayanlarla.yavruna hissettirme kizginligini.ben oyle istiyorum der gecersin.
 
bu arada azönce dualarınızıda okudum kızlar allah kabul etsin sağlıcakla bebelerinizi alın inşallah kucaklarınızaa :119:
 

Keşke deseydin bilmiyor musun durumumuzu diye paradoks. Çok sinir oldum ya amaçları ne ki böyle kvlerin. Doğacak bebek kendi torunu değilmiş gibi Sen kendini sakın üzme, bebeğini düşün. Allah herkesi görüyor biliyor.
 
ya çok zoruma gitti işte ya eşimde demiyoki anne niye öyle diyosun bilmiyomusun durumu?
ve devamlı yüzyüzeyiz nerdeyse her haftasonu görüşüyoruz. bi yerde patlıcam ama bakalım? ya sabır çeke çeke gidiyorum zaten her seferinde. cahilliğine vereyim diyorumda o kadar çenesi düşükki herşeye sölicek bi cevabı, her konuda bi fikri mutlaka var demezsin ilkokulu bile okumamış. bazen öle çok konuşuyoki gerçekten kafam şişiyo.dinliyorum sadece saygımdan. benle ilgili olmayanları umursamıyorumda böle hassas bi konuda bu kadar düşüncesizce konuşması çok sinirlerimi bozdu gerçekten.
 
Son düzenleme:

kuzum diyorum ya kal geldi o an diye, yani sağ beklerken sol vurdu resmen. aslında çok hazırcevabımdır ama büyüğün işte. demek istemedim bişi ama içimde kaldı resmen. aslında üslubuna uygun söyleyebilirdim bişiler ama zaten cahil insan, bu sefer yanlış anlar başka yere çeker amaaannnn pooffff!!! en iyisi azcık azcık görüşmek. uzak olunca en iyi oluyosun
 
Son düzenleme:

Evet bazen öyle anlar oluyor. Bişey diyemiyosun. Ama bundan sonrada içinde tutmaktansa, kendini üzmektense usulüne uygun söyle o üzülsün yanlış anlasın. Maaesef bişey demedikçe daha fazla tepeye binmeye çalışıyorlar. Aralıklı görüşebiliyorsanızda az az görüşün canım. Hamileliğini bahane et, eşine de anlat içinde tuttuklarını. Bu konuda kesinlikle haklısın. Eşinde anlayışlıysa sana hak verir zaten. Daha hassas davranması gerekli kvnin.
 

ya eşim bana annesinin fırsatını vermez, annesinede asla benim fırsatımı vermez. öle bi huyu var. belkide kendine göre iyi yapıyo öle dengede tutmaya çalışıyor. şimdi ben annen niye senin yanında öle dedi desem? kötü niyetle sölememiştir dicek öle düşünme dicek. ben orda bi pislencem, o duruma düşmekte istemiyorum. ama kırıldığımı dicem eşime bu akşam. dün akşam morali çok bozuktu arabaya sürtmüşler dedi suratı beş karıştı. doğru dürüst benle bile konuşmadı.
 

Haklisin canim ne diyim ben bazi konularda esim i tehdit ediyorum bak annen boyle diyor sen cevabini vermezsen ben veririm huzurumuz kacar sen bilirsin diyorum.o yuzden bana firsat birakmiyor esim.bence esinle konus once.bu arada lafini da esirgeme.senin icinde kalacagina onun icinde kalsin.benim kv de adami gicik ediyor bazen.cok ye diyip duruyor.eltimi ornek gosteriyor surekli.en sonunda bi patladim.sustu.bazen gerekiyor esim de yanimdaydi azini acmadi.yoksa ona da catardim.
 

ya baktığım zaman şuan kötü bi insan değil her istediğimi yapmaya çalışıyor canım ne isterse pişiriyo, hiçbi zaman iş fln beklemez benden. ama buda seninkiyle aynı versiyon galiba eşime çatıyor durmadan. ya anasıdır beni ilgilendirmez tabi ama adamın morali bozulunca evimin huzuruda kaçıyor. geçen banada öle benzer bişi dedi kv. du bakıyım. heh heh, ben şimdi etten tiksindim ya, biliyorda yiyemediğimi, gene sordu ne yapıyım akşama köfte sote gibi şeyler yapıyımmı dedi. yok anne sebze yap dedim. aa dedi bebeğimi nası beslicen ama et yemen lazım olmaz fln. bu kaçıncı demesi ama. en sonunda şöle baktım suratına anne kusmamı mı istiyosun yiyemiyorum işte napıyım kusura bakma beslenicem diye zorla tiksinerekte yiyemem çıkarıcağım şeyi, ilaç takviyesi alıyorum dedim. sustu sonunda. sonunda sustu yani, sonunda...
 

anladım cnm acaba ferahtaki aile merkezi diye mi sordum oyna numarası var mı dicektim

kuzenime gittik oğluşuma mini mini zıbınlar pant tişört takımı tulumlar almış sağ olsun ilk hediyeleri
 

cnm ben özelden bahsediyorsun sandım gittiğim hastane özel ve serbest sanırım hala kuzenim 2 ay oldu sezeryan yapalı 1 haftada en fazla koç gibi oldu 2-3 sene önce szaryan yapan arkadaşlarımda o şekilde ama hepsi özelde yaptı.

kaos bebek odan çok güzel ben çok severim o renkleri ben odayı 1 sene sonra düşünüyorum ve bembeyaz ya da kremli beyazlı olucak şekilde
 
Bende bu gibi nedenlerden dolayı sezeryandan çook korkuyorum ve istemiyorum. İnşallah zorunlu kalmam. Herkesin fikri farklı tabi ama bence en güzeli ve sağlıklısı normal doğum.


keşke bende sizin gibi cesur olabilsem


aynen katılıyorum cnm dediklerine :13:


elizabeth bebek odasını beğendim ben cnm country tarz içine engilish home benzeri mağzalardan mobilyana uygun nevresim takımı perde falan alabilirsin




bu kv leri ne yapmalı kaynar kazana koyup altına odun atmalı
dün kv de helva yedim cnm çekti giderken zorla yanıma vermeye çalışıo istemiyorum tamam yeter diom ben sana değil çocuğa veriyorum diyor niye boş konuşmayı lafın gidiceği yeri hiç bilmez çünkü en iyisi az görüşmek
 


canım eşine kızma emin ol anlamamıştır erkeklerin beyni bizim ki gibi değil, bana biri laf sokar sonra eşime bana dediği şeye bak derim ne dedi ki der farketmez hiç öyle şeyleri, eşin aman ne var alınganlık yapma diyebilir yani... kv'den aslında normal yaptım sütüm çok havası yapcam derken seni incitmiş, ayıp gerçekten çünkü zaten hassassın korkuyorsun. amann boşver canımm iyi tarafından bak sezaryen mi normal mi derdin yok, yok sancı çek olmasın sezaryene alsınlar ihtimali de yok, normalden korkup sezaryen olan kadın imajı yok ayrıca sezaryen olup da sütü gelmeyen yok hiç benim etrafımda.
 
m_s_c kullanıcısından alıntı
merhaba temmuz anneleri bende inşallah 2013 temmuz annesi olacağım, sizden tavsiye almaya ihtiyacımız var 2013 anneleri olarak,

-yeni doğan ve 0-3 ay olarak ne kadar ne alalım? en az ne kadar kısa kollu, yarım kollu, uzun kollu zıbın, tulum, elbise vb? kaç paket bez alalım? biberon emzik alalım mı? neler almayalım?
-3-9 aylık dönem için neler alalım?
-bebek arabası ana kucağı oda beşik alırken nelere dikkat edelim neler tavsiye edersiniz?
-doğum için önceden nasıl bir hazırlık yapalım? nelere dikkat edelim? ebelere veya dr'a önceden tembihlememiz gereken birşey var mı?doğumdan sonra giymek için gecelik mi alt üst pijama takımı gibi birşey mi alalım?

sıcakta doğum yapacak bizleri neler bekliyor???
hertürlü yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz :)


kızlar biz önce hamileydim şimdi anneyim başlığında yazıyoruz..
aklınızda bulunsun

1- kıyafet için bu aylarda fazla alışveriş önermem.
kızım 4 kg a yakın doğdu. hiç yenidoğan kullanmadım. doğuma yakın bebeğin kilosuna göre alışverişi sıklaştırırsınız.
aldığım 0-3 ay kıyafetleri de 1,5 ay kullandım..
0 numara çorap almayın, kesinlikle bebeğin ayaklarını çok sıkıyor..


istanbuldayız biz, ama temmuz ağustos cehennem sıcağı.
hiiiç tulum falan almadım. sadece çıtçıtlı badilerle geçirdik.
0-3, 3-6 boylarda sıfır kollu ve yarım kollu yaklaşık 15 tane badi vardı..
uzun kollu 2-3 tane..
3 tane de ince pamuklu alt çok kullanışlı oluyor, kesinlikle tavsiye ederim.

elbiselere aldanmayın derim, sıcakta hiç giydirilmiyor..
aldıklarınızın %100 pamuk olmasına dikkat edin.
ilk ay kızım 5 cm uzadı. aldıklarınız akşamdan sabaha bebeğinize kısa gelecek, unutmayın

zıbın; bence kullanışlı değil. ben sonbaharda hep tulum kullandım.
beli açıldı, yukarı kaçtı sıkıntısı olmaz..

bez de ilk etapta 1-2 paket yeter..
ilk günlerde altını neredeyse 7-8 kez kirletiyor.
gerekince her yer market aldırırsınız..

emmeme ve süt olmaması ihtimaline karşı, yanınızda ufak bi biberon bulundurun.
sezaryanliyim, ilk üç gün sütüm gelmedi. buna rağmen kaşıkla ağzına mama akıttım, biberon kullanmadım..
ama tedbirli olun siz

ve mutlaka mutlaka ince pamuklu 3-4 tane battaniye alın..
sonbahara doğru pazen battaniyeler çok kullanışlı..
onları da anneanneler yapsın

2- 3-6 ay için yine uzun kollu çıtçıtlı badiler almıştım.. 5 tane kadar..
ve 3 tane tulum ve birkaç penye alt üstle bu dönemi geçirdik..
çok kullanışlı olan bi şey de; ince penye yelekler..

6-9 ay (şimdi bu dönemdeyiz) kadife tulumlar, alt üst eşofman takımları, havlu çoraplar, kilotlu çoraplar,
yün patik, yelek ve hırkalar kullanıyoruz..

3- bebek arabasını alalı 1 ay oldu, yeni yeni kullanmaya başladık.
kraft baston puset aldık, çok hafif, kolay açılıp kapanıyor, hiç yer kaplamıyor.
şahsen araba almanızı tavsiye etmem, çok hantallar. içine bebek de konunca iyice ağırlaşıyorlar

ana kucağı kesinlikle şart, özellikle otomobiliniz varsa üzerinize farz olur
arabaya bağlanmı özelliği olup olmadığına ve ağırlığının hafif olmasına dikkat edin.
ben pierre cardinin bi modelini aldım, yatış ile oturma arası bi pozisyon, anne karnındaki poz. en uygun olan..
ama epey ağır.. şuan hala arabada kullanıyoruz ama kızım da içinde olunca taşımak çok zor..

yatak olarak, kraftın park yatağını kullanıyoruz.
çok memnunum, dikişi kumaşı hakikaten kaliteli. sallanma aparatları da var, ama ben kullanmadım.
oda alacaksanız bile geceleri defalarca emmeye kalkacağı için mutlaka bi beşik ya da park yatak yatağınızın yanında olmalı..
ilk günler çok sıcak olduğu için aylarca salonda klima ile durduk. sanılanın aksine; dikkat ederseniz, hasta falan da olmaz bebişler..
göreceksiniz ki, doğum yaptığınız hastanelerde bile püfür püfür klima çalışıyor..

4- 30lu haftaların ortasına geldiğinizde doğum çantanız hazır olsun.. her an herşey olabilir..
benim çantamda olanlar;
kendim için: biri sabahlıklı takım iki gecelik..
3 tane yüksek bel çamaşır.
emzirme atleti (sütyeninden daha kullanışlı, ama bir beden büyük alın mutlaka)
çorap, terlik. kağıt havlu.
havlu, tarak, diş macunu fırçası, toka.
çıkarken giymek üzere ince, rahat kıyafetler..
yanıma ped de almıştım, ama hastanede paketle hasta pedi veriyorlar, onlar çok kullanışlı.
bebiş için: hastane çıkışı, birkaç tane çıtçıtlı badi,
battaniye,
bez, ıslak mendil, bebek bezi, şapka, çorap.

-fotoğraf makinesi, kamera, telefon şarjını da unutmayın



 
Son düzenleme:

ya tabiki korkuyorum. benimde çok hayalim vardı doktorumu bayan seçerim şöyle özelde doğururum böyle güzel odam olur, ne bileyim şimdi cerrahpaşada vak'a olarak doğum yapıcam başımda bin tane asistan ne bileyim yaa off allah herkese anlayışlı aileler versin ne diyimki.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…