2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Cogu arkadas bebeklerinin gece sık uyanmasından yakınmıs emen bebekler mı bunlar yoksa biberonla beslenen bebekler de var mı sık uyanan merak ettim? benim oğlum (3.5 yıl once) emerdi kızım alerjıden dolayı pek ememedi. Oğlum yarım saat aralıklarla uyanırdı sabah da kalkıp işe giderdim simdi maşallah kızım uyanmamasına ragmen ben nasıl gece uyumadan sabah da erkenden işe gidebiliyormusum şu anda hayret ediyorum. Emzik kullansanız? kızım emzik alıyor gece uyanınca bile yanından emziğini alıp agzına sokuyor ve uyumaya devam...:) valla emzirmek harika bir duygu ama çok sıkıntılı dısarda, geceleyin her zaman stresteydim ben oğlumda emzirmek yüzünden. ha aman emzirmek kötü demiyorum kızım şoyle emse güzelce yine o sıkıntıya katlanırım ama ikisini de yasamıs biri olarak en azından emzik deneseniz diye bir tavsiyede bulunmak istedim. ac olmadıgı zamanlar emme içgüdüsünü tatmin ettiği için bosubosuna sıkıntıya girmenizi engellersiniz. ama yalaşık 14 tane emzik kullanan biri olarak en güzeli avent derim

kızlar benimki normalde seslere çok duyarlı.. tel kısık yaşıyorum kapı açılsa uyanıyor,
bugün mutfakta iş yapıyordum mızıklayınca kucağıma aldım, radyo açıktı, düdüklü ötüyor, aspiratör çalışıyor o gürültünün tam ortasında uyuyakaldı.

bir de oturmak istemiyor, dik dik basıyor ayaklarını.. yürüteyim dedim adım atıyor.. bugün eşim yürüteci getirecek bakalım.. ev küçük dolanacak alan sınırlı ama 1-2 oyalanır onda da belki.. yürütece başlayan var mı?

ek gıdayla uyku düzenimiz şu sıralar şöyle:
öğleden önce 1-2 saat akşam üzeri 1-2 saat aksi bir şey yoksa 9 buçuk civarı geceye giriyoruz gece 2-3 kez emmek istiyor 7-8 gibi uyanıyoruz. bakalım kaç gün sürecek bu düzen düzeni sevmeyen oğluşumda:44: Sizin gündüz uykularınız kaç kez ve toplam kaç saat eder?

walla canım biz 7 ay 14 günlük olduk yok hep aynı

tarifler için sağolun kızlar ikisi çok farklı hangisini yapayım bilemedim sırayla denicem
ne demek her daim :)

evet aynen çok komik oluyor zaten ama napiyim herşey onun karizması için hakkaten biraz düzeldi
aman kızlar da bizim bebeklerimizi öyle kabul etsin bizim oğlullarımız zaten karizmatik :)

180 de pişirdim ben. sana hemen yoğurt çorbası tarifi yapıştırıyorum cicim : ) bir tatrlı kaşığı yoğurt bir tatlı kaşığı tam buğday unu biraz su ile güzelce kaynatılır piştikten sonra da bir çay kaşığı zeytinyağı konulur iştye bu kadar :) ben yaptım hafta sonu bir kapsül de et suyu attım öyle yedi ( et suyunu söyle yapıyorum:kemikli etleri haşlıyorum buz kalıplarına döküyorum böyle yemeklere birer küp kouyorum )

canım emiyoru oğlum bende çok denedim emzik ilk 3 ay aldı sonra almadı avent chicco hepsini denedim almıyor ama

kızım da öyle, yine patates neyse de havuç oldu mu hiç sevmiyo, ben de un çorbası, tarhana çorbası, kendi yediğimiz yayla çorbasını tuzsuz olarak ona yapıyorum. Genelde bunları yiyo..

kı<ım 6 aylıkken aldı emzik, nasıl mutlu oldum :) parmağını emiyodu çünkü..

Merhaba arkadaşlar. Ben bugün okula başladım. Yarım gün kızım ağlamadan beni uğurladı hiç ağlamamış sadece kahvaltı yapmamış çok uykusu gelmiş.10da eve geldim Emzirdim yavrumu Uyuttum okula döndüm tekrar. 12 de uyanmış biz gelmeden. Okulda ilk günüm de iyiydi. Çok şükür korktuğum gibi olmadı. Sıkıntıdan uyuyamamıştım dün gece. Bundan sonra daha güzel olur inşallah.

Canim ben yuruteci 1 aydir kullanıyorum aynen hic durmuyor yürümeye çalışıyor maşallah yurutec cok iyi oldu bir defada en fazla 20 dk durduruyorum

ay canım benimki de öle alışkanlık yaptı çözümünü çok araştırdım anneyi emmeyi bırakınca düzeleceklermiş yani 2 yaş desek offfffffffffffffff

ah canım çok denedik ama nafile

çalışmak sana da iyi gelecek emin ol eğer bakacak kişiye güveniyorsan sıkıntı yok bence bebişler de alışacak sonuçta onlar için çalışıyoruz ve tek çalışan anne biz değiliz :)
ay canım benimki de öle alışkanlık yaptı çözümünü çok araştırdım anneyi emmeyi bırakınca düzeleceklermiş yani 2 yaş desek offfffffffffffffff

canım arkadaşımın oğlu vardın o da yanı yapışıktı annesine kızıyordum alıştırma diye ama öyle olmuyormuş şimdi kesti memeden çocuk ayrı uyuyor gecede 1 kez ıuyanıyor onda da biberonda süt içiyor 2,5 yaşında arkadaşım da şimdi bana gülüyor inşallah ayrılır kolay bizimkilerde

belki de diş mi sıkıntı veriyor da ikide bir uyanıyorlar diyorum bazen de.ne bileyim çözemedik işte.
ben dün bir parça karnıbahar,biraz soğan biraz da kabak koyup kaynattım.(tabi kabak yazdan kurutulmuş)yumuşayınca cam rendede ezip hafif sulu yedirdim.ben genelde hangi sebzeyi yaparsam yapayım mutlaka bir parça soğan atıyorum içine.
benimki emzik alıyor aslında ama bu ara gece emziği ağzından atıyor.ama gerçekten emzik uykuya kolay dalmasında yardımcı .

aaa kurutulmuş kabak benim de var yazdan hemde doğal ilaçsız kendi bahçemizin bende vereyim hiç aklıma gelmemişti :)

buz kalıbı süper fikir yaaa çook sağollll vallaaaaa
yoğurt çorbasını da denicemm

hayırlı olsun yeni dönemin inşalllah hep böyle güzel devam eder
darısı bizim başımıza bakalım napacaz eylülde düündükçe içimi sıkıntı basıyo

soğan verilebiliyo mu acaba kendi yediğimiz yemeklerden versemmi diye düşünüyom kızlar siz tuza ve salçaya ne zaman başlıcaksınız ya

kızlar kızım asırı hareketli uykuya dalmakta cok zorlanıyor boyle olan var mı? siz nasıl uyutyorsunuz? 15 gundur uyku egitimi veriyorum bana mısın demiyor. o kadar hareketli ki uykusu geliyor hala gözleri fıldır fıldır el kol kıpır kıpır uyku zamanı nasıl sakınleştirebilirim? uyudugu zaman sorun yok ama dalamıyor iste ben de cok geriliyorum kızıyorum sonra vicdanım sızlıyor. uyumadıgı zaman da mırın mırın cok huzursuz oluyor. sunu da bir aşsak maşallah iyiyiz ama bu uykuya dalma safhası oldurdu beni

benimki de çok hareketli içinde kurt var sanki uyku zamanı ben de çok zorlanıyorum uyku eğitimi vermeye başlamıştım 3 haftadır yatağında uyutmaya çalışıyorum ama çok zor ve hala yatağında uyumayı öğrenebilmiş değil.. ama sessiz karanlık ve uyaranların olmadığı bi ortamda sakinleşiyor uyutmadan yarım saat 1 saat önce yatak odasına geçip ışıkları kapatıyorum yatağa yan yana uzanıyoruz masaj yapar gibi sırtını felan sıvazlıyorum öyle öyle sakinleşiyor ve 1 saat sonra felan uyuyabiliyo anca

rica ederiz yarsın oğluşa :) bir yasından sonra canım doktor bize öyle dedi bende soğan hiç vermedim gaz yapar diye

kendi yatağıma ikimizde yatıyoruz karanlıkta emerek uyuyor canım. uyku eğitimi bana göre değil her şey bilimsel olsun dedim çocuk kendi kuralını kendi koydu yapmam dediğim her şeyi yaptırdı bana :) sabırsız insanım ben uyku eğitiminde gerilrim :)

Aynen canim gece cok sorun olmuyor da gunduz uykulari felaket yoruyor. Canim biraz geç oldu ama uyku egitimini araştırdım hareketli cocuklar icinuygun degildir diyor gerçekten öyle galiba. Ben once kucagimda yürüyerek uyutuyordum cok yoruldum bende damar yetmezliği var dayanamadim artik. Bir kac defa yatırıp sirtini tipislayinca uyudu ne kadar mutlu oldum basaracagizz galiba dedim ama yok bazen hic zaptedemiyorum yatakta. Simdi ayakta salliyorum ona da sukur eskisinden daha iyi böyle ama dalamiyor iste cok agliyor uyuyuncaya kadar. Canim gezmeye gittiginde ne yapiyorsun?

ben sabirliyim ama yok hersey cocukta bitiyor annem hep anlatir ben de cok hareketliymisim hala 10 dk sabit oturamam o yüzden bisey de diyemiyorum esime falan çekse ona kizip stresimi atacagim ama kizacak kimse de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…