2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

ben de ikidir çorbasına soğan ekledim aklımdaydı benim de sorayım diye iyi oldu öğrendiğim. bugün balkabağı, havuç, ıspanak, soğan kullandım ilk kez kıyma ekledim. kuzu kemiğinden et suyu yaptım bir et sulu bir kıymalı yapayım çorbaları diye. sen kıymaya geçtin mi? kıymalıyken blendır yaptım çok ezmedim ama doğru mu bilemedim?

canım ben besliyorum oynuyorum emziriyorum oynuyorum uykusu gelince kucağımda azcık gezdirip pışpışlıyorum hop yatağa çıkıyorum odadan.. biraz sonra ağlıyor yine alıyorum 1-2 pış pış.. gak guk varsa yapıyor yine yatırıyorum odadan çıkıyorum bazen hemen bazen 1-2 mızırdayıp uyuyor. eğer altına falan yapacaksa ancak o zaman uyumamış oluyor sonra yine aynı şekilde uyuyor.. bazen emerken uyuyakalıyor, hafta sonları ve akşamları denk gelirse eşim ayağında sakinleştirip uykuya geçiriyor... uzun uzun sallamıyor zaten sallanmayı bilmiyor kısa sürmesi için gerçekten uykuya ihtiyacı olduğu anı yakalamak lazım..

Son düzenleme:

canım ona özel şeylerde tuz şeker yok ama diyelim kendimize yaptığım bir şeyden tattırınca az da olsa tuz şeker alabiliyor o kadar zararı olmaz bence..

benim oğlanın kağıda zaafı var küçük bir parça görsün sürünüp onu alıyor, yemek yedirirken kağıt havlu parçasını diğer elimde saklıyorum yoksa alıp ağzına atıyor küçük bir kitabım var bazı sayfaların köşesini yemiş ne anlıyor bilmem kağıt kurtçuğu:)

bir de ekmeğe dayamıyor mama sandalyesinden ekmek sepetine atlayacak.. ekmeğimiz tam buğday olduğundan oyalansın diye veriyorum eline minicik elleriyle düşen parçaları yakalamaya çalışıyor.. o kadar tatlı oluyor ki o an.. yine de gözüm üstünde parçalayınca alıyorum elinden boğazına takılmasın diye..

selam bayanlar nasılsınız ? ben idare ediyorum. henüz ısırık yarası geçemedi emzirdikçe kapanması zorlaşıyor galiba veee üstten bir diş izi görmeye başladım ki zaten oğluşta da diş huysuzluğu başladı yine gece ağlayarak uyandı öyle böyle değil.. bugün de gündüz adam akıllı yalnız hiç uyumadı memede yarım saat ancak uyudu... başı aşırı terliyor (bizimki diş çıkarırken böyle oluyor) işte öyle korkulu rüyalarım başlıyor yani... iki dişten korkarken her geçen gün daha da artıyorlar

alttaki ikinci dişimiz yamuk duruyor normal mi sizce ?? sizin bebişlerin ikinci dişi nasıl ??

kıyma meselesini soracaktım bir de... çorbalara eklerken kavuruyor musunuz önce yoksa olduğu gibi sebzeyle haşlıyor musunuz ? bir de haşlanmış et suyu hazırlamak için sıyrılmış kemik kullanacağım ne kadar su eklemem gerek ??

Kizlar gruptan neden cikarildim bilen varmi hamileligimin basindan beri gruptayim sesimi duyan varmiii

kızlar siz yoğurdu günün hangi vakti veriyorsunuz? meyve vs. ile karıştırıyor musunuz?
bazen meyveli bazen sade ama akşam vermiyorum gaz yapıyor öğlenleri veriyorum ben canım

kıyma ben vermiyyorum onun yerine kemeik suyu veriyoum canım. ama sıyrılmış kullanmıyorum ben normal kemikli et alıyorum haşlıyorum buz kalıplarına kouyorum 1-2 tane yemeğine atıyorum. kıyme henüz vermedim 8-9 gibi veriirm belki ama bence kavurmak laızm önce biraz

Kizlar gruptan neden cikarildim bilen varmi hamileligimin basindan beri gruptayim sesimi duyan varmiii
canım grupta baya bi köklü temizlik yapmışlar beni de silmişler bende mesaj attım kızlara ben kk dan vsn silindim diye tekrar eklediler sende öyle yap senin kk dan olduğunu bilmedikleri için silmişlerdir.

doktorumun yazdığı kağıtta 7. aydan itibaren 1 tatlı kaşığı kıyma çorbalara eklenebilir diyorduda...

Yazilanlari okudumda kizlar benim oglumda zor uyuyodu ama uyuma pozisyonunu kendi seçti naptiysam olmadi evde arabasiyla dolastik bi ara ole uyudu bi ara puspislicaz simdi ayakta salliyorum yatak odasinda ışığı kapatip besigi n donenceaini aciyorum zir zir aea cikariyo biraz bozulmus :) o sesler daldiriyo uykuya elinede mendil verdim oymayarak uyuyo

selammm kizlar nasilsinizzzzzz bizkizimlaaaiyiyizzzz cok sukurrrrrr vucudunda dokuntuler vardi cok sukur gecti emekleme pozisyonunu aldi ve kendini atiyor artikkk 10 dakika kadar yurutecte birakiyorummmm geceleri uyuyuor artik duzenli saatleri var illlaki o saaate yatacak sizing bebisler nasil kizlarrrr

ek besin olarakk yogurdu eksik etmiyorummm kziimaaaa dun kabakli yemek yaptim icine biraz kiyma koydum kavudrdm tabiki yedi afiyetleeeee corbalari da var herseyin dogalini seciyoruzzzz kizim yemek secici degik cok sukur hersey yiyorrr

Bende sana soracaktım epey oldu ne yaptın uyku eğitimini. Bende geçen hasta cuma akşamı başladım, ilk gece epey ağladı yatır/kaldır yöntemini uyguladım. Süre olarak kısalma olmadı ama artık biraz daha az ağlıyor uyurken. Park yatağından ahşap büyük beşiğine geçirdim dün gece, daha rahat ettiği düşüncesindeyim sürekli dönüyor yatakta uyuyabilmek için. Ama nasıl bişeydir bu bebekler en ufak bir açığını bekliyorlar, daha iyi olacak inşallah. Çok sabır ve dirayet istiyor.

gezmeye gittiğimde valla evin boş odasına geçip koltuğa yatırıp pışpışlıyorum veya kucağımda pışpışlıyorum senin gibi

kızlar siz yoğurdu günün hangi vakti veriyorsunuz? meyve vs. ile karıştırıyor musunuz?

ben yoğurda zeytinyağı koyuyorum biraz öyle veriyorum genelde öğlen veya ikindi
meyveyi de sabah kahvaltısında veriyorum

aynı soru benim de aklıma geldi. ama kavurma ağır olmaz mı diye de düşündüm kavurmadan da pişmesi uzun sürer bence

doktorumun yazdığı kağıtta 7. aydan itibaren 1 tatlı kaşığı kıyma çorbalara eklenebilir diyorduda...
evet 7. aydan itibaren kıyma veriliyor ben de haftaya başlıcam

valla ben başaramıcam sanırım bu eğitimi 3 hafta oldu hala yatağında uyumuyor illa önce bi kucağa gelecek çok ağlayıp söyleniyor pes etmek üzereyiimmmm

valla ben başaramıcam sanırım bu eğitimi 3 hafta oldu hala yatağında uyumuyor illa önce bi kucağa gelecek çok ağlayıp söyleniyor pes etmek üzereyiimmmm

iyice hareketlenince zaten kendiliğinden uyuyacak neden öğretmek istiyorsunuz ki??

Tesekkur ederim canim

Sakin pes etme 3 haftaya yazık, kucağında fazla tutuyor olabilir mısın bizimki çok meyili ona çünkü benim kaldırmamla yatırmam bir oluyor çünkü daha elimi uzatır uzatmaz susuyor bıraksam kucakta uyuyacak.

iyice hareketlenince zaten kendiliğinden uyuyacak neden öğretmek istiyorsunuz ki??

Oyle değil maalesef canım tabi cocuğun mizaciyla da alakalı ama en erken 2 yasında kendi baslarına uyumayı başarabiliyorlar. Burada amac bebeğe yapamadığı bir şeyi öğretmek, bu zamana kadar sallandigi icin aslında ağlamakla onu protesto ediyor. Ayrıca bebek kendi kendine uyumayı başarabiliyorsa özgüveni çok yuksek birey oluyormuş. Ben çok araştırdım, uyku düzenimiz bozuk olunca bunu yapmaya karar verdim umarım basarıya ulaşırım :)

kendiliğinden uyur derken yanlış anlaşıldım aslında eksik yazdım.. demek istediğim yorgunluktan sızıp kalıcaklar...
benim oğlan ayakta yastığa koyup sallanmayı kabul etmiyor. normalde emzirirken gezerek uyutuyordum tatil öncesi. tatilde oturarak emzirmeme ve o sırada da ninni söyleyerek uyutmamı kabul etti. şükür bu aralar o şekilde uyutabiliyorum... ve uykusu geldiğinde kesinlikle beni istiyor babadaysa bile bana yalvarıyor diyebilirim :)
bir de kuzum bugün yuvarlanmayı öğrendi :) ve ilk defa ilerleme kaydetti kendini emekleme pozisyonunda yaylandırırken :) her geçen gün daha da tatlı olmuyorlar mı kızlar ? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…