belki de diş mi sıkıntı veriyor da ikide bir uyanıyorlar diyorum bazen de.ne bileyim çözemedik işte.
ben dün bir parça karnıbahar,biraz soğan biraz da kabak koyup kaynattım.(tabi kabak yazdan kurutulmuş)yumuşayınca cam rendede ezip hafif sulu yedirdim.ben genelde hangi sebzeyi yaparsam yapayım mutlaka bir parça soğan atıyorum içine.
benimki emzik alıyor aslında ama bu ara gece emziği ağzından atıyor.ama gerçekten emzik uykuya kolay dalmasında yardımcı .
canım ben besliyorum oynuyorum emziriyorum oynuyorum uykusu gelince kucağımda azcık gezdirip pışpışlıyorum hop yatağa çıkıyorum odadan.. biraz sonra ağlıyor yine alıyorum 1-2 pış pış.. gak guk varsa yapıyor yine yatırıyorum odadan çıkıyorum bazen hemen bazen 1-2 mızırdayıp uyuyor. eğer altına falan yapacaksa ancak o zaman uyumamış oluyor sonra yine aynı şekilde uyuyor.. bazen emerken uyuyakalıyor, hafta sonları ve akşamları denk gelirse eşim ayağında sakinleştirip uykuya geçiriyor... uzun uzun sallamıyor zaten sallanmayı bilmiyor kısa sürmesi için gerçekten uykuya ihtiyacı olduğu anı yakalamak lazım..kızlar kızım asırı hareketli uykuya dalmakta cok zorlanıyor boyle olan var mı? siz nasıl uyutyorsunuz? 15 gundur uyku egitimi veriyorum bana mısın demiyor. o kadar hareketli ki uykusu geliyor hala gözleri fıldır fıldır el kol kıpır kıpır uyku zamanı nasıl sakınleştirebilirim? uyudugu zaman sorun yok ama dalamıyor iste ben de cok geriliyorum kızıyorum sonra vicdanım sızlıyor. uyumadıgı zaman da mırın mırın cok huzursuz oluyor. sunu da bir aşsak maşallah iyiyiz ama bu uykuya dalma safhası oldurdu beni
buz kalıbı süper fikir yaaa çook sağollll vallaaaaa
yoğurt çorbasını da denicemm
hayırlı olsun yeni dönemin inşalllah hep böyle güzel devam eder
darısı bizim başımıza bakalım napacaz eylülde düündükçe içimi sıkıntı basıyo
soğan verilebiliyo mu acaba kendi yediğimiz yemeklerden versemmi diye düşünüyom kızlar siz tuza ve salçaya ne zaman başlıcaksınız ya
bazen meyveli bazen sade ama akşam vermiyorum gaz yapıyor öğlenleri veriyorum ben canımkızlar siz yoğurdu günün hangi vakti veriyorsunuz? meyve vs. ile karıştırıyor musunuz?
kıyma ben vermiyyorum onun yerine kemeik suyu veriyoum canım. ama sıyrılmış kullanmıyorum ben normal kemikli et alıyorum haşlıyorum buz kalıplarına kouyorum 1-2 tane yemeğine atıyorum. kıyme henüz vermedim 8-9 gibi veriirm belki ama bence kavurmak laızm önce birazselam bayanlar nasılsınız ? ben idare ediyorum. henüz ısırık yarası geçemedi emzirdikçe kapanması zorlaşıyor galibaveee üstten bir diş izi görmeye başladım ki zaten oğluşta da diş huysuzluğu başladı yine gece ağlayarak uyandı öyle böyle değil.. bugün de gündüz adam akıllı yalnız hiç uyumadı memede yarım saat ancak uyudu... başı aşırı terliyor (bizimki diş çıkarırken böyle oluyor) işte öyle korkulu rüyalarım başlıyor yani... iki dişten korkarken her geçen gün daha da artıyorlar
alttaki ikinci dişimiz yamuk duruyor normal mi sizce ?? sizin bebişlerin ikinci dişi nasıl ??
biizm de alattan bir tane çıktı ama kabus oldu resmen çocuk devamlı huzursuz 5 te uyanıyor vs. devamlı ağlamaklı terleme bizde ilk baştan beri var terlem ya.
kıyma meselesini soracaktım bir de... çorbalara eklerken kavuruyor musunuz önce yoksa olduğu gibi sebzeyle haşlıyor musunuz ? bir de haşlanmış et suyu hazırlamak için sıyrılmış kemik kullanacağım ne kadar su eklemem gerek ??
canım grupta baya bi köklü temizlik yapmışlar beni de silmişler bende mesaj attım kızlara ben kk dan vsn silindim diye tekrar eklediler sende öyle yap senin kk dan olduğunu bilmedikleri için silmişlerdir.Kizlar gruptan neden cikarildim bilen varmi hamileligimin basindan beri gruptayim sesimi duyan varmiii
kıyma ben vermiyyorum onun yerine kemeik suyu veriyoum canım. ama sıyrılmış kullanmıyorum ben normal kemikli et alıyorum haşlıyorum buz kalıplarına kouyorum 1-2 tane yemeğine atıyorum. kıyme henüz vermedim 8-9 gibi veriirm belki ama bence kavurmak laızm önce biraz
doktorumun yazdığı kağıtta 7. aydan itibaren 1 tatlı kaşığı kıyma çorbalara eklenebilir diyorduda...
benimki de çok hareketli içinde kurt var sanki uyku zamanı ben de çok zorlanıyorum uyku eğitimi vermeye başlamıştım 3 haftadır yatağında uyutmaya çalışıyorum ama çok zor ve hala yatağında uyumayı öğrenebilmiş değil.. ama sessiz karanlık ve uyaranların olmadığı bi ortamda sakinleşiyor uyutmadan yarım saat 1 saat önce yatak odasına geçip ışıkları kapatıyorum yatağa yan yana uzanıyoruz masaj yapar gibi sırtını felan sıvazlıyorum öyle öyle sakinleşiyor ve 1 saat sonra felan uyuyabiliyo anca
Aynen canim gece cok sorun olmuyor da gunduz uykulari felaket yoruyor. Canim biraz geç oldu ama uyku egitimini araştırdım hareketli cocuklar icinuygun degildir diyor gerçekten öyle galiba. Ben once kucagimda yürüyerek uyutuyordum cok yoruldum bende damar yetmezliği var dayanamadim artik. Bir kac defa yatırıp sirtini tipislayinca uyudu ne kadar mutlu oldum basaracagizz galiba dedim ama yok bazen hic zaptedemiyorum yatakta. Simdi ayakta salliyorum ona da sukur eskisinden daha iyi böyle ama dalamiyor iste cok agliyor uyuyuncaya kadar. Canim gezmeye gittiginde ne yapiyorsun?
kızlar siz yoğurdu günün hangi vakti veriyorsunuz? meyve vs. ile karıştırıyor musunuz?
selam bayanlar nasılsınız ? ben idare ediyorum. henüz ısırık yarası geçemedi emzirdikçe kapanması zorlaşıyor galibaveee üstten bir diş izi görmeye başladım ki zaten oğluşta da diş huysuzluğu başladı yine gece ağlayarak uyandı öyle böyle değil.. bugün de gündüz adam akıllı yalnız hiç uyumadı memede yarım saat ancak uyudu... başı aşırı terliyor (bizimki diş çıkarırken böyle oluyor) işte öyle korkulu rüyalarım başlıyor yani... iki dişten korkarken her geçen gün daha da artıyorlar
alttaki ikinci dişimiz yamuk duruyor normal mi sizce ?? sizin bebişlerin ikinci dişi nasıl ??
kıyma meselesini soracaktım bir de... çorbalara eklerken kavuruyor musunuz önce yoksa olduğu gibi sebzeyle haşlıyor musunuz ? bir de haşlanmış et suyu hazırlamak için sıyrılmış kemik kullanacağım ne kadar su eklemem gerek ??
evet 7. aydan itibaren kıyma veriliyor ben de haftaya başlıcamdoktorumun yazdığı kağıtta 7. aydan itibaren 1 tatlı kaşığı kıyma çorbalara eklenebilir diyorduda...
Bende sana soracaktım epey oldu ne yaptın uyku eğitimini. Bende geçen hasta cuma akşamı başladım, ilk gece epey ağladı yatır/kaldır yöntemini uyguladım. Süre olarak kısalma olmadı ama artık biraz daha az ağlıyor uyurken. Park yatağından ahşap büyük beşiğine geçirdim dün gece, daha rahat ettiği düşüncesindeyim sürekli dönüyor yatakta uyuyabilmek için. Ama nasıl bişeydir bu bebekler en ufak bir açığını bekliyorlar, daha iyi olacak inşallah. Çok sabır ve dirayet istiyor.
valla ben başaramıcam sanırım bu eğitimi 3 hafta oldu hala yatağında uyumuyor illa önce bi kucağa gelecek çok ağlayıp söyleniyor pes etmek üzereyiimmmm
Bende sana soracaktım epey oldu ne yaptın uyku eğitimini. Bende geçen hasta cuma akşamı başladım, ilk gece epey ağladı yatır/kaldır yöntemini uyguladım. Süre olarak kısalma olmadı ama artık biraz daha az ağlıyor uyurken. Park yatağından ahşap büyük beşiğine geçirdim dün gece, daha rahat ettiği düşüncesindeyim sürekli dönüyor yatakta uyuyabilmek için. Ama nasıl bişeydir bu bebekler en ufak bir açığını bekliyorlar, daha iyi olacak inşallah. Çok sabır ve dirayet istiyor.
bazen meyveli bazen sade ama akşam vermiyorum gaz yapıyor öğlenleri veriyorum ben canım
kıyma ben vermiyyorum onun yerine kemeik suyu veriyoum canım. ama sıyrılmış kullanmıyorum ben normal kemikli et alıyorum haşlıyorum buz kalıplarına kouyorum 1-2 tane yemeğine atıyorum. kıyme henüz vermedim 8-9 gibi veriirm belki ama bence kavurmak laızm önce biraz
canım grupta baya bi köklü temizlik yapmışlar beni de silmişler bende mesaj attım kızlara ben kk dan vsn silindim diye tekrar eklediler sende öyle yap senin kk dan olduğunu bilmedikleri için silmişlerdir.
iyice hareketlenince zaten kendiliğinden uyuyacak neden öğretmek istiyorsunuz ki??
gezmeye gittiğimde valla evin boş odasına geçip koltuğa yatırıp pışpışlıyorum veya kucağımda pışpışlıyorum senin gibi
ben yoğurda zeytinyağı koyuyorum biraz öyle veriyorum genelde öğlen veya ikindi
meyveyi de sabah kahvaltısında veriyorum
aynı soru benim de aklıma geldi. ama kavurma ağır olmaz mı diye de düşündüm kavurmadan da pişmesi uzun sürer bence
evet 7. aydan itibaren kıyma veriliyor ben de haftaya başlıcam
valla ben başaramıcam sanırım bu eğitimi 3 hafta oldu hala yatağında uyumuyor illa önce bi kucağa gelecek çok ağlayıp söyleniyor pes etmek üzereyiimmmm
iyice hareketlenince zaten kendiliğinden uyuyacak neden öğretmek istiyorsunuz ki??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?