ben de gruba da bakıyorum, ama buraya sürekli bakıyorum. Siz de gelirseniz çok güzel olur.. :)
emek emek yaptığım sebze çorbalarını severek yemiyor oğluş.. 2 gündür kendimize yaptığım şehriye çorbasını hem sevdi hem erkenden uyudu.. ya ben kendimi yormayıp bize yaptığım çorbalardan mı versem? çay k. kadar kabak tatlısı da verdim, bu sabah kuymak da yedirdim..
ilerde yiyeceği çorbalar belli aslında.. ben kendimize sebze çorbası yapmıyorum ki.. tarhana, şehriye çeşitleri, yoğurt çorbası ve mercimek çorbaları.. sebzelerin sadece yemeğini yaparım.. kızım sebze çorbası yemiş olsun diye mantar, kereviz, bakla çorbası yaptım.. yedi ama diğer çorbalar gibi severek ve tabak tabak yemedi çocuk...
alışma devresi geçince yine tahıllı sebzeli et sulu özel çorbalar yaparım diyorum.. kızım 1,5 yaşına kadar öyle beslendi sonra bizim çorbalara geçmişti..
ben de mama sandalyesi konusunda çoook kararsızımmm ne alsam bilmiyorum ama 300 milyon da veremem bi mama sandalyesine ya çok pahalı :44:
Ay yavrum ondan ağladı bugün mosmor oldu ilk defa yavrukuşum benim ne yapsamki sebze püresi zeytinyağlı
bepantol de sürüyorum popişine...
kayısı erik filan erken heralde
ayrıca rezeneli mama yaptım kahvaltıda...
ikeanın mama sandalyesi hakkında ne düşünüyorsunuz? kullanan var mı?
emek emek yaptığım sebze çorbalarını severek yemiyor oğluş.. 2 gündür kendimize yaptığım şehriye çorbasını hem sevdi hem erkenden uyudu.. ya ben kendimi yormayıp bize yaptığım çorbalardan mı versem? çay k. kadar kabak tatlısı da verdim, bu sabah kuymak da yedirdim..
ilerde yiyeceği çorbalar belli aslında.. ben kendimize sebze çorbası yapmıyorum ki.. tarhana, şehriye çeşitleri, yoğurt çorbası ve mercimek çorbaları.. sebzelerin sadece yemeğini yaparım.. kızım sebze çorbası yemiş olsun diye mantar, kereviz, bakla çorbası yaptım.. yedi ama diğer çorbalar gibi severek ve tabak tabak yemedi çocuk...
alışma devresi geçince yine tahıllı sebzeli et sulu özel çorbalar yaparım diyorum.. kızım 1,5 yaşına kadar öyle beslendi sonra bizim çorbalara geçmişti..
biz de dün katı meyve sıkacağı aldık...bugün de hemen denememizi yaptık...güzeldi kızım da bi güzel içti 4-5 çay kaşığı...zaten biz tam içiciyiz
bende pahalı bişi düşünmüyorum...150-170tl arası bişi olacak olursa...başka bi ihtiyacını daha alırım diye düşünüyorum...
Eki Görüntüle 939758
dün doktorumuza gittik sonunda ve bize bu kağıdı verdi.. sıralama fotoğrafta var yavaş yavaş yarım fincanla başlayacakmışım sonra artıracakmışım...
yoğurdu inek sütünden küçük kaplara mayala dedi... ama mama , kaşık maması falan yazıyor ya hiç hoşuma gitmedi... şimdi oğlum izin verirse sizlerin paylaşımlarını okuyacağım. önceden okumadım çünkü doktorla bu konuda muhatap olmayayım dedim :) şimdi dersimi çalışacağım bugün :))
birazdan cam rendede biraz elma rendeleyeceğim suyuyla vereceğim bakalım oğluş ne tepki verecek.. kameraya da çekeceğiz babasıyle ilk beslenmesi diye :)) elma biraz mayhoş birşey olmaz di mi ??
Ben bazen kendimize yaptığımız yemek ve çorbalardan da veriyorum az tuzlu ya da tuzsuz yapıyorum...ona özel çorba da yapıyorum bazen...bence de alışma devresinden sonra tuz olayına dikkat ederek kendi yemeklerimizden verebiliriz diye düşünüyorum ben...:44:
sen grupta mıydın? işe başladın mı bu arada?
paylaşımın için teşekkürler biz de faydalanırız örnek menü gibi olmuş
ben de ilk ekşi elmayla(yeşil elma) başladım şuanda tam mevsimi, bence özellikle ekşi olmasına dikkat et bakalım ekşiye nası tepki verecek tatlıyı nasılsa yer :))
bende amasya elması var :) tadına baktım ekşi değilmiş :) çok birşey yemedi yarım fincanı bile bitirmedi... yüz ifadesi çok komikti :) bakalım yarın ne kadar yiyecek...
hazır mama kullanmak istemiyorum kahvaltı menüsünde mama yazıyor akşam menüsünde de kaşık maması yazıyor ne yapacağım bilmiyorum..
bir de her yeni öğüne 3-4 gün sonra geçeceğim öyle yazıyor. sizler bir iki öğün birden başladınız di mi ?
çorba olarak da patates havuç pirinç yazıyor ya nasıl yapıcam ? hepsini atıp suda haşlayacak mıyım ??
ben direkt iki öğün başladım yoğurt ve meyve şeklinde. dediğin gibi yeni bir meyve için 3 gün bekledim yani 3 gün aynı meyveyi yedirerek gittim.
o mamayı hepsini bulamaç yapanlar için yazıyolar sanırım yani peynir yumurta sarısını mamayla karıştırıp sulandırıyosun. eğer karıştırıp vereceksen kendi sütünün sağıp mama yerine onu kullan bence.. ben karıştırmadan tek tek veriyorum mamaya veya süte gerek kalmıyor arkasından da emziriyorum.
akşam menüsünde de muhallebiyi suyla yapabilirsin(kaşık mamasına gerek yok) ben bu akşam tam buğday unundan su ile muhallebi yaptım içine de kayısı kurusunu ezdim çok güzel oldu tadı hem de yedi güzelce.
çorba konusunda ben de tecrübesizim daha hiç yapmadım yarın aşılarımız var :18:
aşıdan sonraki gün başlıcam.ama hepsini az bi suya koyup haşlayıp çatalla ezerek yaparım deneyince yazarım buraya
tamam ttatlımCanım istersen özelden adını yaz bana tekrar ekleteyim seni
kesinlikle :)Ben de cikmaz zannediyorum canim ama amwayin sa8 kumaş beyazlaticisini evlendgmden beri kullanirim inan o 2 yikamada cikardi.
Ben de buraya seviyorum ilkler özeldir :)
karasiz kaldim kraft da varGüzel gorunuyo ya ben de mi alsam...
Canım o.uyor böyle şeyler bizdede annem kv ortaklaşa bakıyor ne yapalım sıkma canini annesi sensin en iyi senbilirsinCanlarımmmm nasılsınız?faceden fazla yazamadım ama buraya anlatmazsam çatlarımişe başladım diye kv geldi evde yiğit alp e bakıyo...benim annem çok yakın bana ama yinede kışın soğukta götür getir olmasın diye çağırdık kv yi ..ki çağırmasakta onlar her kış gelip kalırlar 3-4 ay neyseee bu geldiğinden beri birsürü laf soktu bana tabi bende ona resmen benle sidik yarıştırıyor inatlaşıyor yaa yiğit alp geçen ay kilo almamıştı çok ve kvdeyle gittik hastaneye öğrendi tabi bunu ve ben demiştim gelişmemiş aç bu çocuk doymuyo diye dünde 6.ay aşılarımızı yaptık çok güzel kilo almış maşallah bu seferde akşam kp demesinmi annen çok iyi baktı bak nasıl kilo almış...ayyy çıldırdım yaaa o baktı diyemi kilo aldı dedim banada dayarsan mamayı bende alırım kilo..ben 5 ay boyunca baktım anne sütüyle ve gelişimi çok ii çok şükür belli aylar yavaşlar kilo alımı dedim ama kime dinlemez anlamaz beni çileden çıkartıyo hiçbirşeyde altta kalmam ama her an gerginim evde ve bu çocuğumada geçiyo...sakin olayım boşvereyim diyorum ama olmuyo olmuyo.bi laf ediyo yine ben terelelli 5 ay boyunca arama sorma doğumuma bile gelmedi şimdi çıkmış gelmiş güya o geldikten sonra çocuğum kendini toparlamış...benim bebeğime iyi bakamadığımı ima ediyo yaa o kimki babaanneysede haddini bilecek ben annesiyim ona benden iyi kimse bakamaz nekadar tecrübeli olsada bu böyle..onların zamanlarında herşey çok farklıydı şimdi çok farklı...valla bu atışmalar nereye kadar gitcek bilmiyorum ama birimizden biri çok fena patlıcak ama ne zaman bakalım
neden acaba bize doktor da sağlık ocağıda 1 yaşına kadar devit kullan dedi. supravit hasta olunca verdi öksürürken sonra kestikGünaydın kızlar 6. ay kontrolünü yaptıranlar doktorunuz "supravit şurubuna" geçti mi? bundan sonra devit yerine bunu ver dedi. eczane 1 ölçek tok karnına yazmış ama prospektüsünde 6 yaş altına yarım ölçek yazıyor. bu e reçete çıktığından beri mertlik bozulduherhalde bilgisayarda yarım ölçek yazmıyor ki 1 ölçek yazıldı... bir de doktor şurup vermek için d vitamini eksikliği teşhisi yazmış ne alaka yaa!!!
bu arada dün evde olanı paylaşmak istedim...
eşim not telaşına düştü çocukla ve evle ilgilenmek zorunda kaldım yemeği bile zorla yaptım çocukla oynamaya hiç zamanım olmadı.. ama baba işinden sıkılınca geldi oynadı vs.. çocuk babayı görünce atlıyor artık üzerine oyun makinası olarak görüyor babayı :) dün bana hiç atlamadı diye çok üzüldümbenden uzaklaşıyor galiba ev işleriyle ilgileniyorum diye.. neyse moralim çok bozuldu buna...
akşam 18 de mızıldanmaya başladı oğlum. denedim uyumadı getirdim halıya.ama gergindim artık. baba geldi oynadılar durmadan. 19.30 gibi neden sen uyutmuyorsun dedim. sen beğenmezsin ki uyutuşumu dedi. birşey demedim . neyse uyutmaya çabaladı uyumadı en son ağlamaya başladı . bu arada içimden de uyuma oğlum deyip durdumbari uykuda beni istesin istiyordum o ruh halimle... şükür uyumadı. bir ara gittim yanlarına alayım mı dedim sert bir şekilde "hayır" dedi ne oldu dedim "uzaklaşır mısın" dedi yine sinirli. baktı olmuyor getirdi "al emzireceksen emzir" dedi yine sinirle... niye bana kızıyorsun dedim "boşver konuşmayalım" dedi..
iyiki bir bozuk attım yani.. ısrarla üzerine gitsem burnumdan gelecekti...
ha bir de babaya atlıyor diye "al bak dedim anneci olacak diyordun olmadı babacı oldu al seni istiyor" dedim gülerek. hiç yok olur mu öyle şey demedi
işte öyle... ben trip atmadım diye şimdi küsmedik şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?