ben kızıma şeker ve tuza 2 yaşında başlamıştım.bunda da öyle mi yaparım yoksa o kadar uzatmaz mıyım bilemiyorum.kızımın hala ne yumurtasına ne domates salatalığına tuz atmam.hiç aramaz tuzu.buz kalıbı süper fikir yaaa çook sağollll vallaaaaa
yoğurt çorbasını da denicemm
hayırlı olsun yeni dönemin inşalllah hep böyle güzel devam eder
darısı bizim başımıza bakalım napacaz eylülde düündükçe içimi sıkıntı basıyo
soğan verilebiliyo mu acaba kendi yediğimiz yemeklerden versemmi diye düşünüyom kızlar siz tuza ve salçaya ne zaman başlıcaksınız ya
ben ayakta sallayarak uyutuyorum.ama önemli olan ellerini sarmak.yani kundak gibi birşey.çocuk kollarını salladıkça kıpırdadıkça uykuya dalamıyor.kollarını sarıp yüzünü de örtünce kolay dalıyor.ben kzımda çok inatlaştım sarmam yüzünü örtmem falan diye şimdi anladımki çok işe yarayan birşeymiş bu.baştan direnir gibi olsa da onunda hoşuna gidiyor sonra mayışıp kalıyor.kızlar kızım asırı hareketli uykuya dalmakta cok zorlanıyor boyle olan var mı? siz nasıl uyutyorsunuz? 15 gundur uyku egitimi veriyorum bana mısın demiyor. o kadar hareketli ki uykusu geliyor hala gözleri fıldır fıldır el kol kıpır kıpır uyku zamanı nasıl sakınleştirebilirim? uyudugu zaman sorun yok ama dalamıyor iste ben de cok geriliyorum kızıyorum sonra vicdanım sızlıyor. uyumadıgı zaman da mırın mırın cok huzursuz oluyor. sunu da bir aşsak maşallah iyiyiz ama bu uykuya dalma safhası oldurdu beni
ben de yeni geçicem kıymaya.öyle uyuyorsa ne güzel.iyi alıştırmışsın valla.ben de ikidir çorbasına soğan ekledim aklımdaydı benim de sorayım diye iyi oldu öğrendiğim. bugün balkabağı, havuç, ıspanak, soğan kullandım ilk kez kıyma ekledim. kuzu kemiğinden et suyu yaptım bir et sulu bir kıymalı yapayım çorbaları diye. sen kıymaya geçtin mi? kıymalıyken blendır yaptım çok ezmedim ama doğru mu bilemedim?
canım ben besliyorum oynuyorum emziriyorum oynuyorum uykusu gelince kucağımda azcık gezdirip pışpışlıyorum hop yatağa çıkıyorum odadan.. biraz sonra ağlıyor yine alıyorum 1-2 pış pış.. gak guk varsa yapıyor yine yatırıyorum odadan çıkıyorum bazen hemen bazen 1-2 mızırdayıp uyuyor. eğer altına falan yapacaksa ancak o zaman uyumamış oluyor sonra yine aynı şekilde uyuyor.. bazen emerken uyuyakalıyor, hafta sonları ve akşamları denk gelirse eşim ayağında sakinleştirip uykuya geçiriyor... uzun uzun sallamıyor zaten sallanmayı bilmiyor kısa sürmesi için gerçekten uykuya ihtiyacı olduğu anı yakalamak lazım..
kendiliğinden uyur derken yanlış anlaşıldım aslında eksik yazdım.. demek istediğim yorgunluktan sızıp kalıcaklar...
benim oğlan ayakta yastığa koyup sallanmayı kabul etmiyor. normalde emzirirken gezerek uyutuyordum tatil öncesi. tatilde oturarak emzirmeme ve o sırada da ninni söyleyerek uyutmamı kabul etti. şükür bu aralar o şekilde uyutabiliyorum... ve uykusu geldiğinde kesinlikle beni istiyor babadaysa bile bana yalvarıyor diyebilirim :)
bir de kuzum bugün yuvarlanmayı öğrendi :) ve ilk defa ilerleme kaydetti kendini emekleme pozisyonunda yaylandırırken :) her geçen gün daha da tatlı olmuyorlar mı kızlar ? :)
ben kızıma şeker ve tuza 2 yaşında başlamıştım.bunda da öyle mi yaparım yoksa o kadar uzatmaz mıyım bilemiyorum.kızımın hala ne yumurtasına ne domates salatalığına tuz atmam.hiç aramaz tuzu.
ben ayakta sallayarak uyutuyorum.ama önemli olan ellerini sarmak.yani kundak gibi birşey.çocuk kollarını salladıkça kıpırdadıkça uykuya dalamıyor.kollarını sarıp yüzünü de örtünce kolay dalıyor.ben kzımda çok inatlaştım sarmam yüzünü örtmem falan diye şimdi anladımki çok işe yarayan birşeymiş bu.baştan direnir gibi olsa da onunda hoşuna gidiyor sonra mayışıp kalıyor.
ben de yeni geçicem kıymaya.öyle uyuyorsa ne güzel.iyi alıştırmışsın valla.
evet gerçekten de çok tatlılar
kendiliğinden uyur derken yanlış anlaşıldım aslında eksik yazdım.. demek istediğim yorgunluktan sızıp kalıcaklar...
benim oğlan ayakta yastığa koyup sallanmayı kabul etmiyor. normalde emzirirken gezerek uyutuyordum tatil öncesi. tatilde oturarak emzirmeme ve o sırada da ninni söyleyerek uyutmamı kabul etti. şükür bu aralar o şekilde uyutabiliyorum... ve uykusu geldiğinde kesinlikle beni istiyor babadaysa bile bana yalvarıyor diyebilirim :)
bir de kuzum bugün yuvarlanmayı öğrendi :) ve ilk defa ilerleme kaydetti kendini emekleme pozisyonunda yaylandırırken :) her geçen gün daha da tatlı olmuyorlar mı kızlar ? :)
ben kızıma şeker ve tuza 2 yaşında başlamıştım.bunda da öyle mi yaparım yoksa o kadar uzatmaz mıyım bilemiyorum.kızımın hala ne yumurtasına ne domates salatalığına tuz atmam.hiç aramaz tuzu.
ben ayakta sallayarak uyutuyorum.ama önemli olan ellerini sarmak.yani kundak gibi birşey.çocuk kollarını salladıkça kıpırdadıkça uykuya dalamıyor.kollarını sarıp yüzünü de örtünce kolay dalıyor.ben kzımda çok inatlaştım sarmam yüzünü örtmem falan diye şimdi anladımki çok işe yarayan birşeymiş bu.baştan direnir gibi olsa da onunda hoşuna gidiyor sonra mayışıp kalıyor.
ben de yeni geçicem kıymaya.öyle uyuyorsa ne güzel.iyi alıştırmışsın valla.
evet gerçekten de çok tatlılar
kızlar kıymayı kavurup iyice az yağda dondurucuya koysak her seferinde az az versek yemeklere nasıl olur ben nasıl vereceğimi bilmedim
selam bayanlar nasılsınız ? ben idare ediyorum. henüz ısırık yarası geçemedi emzirdikçe kapanması zorlaşıyor galibaveee üstten bir diş izi görmeye başladım ki zaten oğluşta da diş huysuzluğu başladı yine gece ağlayarak uyandı öyle böyle değil.. bugün de gündüz adam akıllı yalnız hiç uyumadı memede yarım saat ancak uyudu... başı aşırı terliyor (bizimki diş çıkarırken böyle oluyor) işte öyle korkulu rüyalarım başlıyor yani... iki dişten korkarken her geçen gün daha da artıyorlar
alttaki ikinci dişimiz yamuk duruyor normal mi sizce ?? sizin bebişlerin ikinci dişi nasıl ??
kıyma meselesini soracaktım bir de... çorbalara eklerken kavuruyor musunuz önce yoksa olduğu gibi sebzeyle haşlıyor musunuz ? bir de haşlanmış et suyu hazırlamak için sıyrılmış kemik kullanacağım ne kadar su eklemem gerek ??
onu biliyorum.baştan alışmayınca direnirler zorlamamak da lazım.ben de doğduğu ilk günden beri alışsın diye sararak uyuttum öyle alıştı ancak.ben ellerini sarınca aglamaktan mormor oluyor canım dogdugunda da saramamıstım hatta kayınvalıdem sankı ben beceremıyormusum gibi aldı gıttı baska odaya güya o becerecek 5 dk sonra geri geldi yok olmuyormus gercekten diye. Keske sardırsa bence de rahat uyur
onu biliyorum.baştan alışmayınca direnirler zorlamamak da lazım.ben de doğduğu ilk günden beri alışsın diye sararak uyuttum öyle alıştı ancak.
günaydın kızlar.beenim oğlum çok az yemeğe başladı.ne yapsam en fazla 4-5 kaşık yiyor.aç kalmıyordur inşallah .niye böyle oldu anlamıyorum
kızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl ? bizim oğlan kahvaltı etmiyorbaşta daha iyi yiyordu yumurta peynir anne sütünü karıştırıyordum ama şimdi banamısın demiyor. ankaradayken daha iyiydi peynirden mi acaba? evde yedirdikten sonra sağ yanağı kızarıyordu ... peynirden diye düşündüm bugün başka peynir verdim yine yemedi... ne yapıcam bilmiyorum...
bir de siz öğünlerde miktar olarak ne kadar veriyorsunuz ? yoğurdu neredeyse 1 fincan yiyor çorbayı da bazen... ama kahvaltı facia ve meyve de 1 dilim rendeliyorum. az mı sizce ?
bir de muhallebi hakkında ne düşünüyorsunuz ? yapan var mı ? tarif verebilir misiniz bana ? bir de içine anne sütü mü koyuyorsunuz ?
çok soru sordum di mi :)
dün eşim elma yerken oğlum babasına öyle bir baktıki :) verdi elmayı eline oğluşun :) kemire kemire yedi valla :) çok şekerdi yaaa :) meyve filesi almıştım ona koydum ama umursamadı kemirmeyi tercih etti :)
kızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl ? bizim oğlan kahvaltı etmiyorbaşta daha iyi yiyordu yumurta peynir anne sütünü karıştırıyordum ama şimdi banamısın demiyor. ankaradayken daha iyiydi peynirden mi acaba? evde yedirdikten sonra sağ yanağı kızarıyordu ... peynirden diye düşündüm bugün başka peynir verdim yine yemedi... ne yapıcam bilmiyorum...
bir de siz öğünlerde miktar olarak ne kadar veriyorsunuz ? yoğurdu neredeyse 1 fincan yiyor çorbayı da bazen... ama kahvaltı facia ve meyve de 1 dilim rendeliyorum. az mı sizce ?
bir de muhallebi hakkında ne düşünüyorsunuz ? yapan var mı ? tarif verebilir misiniz bana ? bir de içine anne sütü mü koyuyorsunuz ?
dün eşim elma yerken oğlum babasına öyle bir baktıki :) verdi elmayı eline oğluşun :) kemire kemire yedi valla :) çok şekerdi yaaa :) meyve filesi almıştım ona koydum ama umursamadı kemirmeyi tercih etti :)
canim ben miktari sormustum burda kimse cevap vermemisti ama doktorum toplamda verdigin ek gida gunluk bir fincanla basla zamanla artir dedi sonra nette arastirdim bir yasina kadar cocuklara 1cay bardagindan fazka meyvesuyu vermeyin diyor mesela.
ben masallah diyim gunluk bi cay bardagi yogurt bi cay bardagi meyve puresi yarim cay bardagi corba yarim cay bardagi muhallebi yiyor genel olarak olculerimiz bu. kahvaltida bir dilim peynir bir zeytin yarim yumurta sarisi yiyor meyve puresiyle birlikte.
ben baya fazla veriyorum gibime geliyodu ama oglum yiyor ve fazla da gelmiyor zamanla corbasini ve kahvaltisini artiricam.
muhallebiyi ben suyla yapiyorum cunku pekmez koyuyorum icine o yuzden.sutle yapmiyorum. yarim cay bardagi suya bir tatli kasigi tam bugday unu koyup pisince bi tatli kasigi pekmez koyuyorum
kizlar size domates corbasi tarifi veriyim oglum cok severek yedi
yarim cay bardagi suya bir tatli kasigi tam bugday unu koyup muhallebi gibi kaynatiyoruz. bir tane ceri domatesi rendeleyip ekliyoruz kaynayinca altini kapatip 20ml anne sutu veya formul mama ekliyoruz corbamiz hazir.. isterseniz kiyma da ekleyebilirsiniz
ben de pekmez bulunca hemen yapayım bari... kahvaltıda sade yumurta sarısını nasıl yiyor benimki kuru geliyor herhalde ki öğürüyor...
Ayyy ben tsk ederim değişik corba ne yapabilirim diye dusunuyodum cocugum tarhana yiyr yie sisti :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?