2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
adiyef aklımdayken sorayım sen kız için arabada yükseltici var diyordun o nasıl bir şey? oğluşu oto koltuğuna mı oturtuyorsun?

Selam güzel anneler ve onların melekleri nasilsiniz biz geldik evimize iki hafta oldu geleli ve 13 ocakta kizim 6.ayini doldurdu ve 7.ayindan gün aldi bizde basladik artik ek gıdaya sebze meyve corbalardan yediriyorum masallah agzini şapirdata şapirdata yiyor kizim ama sevmedigi biseyide yedirmek ne mümkün öyle idare ediyoruz bakalim ama esim hala ayni tamam alkol problemi kalkti ortadan geldigimden beri icmedi hiç ama sürekli arkadaslariyla beraber öğlen bi gidiyo aksama kadar bazen geliyo yemegi yiyip tekrar gidiyo gece 12 lere kadar ne desem boş ne yapsam anlamiyo dinlemiyo bugün pazar bizimle gecirmesi gereken vakti arkadaslariyla geciriyor ama buraya yani kendi memleketine gelince böyle oldu daha önce benim memleketimdeydik orda hic boyle degildi kizimla oturuyoruz bizde anneli kızlı napayim sasirdim kızlar bunalimda desem alışkın çok kez işsiz kaldi ama böyle yapmadi hemen bulurdu iş şimdi ise hiç bakmiyo bile iş öyle saniyorum yani ne zaman sorsam ya carsida ya arkadaslariyla oluyo napmaliyim sizde kafam durdu artik morelim sinirlerim cok bozuk kizlar :-( :'( :'( :-( :'(

dün doktorumuza gittik sonunda ve bize bu kağıdı verdi.. sıralama fotoğrafta var yavaş yavaş yarım fincanla başlayacakmışım sonra artıracakmışım...
yoğurdu inek sütünden küçük kaplara mayala dedi... ama mama , kaşık maması falan yazıyor ya hiç hoşuma gitmedi... şimdi oğlum izin verirse sizlerin paylaşımlarını okuyacağım. önceden okumadım çünkü doktorla bu konuda muhatap olmayayım dedim :) şimdi dersimi çalışacağım bugün :))
birazdan cam rendede biraz elma rendeleyeceğim suyuyla vereceğim bakalım oğluş ne tepki verecek.. kameraya da çekeceğiz babasıyle ilk beslenmesi diye :)) elma biraz mayhoş birşey olmaz di mi ??

Eklentiler

• $2014-01-19 14.03.26.jpg
    45,3 KB · Görüntüleme: 45

Ben bazen kendimize yaptığımız yemek ve çorbalardan da veriyorum az tuzlu ya da tuzsuz yapıyorum...ona özel çorba da yapıyorum bazen...bence de alışma devresinden sonra tuz olayına dikkat ederek kendi yemeklerimizden verebiliriz diye düşünüyorum ben...:44:

biz de dün katı meyve sıkacağı aldık...bugün de hemen denememizi yaptık...güzeldi kızım da bi güzel içti 4-5 çay kaşığı...zaten biz tam içiciyiz

kayısı kurusunun çok faydası oluyor bebişlere diyolar bence erken de değil artık 6 aylık oldular kayısının ne zararı olabilir ki bizde bile hemen etkisini gösteriyor

ikeanın mama sandalyesi hakkında ne düşünüyorsunuz? kullanan var mı?

ikeanın baktım ama hem zemini sert hem çok rahatsız bişeye benziyor bence şahsen ben öyle bi yerde oturmak istemezdim
bayb2go benim çok hoşuma gitti ondan alıcam sanırım fiyat olarak da uygun 149 lira

olduğu gibi çıksa da zeytinin vitaminini alıyodur bence o
ben de sebzelerin hep yemeğini yaparım doktor bana kendi yediğiniz çorbalardan yedir dedi.sebze çorbası dediğimiz aslında yemek gibi bişey oluyor yine

biz de dün katı meyve sıkacağı aldık...bugün de hemen denememizi yaptık...güzeldi kızım da bi güzel içti 4-5 çay kaşığı...zaten biz tam içiciyiz

ya 4-5 çay kaşığı çok az değil mi benimki mi fazla yiyor anlamadım ben günde 70 cc yoğurt 80cc meyvesuyu veriyorum 60cc ile başladık artırdım bu hafta ve daha da versem içecek geçen gün 100cc verdim ikisinden de

bende pahalı bişi düşünmüyorum...150-170tl arası bişi olacak olursa...başka bi ihtiyacını daha alırım diye düşünüyorum...

aynen daha oto koltuğu var alınacak bizim

paylaşımın için teşekkürler biz de faydalanırız örnek menü gibi olmuş
ben de ilk ekşi elmayla(yeşil elma) başladım şuanda tam mevsimi, bence özellikle ekşi olmasına dikkat et bakalım ekşiye nası tepki verecek tatlıyı nasılsa yer :))

valla bana da doktor salça tuz kısıtlaması yapma dedi başlarda benim de tuhafıma gitti ama sonradan da mantıklı geldi. şimdi arkadaşımın kızı 2 yaşına kadar salça yemedi şimdi de evde yapılan hiçbir yemeği yemiyor kırmızı renkli diye, neymiş beyaz renkli yemek yicekmiş :))))

sen grupta mıydın? işe başladın mı bu arada?

evet gruptayım bende.. İşe başlayacaktım, vazgeçtim.. Bi hafta için kimseyi yerinden etmeyim dedim. 2. dönem başlayacağım inş. Eşim de benimle aynı okula eş durumundan tayin istedi. Büyük ihtimal olacak inş. Beraber aynı okulda çalışacağız gibi görünüyor :)

bende amasya elması var :) tadına baktım ekşi değilmiş :) çok birşey yemedi yarım fincanı bile bitirmedi... yüz ifadesi çok komikti :) bakalım yarın ne kadar yiyecek...

hazır mama kullanmak istemiyorum kahvaltı menüsünde mama yazıyor akşam menüsünde de kaşık maması yazıyor ne yapacağım bilmiyorum..
bir de her yeni öğüne 3-4 gün sonra geçeceğim öyle yazıyor. sizler bir iki öğün birden başladınız di mi ?

çorba olarak da patates havuç pirinç yazıyor ya nasıl yapıcam ? hepsini atıp suda haşlayacak mıyım ??

ben direkt iki öğün başladım yoğurt ve meyve şeklinde. dediğin gibi yeni bir meyve için 3 gün bekledim yani 3 gün aynı meyveyi yedirerek gittim.

o mamayı hepsini bulamaç yapanlar için yazıyolar sanırım yani peynir yumurta sarısını mamayla karıştırıp sulandırıyosun. eğer karıştırıp vereceksen kendi sütünün sağıp mama yerine onu kullan bence.. ben karıştırmadan tek tek veriyorum mamaya veya süte gerek kalmıyor arkasından da emziriyorum.

akşam menüsünde de muhallebiyi suyla yapabilirsin(kaşık mamasına gerek yok) ben bu akşam tam buğday unundan su ile muhallebi yaptım içine de kayısı kurusunu ezdim çok güzel oldu tadı hem de yedi güzelce.

çorba konusunda ben de tecrübesizim daha hiç yapmadım yarın aşılarımız var :18:
aşıdan sonraki gün başlıcam.ama hepsini az bi suya koyup haşlayıp çatalla ezerek yaparım deneyince yazarım buraya

muhallebi nasıl yapılıyor peki ? hiç bilmiyorum valla :) ben de tek tek vericem senin gibi :) daha iyi bencede... bir de ben elma püresini verirken arada su da içirdim. doktor su ile ilgili hiçbişey demedi... ne kadar su içirmek gerekir ki günde ?

Canım istersen özelden adını yaz bana tekrar ekleteyim seni
tamam ttatlım

Ben de cikmaz zannediyorum canim ama amwayin sa8 kumaş beyazlaticisini evlendgmden beri kullanirim inan o 2 yikamada cikardi.
Ben de buraya seviyorum ilkler özeldir :)
kesinlikle :)

Güzel gorunuyo ya ben de mi alsam...
karasiz kaldim kraft da var

Canım o.uyor böyle şeyler bizdede annem kv ortaklaşa bakıyor ne yapalım sıkma canini annesi sensin en iyi senbilirsin

Kız naptın sen hamileyken bile bakla yasak bakla niye veriyosun çocuğa google amcaya yaz bak zararlarını...

Ya adımı yazdım ama kimse beni eklemedi face grubuna yanlış yeremi yolladım istek anlamadım.75 üyeli grup dimi...

Günaydın kızlar 6. ay kontrolünü yaptıranlar doktorunuz "supravit şurubuna" geçti mi? bundan sonra devit yerine bunu ver dedi. eczane 1 ölçek tok karnına yazmış ama prospektüsünde 6 yaş altına yarım ölçek yazıyor. bu e reçete çıktığından beri mertlik bozuldu herhalde bilgisayarda yarım ölçek yazmıyor ki 1 ölçek yazıldı... bir de doktor şurup vermek için d vitamini eksikliği teşhisi yazmış ne alaka yaa!!!

bu arada dün evde olanı paylaşmak istedim...
eşim not telaşına düştü çocukla ve evle ilgilenmek zorunda kaldım yemeği bile zorla yaptım çocukla oynamaya hiç zamanım olmadı.. ama baba işinden sıkılınca geldi oynadı vs.. çocuk babayı görünce atlıyor artık üzerine oyun makinası olarak görüyor babayı :) dün bana hiç atlamadı diye çok üzüldüm benden uzaklaşıyor galiba ev işleriyle ilgileniyorum diye.. neyse moralim çok bozuldu buna...
akşam 18 de mızıldanmaya başladı oğlum. denedim uyumadı getirdim halıya.ama gergindim artık. baba geldi oynadılar durmadan. 19.30 gibi neden sen uyutmuyorsun dedim. sen beğenmezsin ki uyutuşumu dedi. birşey demedim . neyse uyutmaya çabaladı uyumadı en son ağlamaya başladı . bu arada içimden de uyuma oğlum deyip durdum bari uykuda beni istesin istiyordum o ruh halimle... şükür uyumadı. bir ara gittim yanlarına alayım mı dedim sert bir şekilde "hayır" dedi ne oldu dedim "uzaklaşır mısın" dedi yine sinirli. baktı olmuyor getirdi "al emzireceksen emzir" dedi yine sinirle... niye bana kızıyorsun dedim "boşver konuşmayalım" dedi..
iyiki bir bozuk attım yani.. ısrarla üzerine gitsem burnumdan gelecekti...
ha bir de babaya atlıyor diye "al bak dedim anneci olacak diyordun olmadı babacı oldu al seni istiyor" dedim gülerek. hiç yok olur mu öyle şey demedi
işte öyle... ben trip atmadım diye şimdi küsmedik şükür...

neden acaba bize doktor da sağlık ocağıda 1 yaşına kadar devit kullan dedi. supravit hasta olunca verdi öksürürken sonra kestik

canım boşver neden kendi canını sıkıyorsun bunun için oda babası dua edelim ki babalarına bağlı olsunlar hadi anne babaya bağlı olmayıp dedeye anane babanneye bağlı olursa etrafımda çok örnek var bu konuda babannesini görünce anne babaya bakmayan yada annesine sen git ben bannem ile yatacağım vs diye kapı kapatan çocuk bunlar artık oyun çağındalar buyuyorlar ama biz anneyiz asla vazgeçmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…