onu biliyorum.baştan alışmayınca direnirler zorlamamak da lazım.ben de doğduğu ilk günden beri alışsın diye sararak uyuttum öyle alıştı ancak.
günaydın kızlar.beenim oğlum çok az yemeğe başladı.ne yapsam en fazla 4-5 kaşık yiyor.aç kalmıyordur inşallah .niye böyle oldu anlamıyorum
bende yazayım ek gıda miktarını...sabah okula gitmeden emziriyorum.10 gibi 1 yumurta sarısı yiyo artık biraz peynir 1 çay kaşığı pekmez biraz ıhlamurla bulamaç ve 1 çay bardağı ıhlamur...öğlen 1 küçük kase çorba....ikindi yada akşam 1 kase yoğurt yada meyve püresi.....muhallebi nerdeyse hiç vermedim....çok dolduruyorum gibi geliyo ek gıdayla...yatmadan ve gece de emziriyorum...
benim oğlum emen bir bebek.doğumundan 6. ayına kadar gece ya 1-2 kez uyanır ya da hiç uyanmazdı akşam 10 deyince nerede olsa uyur ses kalabalık araba koltuk vs hiç farketmezdi uykusu derindi.yeni doğduğunda 2 ay kendim uyandırıp emzirdim sonra alışmasın diye uyandırmadım.6. ay aşımızdan sonra 10 gün rahatsızlığı oldu ara ara ateşi oldu bu arada sallanmaya alıştı daha önce sallansa bile hiç sallanarak uyumayı alışmamıştı.gece sık sık uyanmaya başladı.şuan 7 aylığız hala sık uyanıyor 1.5aydır düzelmedi.bazen dışarı çıkınca kalabalıkta yorulunca hemen uyuyor gece uyanmıyor.şuan uyku egitimini 3 haftadır veriyorum.gündüz uykusu gelmeden yatağına koymuyorum ağlasada sallamıyorum gecede böyle.bazen yanıma alıyorum uykuya dalınca yatağına yatırıyorum.gecede sık uyanıyor emzirmek yerine pışpış ve müzikle uyutuyorum.kendi kendine uyumayı öğrenecek.bu arada bebeğim etkili bilmem ama hareketli bebek degil.uslu bebek diyebilirim.o yüzden şuan iyi gidiyor.bazı günler uyuduktan sonra 7 saat uyanmıyor bazende saat başı uyanıyor.Cogu arkadas bebeklerinin gece sık uyanmasından yakınmıs emen bebekler mı bunlar yoksa biberonla beslenen bebekler de var mı sık uyanan merak ettim? benim oğlum (3.5 yıl once) emerdi kızım alerjıden dolayı pek ememedi. Oğlum yarım saat aralıklarla uyanırdı sabah da kalkıp işe giderdim simdi maşallah kızım uyanmamasına ragmen ben nasıl gece uyumadan sabah da erkenden işe gidebiliyormusum şu anda hayret ediyorum. Emzik kullansanız? kızım emzik alıyor gece uyanınca bile yanından emziğini alıp agzına sokuyor ve uyumaya devam...:) valla emzirmek harika bir duygu ama çok sıkıntılı dısarda, geceleyin her zaman stresteydim ben oğlumda emzirmek yüzünden. ha aman emzirmek kötü demiyorum kızım şoyle emse güzelce yine o sıkıntıya katlanırım ama ikisini de yasamıs biri olarak en azından emzik deneseniz diye bir tavsiyede bulunmak istedim. ac olmadıgı zamanlar emme içgüdüsünü tatmin ettiği için bosubosuna sıkıntıya girmenizi engellersiniz. ama yalaşık 14 tane emzik kullanan biri olarak en güzeli avent derim
kızlar bebe büskivisi yapmak ne kadar kolaymış ya amma büyütmüşüm gözümde:) hamuru elde etmek 2-3 dk felan sürdü ama pişirmesi zor ben hamura şekil verirken biraz şişman şişman bölüp dizdim tepsiye içinin pişmesi zor oldu bundan sonra daha zayıf şekil veriyim daha kolay pişer. tam büskivi gibi olmadı biraz sert oldu ama sıvı bişeyin içine atınca zaten eriyor.. ama ben şöyle yaptım, bebe bisküvilerini biraz ceviz ve fındıkla blendır dan geçirip buzluğa atacağım hergün bikaç kaşık indirip çorbasına veya yoğurduna katacağım öyle daha kolay olur.
bebe bisküvisini şöyle yaptım;
2,5 çay bardağı tam buğday unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağı irmik
güzel bir hamur oldu
şimdi de tam buğday unundan ekmek yaptım oğluma hamuru mayalanıyor şuanda eğer güzel olursa tarifini yazarım.
bir de labne peyniri mayaladım merakla bekliyorum nolacak bakalım:) amma iş yapmışım ben de
maşallah neler neler yapmışsın :)
labne peynirini nasıl mayaladın yahu ??
bir de domates çorbana anne sütünü çorba ılıyınca attın demi ? burada çeri domates yok salkım domates kullanıcam
bir de ekmek erken değil mi acaba ??
ben de amma soru sordum :))
kızlar ben pekmez bulamıyorumbizim burada donuyormuş diye katı yapıyorlarmış sözde üzümün memleketi diyorlar...artık gelecek haftasonu hataya gidersek orada arayacağım (
labne peyniri 2 bardak sıcak süte peyniri ezip koydum 3 saat dışarda 3 saat dolapta beklettim. tıpkı yoğurt mayalar gibi.. bir yemek kaşığı labne peyniri çıktı bundanaslında daha fazla çıkması lazımdı ama çok koyulaşmadı benimki. istersen tarifi veriyim. güzel yumuşak tuzsuz bir peynir çıktı.
domates çorbama devam sütü kullandım, sıcakken ekledim. anne sütü ekliceksen sen ılıkken ekle sütle domates çorbasının sıcaklığı denk olsun. nolur nolmaz. her türlü domates olur farketmez salkım domates büyükse yarım domates de yeterli olur.
ekmeğim süper oldu valla ben bile hayret ettim:) yapımı da çok kolay dün ekmekler soğuyunca dilimleyip buzluğa attım baya bi gider bereketli oldu. ben ekmeği çorbalarına karıştırcam doyurucu olsun diye.. zaten ekmeğin hamuruna şeker koymadım tuz da çok az koydum bi çimdik koydum.
domates çorbanı yaptım :) yalnız iki parçaya ayırmak zorunda kaldımsütüm çıkmadı ancak 10 ml çıktı ben de ikiye bölme kararı aldım :) neden az çıktı dersen oğluş huysuzdu ben de biran önce çorbayı yapmak istiyordum ama eşim bebekle ilgilen çok uykusu var çorba soğuyana kadar iyice huysuzlanacak dedi diye gidip emzirdim oğluş bayıldı çorbaya keşke sütüm olsaydı da diğer parçayı da verebilseydim... neyse onu da yarın ısıtıp versem birşey olmaz diye düşünüyorum ???
bebe bisküvisini de yaptım hatta kendim 4 tane yedim bile çoook güzel :) ama un miktarı senin dediğin fazla gelecekti iyiki azar azar koymuşum :) blendırda çektim kavanoza koyup buzluğa attım :) peki ben bunu nelerde kullanabilirim :) bilmiyorum valla :)
buzluğumdaki sıyrılmış kemik (2 tane) haşladım düdüklüde et suyu da çıkarttım :) buz poşeti var koroplastın ona koydum 5 poşet buz yaptı valla :) pilavlarıma da katacağım fazla beklememesi için :) bebeğim için çorbayı pişirirken içine atmalıyım di mi ? sebze çorbalarına koymayı düşünüyorum... bir de kendim tarhana yapacağım inşallah bir bakayım da malzemelerine... :) tarhana çorbasını da nasıl yaptığını tarif eder misin ? o da bulunsun tarif defterimde :))
ben muhallebiyi farklı farklı yapıyorum.bazen suya tam buğday unu koyup pişiriyorum pekmezle tatlandırıyorum.bazen içine irmik de atıyorum.bazen elma rendeleyerek tatlandırıyorum.kızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl ? bizim oğlan kahvaltı etmiyorbaşta daha iyi yiyordu yumurta peynir anne sütünü karıştırıyordum ama şimdi banamısın demiyor. ankaradayken daha iyiydi peynirden mi acaba? evde yedirdikten sonra sağ yanağı kızarıyordu ... peynirden diye düşündüm bugün başka peynir verdim yine yemedi... ne yapıcam bilmiyorum...
bir de siz öğünlerde miktar olarak ne kadar veriyorsunuz ? yoğurdu neredeyse 1 fincan yiyor çorbayı da bazen... ama kahvaltı facia ve meyve de 1 dilim rendeliyorum. az mı sizce ?
bir de muhallebi hakkında ne düşünüyorsunuz ? yapan var mı ? tarif verebilir misiniz bana ? bir de içine anne sütü mü koyuyorsunuz ?
çok soru sordum di mi :)
dün eşim elma yerken oğlum babasına öyle bir baktıki :) verdi elmayı eline oğluşun :) kemire kemire yedi valla :) çok şekerdi yaaa :) meyve filesi almıştım ona koydum ama umursamadı kemirmeyi tercih etti :)
sağol deneyeyim bu tarifikizlar size domates corbasi tarifi veriyim oglum cok severek yedi
yarim cay bardagi suya bir tatli kasigi tam bugday unu koyup muhallebi gibi kaynatiyoruz. bir tane ceri domatesi rendeleyip ekliyoruz kaynayinca altini kapatip 20ml anne sutu veya formul mama ekliyoruz corbamiz hazir.. isterseniz kiyma da ekleyebilirsiniz
bir günleri bir günlerini tatmuyor ki.yiyince hevesle yapıyorsun,yemediklerinde birşey hazırlayasın gelmiyor.benimki hep öle canm hele de sebze püresini tükürüyo kio almadı hiç
kızlar bebe büskivisi yapmak ne kadar kolaymış ya amma büyütmüşüm gözümde:) hamuru elde etmek 2-3 dk felan sürdü ama pişirmesi zor ben hamura şekil verirken biraz şişman şişman bölüp dizdim tepsiye içinin pişmesi zor oldu bundan sonra daha zayıf şekil veriyim daha kolay pişer. tam büskivi gibi olmadı biraz sert oldu ama sıvı bişeyin içine atınca zaten eriyor.. ama ben şöyle yaptım, bebe bisküvilerini biraz ceviz ve fındıkla blendır dan geçirip buzluğa atacağım hergün bikaç kaşık indirip çorbasına veya yoğurduna katacağım öyle daha kolay olur.
bebe bisküvisini şöyle yaptım;
2,5 çay bardağı tam buğday unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağı irmik
güzel bir hamur oldu
şimdi de tam buğday unundan ekmek yaptım oğluma hamuru mayalanıyor şuanda eğer güzel olursa tarifini yazarım.
bir de labne peyniri mayaladım merakla bekliyorum nolacak bakalım:) amma iş yapmışım ben de
yavrum bana dion da sen de baya is yapmisin.. bebe biskuvisini yogurda ve meyveye ekliom ben. bak o blendirdan gecirdigin biskuvilere ceviz ve findik ekle blendirdan gecirip cok besleyici olur. tarhanayi annem yapmisti biraz zahmetli ama kurutmasi felan yapabilcen mi anneme soruyum istersen
canaım bizimde gün günü tutumuyor bazen yiyor bazen yemiyor hiç. peyniri her gün kendim taze yapıyoum ben bir kaşık yoğurdu cevzede kesitiyorum onu veriyorum hazır hiç vermedim. benim günde 1-2 çay bardağını geçmiyor emiyor ama . muhallebi bende meyveli vs değişik yapıyorum. mesela armut haşlıuyorum içine irmik atıyotum biraz ceviz tarçın veriyorum ya da tam buğday unu karışitırıp yapıyorum bir çay kaşığı pekmez ekliyorum vs değişik şekilde olur devam sütü ya da anne sütü ekleyebilirsinkızlar merhaba nasılsınız bebişler nasıl ? bizim oğlan kahvaltı etmiyorbaşta daha iyi yiyordu yumurta peynir anne sütünü karıştırıyordum ama şimdi banamısın demiyor. ankaradayken daha iyiydi peynirden mi acaba? evde yedirdikten sonra sağ yanağı kızarıyordu ... peynirden diye düşündüm bugün başka peynir verdim yine yemedi... ne yapıcam bilmiyorum...
bir de siz öğünlerde miktar olarak ne kadar veriyorsunuz ? yoğurdu neredeyse 1 fincan yiyor çorbayı da bazen... ama kahvaltı facia ve meyve de 1 dilim rendeliyorum. az mı sizce ?
bir de muhallebi hakkında ne düşünüyorsunuz ? yapan var mı ? tarif verebilir misiniz bana ? bir de içine anne sütü mü koyuyorsunuz ?
çok soru sordum di mi :)
dün eşim elma yerken oğlum babasına öyle bir baktıki :) verdi elmayı eline oğluşun :) kemire kemire yedi valla :) çok şekerdi yaaa :) meyve filesi almıştım ona koydum ama umursamadı kemirmeyi tercih etti :)
benden de size tarif: bir kaşık yoğurt bir çay bardağı su ve bir kaşık tam buğday unu karıştırılır pişirilir ğiştikten sonra zeytinyağı eklenir. ya da bir kaşık tam buğdan unu kavrıulur içine kemik suyu eknenir birtaz ekmek doğranır verilir . ekmek hazır değil kendim yapıyorum bu aradaAyyy ben tsk ederim değişik corba ne yapabilirim diye dusunuyodum cocugum tarhana yiyr yie sisti :))
bizzz 7 Aylık olduk KIZLAAAAARRRR :))))
ben muhallebiyi farklı farklı yapıyorum.bazen suya tam buğday unu koyup pişiriyorum pekmezle tatlandırıyorum.bazen içine irmik de atıyorum.bazen elma rendeleyerek tatlandırıyorum.
sağol deneyeyim bu tarifi
bir günleri bir günlerini tatmuyor ki.yiyince hevesle yapıyorsun,yemediklerinde birşey hazırlayasın gelmiyor.
bravo ne güzel uğraşmışsın.bir de ben yapabilsem bunları,hep diyorum da icraat yok
sana özendim işleniverdim işte :))
zamanında annem yapmıştı tarhana :) tekrar tekrar yoğurması zahmetli evet. ama aşamaları bizzat gördüm :) bi cesaret alsam yapıcam hemen :))
bizzz 7 Aylık olduk KIZLAAAAARRRR :))))
canım sen çalıştığın için zor olur yapmak.. ben evde olduğum için boş zamanım oluyo yapmak için:)
tarhananın tarifini alıyorum ozaman.. bence vaktin varsa kesinlikle yap tarhana hayat kurtarıyor yapacak bi çorba bulamadığım zaman tarhana yapıyorum çok severek yiyor.. bebekler tarhanayı sever genelde:) nerdeyse 2 güne bir yapıyorum yakın olsak verirdim sana da kız:)
hayırlı olsuunnnnn
biz de yarın 7 aylık oluyoruz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?