• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
VSN sen mi demiştin impeteks diye bir krem adı ?? ya benim ısırık yaram yarın 2 haftalık oluyor hala kapanamadı :( emzirirken tekrar açılıyor :( ne yapacağım ben :( canım acıyor emzirirken :((

mutsuzum :( kızlar günaydın benim oğlanın gece uykusu allak bullak çok kesintili olmaya başladı :( diş değil çünkü ağlamıyor... mızıldanarak uyanıyor. emziriyorum tekrar uykuya dalıyor memede... önceden de bu şekilde geri dalıyordu ama en azından ilk uykusu 4 - 5 saat oluyordu sonra giderek azalıyordu... şimdi ilk uykusu 2 saat sadece... sonra saat başına düşüyor :(
dün gece de öyleydi. emdi daldı 5 dk geçmeden tekrar mızıldandı geçemedi derin uykuya :( acaba doymuyor mu diye düşünmeye başladım :( uyutmadan önce çorba yediriyorum sadece. üzerine emziriyorum. çorbayı da ne kadar yerse... ne yapayım kızlar ? bana akıl verin ????

merhabalar uzun bir aradan sonra.. umarım kuzularınız ve sizler iyisinizdir..

Anneler 2 gündür çok dertliyim cuma günü bebeğim kan verdi doktor çeşitli tahliller istedi kanı iyi çıktı ama ferrin(demir deposu) çok düşük çıktı ve hemen demir damlasına başlamam gerektiğini söyledi günde 18 damla 2 ye bölerek bi de tadı güzel diye santafor verdi neyse bende hemen başladım başlamaz olaydım hergün kahvaltı-çorba-yoğurt yiyen bebek çıldırdı kesinlikle ağzını açmıyor zorla versem ağlıyor kaşığa düşman oldu allahtan emiyor ama sütüm doyurmaz ki kuzuyu çıldırıcam ne yapabilirim bu arada bebişim 6,5 aylık oldu benzer durumu yaşayan varmı?
canım bizde de hasta oldu ilaç verdim o kaşığı almıyordu başka kaşıkla yediriyorum bende o kaşığı görünce ağzını kitliyordu kaşık değiştir benim tavsiyem
VSN sen mi demiştin impeteks diye bir krem adı ?? ya benim ısırık yaram yarın 2 haftalık oluyor hala kapanamadı :( emzirirken tekrar açılıyor :( ne yapacağım ben :( canım acıyor emzirirken :((

evet canım impeteks diye krem beni 1 haftada düzeltti ki benim 4 kez ucu koptu resmen. ama onu yıakmadan vermemek lazım bebeğe

canım sen çalıştığın için zor olur yapmak.. ben evde olduğum için boş zamanım oluyo yapmak için:)

tarhananın tarifini alıyorum ozaman.. bence vaktin varsa kesinlikle yap tarhana hayat kurtarıyor yapacak bi çorba bulamadığım zaman tarhana yapıyorum çok severek yiyor.. bebekler tarhanayı sever genelde:) nerdeyse 2 güne bir yapıyorum yakın olsak verirdim sana da kız:)

hayırlı olsuunnnnn:nazar:
biz de yarın 7 aylık oluyoruz:)
biraz da tembelimdir ben aslında,ama yapıcam ben de kararlıyım.
selam kizlar nasilsinizz coktandir yazamiyorumburayaa bebisler nasilll opuyorummm hepsin taker taker 2 gundur bebegimi emziremiyorummm rahatsizligimdan dolayi ilac iciyorumm 5 gun surecek bu ikinci gunumuz sutumu sagip dokuyorummm insallah bebegim 5 gunden sonra emzirebiklirim canimi cok skiyor bu durummm...cok sukur ek gidalarlaa doyurabiliyorum karnini anne sutu baska:14: bu durumda olupta bebegi tekrar emziren var mi kizlarr|:5::5:
rahatsızlığın ne ki canım.ilaç çok mu ağır?doktor mu dedi emzirme diye?
mutsuzum :( kızlar günaydın benim oğlanın gece uykusu allak bullak çok kesintili olmaya başladı :( diş değil çünkü ağlamıyor... mızıldanarak uyanıyor. emziriyorum tekrar uykuya dalıyor memede... önceden de bu şekilde geri dalıyordu ama en azından ilk uykusu 4 - 5 saat oluyordu sonra giderek azalıyordu... şimdi ilk uykusu 2 saat sadece... sonra saat başına düşüyor :(
dün gece de öyleydi. emdi daldı 5 dk geçmeden tekrar mızıldandı geçemedi derin uykuya :( acaba doymuyor mu diye düşünmeye başladım :( uyutmadan önce çorba yediriyorum sadece. üzerine emziriyorum. çorbayı da ne kadar yerse... ne yapayım kızlar ? bana akıl verin ????

bizim de öyle oluyor canım ya çoğu kişi bundan şikayetçi.1-2 gündür güzel uyumaya başladı.ağlamasa da diş de olabilir ne olduğunu çözemedim aslında.

ay canım çok zor bizim uykumuz 1.30dan uzun olmadı üç aydan sonra ben de bulşamadım çözüm

canım bizde de hasta oldu ilaç verdim o kaşığı almıyordu başka kaşıkla yediriyorum bende o kaşığı görünce ağzını kitliyordu kaşık değiştir benim tavsiyem

evet canım impeteks diye krem beni 1 haftada düzeltti ki benim 4 kez ucu koptu resmen. ama onu yıakmadan vermemek lazım bebeğe

bugün eczaneden onu da alayım bari :( delik var resmen ya :( emziresim gelmiyor acıyacak yine açılacak diye :(

canım benimki de doymuyodu sürekli uyanıyodu, şimdi aptamilin kaşık mamalarını sulu yapıp, biberonla veriyorum yatmadan 2 saat önce falan, 200 ml e yakın içiyor, sanki daha iyi uyuyor, bir de ben artık yanımda yatırıyorum, beşiğinde çok sık uyanıyodu, şimdi daha iyi uyuyor.

kızlar ben oğluma suyu sevdiremedim,her yolu denedim ama içmiyor, sizinkiler içiyor mu, bana öneride bulunabilecek var mı?

kızlar ben oğluma suyu sevdiremedim,her yolu denedim ama içmiyor, sizinkiler içiyor mu, bana öneride bulunabilecek var mı?

aynen benimki sudan nefret ediyor resmen, susatacak şeyler yediriyorum arkasından verdiğimde bile tükürüyo kesinlikle içmiyor nası susamıyor bu çocuk anlamadım. herşeyi denedim kaşık biberon hatta küçük suluk bile denedim içmiyor inat

Son düzenleme:
aynen benimki sudan nefret ediyor resmen, susatacak şeyler yediriyorum arkasından verdiğimde bile tükürüyo kesinlikle içmiyor nası susamıyor bu çocuk anlamadım. herşeyi denedim kaşık biberon hatta küçük suluk bile denedim içmiyor inat

ben de susuz kalacak diye korkuyorum, meyve suyuna su katıp anca öyle biraz içiriyorum.

Gunaydin kizlar biz yedi ay bi haftalik olduk siz rutin dr kontrolune gotueuyomusunuz biz mamayla ve ek gidayla besleniyoruz ama genelde peynir pekmez cok az yumurta tarhana ve meyve sebze püresi yedik bu zamana kadar acaba bi vitamin eksik ligi olmus mudur diye korkuyorum cunku dahaca et suyu kiyma balik falan vermedim ben gerçi nasıl vercwgimide düşünüyorum tek bakiyorum bu aralarda dis zamanindanmi ne peynir yemez olduk

Canım geçen konuşmuştuk ya uyku eğitimini, benim kızımın öncesinde uykuları çok düzensizdi, dediğin gibi çok sık uyanıyordu özellikle ilk yattığında 9 gibi yatırıyordm 12 ye kadar defalarca uyanıyordu ve bütün akşamı odasında geçiriyordum. Eğitime başlamamla birlikte çok şükür en azından 2 saat uyanmıyor ki çoğu zaman 3-4 saati buluyor. Gece iki defa emziriyorum sadece onun dışında uyanmalarında emzirmiyorum bilerek çünkü fazla emince de rahatsız olduğunu düşünüyorum. Eğer bir sıkıntısı yoksa gece 1 gibi ve sabah 5:30-6 gibi emmek için uyanıyor. Ama bazen dediğin gibi oluyor bizde de muhtemelen yediği birşeyden dolayı rahatsız olmuş oluyor. Artık karnı mı ağrıyor ya da gaz, kaka vs. çıkartamadığından rahatsızlık duyuyor bilemiyorum ve 1-1.5 saat aralıklarla uyanabiliyor. Keşke eğitime daha önce başlasaymışım diyorum. Birde çalıştığım için gündüzleri biberondan besleniyor, gece o yüzden emziriyorum, eğer sürekli yanında olsam evde gece emzirmelerini keserdim artık.

ben de susuz kalacak diye korkuyorum, meyve suyuna su katıp anca öyle biraz içiriyorum.

ben de öyle yapıyorum ama hiçbişey suyun yerini tutmazki

Canım geçen konuşmuştuk ya uyku eğitimini, benim kızımın öncesinde uykuları çok düzensizdi, dediğin gibi çok sık uyanıyordu özellikle ilk yattığında 9 gibi yatırıyordm 12 ye kadar defalarca uyanıyordu ve bütün akşamı odasında geçiriyordum. Eğitime başlamamla birlikte çok şükür en azından 2 saat uyanmıyor ki çoğu zaman 3-4 saati buluyor. Gece iki defa emziriyorum sadece onun dışında uyanmalarında emzirmiyorum bilerek çünkü fazla emince de rahatsız olduğunu düşünüyorum. Eğer bir sıkıntısı yoksa gece 1 gibi ve sabah 5:30-6 gibi emmek için uyanıyor. Ama bazen dediğin gibi oluyor bizde de muhtemelen yediği birşeyden dolayı rahatsız olmuş oluyor. Artık karnı mı ağrıyor ya da gaz, kaka vs. çıkartamadığından rahatsızlık duyuyor bilemiyorum ve 1-1.5 saat aralıklarla uyanabiliyor. Keşke eğitime daha önce başlasaymışım diyorum. Birde çalıştığım için gündüzleri biberondan besleniyor, gece o yüzden emziriyorum, eğer sürekli yanında olsam evde gece emzirmelerini keserdim artık.

canım ben evdeyim bu yıl çalışmıyorum ama gece gündüz emziriyorum. gece emzirmelerini kesmeni doktor felan mı önerdi.. kesmek bana doğgru gelmiyor en azından 1 yaşına kadar. çünkü ben bile gece kalktığımda aç hissediyorum kendimi bazen. onların küçük mideleri çabuk dolup çabuk boşalıyor oyüzden gece 2 kere emziriyorum ben de senin gibi aynı saatlerde hem de 1 ve 6 şeklinde

buarada nası gidiyo uyku eğitimi başarabildin mi?

Son düzenleme:

benim oğlan da iki gündür suluğu reddediyordu. sucumuz damacanasını değiştirmiş ondan diye düşündüm ama kendi içtiğim bardaktan verdim bugün ve içti :) bence cam bardaktan içirin :) bizi taklit ediyorlar resmen. iyiki de denemişim bugün 4.gündü kaka yapmayışının yaptı rahatladı. kabız olmak üzereymiş yazık bezinden öyle anlaşılıyordu...

az önce de yazdığım gibi canım galiba sorunumuz bu sefer kabızlıkmış. birkaç gündür su içmiyordu... umarım bu gece huzurlu uyuyacağız :)

canım ben evdeyim bu yıl çalışmıyorum ama gece gündüz emziriyorum. gece emzirmelerini kesmeni doktor felan mı önerdi.. kesmek bana doğgru gelmiyor en azından 1 yaşına kadar. çünkü ben bile gece kalktığımda aç hissediyorum kendimi bazen. onların küçük mideleri çabuk dolup çabuk boşalıyor oyüzden gece 2 kere emziriyorum ben de senin gibi aynı saatlerde hem de 1 ve 6 şeklinde

keyfimbilir kız nerede tarhana tarifi ????????

Hayır canım doktor önerisi değil ama tabii şöyle yapmak gerekiyor gece emzirmelerindeki miktarı gün içine yayıp yine onu vermen gerekiyor. Benim öyle bir şansım yok birde sağınca bebeğin emmesi kadar cok süt olmuyor tabiki. sütüm azalmasın diyede emziriyorum anlayacağın. Ben cok yerde okudum, uyku en az beslenme kadar önemli olduğu için ben çok özen göstermeye çalışıyorum aynı saatlerde yatağında kendi başına rahat bir uyku uyuyabilmesi için.. bağımlılıklar bebeğin uyku kalitesini bozuyor bence.

Valla canım daha zamanla olacak diye düşünüyorum aslında gündüz sallanmasa şimdiye çoktan alışmış olurdu. gündüz sallandığı için kafası karışıyor muhtemelen nasıl uyuyacağı konusunda. 7 şubat akşamından beri benimle olan tüm uykularını yatağında sallanmadan uyuyor. tabii mızmızlanıp ağlıyor ama en geç 30dk da uyuyor cok sükür.

az önce de yazdığım gibi canım galiba sorunumuz bu sefer kabızlıkmış. birkaç gündür su içmiyordu... umarım bu gece huzurlu uyuyacağız :)

geçmiş olsun canım bize kuru kayısı cok iyi geliyor, rahatsız olunca veriyoruz kısa zaman sonra yapıyor kakasını.

Back