• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530
beğen butonu kalkmışşş:))bu ne böle ya yok onaylıyomusun yok söylediğine katılıyorum.....ne güzel bi tık yapıp beğeniyoduk olmamış böle :19::20:

Merhaba kızlar. Bebeğim 10 gun sonra alti aylık oluyor. Anne sutu ile besliyorum. Yaklasik uc haftadir elma ve armut puresi veriyorum. Iki üç kere agzina bir iki cay kadigi yogurt verdim. Ek gida için gec mi kalıyorum sizce. Günlük nasil bir ek gida programı izlemeliyim?

biz de bugün 6 aylık olduk bir hafta önce başladım ek gıdaya canım bence başlayabilirsin. meyve ve yoğurtla başladım ben.
ben tam zamanında başlamışım. daha erken başlasam ek gıdada sorun yaşardım. şuanda çok istekli yiyor.
açıkçası 6 ayı beklememin faydasını görüyorum şuanda..

merhaba kızlar...
ilk kez buraya giriyorum ben ağustos annesi olmayı bekler iken beklenmedik bir şekilde erken doğumla temmuz annesi oluverdim :)
26 temmuzda doğum yaptım kızım 35 haftalık doğdu, prematüre bebek annesi olmakta varmış kaderde..
sizler nasılsınız bebişleriniz nasıl? erken doğum yapan varmı burda benim gibi?

hoş geldin:) erken doğum yapanlar var ama şuanda buraya pek takılmıyolar:))

selam kızlar benim cimcimem dün akşam oynarken yüzüstü çevirdik Allahım ne hareketler birde uykusu gelmişti popoyu kaldırıyor kendini büzüyor arkaya arkaya ve yana doğru sürünüyor.gülmekten öldük eşimle onun poposunu kaldırmasına kendini piramit yapıp yeter hadi gördünüz hareketlerimi şimdi beni uyutun dercesine peşpeşe yaptı ...

ek gıdaya geçmek için can attım şimdiden bunaldım.

sabah yumurtayı ayrı peyniri ayrı verim hazır kahvaltı kullanmim dedim zar zor yedirdim.peynir sütaş süzmeydi sabahtan öğleye kadar suda bekletmiştim.ama tadı biraz ekşi geldi fazla yemedi yumurtanın sarısıda kuruydu biraz su verdim biraz yumurta öyle yedirdim birde 2 dilim elma püresi yedirdim ama emmek istedi bende emdirdim.

şimdide yerelması havuç patates kereviz pirinç haşlanıyor.uyanınca akşam üzeri onu yediririm yatmadanda yoğurt vermek istiyorum hala mayalayamadım bende aktivya vericem...

zeytininde dediğiniz gibi denicem ama size dr larmı dedi verin diye bana demedide.gerçi çok açıklamalı konuşmadıda int okuyup yapıyorum çoğu şeyi...:45::45:

bana doktor herşeyden ver dedi zeytin diye ayrıca söylemedi ben faydalı oldğu için veriyorum

masallh suzan bıtez enerjın cok mısafırın geldı ondandır yorgunlugun :)

şimdi face ole 5-6 saat gırmıyorum bırsuru paylasım yapılmıs

gözünüz aydın cok sevındım :):emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

aksam 7den sonra ek gıda olarak vermeyın sutu yada mamasını alsın cunku yogurt gıbı gıdalar şışkınlık gaz yapar uyuyamayabılır ohh afıyet olsun corbasıda :)

canım ben akşam yatmadan önce yoğurt verdiğim zaman uykusunu getiriyor hemen uyuyor çok iyi oluyo :D
şişkinlik ve gaz yaptığını bilmiyordum benimkinde öyle bir problem olmadı

Heyyyyyyyyyy KADINLAR KULUBÜ ben geldimmmm:3::3::3::5::5::17::17::17::52::52::52::52::31::31::31::31:
Çok oldu yazmayalı mahcubummmmm ama affedersin sen beni.....
Heyy gidi günler ne heyecanlıydık neeeee...Doktordan geleyim hemen yazayım kızlara
Ayyy benimki tepikledi ayyyy şöyle böyle derken...Doğurduk 6.ayı bile dolduruyoruz
Rabbime şükürler olsunnnnnnn
Öpüyorum herkesiiii kocamannn

ay canım şu 300 küsür olan bizimki ama biz ona 160 ödedik baya kampayalıydı bitmiş hatta burdan bi arkadaş da almıştı ordan

Ya çok uyguna almışsınız ya...ben o kadar pahalı bişi düşünmüyorum...ama gerçekten güzel bi mama sandalyesi...ben babymaxı beklicem bakalım...:26:

Ya çok uyguna almışsınız ya...ben o kadar pahalı bişi düşünmüyorum...ama gerçekten güzel bi mama sandalyesi...ben babymaxı beklicem bakalım...:26:

ben de mama sandalyesi konusunda çoook kararsızımmm ne alsam bilmiyorum ama 300 milyon da veremem bi mama sandalyesine ya çok pahalı :44:

Adımı yazdım kızlar mesajla hadi hayırlısı...

birde bu ek gıdayı düzenli verdim diyemi bir yiyecekten dolayımı bilmem benim kızım koyun gibi kaka yapıyor hem yeşil hem çok tuhaf keskin kokuyor toplasan 2 tane koyun kakası büyüklüğünde o kadarcık ve o kıvam normalmiii

birde bu ek gıdayı düzenli verdim diyemi bir yiyecekten dolayımı bilmem benim kızım koyun gibi kaka yapıyor hem yeşil hem çok tuhaf keskin kokuyor toplasan 2 tane koyun kakası büyüklüğünde o kadarcık ve o kıvam normalmiii

Hmm yani kabiz. Osman alp de kabiz sürekli. Poposuna zeytinyagiyla müdahalede bulunuyorum yirtik filan olmasin diye. Ek gidaya geçince oluyomus.

Ay yavrum ondan ağladı bugün mosmor oldu ilk defa yavrukuşum benim ne yapsamki sebze püresi zeytinyağlı
bepantol de sürüyorum popişine...
kayısı erik filan erken heralde
ayrıca rezeneli mama yaptım kahvaltıda...

Heyyyyyyyyyy KADINLAR KULUBÜ ben geldimmmm:3::3::3::5::5::17::17::17::52::52::52::52::31::31::31::31:
Çok oldu yazmayalı mahcubummmmm ama affedersin sen beni.....
Heyy gidi günler ne heyecanlıydık neeeee...Doktordan geleyim hemen yazayım kızlara
Ayyy benimki tepikledi ayyyy şöyle böyle derken...Doğurduk 6.ayı bile dolduruyoruz
Rabbime şükürler olsunnnnnnn
Öpüyorum herkesiiii kocamannn

hoşgeldiniz, yazı tipini, simgeleri filan görünce eski günlerdeki harıl harıl kadınlar kulubünü okudğum günler geldi aklıma :D

hoşgeldiniz, yazı tipini, simgeleri filan görünce eski günlerdeki harıl harıl kadınlar kulubünü okudğum günler geldi aklıma :D

Ayyy evettttt yaaaa ne güzel günlerdi zaman neden bu kadar çabuk geçiyor ki?
Hoşbulduk canım ara sırada olsa buraya yazmaya devam edeceğim....
:1::1::1::1::1:

ha bi de zeytini sordum dra....zeytinyağı veriyosak zeytin de tabiki verebiliriz dedi...
ya ben başlarda zeytin verdim şimdi burda sizler verince dün bir daha verdim.. ama zeytin parçaları kakasında olduğu gibi duruyor. acaba henüz zeytini sindirmeye hazır enzimler yok mu diyorum.. biraz daha mı beklesem:44:

canım bu, az yediğinin veya katı yediğinin göstergesi.. yiyeceklerin kıvamını açıp biraz da z. yağ ekleyerek vermeye çalış.. ve eğer kabul ediyorsa miktarı arttır..

emek emek yaptığım sebze çorbalarını severek yemiyor oğluş.. 2 gündür kendimize yaptığım şehriye çorbasını hem sevdi hem erkenden uyudu.. ya ben kendimi yormayıp bize yaptığım çorbalardan mı versem? çay k. kadar kabak tatlısı da verdim, bu sabah kuymak da yedirdim..
ilerde yiyeceği çorbalar belli aslında.. ben kendimize sebze çorbası yapmıyorum ki.. tarhana, şehriye çeşitleri, yoğurt çorbası ve mercimek çorbaları.. sebzelerin sadece yemeğini yaparım.. kızım sebze çorbası yemiş olsun diye mantar, kereviz, bakla çorbası yaptım.. yedi ama diğer çorbalar gibi severek ve tabak tabak yemedi çocuk...
alışma devresi geçince yine tahıllı sebzeli et sulu özel çorbalar yaparım diyorum.. kızım 1,5 yaşına kadar öyle beslendi sonra bizim çorbalara geçmişti..

Back