slom anneler ben geldim pazartesi sendorumumu bugun atlattım neden derseniz sabah tartıya çıktım ve 3 kg daha vermışım allahım son 10 kg lütfen gitsin bir an önce çok moralim yerine geldi ya :)
canım ben veriyorum kahvaltı lor peynir ile yumurta sarısının 1/3 unu ezerek ama yumurtayı her gün değil 3 günde bir faln. akşam da yoğurt ırmıklı muhallebi ( elmayı yada armutu suda haşlayıp elmaları içinden alıp suyuna ırmık koyuyorum bıraz ıçıne tekrar ezdiğim elma ve tarçıon atıyorum bazen de çok nadır devam sütü bir ölçek kouyorum) yada kemik suyunda havuş patates veya normal suya havuç patates yanına brokoli karnıbahar benzeri sebze koyup püre yapıyorum oğlum 27 haziran dıoğumlu 8 kg. alta takvim eklemeyi bilemedim bende
günaydın arkadaşlar...benim de 4 kilom kaldı 64 kiloyum ama hiçbişi yapmıyorum tembelim habire yiyorumdün yatmadan kzıma tam buğday unu memleketten getirdim pirinç unu ve pekmezle muhallebi yaptım 7 buçuk gibi biraz ondan yedi...8de yattı gece 1 de kaka için uğraşırken uyandı...ve altını aldım emzireyim dedim uyanmışken emmedi hanfendi...bağırmalar yatağında kendi kendine konuşmalar çırpınmalar 1 saat uyumadı sonra sızdı kaldı sabah 8 de uyandı...bugün de yapcam muhalebi bakalım deliksiz uykuya geçebilcez mi:26: sabah 8 de emzirdim 10 da hippin meyveli pirinçli karışımına az ceviz ekleyip biraz yedirdim ve suyunu içirdim..bu arada kızım en çok suyu seviyo.. yatağına yatırdım ağzına emzik uyudu kaldı şimdi..çarşamba da bizim aşılarımız var bakalım ne yapıcaz:18:
Evet saf inek sütü verilmiyor zaten sulandırarak veriliyor 1 kasik süt 3 kasik su seklinde. Bunu bana Dr söyledi canim.
Yine de tabi karar senin.
biz de bu ay fazla almadık en fazla 300 grdır.ben bu ayki az kilo alımını çok kaka yapmasına bağlıyorum..günde nerdeyse 6-7 kere kaka yapıyo öle ishal gibi de değil katı yapıyo...anlamadım neden bu kadar sıklaştı kaka olayı...öncesinde 4 gün kabız olmuştu sonra coştu kızım.bi de kakasını yaparken acayip ıkınıyo kıpkırmızı oluyo:26:bu sabah bebelacın sütlü irmikli ballı kahvaltısından yarım çay bardağı yedirdim bakalım sevicek mi diye..yedi ama 5 dk sonra hepsini kustu...bu ek gıda olayı beni de çok geriyo...yanlış bişey yapıp da kızımı rahatsız etmek istemiyorum...:18:[/QUOTE
Ek gıda olarak mama daha vermedim ama cam rendeden elma,elma-armut-elma-bebe bisküvisi olarak verdim, bide yoğurt verdim.... 2hafta günde 1 öğün... bugün çorba vermeye başladım.kabak çorbası yaptım.kabağı haşlayıp zeytinyağda azcık un kavurup blendırdan çektiğim kabağı ekledim kızım afiyetle yediakşam üstü içine yoğurt ekledim onuda yedi maşallah kuzuma ilk günden çok şükür yedi,umarım devamı da böyle olur
günaydın arkadaşlar...benim de 4 kilom kaldı 64 kiloyum ama hiçbişi yapmıyorum tembelim habire yiyorumdün yatmadan kzıma tam buğday unu memleketten getirdim pirinç unu ve pekmezle muhallebi yaptım 7 buçuk gibi biraz ondan yedi...8de yattı gece 1 de kaka için uğraşırken uyandı...ve altını aldım emzireyim dedim uyanmışken emmedi hanfendi...bağırmalar yatağında kendi kendine konuşmalar çırpınmalar 1 saat uyumadı sonra sızdı kaldı sabah 8 de uyandı...bugün de yapcam muhalebi bakalım deliksiz uykuya geçebilcez mi:26: sabah 8 de emzirdim 10 da hippin meyveli pirinçli karışımına az ceviz ekleyip biraz yedirdim ve suyunu içirdim..bu arada kızım en çok suyu seviyo.. yatağına yatırdım ağzına emzik uyudu kaldı şimdi..çarşamba da bizim aşılarımız var bakalım ne yapıcaz:18:
Ha bi de unutmadan ben kahvaltisina 1 ceviz ve aksam muhallebisine 1 findik ekliyorum. İyice ezip karistirinca sorun olmuyor.
iyi akşamlar bayanlar...
ya benim oğlanda sorun ne anlamadım... çığlık çığlığa hep... ağlamaklı değil mutlu mutlu... eşim cin kaçmış bu çocuğun içine demeye başladı :)) gündüz emmesi de iyice saçma sapan oldu doyurmuyor karnını... ancak uyuturken adam gibi emiyor o da 2 defa filan... gündüz uykumuz da düzene girmedi zaten... uyuma uyanma saati yine saçma... sabah 5 ya da 5.30 da kesin ayaktayızçarşamba aşılarımız var yine ateşlenecek kuzum cumartesi de doktor kontrolümüz. bakalım doktorumuz ne diyecek ek gıdayla ilgili...
dün heveslendik mama sandalyesini açtık :) çok hoşuma gitti renkleri :) oğlumu da oturttuk :) oyuncak da verdik eline. masasına vura vura oynadı :) fazla oturtmuyoruz çünkü kendi başına dik oturmuyor daha diye... zorlamaktan korkuyorum yani...
ben de deneyeceğim ceviz önemli çünküHa bi de unutmadan ben kahvaltisina 1 ceviz ve aksam muhallebisine 1 findik ekliyorum. İyice ezip karistirinca sorun olmuyor.
hamile olduğumu öğrendiğimde dişimden küçük bir parça kopmuştu,
bekledik bekledik hadi ek gıdaya geçince gidelim dedik geçen pzt. gittik, bugün de gittik tedavi oluyorum inş.
tüy için lazere gidiyordum o da yarıda kalmıştı cmt. ona da gittim evden çıkabiliyorum ya, yaşasın ek gıda diyorum...
Yuhh o ne görgüsüzlük ya yine iyi dayanmışsın ben olsam ağzının payını verirdim :)Allah Allah.. Yazik yavrucaga.. Arkadaş millet bi bakiyosun evlenmiş bi bakiyosun hamile.. Dakika 1 gol 1 hesabi.. Daha evlilik nedir bilmeden eşine alismadan bi de çocuk! Sonra insanlar boyle oluyor iste.. Olan da zavalli gunahsiz çocuklara oluyor..
Biz evleneli 4 sene olacak nisanda. Evlendikten 1 hafta sonra KV kalmaya geldi. Ve sürekli bizi takip etti.. Tabi ben verginin bunu farkedince. Eşime dedim annen buradayken sakin bana yaklaşma :) çünkü kadim sürekli banyo yapmiycak misin diye soruyor bana. Tövbe tövbe.. 18 gün kaldi ve ben adet olunca AA adet olmuşsun niye oldun ki diye basladi bana saydrmaya.. O çocuk dedikce biz esimle bunlar bizi ilgilendiren mahrem konular baskasini ilgilendirmez dedik direncin. Hele bi tane olsun dedikce biz biraz düşünmüyoruz dedik. Bi sure sonra bana sen kisrsn senin çocuğun olmuyor edemezler mi?! Cahil insanlar.. Küçük köy gibi bi ilçede yasiyolar.. Cahil kendi bildiğini ilim sanirmis. O kadar laflar isittim ki şimdiye kadar.. Hatta hamile oldgmu ilk ogrendklernde tedaviyle oldu dediler..
Çok şükür saglikla kucagima aldm bebeğimi ama ne zorluklarla.. Geç dogurdugum için de hic pişman değilim.
Tatvan'ı çok severim:)bizim konyanın kv leride az değildir ama :)
bizim bingöl de solhanda felan arkadaşlar var buraya geliyorlar alışveriş vs bende diyorum ama muş değil sanki parise geliyorsunuz oda sen bir de dbingölü görsen diyolar :) gördüm bingölü pek gezmedim ama orda da bişey yok. ama bingöl diyarbakıra daha yakın bizde tatvan felan gidiyoruz göl olunca yada van a gidiyoruz. yaz gelsin de oğlumu van a götüreyim yada tatvana konyaya gidene kadar garip su görsün bari başka bişey göremiyor :)
Hadi gözünüz Aydın bizde dönüyoruz artık:)Kızlar bugün akşam cimcimemi yağlıyodum yüz üstü çevirdim döndü önce yan durur gibi oldu sonrada tamamen döndü çığlık çığlığaydık kardeşimle onu öyle görünce...tabi bidaha yapmadııı...
Gıcık oluyorum şu aşılara ya poffgünaydın kızlar,
6. ay aşıları sonrası sapıttık
ek gıdayı vermek bile zorlaştı
süt içeyim uğraştırma beni der gibi...
günde 2 veya 3 ek gıda vermeye çalışıyorum
sabah meyveli kahvaltımsı bir şeyler,
öğle, öğle sonu gibi sebze veya yoğurt,
akşam muhallebi... her zaman 3 kez olmuyor ve miktarlar az...
Yok Suzancım gelmiyorkızlar happy mother ark..kk ya ugruyormu bılgınız varmıııı
ben cam rende kullanmıyorum...
leslie yapıyorum günde 1 saat kesin onun yanında her şeyi yiyorum canım az ama tek beyaz ekmek abur cubur ve 8 den sonra bişey yememeye çalışıyorum emziriyorum bol su içiyorum zaten su süt yapıyor sütümde azalma olmuyor.kilo veren birini duyunca ben çok seviniyorum çünkü veremiyorum.diyetmi yaptın sen emzirionmu.ben hiç veremiom.1 kilo veriom sütüm azalıyo yiyiom onuda geri alıpm.bugün işe başladım belki veririm
canım ben koymuyorum inek üztü içine devam sütü yada kendi sütümden koyuyorum suyla pişirdikten sonra kendi sütümden koyuyorum genellikle o zaman direk ısı olmuyor.bize memleketten inek sütünden yapılmış peynir geliyor ama çok sert ezsem de su gibi olmaz ufalanır anca nası yumuşatıp verebilirim onu ben de peynir vereyim sabahları yumurta sarısına da başlasam iyi olacak
muhallebin çok değişikmiş.. ben de irmik aldım bu akşam armutlu irmikli muhallebiyi deneyeceğim ama suyla yapmayı düşünüyorum sütle olsa daha iyi olur ama ne sütü koyacağımı bilemedim inet sütüne de daha cesaret edemiyorum hazır süt de koyamam anne sütü zaten direkt ısınması sakıncalı diyolar en iyisi suyla yapmak sanırım. ama ben muhallebiyi ocakta yaptıktan sonra armut püresini içine eklemeyi düşünüyordum seninki gibi mi yapsam o daha mantıklı..
cevizi nasıl yutabiliyor ya ben cevizi ne kadar ezsem de küçük sert parçalar oluyor boğazında kalırsa diye korkuyorum?
bi de hipp kavonoz mamalarından bahsediyosun sanırım katkı maddesi felan var mı içinde
annem de inek sütünü sulandırıp verelim dedi ama bilemedim sindirimi zormuş ya.. inek sütü de koymazsam hangi sütten koyacam o da var kafam allak bullak oldu
tatlım ya bize doktor sadece badem ve ceviz verin dedi 1 yaşına kadar fındık fıstık yok dedi yanlış anlamada :)Ha bi de unutmadan ben kahvaltisina 1 ceviz ve aksam muhallebisine 1 findik ekliyorum. İyice ezip karistirinca sorun olmuyor.
bebek mamaları hep iğrenç zaten tatlım benim oğlum pek ek gıda yanlısı değil oda 3-4 kaşık yıyor. irmik un gibi lapa olmaz hiç bir zaman tane tane kalır ben kendim içinde yapıyorum sütlü irmik aynı oluyor. dün akşam yaptım bende sade suda yaptım içine kendi sağdığım sütü koydum 4 kaşık felan yedi. doktor bana dedi ki bu bizim gibi değil lezzetli şey yemez tatsız tuzsuz yer ki öyle yemeli değilse tatlı lezzetli şeyler yerse anne sütü almaz. der ki bu tatsız tuzsuz anne sütünü ne yapayım içip nasılsa daha lezzetli şeyler veriyorlar bana o yüzdn önemli olan lezzetli değil bezleyici olması dedi. zaten bana verdiği listedi mümkün oldukça muhallebi vermeyin tek tiptir besleyici değildir yazıyor ama veriyorum elma vitamini alsın siye yada anne sütü ekliyorum diye tercih senin sonuçta :)canım ben baya baya oturtuyorum yani uzun süre. artık 6 aylık olacak 4 gün sonra oyüzden otursun bi zahmet yani
mama sandalyenizin marka modeli nedir?
ben bi tane buldum çok hoşuma gitti "Baby2Go Sleepy Mama Sandalyesi 8419" alan kullanan var mı bundan? özellikleri baya iyi gibi fiyat olarak da orta halli 149 lira.
ben de deneyeceğim ceviz önemli çünkü
ek gıdayı öğün şeklinde mi veriyosun ek gıda sonrası mutlaka emmek istiyor benimki bizim biraz zaman alacak sanırım :)
bir de armutlu irmikli muhallebiyi yaptım tadı iğrenç oldu ya tatsız tuzsuz bişey irmikler dağılmadı tane tane kaldı.. suyla yaptığım için kötü oldu oğluş da çok istekli yemedi zati 3-4 kaşıktan sonra verdiğim kaşıkları diliyle ittirdi :)))
daha da yapmam bu tarifi, başka muhallebiler araştırmam lazım daha lezzetli olabilecek var mı tarifi olaaann ?????
ceviz için erken değil mi? 8-9. ayı bekleyecektim, acaba ben de mi versem:44:
canım ben baya baya oturtuyorum yani uzun süre. artık 6 aylık olacak 4 gün sonra oyüzden otursun bi zahmet yani
mama sandalyenizin marka modeli nedir?
ben bi tane buldum çok hoşuma gitti "Baby2Go Sleepy Mama Sandalyesi 8419" alan kullanan var mı bundan? özellikleri baya iyi gibi fiyat olarak da orta halli 149 lira.
ben de deneyeceğim ceviz önemli çünkü
ek gıdayı öğün şeklinde mi veriyosun ek gıda sonrası mutlaka emmek istiyor benimki bizim biraz zaman alacak sanırım :)
bir de armutlu irmikli muhallebiyi yaptım tadı iğrenç oldu ya tatsız tuzsuz bişey irmikler dağılmadı tane tane kaldı.. suyla yaptığım için kötü oldu oğluş da çok istekli yemedi zati 3-4 kaşıktan sonra verdiğim kaşıkları diliyle ittirdi :)))
daha da yapmam bu tarifi, başka muhallebiler araştırmam lazım daha lezzetli olabilecek var mı tarifi olaaann ?????
kızlar annem izlemiş ben iş yerinde olunca izleyemiyorum badem sütü yapıp verin bebeklere günde 1 çay kaşığı mamalarına koyun demiş doktor tarif şöyle bademler suya ıslatılır çiğ ve tuzsuz bir gün suda bekledikten sonra rondo da güzelce o suyla çekilir tülbente süzülür altta kalan badem sütü üstteki badem parçaları ikiside verilebilir miş. badem suda beklediği için ve rondo da geçtiği için yumuşak oluyormuş denemedim ama deneyeceğim.
Ceviz ve findik veriyorum.
Bunu da deneyecegim
saolasin canim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?