2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinyeti ne olacak


  • Ankete Katılan
    530
aclıkla uyanıyorum sabahları cok kilo alıyorum napıcam bılmıyorum yardım ıstıorum ne yapmam gerekıo
aynen 46yla hamile kaldım şu an 58 kiloyum.yapacak birşey yokki aldın mı alıyorsun.

bence de çok abartılı listeler var internette.bize 2 pijama şart çünkü terliyorsun veya kanaman fazla olursa kirlenebiliyor falan.bebeğe de badi ,zıbın, alt 3-4 tane olmalı.altını sık değiştiriyorsun kirlenebiliyor.penye battaniye de öyle.tabi kendimize de bolca hasta bezi.pet yeterli olmuyor birkaç gün.zaten bir gece çok acil birşey olursa da getirilebilir.
 

21. Haftadayim.47 ile basladim 52 kiloyum.ama doktorum kizdi.bundan sonra alacaktin dedi.onun tahminine gore 30 kilo alirmisim boyle giderse.5 kilo cok mu yaa.karnim kocaman oldu 3 kilo orasi gelir zaten iki kilo da memeler.anlamadim gitti bu kilo isini.hic takmayin en guzeli.biraz dikkat etsek yeter.kasmayalim kendimizi
 

:)))))ayneeen..Canım eşinde gircek mi ameliyata ben eşim de girsin istiyorum fotolar da ondan aslında doğum fotoğrafcıları var ama ben kararsızım bu konuda..
 

Evet canım okudukça gözlerim biraz daha açıldı ve tırstm başta ama mantıksız geldi düşünnce ben yine bildiğimi yaparım ki ben cok pimpirikliyimdr sağlamcıyımdr yani ama bana bile fazla geldi zaten normal doğum yapcaksa sancısı tuttuğunda adam onu mu tasısın bavulunu mu bilemedim:))
 
Bu arada kızlar ilk 5 ay 3 kilo aldım su 1.5-2 ayda ise bi 3-4 kilo daha aldım son 3 ay nekadar alırız acaba ya çok almasak bari ben zaten 4 kilo fazlamla hamile kaldım(
 
:)))))ayneeen..Canım eşinde gircek mi ameliyata ben eşim de girsin istiyorum fotolar da ondan aslında doğum fotoğrafcıları var ama ben kararsızım bu konuda..
ameliyat derken sezaryenimi diyorsun canım.normal doğuma eşler giriyor da ameliyata alırlar mı ki.
 

ben de öyleyim yaa ürün araştır o ürünün kullanıcı yorumlarını oku tanıtım videolarını izle sırtım belim gözüm bacağım hiçbi yerim dayanmıyo valla inşallah sağ salim bebişlerimize kavuşunca bunları unuturuz :)) çünkü o zaman hayatımıza yeni yorgunluk ve uykusuzluklar girecek :))))))
 
Bu arada kızlar ilk 5 ay 3 kilo aldım su 1.5-2 ayda ise bi 3-4 kilo daha aldım son 3 ay nekadar alırız acaba ya çok almasak bari ben zaten 4 kilo fazlamla hamile kaldım(

ben de ilk 4.5 ay 3 kilo aldm bulantılarım yüzünden. şu anda 6.5 ay bitti ve toplamda 8 kilo aldım. ama bu normalmiş. gerçi vücut tipine göre değişir. canım sürekli tatlı pasta vs istiyo ama yapmıyorum ve almıyorum çünkü onlar evde bulundukça tüketecem ve kilo alımım artacak :)) kendimi bu şekilde engellemey çalışıyorum bakalım nasıl devam edecez :))))))))
 
doktorun kusura bakmasın da abartmış baya gayet normal almışsın bizlerden daha az hem de ne güzel
 
dun kontrolumde doktorum tekrar tekrar balık dedi kendini birazcık zorlamaya çalış,günde en az yarım litre sütü hiç ihmal etme dedi
yavrucağını düşün yemeye calış

balık ve et yiyemiyorsan mutlaka marincap kullanmalısın canım günde 1 tane :)) omega 3 vücut tarafından üretilmeyen sadece dışardan alınan bir vitamin çünkü. hergün ceviz ye bi kaç tane, haftada 2 defa ıspanak ye mesela. bebeğin göz ve beyin gelişimi için omega 3 önemli...
 


slm cnm hoş geldin..nisa hastanesini görünce yazmak istedim..bende o hastaneye gidiyorum derya hnma..senin doktorun kim?birde memnunmusun??ordaki deneyimlerinle ilgili beraber burada paylaşım yaparsak çok sevinirim..ayrıca bende avcılarda oturuyorum :))) kendine ve bebişine çok ii bak..
 
Günaydın güzel anneler ve onların tosbaaları.. Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle! bana bugün şeker yükleme testi yapılıyor. ilk kanım alındı. Şekerli suyu içtim birazdan da 2. kanı alacaklar. 1 er saat arayla 3 kere alacaklarmış. öğleye kadar hastanedeyim anlayacağınız. neyse sonra yine yazacağım herkese hayırlı günler..
 
Günaydın güzel anneler ve minik kelebekleri :)
Huzurlu,güzel ve sağlıklı bir gün ve hafta diliyorum hepimize :)
elifsce kuşum duanı okudum Allah kabul etsin inşallah ..
sevgiler,
 

Merhaba. Sonuçta sadece kendi fikirlerim ama belki yardımcı olur paylaşmak isterim. Süt pompasının alınması gerektiğine inanıyorum. Ben de doğumdan sonra çalışmayacağım ancak pompa alacağım. Çünkü göğüslerinizdeki sütü ne kadar cok sağarsanız sütünüz o kadar artar. Dediğiniz gibi bir yerlere giderken sağıp evde süt bırakmanız hayatınızı kolaylaştırıp kalitesini artırır. Bir de eğer sütünüz çokken sağıp buzluğa koyarsanız ve stok yapabilirseniz özellikle son zamanlarda, süt buzlukta 6 ay dayandığı için siz sütten kesilseniz bile bebğiniz anne sütü almaya devam edebilir. sterilizasyon makinesi almayı düşünmüyorum. Ne ben ne de ablam büyürken annem strelizasyon makinesi kullanmamış. kaynar suda az süre bekletmenin yeterli olacağını düşünüyorum. mama sandalyesi gerekli olabilir ama onun için de erken sanırım zaten ilk 6 ay ek gıda almazsa inşallah mama sandalyesine de ihtiyacımız olmaz. zateneilk 3 ay oturtulmuyo bebekler diye biliyorum.
 
Gunaydin kizlarrrr.kaynanam cinlendirdi yine beni.cepten sirketi ariyir.elli kere dedim anne sirketi arama kiziyorlar diye yine ariyor yine ariyor.hayir ev telefonundan arasa anlarim cok yazmasin diye ariyor diyecemde.cepinden sirketi ariyor.en son cuma gunu soyledim sorun oluyor cepten caldir ben ararim seni dedim.zaten dakikalarim bitsin diye ariyorum konusmak icin degil demesin mi.butun tuylerim amuda kalkti sinirden.neyse tamam dedi kapatti.sabah ise geldim sefim demesin mikaynanan aradi cumartesi diye.ben de esime soyledim en sonunda.kadin inadina mi yapiyor azar isiteyim diye mi yapiyor anlamadim ki
 
günaydınlar herkese. dün modokodan mobilyamızın siperişini verdik. mutlu bebeden modokoda fiyatlar hemen hemen aynı sadece ekstra hediyeleri olabiliyor. 3100tlye aldık büyüyen beşik dolap raf sandık tuvalet aynası ve isim yazan duvar süsü. mobilyalar modokoda birbirine benziyor kalite olarak da çok iyi almayı düşünen varsa oraları tavsiye ederim epey dolaştık.
 
inşallah iyi çıkar anım.en zoru da o kadar zaman aç beklemek kolay gelsin valla.
sterilizasyon makinesi konusunda katılıyorum gerçekten.kaynarsuda 10 dk.beklettiğinde hiçbir mikrop kalmaz.sterilizasyon makinelerinden daha güvenilir bence.
mama sandalyesi de ben kızımda kullanmamıştım çok pişman oldum.çok gerekli birşey.2 yaşına kadar falan ayrı bir sandalyede oturup yiyemiyor.kucağında yedirmekten bir hal oluyorsun.huzurluca ailece yemek yemek için mama sandalyesi çok iyi oluyor.
 


günaydın cnm...sen anlatınca benim bile sinirim bozuldu..ne anlayışsız şeyler bunlar yaaa..benimde sürekli çalışma zamanımı sorup duruyo bin kere söylediğim halde yarın nasıl çalışıyosun diyip diyip duruyo kasıtlı yapıyo sanki...iyi yapmışsın eşine söylemekle belki ozaman laftan anlar :))
 
aman boşver eşin söyleyince anlar da aramaz inşallah
hayırlı olsun resmini koyarsın geldiğinde bakarız
 
:) buyuk bı sorun valla kılo aldıkca kendımı kotu hıssedıyorum hc bu kadar kılo almamstım hayatımda :) bebgmz ıcın artk ne yapalım bebeklerımz saglıklı olsunda. benmkı cok yaramaz olucak kesın karnımda bıle durmuyo kı dunyaya gelınce hc durmıcak rahatlıkla verırm dıe dusunuyorum :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…