2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
çok tatlı oluyolar gerçekten maşaallah, benim kızım da bugün babası saçma bişey söyledi, tam ben haha diye gülecektim bi baktım kızım hihihi diye büyük insan gibi dalga geçer gibi gülüyo nasıl güldüm, şimdi uyandırıp sevesim geldi kızımı... Bi de bugün mama sandalyesinde oturuyodu kızım, ben de telefondan bişeye bakıyodum, bi baktım kızım da kafasını uzatmış bakıyo Allah ım ne kadar tatlılar, hep güldürsün inş. Allah bebeklerimizi...

ben kızıma şeker ve tuza 2 yaşında başlamıştım.bunda da öyle mi yaparım yoksa o kadar uzatmaz mıyım bilemiyorum.kızımın hala ne yumurtasına ne domates salatalığına tuz atmam.hiç aramaz tuzu.
ben ayakta sallayarak uyutuyorum.ama önemli olan ellerini sarmak.yani kundak gibi birşey.çocuk kollarını salladıkça kıpırdadıkça uykuya dalamıyor.kollarını sarıp yüzünü de örtünce kolay dalıyor.ben kzımda çok inatlaştım sarmam yüzünü örtmem falan diye şimdi anladımki çok işe yarayan birşeymiş bu.baştan direnir gibi olsa da onunda hoşuna gidiyor sonra mayışıp kalıyor.
ben de yeni geçicem kıymaya.öyle uyuyorsa ne güzel.iyi alıştırmışsın valla.

evet gerçekten de çok tatlılar

kızlar kıymayı kavurup iyice az yağda dondurucuya koysak her seferinde az az versek yemeklere nasıl olur ben nasıl vereceğimi bilmedim

ben ellerini sarınca aglamaktan mormor oluyor canım dogdugunda da saramamıstım hatta kayınvalıdem sankı ben beceremıyormusum gibi aldı gıttı baska odaya güya o becerecek 5 dk sonra geri geldi yok olmuyormus gercekten diye. Keske sardırsa bence de rahat uyur

:) anladım canım senin demek istediğini, bizimki de benimle uyumak istiyor illa ki, evet kendi kendilerine oynarken çok tatlılar gerçekten her halleri ayrı bir güzel :) Allah bütün kuzucuklara sağlık, mutluluk nasip etsin...

kızlar kıymayı kavurup iyice az yağda dondurucuya koysak her seferinde az az versek yemeklere nasıl olur ben nasıl vereceğimi bilmedim

canım benım doktorun tavsiyesını soyleyeyım; ciğköftelık 200 gram kıymayı al zeytınyagında kavur sonra buzdolabına at corbası pışmesıne yakın içine bir tatlı kaşıgı ekle hem once pişirdiğin için pişti mi pişmedi mi şuphen olmaz dedi hem de sana kolaylık olur dedi denedim ama 200 gram cok uzun sure gidiyor tabı kokusu değisiyor buzdolabında beklerken. ben de 500 gram aldım kıymayı kucuk kucuk buzdolabı poşetlerine koyup dondurdum her 2 gune bir cıkarıp corbasına en bastan katıyorum daha ıyı oldu zaten 2 gunluk corba yapıyorum

bizim dişler altta 2 tane ve düzgün şükür..
canım ben 6-7 parça sıyrılmış kuzu kemiğini suda 2 saat kadar beklettim kanı süzülsün diye kasap söylemiş eşime.. tencereye koydum üstüne su, tencere 3 lt lik sap hizasına kadar yani göz kararı oldu.. 1,5 saat kadar kaynadı köpükleri ara ara aldım.. ılıyınca ilikleri de çıkardım tel süzgeçten geçirdim. buz poşetinde beceremedim plastik bardaklarda dondurdum.

bizim sürüngen emekliyor ve adım atarak yürütmemi istiyor kesinlikle her gün daha tatlılar..

onu biliyorum.baştan alışmayınca direnirler zorlamamak da lazım.ben de doğduğu ilk günden beri alışsın diye sararak uyuttum öyle alıştı ancak.

günaydın kızlar.beenim oğlum çok az yemeğe başladı.ne yapsam en fazla 4-5 kaşık yiyor.aç kalmıyordur inşallah .niye böyle oldu anlamıyorum

canım biz de de öyle yeme ile ilgili gün günü tutmuyor dişlerden sanırım huysuz uykusuz ağlayarak çığlık çığlığa uyanıyor devamlı

kızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl ? bizim oğlan kahvaltı etmiyor başta daha iyi yiyordu yumurta peynir anne sütünü karıştırıyordum ama şimdi banamısın demiyor. ankaradayken daha iyiydi peynirden mi acaba? evde yedirdikten sonra sağ yanağı kızarıyordu ... peynirden diye düşündüm bugün başka peynir verdim yine yemedi... ne yapıcam bilmiyorum...

bir de siz öğünlerde miktar olarak ne kadar veriyorsunuz ? yoğurdu neredeyse 1 fincan yiyor çorbayı da bazen... ama kahvaltı facia ve meyve de 1 dilim rendeliyorum. az mı sizce ?

bir de muhallebi hakkında ne düşünüyorsunuz ? yapan var mı ? tarif verebilir misiniz bana ? bir de içine anne sütü mü koyuyorsunuz ?

çok soru sordum di mi :)

dün eşim elma yerken oğlum babasına öyle bir baktıki :) verdi elmayı eline oğluşun :) kemire kemire yedi valla :) çok şekerdi yaaa :) meyve filesi almıştım ona koydum ama umursamadı kemirmeyi tercih etti :)

Canim bazen benimkide az yiyo ama sabahlari bi dilim kucuk peynir bi cay kasigi pekmez yiyoruz tabi oynata ziplata oglen bi tas corba kasesi ile corba iciyo ogle sonu bi butun elma rendesi yiyo yada armut akaamada bazen muhallebi bazende aebze puresi yiyo maaallah ama dedigim gibi hoplata ziplata genelde ama.bitiyo

Günaydın canım ek gıda bizde de sıkıntı. Alti buçuk aylık olduk daha hiç kahvaltı yapmadik. Yumurta bir iki defa vermeye kalktım reddetti. Mevye purelerini en fazla8-10 çay kaşığı yiyor. Çorbalar tam bir facia. Yoğurt desen aynı. Bu sabah 3 tatlı kaşığı yoğurda yarim muz ike karıştırdım yarısını zorla yedirdim. Günde iki öğün ek gıda vermeye çalışıyorum.

canim ben miktari sormustum burda kimse cevap vermemisti ama doktorum toplamda verdigin ek gida gunluk bir fincanla basla zamanla artir dedi sonra nette arastirdim bir yasina kadar cocuklara 1cay bardagindan fazka meyvesuyu vermeyin diyor mesela.

ben masallah diyim gunluk bi cay bardagi yogurt bi cay bardagi meyve puresi yarim cay bardagi corba yarim cay bardagi muhallebi yiyor genel olarak olculerimiz bu. kahvaltida bir dilim peynir bir zeytin yarim yumurta sarisi yiyor meyve puresiyle birlikte.
ben baya fazla veriyorum gibime geliyodu ama oglum yiyor ve fazla da gelmiyor zamanla corbasini ve kahvaltisini artiricam.

muhallebiyi ben suyla yapiyorum cunku pekmez koyuyorum icine o yuzden.sutle yapmiyorum. yarim cay bardagi suya bir tatli kasigi tam bugday unu koyup pisince bi tatli kasigi pekmez koyuyorum

kizlar size domates corbasi tarifi veriyim oglum cok severek yedi

yarim cay bardagi suya bir tatli kasigi tam bugday unu koyup muhallebi gibi kaynatiyoruz. bir tane ceri domatesi rendeleyip ekliyoruz kaynayinca altini kapatip 20ml anne sutu veya formul mama ekliyoruz corbamiz hazir.. isterseniz kiyma da ekleyebilirsiniz

ben de pekmez bulunca hemen yapayım bari... kahvaltıda sade yumurta sarısını nasıl yiyor benimki kuru geliyor herhalde ki öğürüyor...

Ayyy ben tsk ederim değişik corba ne yapabilirim diye dusunuyodum cocugum tarhana yiyr yie sisti :))

ben de pekmez bulunca hemen yapayım bari... kahvaltıda sade yumurta sarısını nasıl yiyor benimki kuru geliyor herhalde ki öğürüyor...

canım ben kahvaltısını meyve suyuyla yaptırıyorum. bi kaşık yumurta sarısı bi kaşık meyve suyu.. bi kaşık peynir bi kaşık meyve suyu.. bi kaşık zeytin bi kaşık meyve suyu şeklinde arkalarından hep meyve suyu verdiğim için kolayca yutuyor

Ayyy ben tsk ederim değişik corba ne yapabilirim diye dusunuyodum cocugum tarhana yiyr yie sisti :))

aynen benimki de tarhanadan şişmek üzereydi değişik tariflerimiz olursa yazalım deneyelim arkadaşlar

bende yazayım ek gıda miktarını...sabah okula gitmeden emziriyorum.10 gibi 1 yumurta sarısı yiyo artık biraz peynir 1 çay kaşığı pekmez biraz ıhlamurla bulamaç ve 1 çay bardağı ıhlamur...öğlen 1 küçük kase çorba....ikindi yada akşam 1 kase yoğurt yada meyve püresi.....muhallebi nerdeyse hiç vermedim....çok dolduruyorum gibi geliyo ek gıdayla...yatmadan ve gece de emziriyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…